Γκιουλέκας: «Στόχος μας η… ενδέκατη θέση»

Γκιουλέκας: «Στόχος μας η… ενδέκατη θέση»

Τι κι αν ο Φίλιππος Βέροιας παραμένει αήττητος στη φετινή Α2, σύμφωνα με τον Σωτήρη Γκιουλέκα ο στόχος του δεν είναι άλλος από τη σωτηρία.

Το συγκρότημα του Δημήτρη Γκίμα είναι μαζί με το Λαύριο οι μοναδικές αήττητες ομάδες στο δεύτερο τη τάξει πρωτάθλημα της χώρας, μετά το πέρας των πρώτων τριών αγωνιστικών. Ο 34χρονος φόργουορντ, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΟΚ, τόνισε πως και η φετινή Α2 θα είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστική, ενώ συνέκρινε την κατάσταση εντός συνόρων με εκείνη στην Ιταλία και τη Γερμανία, όπου αγωνίστηκε για οκτώ χρόνια στο παρελθόν. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Εσείς στο Φίλιππο Βέροιας ξεκινήσατε δυνατά στο φετινό πρωτάθλημα της Α2…
«Είναι πολύ θετικό για την ομάδα μας που κάναμε τέτοιο ξεκίνημα στη σεζόν, καθώς όλοι γνωρίζουμε πόσο δυνατό είναι το πρωτάθλημα της Α2 και πόσο καλές και σχεδόν ισοδύναμες ομάδες υπάρχουν. Έτσι, το ότι εμείς μπορέσαμε να κερδίσουμε μέσα στο Ηράκλειο τον ΟΦΗ, που όλοι γνωρίζουμε πόσο ισχυρός είναι ανέκαθεν στην έδρα του και φιλόδοξος φέτος, αλλά και το Ψυχικό στην έδρα μας, που είναι επίσης από τα φαβορί στην κατηγορία, είναι πολύ σημαντικό. Δεν αλλάζει, όμως, το στόχο μας».

-Ποιος είναι ο φετινός στόχος σας;
«Η ενδέκατη θέση! Η παραμονή στην κατηγορία, όσο κι αν περίεργα ακούγεται σε κάποιους επειδή νικήσαμε σε τρεις αγώνες στο ξεκίνημα. Όλοι γνωρίζουμε πόσο ρευστή είναι η κατάσταση στην κατηγορία και ανά πάσα στιγμή μπορείς με μια ήττα να βρεθείς σε δύσκολη θέση. Για αυτό κι εμείς κοιτάμε κάθε αγώνα ξεχωριστά, με στόχο να σώσουμε την ομάδα. Είναι πολύ σημαντικό που νικήσαμε τον Ηλυσιακό τώρα και όποιος πιστέψει ότι θα τον κερδίσει εύκολα θα χάσει! Είναι πολύ μαχητική ομάδα, με προπονητή που έχει αρχές και είμαστε πολύ ικανοποιημένοι που κερδίσαμε, γιατί ήμασταν συγκεντρωμένοι».

-Έπαιξες και στο εξωτερικό και γνωρίζεις την κατάσταση και εκεί. Ποιες είναι η διαφορές με το μπάσκετ στη χώρα μας;
«Η διαφορά η μεγάλη είναι στη νοοτροπία του κόσμου που πηγαίνει στο γήπεδο για να διασκεδάσει δύο ώρες με την οικογένειά του. Οι συνθήκες είναι διαφορετικές, πιο επαγγελματικές. Το καλό με εμάς είναι ότι υπάρχει συναίσθημα, ίσως να μην υπάρχουν πολλά χρήματα, αλλά ο κόσμος αγαπάει τις ομάδες του, αγαπάει το μπάσκετ και πιστεύω ότι φέτος θα γίνει το πιο συναρπαστικό πρωτάθλημα, τουλάχιστον στην Α2».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τις επαρχιακές ομάδες;
«Μόνο ότι κάθε χρόνο ανεβαίνει στην Α1 και μία ομάδα από την περιφέρεια δείχνει πόσο διψάει ο κόσμος για μπάσκετ και πόσο το αγαπούν οι τοπικές κοινωνίες. Παλιότερα ήταν η Λάρισα, μετά το Ρέθυμνο, η Ρόδος, ανέκαθεν ήταν η Πάτρα, τώρα είναι η Αμαλιάδα και είναι ευχάριστο ότι γίνονται καλές προσπάθειες και σε άλλες πόλεις όπως η Βέροια, η Λευκάδα, η Τρίπολη. Σίγουρα, το ελληνικό μπάσκετ έχει ανάγκη τη δυνατή περιφέρεια».

-Σίγουρα, με την εμπειρία σου θα έχεις ξεχωρίσει κάποια φαβορί…
 «Όλα είναι στη θεωρία και έχει αποδειχθεί ήδη στην κατηγορία, ιδίως με τα αποτελέσματα της τρίτης αγωνιστικής. Δεν υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί, απλώς υπάρχουν κάποιες ομάδες που έχουν ρίξει περισσότερα χρήματα και ίσως έχουν περισσότερες λύσεις, κάτι που θα τους βοηθήσει, όπως υπολογίζουν, στη διάρκεια της σεζόν. Γιατί το μυστικό στην Α2 είναι να έχεις σταθερότητα και διάρκεια στην απόδοσή σου. Σαφώς και ομάδες όπως η Λευκάδα ή ο Αρκαδικός είναι σε αυτό το επίπεδο, αλλά πιστεύω η Καβάλα είναι αυτή που ξεχωρίζει, γιατί έχει κορμό έμπειρων παικτών κι έναν πολύ έμπειρο προπονητή. Ωστόσο, όλα θα κριθούν μέσα στο γήπεδο κι αυτό είναι που κάνει την Α2 τόσο καλό πρωτάθλημα, που αξίζει ο κόσμος να το παρακολουθεί κάθε Σάββατο».



Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR, Βιλντόζα: «Πάμε στο Βελιγράδι να κερδίσουμε»
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved