Τζάκσον στο Onsports: «Μυθικός παίκτης ο Διαμαντίδης» (photos+videos)

Τζάκσον στο Onsports: «Μυθικός παίκτης ο Διαμαντίδης» (photos+videos)

Το νέο αστέρι της Μπαρτσελόνα, Έντουΐν Τζάκσον, μιλάει στο Onsports για την υποχρέωση των Καταλανών να νικήσουν ξανά τον Παναθηναϊκό στη Βαρκελώνη και τις συμβουλές του Χουάν Κάρλος Ναβάρο για το πώς θα σταματήσει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, τον οποίο χαρακτηρίζει μύθο.

Ο 25χρονος Γάλλος γκαρντ αποκτήθηκε μόλις πριν από μερικές μέρες από τη Βιλερμπάν του Τόνι Πάρκερ (πρόεδρος), με την οποία εντυπωσίαζε τα τελευταία τρία χρόνια. Φέτος, ήταν η ώρα του να πάρει τη μεγάλη μεταγραφή και έχει την ευκαιρία να δείξει την αξία του στο υψηλότερο επίπεδο.

Ο Τζάκσον αναφέρεται με τα καλύτερα λόγια στον Παναθηναϊκό, τον προπονητή του και άλλοτε της Μπαρτσελόνα, Ντούσκο Ιβάνοβιτς, και ξεχωρίζει πέρα από τον Διαμαντίδη, τους Εστεμπάν Μπατίστα, Γιάνις Μπλουμς, Έι Τζέι Σλότερ και Τζέιμς Γκιστ.

Η Μπαρτσελόνα δε διανύει και την καλύτερή της φόρμα, αφού έχετε χάσει αρκετά ματς με τη μεγάλη έκπληξη στο Βερολίνο στην πρεμιέρα του Top 16. Εσύ είσαι καινούριος στην ομάδα, αλλά μπορείς να δώσεις μια εξήγηση για αυτά τα σκαμπανεβάσματα;

«Δεν είμαι πολύ καιρό στην ομάδα, αλλά θεωρώ ότι εντός έδρας έχουμε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Χάσαμε ένα ματς και ήταν δύσκολο να ανακάμψουμε. Τώρα στο γήπεδό μας θα έχουμε περισσότερη πίστη στους εαυτούς μας, ήρθα και εγώ στην ομάδα. Πρέπει να προσαρμοστώ εγώ και όλοι, υπάρχουν και τραυματίες σε βασικές θέσεις. Δεν υπάρχει όμως δικαιολογία. Πρέπει να νικήσουμε το επόμενο παιχνίδι».

Ο Παναθηναϊκός ήταν αντίπαλός σας και στην κανονική περίοδο και καταφέρατε να τον νικήσετε δύο φορές. Θα είναι σημαντικό να τον κερδίσετε ξανά ακόμη περισσότερο για να ξεκινήσετε και πάλι να νικάτε αρχίζοντας από αυτό το ματς;

«Στην κανονική περίοδο τα πήγαμε καλά κόντρα στον Παναθηναϊκό. Νιώθω ότι με την Μπαρτσελόνα μπορούμε να τους νικήσουμε όλους και από εκεί και πέρα έχει να κάνει με το σεβασμό στο πλάνο του αγώνα. Παίζουμε εντός και είναι αβαντάζ για εμάς. Χρειαζόμαστε τους βαθμούς και θα κάνουμε το καλύτερο για να κερδίσουμε το ματς».

Η Μπαρτσελόνα έχει κερδίσει τα τελευταία έξι παιχνίδια της εναντίον του Παναθηναϊκού και 20/32 συνολικά στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Μπορείς να εξηγήσεις την κυριαρχία της κόντρα στον Παναθηναϊκό;

«Ο Παναθηναϊκός έχει καλή παράδοση με την Μπαρτσελόνα στην ιστορία της Ευρωλίγκας. Δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί. Ίσως η Μπαρτσελόνα να ήταν καλύτερη σε αυτά τα ματς και αυτός να ήταν ο λόγος. Μου αρέσει αυτό το ρεκόρ και ελπίζω ότι θα συνεχιστεί με ακόμα μια νίκη».

Ποια είναι η προσωπική σου γνώμη για τον Παναθηναϊκό, τον προπονητή του και πρώην της Μπαρτσελόνα, Ντούσκο Ιβάνοβιτς και τους παίκτες;

«Ο Παναθηναϊκός έχει πολλούς καλούς παίκτες, τον μύθο Διαμαντίδη, τον Σλότερ και τον Μπλουμς στην περιφέρεια που είναι πολύ καλοί σουτέρ. Μπορούν να βρουν ρυθμό πολύ γρήγορα. Εντός ρακέτας έχουν κορυφαίους και αθλητικούς ψηλούς, όπως ο Εστεμπάν Μπατίστα. Έχουν και τον Τζέιμς Γκιστ, ο οποίος είναι ένας πολύ καλός παίκτης στο τέσσερα. Ο προπονητής τους είναι γνωστός ως καλός κόουτς, με σκληρές μεθόδους, αλλά με επιτυχίες στην καριέρα του. Σπουδαίος τεχνικός. Θα γίνει εξαιρετικό παιχνίδι εδώ».

Σε έχει συμβουλεύσει κάτι ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο από τη στιγμή που ενσωματώθηκες στην ομάδα, ως ένας παίκτης με τον οποίο παίζετε στην ίδια θέση;

«Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο είναι ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα. Είναι τα περισσότερα χρόνια στην ομάδα. Είναι σύμβολο. Με προσέχει, με συμβουλεύει να είμαι πιο επιθετικός, να κάνω το παιχνίδι μου. Μου έδειξε πράγματα για τον Διαμαντίδη και κάποια άλλα. Μου έχει δείξει πώς να σουτάρω και πώς να είμαι πιο επιθετικός. Θέλει να βγάζω μεγαλύτερη ενέργεια και για εμένα και για τους συμπαίκτες μου, να παίζω όπως κόντρα στη Ρεάλ και καλύτερα για να παίρνουμε τις νίκες».

Είναι η πρώτη φορά που παίζεις σε μια μεγάλη ομάδα. Εδώ στην Ελλάδα σε ξέρουμε από το Ευρωμπάσκετ Νέων του 2009. Τότε η Ελλάδα πήρε το χρυσό μετάλλιο κόντρα στη δική σου ομάδα, τη Γαλλία, στη Ρόδο. Ποια είναι η σχέση σου με το ελληνικό μπάσκετ και την Ελλάδα σα χώρα; Είχες ποτέ πρόταση από ελληνικό σύλλογο;

«Η σχέση μου με το ελληνικό μπάσκετ είναι καλή. Έχω έρθει στη χώρα δύο φορές. Είχαν επιτυχία στο τουρνουά Νέων με την Εθνική ομάδα. Μου αρέσει να παίζω στην Ελλάδα. Έχουν πάθος για το μπάσκετ, όπως και στην Ισπανία. Τα γήπεδα είναι πάντα γεμάτα. Είναι ευχαρίστηση να παίζεις στην Ελλάδα. Ίσως να παίξω μια μέρα ξανά εκεί, είτε για διοργάνωση, είτε για σύλλογο της χώρας. Δεν είχα ποτέ πρόταση και τώρα είμαι στην Μπαρτσελόνα και είμαι πολύ χαρούμενος εδώ».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Εντουΐν Τζάκσον:

Τζάκσον στο Onsports: «Μυθικός παίκτης ο Διαμαντίδης» (photos+videos)



Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Euroleague: Με Καλάθη 2-1 η Φενέρ - Έβγαλε «σκούπα» η Ρεάλ
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός, Ελ Αραμπί: «Εδώ με την αξία μας, γεμάτοι προσδοκίες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved