Σαβάνοβιτς στο Onsports: «Πολύ καλύτερος ο Παναθηναϊκός!» (photos+videos)

Σαβάνοβιτς στο Onsports: «Πολύ καλύτερος ο Παναθηναϊκός!» (photos+videos)

Ο κορυφαίος παίκτης της Μπάγερν στη νίκη επί του Παναθηναϊκού στο Μόναχο, Ντούσκο Σαβάνοβιτς, μιλάει στο Onsports για το… διαφορετικό ματς του ΟΑΚΑ και συμφωνεί ότι οι έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης έχουν προοδεύσει σε μεγάλο βαθμό από εκείνο το παιχνίδι και έπειτα!

Ο Σέρβος φόργουορντ έχει 11.2 πόντους (12/24 -38.7%, 12/24 -50%, 7/12 -58.3%), 4.3 ριμπάουντ σε 26:31 λεπτά συμμετοχής σε έξι αναμετρήσεις, πέντε από τις οποίες έχει ξεκινήσει βασικός.

Κόντρα στους «πράσινους» ο 31χρονος άσος έκανε τη «ζημιά» με 20 πόντους (2/3 δίποντα, 5/7 τρίποντα, 1/2 βολές), 6 ριμπάουντ και 3 κερδισμένα φάουλ σε 25:53 λεπτά συμμετοχής συγκεντρώνοντας 20 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό στην Ευρωλίγκα. Είναι ένα κρίσιμο ματς για εσάς.

«Είναι. Πρέπει να κερδίσουμε με την κατάσταση, στην οποία βρισκόμαστε και το ρεκόρ που έχουμε. Αν θέλουμε να πάμε στο Top 16 πρέπει να πάρουμε κάθε παιχνίδι που μπορούμε και θα συγκεντρωθούμε σε αυτό. Θα προσπαθήσουμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό και να μπούμε σε καλό δρόμο για το Top 16».

Στο πρώτο παιχνίδι καταφέρατε να κερδίσετε τον Παναθηναϊκό στην έδρα σας. Αλλά μετά από αυτό το ματς, ο Παναθηναϊκός έδειξε πρόοδο. Τι πιστεύετε ότι μπορείτε να κάνετε στην Αθήνα;

«Ο Παναθηναϊκός είναι πολύ καλύτερος και παίζει πολύ καλύτερα. Το έχει δείξει αυτό. Όλα είναι όμως πιθανά. Κάθε ματς είναι μια διαφορετική ιστορία. Φυσικά και πιστεύουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Έχουμε ποιότητα και μπορούμε να τους εκπλήξουμε στο δικό τους γήπεδο. Είμαστε φιλόδοξοι, είμαστε ομάδα που θέλει να κερδίσει κάθε παιχνίδι και θα προσεγγίσουμε αυτή την αναμέτρηση σαν οποιαδήποτε άλλη. Για εμάς, δεν υπάρχει διαφορά».

Πέρσι, την ίδια περίοδο με τώρα στην πρώτη της χρονιά στην Ευρωλίγκα, η Μπάγερν είχε περισσότερες νίκες. Φέτος, όμως μοιάζει να έχει κάποια προβλήματα. Πού το αποδίδεις αυτό;

«Δεν μπορείς να συγκρίνεις το τι έγινε πέρσι με φέτος. Είναι μια διαφορετική ιστορία. Πέρσι ήταν μια διαφορετική κατάσταση. Φέτος έχουμε προβλήματα με τραυματισμούς, έχουμε νέους παίκτες και τέτοιου είδους καταστάσεις. Υπάρχουν πολλά πράγματα, αλλά είμαστε σε καλό δρόμο ώστε να τα φέρουμε στη σωστή κατεύθυνση και να παίξουμε όπως σχεδιάζουμε».

Από τα παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι τώρα, πώς περιμένεις τον Παναθηναϊκό σε αυτό;

«Το πρώτο παιχνίδι εναντίον μας δεν ήταν η πραγματική εικόνα του Παναθηναϊκού. Μπορούν να παίξουν πολύ καλύτερα. Είναι μια σοβαρή ομάδα με ικανούς παίκτες σε κάθε θέση, ποιότητα σε κάθε μέλος τους. Δε νομίζω ότι φοβόμαστε κάτι, είναι επίσης μπασκετμπολίστες. Κάνουν αυτό που κάνουμε και εμείς, αλλά εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε. Φυσικά το στοιχείο της ποιότητας είναι με το μέρος τους, είναι το δικό μας αδύνατο σημείο και το δυνατό δικό τους, όμως προσπαθούμε να το καλύψουμε σε κάθε ματς. Δεν μπορώ να σου πω πώς γιατί είναι κομμάτι της τακτικής, αλλά θα κάνουμε κάτι στα σίγουρα».

Έχετε τον Μπο ΜακΚάλεμπ μαζί σας τις τελευταίες μέρες. Πώς πιστεύεις ότι μπορεί να σας βοηθήσει;

«Είναι ένας έμπειρος παίκτης στην Ευρωλίγκα και μπορεί να μας δώσει το κάτι παραπάνω. Μπορεί να μας δώσει ποιότητα σε άμυνα και επίθεση μέσα στο παρκέ. Έχουμε δείξει ότι είμαστε καλύτεροι με αυτόν. Βοηθάει κάθε ομάδα που παίζει οπότε ελπίζω ότι θα γίνει και σε εμάς αυτό. Είμαι χαρούμενος που είναι μαζί μας, στην ομάδα».

Υπάρχει κάποιος παίκτης του Παναθηναϊκού που χρειάζεται από εσάς μεγαλύτερη προσοχή;

«Τους σεβόμαστε όλους. Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος. Το μπάσκετ είναι μπάσκετ, αθλητισμός, δεν μπορείς να ξεχωρίσεις κάποιον και αυτό τους κάνει καλούς, αφού οι μεγάλες ομάδες έχουν πολλούς καλούς παίκτες και όχι έναν. Εμείς θα τους προσέξουμε όλους, θα είμαστε έτοιμοι για όλους ανεξαρτήτως από το ποιος θα παίζει στο παρκέ».

Εσύ είσαι ένας από τους καλύτερους παίκτες στα τρίποντα και φέτος ο Παναθηναϊκός έχει δείξει μεγάλη έφεση σε αυτό το κομμάτι. Πιστεύεις ότι τα τρίποντα θα είναι το κλειδί του αγώνα;

«Θα μπορούσε να είναι επειδή και οι δύο ομάδες είναι καλές σε αυτό και έχουν παίκτες που μπορούν με την ίδια ευκολία να σκοράρουν τόσο κάτω από τη ρακέτα όσο και από την περιφέρεια. Τα μακρινά σουτ τα είχε πάντα ο Παναθηναϊκός, πάντα είχε παίκτες που μπορούσαν να τα βάλουν. Θα μπορούσε να είναι το κλειδί για τη νίκη, αλλά εξαρτάται από τη μέρα που θα βρεθείς και υπάρχουν και άλλα πράγματα που μπορεί να παίξουν ρόλο».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Σαβάνοβιτς της Μπάγερν:

Σαβάνοβιτς στο Onsports: «Πολύ καλύτερος ο Παναθηναϊκός!» (photos+videos)



Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved