Σάριτς στο Onsports: «Όνειρό μου Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ελλάδα» (photos+videos)

Σάριτς στο Onsports: «Όνειρό μου Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ελλάδα» (photos+videos)

Ο κορυφαίος νέος Ευρωπαίος μπασκετμπολίστας, Ντάριο Σάριτς, μιλάει στο Onsports, περιχαρής μετά τη νίκη της Αναντολού Εφές επί του Ολυμπιακού, για την επιθυμία του να αγωνιστεί σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό και τις επιρροές του από Δημήτρη Διαμαντίδη και Βασίλη Σπανούλη.

Ο 21χρονος Κροάτης φόργουορντ των Τούρκων θεωρείται το μεγαλύτερο ταλέντο του ευρωπαϊκού μπάσκετ και δείχνει ότι μπορεί να φτάσει πολύ ψηλά, έχοντας και το ΝΒΑ στο πίσω μέρος του μυαλού του, αφού ανήκει στους Φιλαδέλφεια 76ερς μετά την επιλογή του στο νούμερο 12 του ντραφτ του 2014 από τους Ορλάντο Μάτζικ.

Έπειτα από χρόνια παρουσίας στο κροατικό πρωτάθλημα μπάσκετ φέτος έκανε το μεγάλο άλμα να πάρει μεταγραφή για την Εφές, με την οποία εντυπωσιάζει υπό τις οδηγίες του Ντούσαν Ίβκοβιτς.

Ο ίδιος δεν κρύβει ότι έχει επηρεαστεί από το ελληνικό μπάσκετ μεγαλώνοντας μπασκετικά και ως παιδί την περίοδο που Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός κυριαρχούσαν στην Ευρωλίγκα με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Βασίλη Σπανούλη.

Συγχαρητήρια για τη νίκη σας εναντίον του Ολυμπιακού. Περιμένατε να κερδίσετε τόσο εύκολα;

«Δεν ξέρω τι να πω πάνω σε αυτό γιατί δεν περιμέναμε τόσο εύκολο ματς όπως από που έγινε. Πριν από μία εβδομάδα δώσαμε ένα δύσκολο παιχνίδι κόντρα στη Νίζνι, η οποία μας νίκησε πολύ εύκολα. Ξέραμε ότι πριν τον αγώνα θα έπρεπε να έχουμε ενέργεια. Το κάναμε αυτό απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο, μια πολύ καλή ομάδα με πολύ καλό ρόστερ, με βάθος σε όλες τις θέσεις. Δείξαμε δίψα και πιστεύω ότι αξίζαμε τη νίκη επειδή εγώ και οι συμπαίκτες μου παίξαμε ο ένας για τον άλλον και κάναμε σπουδαία δουλειά».

Σας είπαν κάτι παραπάνω από αυτά που ξέρατε για τον Ολυμπιακό, ο Ίβκοβιτς, ο Περπέρογλου και ο Λάσμε, από τη στιγμή που είναι άνθρωποι που είτε έχουν υπάρξει μέλη του Ολυμπιακού, είτε έχουν αγωνιστεί ξανά εναντίον του;

«Ναι, δύο μέρες πριν από το ματς προετοιμαστήκαμε. Είπαμε κυρίως για το πικ εν ρολ του Ολυμπιακού και το παιχνίδι του Σπανούλη που βασίζεται σε αυτό και στο ένας εναντίον ενός».

Θεωρείς ότι δείξατε ότι ο Ολυμπιακός δεν είναι άτρωτος, παρά το γεγονός ότι ήταν αήττητος, και ότι έχει αδυναμίες;

«Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είναι ίσως ο καλύτερος αντίπαλος που έχουμε αντιμετωπίσει φέτος. Πριν από το ματς γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολο για εμάς. Όμως παίξαμε σαν ομάδα, παλέψαμε μέσα στο παρκέ και σκοράραμε ελεύθερα σουτ. Εκείνοι έχασαν ελεύθερα σουτ και έχασαν το παιχνίδι. Εμείς ήμασταν καλύτεροι, ενώ κάναμε και καλό σκάουτινγκ».

Γενικά, ποια είναι η γνώμη σου για τον Ολυμπιακό και τους παίκτες του; Άλλαξε μετά τον αγώνα;

«Ο Ολυμπιακός έχει εδώ και αρκετά χρόνια τους ίδιους παίκτες. Τον Μάντζαρη, τον Σπανούλη, τον Σλούκα, τον Λοτζέσκι τώρα. Πριν πάρουν ψηλούς όπως ο Ντάνστον και ο Χάντερ είχαν τον Ντόρσεϊ και τον Χάινς. Έχουν την ίδια χημεία τα τελευταία 4-5 χρόνια. Εμείς δεν περιμέναμε τόσο εύκολο ματς, αλλά κάναμε καλή δουλειά. Παλέψαμε συνεχώς με τους ψηλούς του Ολυμπιακού, τους περιφερειακούς και τους πόιντ γκαρντ και για αυτό κερδίσαμε το ματς. Παίξαμε πολύ καλή άμυνα στο πικ εν ρολ που είναι ο βασικός τρόπος επίθεσης του Ολυμπιακού».

Πιστεύεις ότι αυτή η νίκη θα βοηθήσει την Εφές να παίξει ακόμη καλύτερα στη συνέχεια;

«Σίγουρα. Μας άνοιξε τα μάτια αυτό το παιχνίδι γιατί τώρα ξέρουμε πώς να αγωνιστούμε στα επόμενα ματς. Πρέπει να παλεύουμε, να παίζουμε καλή άμυνα στο πικ εν ρολ, γιατί το 80% των ομάδων στην Ευρώπη παίζουν με αυτό και πιστεύω ότι αυτή είναι μια καλή επιλογή να δίνουμε κάθε αγώνα έτσι».

Στην αρχή της χρονιάς είχες κάποια προβλήματα στην Εφές, αφού δεν έπαιζες πολύ. Τώρα είναι όλα καλά; Είσαι ευχαριστημένος εκεί;

«Στο ξεκίνημα όταν ήρθα στην Εφές δεν έπαιξα κάποια ματς, όμως μετά δούλεψα πολύ στο παιχνίδι μου, βελτιώθηκα, πήρα λεπτά συμμετοχής και κατάφερα να αγωνιστώ».

Θα ήθελα να σου κάνω και προσωπικές ερωτήσεις. Πρώτα από όλα, αν είχες ποτέ πρόταση από Ελλάδα.

«Δεν ξέρω. Νομίζω ότι δεν είχα κάποια επίσημη πρόταση, να μου δώσουν κάποιο χαρτί συμβολαίου. Το να ρωτήσουν ναι, όπως να πουν ότι είναι ένας καλός παίκτης για εμάς, όμως δεν υπήρξε κάτι παραπάνω από αυτό».

Παρόλα αυτά, το έχεις σκεφτεί να αγωνιστείς στην Ελλάδα μετά την επιτυχία που είχαν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια στην Ευρωλίγκα;

«Ναι, όταν ξεκίνησα το μπάσκετ είχα όνειρο μια μέρα να παίξω στην Ελλάδα με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό επειδή είναι μεγάλες ομάδες εκεί. Έχουν εξαιρετικούς οπαδούς που δημιουργούν καλή ατμόσφαιρα. Είναι όμορφο μέρος για να βρίσκεσαι. Όλοι συγκαταλέγουν τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό στις 8 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης. Πριν, ήταν συνεχώς στα Φάιναλ Φορ. Έχουν καλούς παίκτες και ελπίζω μια μέρα να παίξω για αυτές τις μεγάλες ομάδες».

Έχω ακούσει να έχεις εκφράσει το θαυμασμό σου για τον Δημήτρη Διαμαντίδη του Παναθηναϊκού. Ισχύει;

«Ο Διαμαντίδης, ο Σπανούλης και ο Παπαλουκάς αποτελούν κορυφαίους παίκτες στην Ευρώπη τα τελευταία 10 χρόνια. Είναι μεγάλη πρόκληση για εμένα να παίζω εναντίον αυτών των παικτών. Έπαιξα κόντρα στον Διαμαντίδη στην πρώτη μου σεζόν στο Ζάγκρεμπ στην Ευρωλίγκα και πέρσι στο καλοκαίρι στη Σλοβενία αντιμετώπισα για πρώτη φορά τον Σπανούλη και τελευταία στο Ρίξος Καπ της Κωνσταντινούπολης το φθινόπωρο. Είναι σπουδαίοι παίκτες και αξίζουν να είναι μύθοι του μπάσκετ».

Ποιες ομάδες και παίκτες ήταν τα είδωλά σου μεγαλώνοντας ως παιδί και μπασκετμπολίστας;

«Όταν ήμουν μικρός έβλεπα στην Ευρωλίγκα τον Διαμαντίδη, τον Σπανούλη, τον Παπαλουκά και τους άλλους παίκτες. Έμαθα κινήσεις από αυτούς, πώς να κινούμαι και να είμαι έξυπνος στο παρκέ. Ως είδωλα είχα τον Ντράζεν Πέτροβιτς και τον Μάτζικ Τζόνσον. Ήθελα μια μέρα να γίνω σαν και αυτούς».

Είσαι ο καλύτερος νέος παίκτης στην Ευρώπη μετά τη βράβευσή σου από τη FIBA Europe, όντας μόλις 21 ετών. Μπορείς να διαχειριστείς την κατάσταση ότι είσαι ένας υψηλού επιπέδου μπασκετμπολίστας σε τόσο νεαρή ηλικία;

«Είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που κατακτώ αυτό το βραβείο. Είναι για μένα κάτι πολύ μεγάλο γιατί μου δίνει τη δύναμη να δουλεύω κάθε μέρα περισσότερο και να είμαι συγκεντρωμένος πιο πολύ. Με έχει βοηθήσει πνευματικά, να προετοιμάζομαι για κάθε ματς και προπόνηση και να φτάσω σε αυτό το επίπεδο μπάσκετ».

Φαίνεται πως σύντομα θα παίζεις και στο ΝΒΑ. Είναι αυτό το μεγαλύτερό σου όνειρο;

«Ναι, ανήκω στη Φιλαδέλφεια και μια μέρα θέλω να παίξω στο ΝΒΑ για να είμαι ανάμεσα στους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος κάνει ήδη καριέρα εκεί και τον νίκησες και φέτος στην ψηφοφορία για το βραβείο της FIBA Europe;

«Είναι πολύ ταλαντούχος και ψηλός. Είναι γρήγορος για το ύψος του. Μια μέρα θα γίνει καλύτερος και ένας μεγάλος παίκτης από την Ευρώπη. Είναι πολύ καλός μπασκετμπολίστας».

Μπορεί να κερδίσει το διαγωνισμό καρφωμάτων του Ολ Σταρ Γκέιμ του ΝΒΑ;

«Δε γνωρίζω, αλλά τα πάει ήδη καλά. Υπάρχουν πολλοί ίδιοι παίκτες στο ΝΒΑ που μπορούν να πηδήξουν όπως αυτός, όμως για μένα είναι καλύτερο να είναι ένας καλός μπασκετμπολίστας και να κερδίσει τρόπαια παρά το διαγωνισμό καρφωμάτων, αλλά σίγουρα θα γίνει καλός».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Ντάριο Σάριτς στην Εφές:

Σάριτς στο Onsports: «Όνειρό μου Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός και Ελλάδα» (photos+videos)



Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Τένις: Πρόκριση στα ημιτελικά της Βαρκελώνης για τον Τσιτσιπά
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Παναθηναϊκός AKTOR: Αυτό είναι το ΟΑΚΑ, αυτός είναι ο κόσμος
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Άρσεναλ: Πέθανε ο πρώην πρόεδρος των «κανονιέρηδων», Σερ Τσιπς Κέσγουικ
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
Βαγγέλης Μαρινάκης: «Να κυνηγάτε τα όνειρά σας»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved