Αγώνας μπάσκετ κατά του καρκίνου

Αγώνας μπάσκετ κατά του καρκίνου

Πρώην μπασκετμπολίστριες θα δώσουν φιλικό αγώνα… κατά του καρκίνου του μαστού στις 16 Απριλίου στο Κιλκίς

Στο παρκέ θα βρεθούν ξανά παλιές μπασκετμπολίστριες, το Σάββατο 16 Απριλίου, στο Κιλκίς, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων άθλησης και πρόληψης υγείας, που θα ξεκινήσουν την επόμενη εβδομάδα στην πόλη. Με αφορμή τις εκδηλώσεις αυτές, πραγματοποιήθηκε χθες συνέντευξη Τύπου στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, παρουσία του ειδικού γραμματέα διατροφής και άθλησης Κώστα Παταβούκα, του προέδρου των βετεράνων καλαθοσφαιριστών Σάκη Τζαλαλή, της προέδρου του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Στόχος» του ελληνικού παραρτήματος της «Μόδας κατά του καρκίνου του μαστού» Μαριλένα Στρατοπούλου και της πρώην διεθνής μπασκετμπολίστριας Λίλας Χατζηορίδου.

Ο κ. Παταβούκας δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: «Το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, προσπαθώντας να αναπτύξει μία σειρά από δράσεις, που έχουν στόχο της ευαισθητοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, δίνει την αιγίδα του σε μία σημαντική προσπάθεια, που κάνει η εκστρατεία μόδας κατά του καρκίνου του μαστού, μία εβδομάδα πρόληψης στην πόλη του Κιλκίς μαζί με τους βετεράνους του μπάσκετ. Έχει αναπτύξει ένα σημαντικό έργο για τον συχνότερο καρκίνο, που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες του δυτικού κόσμου. Για μας είναι πολύ σημαντική η προσπάθειά τους και είναι καθήκον μας να το στηρίξουμε. Στην πόλη του Κιλκίς δεν έχει ξαναγίνει κάτι ανάλογο και οι εκδηλώσεις αυτές θα κορυφωθούν με έναν αγώνα μπάσκετ πρώην αθλητριών. Σκοπός μας είναι να πάμε στην περιφέρεια και να ευαισθητοποιήσουμε την κοινή γνώμη. Θέλουμε να κινητοποιούσε όλους τους αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς της πόλης για να αναδείξουμε το θέμα της πρόληψης και ότι η πρόληψη είναι η έγκαιρη διάγνωση. Θέλουμε να παντρέψουμε το κομμάτι της υγείας με την αθλητική εκδήλωση. Θέλουμε να φτάσουμε σε μέρη και πόλεις όπου υπάρχουν ταμπού».

Ο Σάκης Τζαλαλής από την πλευρά του υπογράμμισε: «Πριν από δύο χρόνια μία ομάδα από παλαιούς μπασκετομπολίστες,  δημιούργησε τον σύλλογο βετεράνων. Έχει φτάσει η ώρα να ανταποδώσουμε κάτι από την αγάπη του κόσμου που έχουμε πάρει. Αποκορύφωμα ήταν ο αγώνας προς τιμή του Προέδρου της Δημοκρατίας στα Ιωάννα εναντίον της Μπαρτσελόνα. Είπαμε ότι δεν είναι υπόθεση ανδρών μόνο αυτό, γι’ αυτό αποφασίσαμε και πρώην παίκτριες να αγωνιστούν. Συμπαραστάτης μας είναι ο υπουργός υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος. Μίλησα με την Βάσω Στασινού που είναι αντιπρόεδρος στην μόδα κατά του καρκίνου και είπαμε να το διοργανώσουμε από κοινού. Επισκεφτήκαμε το Κιλκίς, ο Δήμαρχος μας υποδέχτηκε θερμά. Στον αγώνα θα τιμήσουμε την κ. Κατερίνα Παναγόπουλου που είναι πρόεδρος του σωματείου Καλλιπάτειρα. Και φυσικά να ευχαριστήσω τον ΟΠΑΠ για την βοήθειά του».
Η Λίλα Χατζηωρίδου από την πλευρά της τόνισε: «Είναι πολύ σπουδαία η ενέργεια αυτή και συμπαραστεκόμαστε στον «Στόχο». Ο καρκίνος του στήθους αφορά όλες τις γυναίκες. Θα βοηθήσουμε με την παρουσία μας».

Η πρόεδρος του «Στόχου» Μαριλένα Στρατοπούλου είπε: «Η μόδα κατά του καρκίνου δραστηριοποιείται πολλά χρόνια και σκοπός είναι η ενημέρωση των γυναικών για μία ασθένεια που έχει γίνει μάστιγα. Έχουμε συγκεντρώσει μέχρι τώρα ένα εκατομμύριο ευρώ, που όλα πηγαίνουν στην ενημέρωση των γυναικών. Αυτό που κάνουμε και θα το κάνουμε στο Κιλκίς είναι περίπτερο ψηλάφησης στήθους,  παρουσία ειδικών γιατρών που εξετάζουν και ενημερώνουν τις γυναίκες. Μέχρι τώρα έχουμε πάει σε 15 πόλεις και έχουν εξεταστεί 6.000 γυναίκες. Τώρα θα είμαστε στο Κιλκίς, όμως δεν θα μείνουμε μόνο σε αυτό. Η δράση μας λειτουργεί δέκα χρόνια».

Οι συνθέσεις των ομάδων και οι προπονητές

Οι αγώνες μεταξύ των ομάδων (Βορρά και Νότου) θα διεξαχθούν στο κλειστό γυμναστήριο του Κιλκίς. Προπονητές για το Νότο θα είναι οι Κώστας Παταβούκας, Φραγκίσκος Αλβέρτης και Σάκης Τζαλαλής, ενώ για το Βορρά οι Γιώργος Μπαλογιάννης, Μπάνε Πρέλεβιτς, Ευθύμης Ρεντζιάς και Κωνσταντινίδης, ενώ μεταξύ των αθλητριών που θα λάβουν μέρος θα είναι οι: Χατζηορίδου, Στασινού, Βαρδάκη, Δήμουλα, Κωνσταντινίδου, Τσοπανάκη, Πετρίδου, Ρήγα, Κοπάτσκοβα από το Νότο και οι Καποσούζη, Δράμπη, Μυλωνίδου, Διαβολεμένου, Πεταχτή, Αυθεντοπούλου, Καλωτίδου, Παπαγεωργίου, Βαγιάνη, Δεμιτσάνη, Λαυρεντιάδου».
Τα κορίτσια έχουν ξεκινήσει ήδη προπονήσεις, ενώ το παρών δεν αποκλείεται να δώσει και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μιλένα Αποστολάκη.

Στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου, ο κ. Παταβούκας σε σχετική ερώτηση που του έγινε για τις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών και τους Ολυμπιακούς Αγώνες των Κωφών του 2013, είπε: «Επειδή δεν έχει εγκριθεί ο απολογισμός της περασμένης χρονιάς λόγω της μεταφοράς των αρμοδιοτήτων των δύο διευθύνσεων, δεν μπορεί να εγκριθεί ο προϋπολογισμός του 2011. Είναι όμως θέμα διαδικαστικό. Μέσα στις επόμενες μέρες, θα ανακοινώσουμε το ύψος των επιχορηγήσεων για να μπορούν οι ομοσπονδίες να κάνουν τον προγραμματισμό τους. Για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2013 είμαστε σε συνεργασία με την Διεθνή Ομοσπονδία για να διαμορφώσουμε έναν ρεαλιστικό προϋπολογισμό. Αν ξεπεράσει κάποια όρια δεν θα προχωρήσουμε στην διοργάνωση. Θα τα ζυγίσουμε όλα, διότι υπάρχουν οφέλη από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Επίσης, απαντώντας σε άλλη ερώτηση δεν έκρυψε ότι: «Είμαστε σε προχωρημένες επαφές προκειμένου να υπογράψουμε πρωτόκολλο συνεργασίας με το Υπουργείου άθλησης. Είναι δια βίου άθλησης, διατροφή και κανόνες υγιεινής. Εμείς έχουμε προτείνει μία ώρα μαθήματος στο εβδομαδιαίο πρόγραμμα για την υγεία, σε ζητήματα πρόληψης και εξαρτήσεις όπως το αλκοόλ, ναρκωτικά, φαρμακοδιέγερση, σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Θέλουμε να διαμορφώσουμε ένα άλλο πεδίο ενημέρωσης από μικρή ηλικία και σε σημαντικά θέματα».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Η αποστολή της Λαμίας που θα κάνει... σεφτέ στην Super League
Η αποστολή της Λαμίας που θα κάνει... σεφτέ στην Super League
Πρόταση του Ολυμπιακού στην Παρτιζάν για Τζούρτζεβιτς
Πρόταση του Ολυμπιακού στην Παρτιζάν για Τζούρτζεβιτς
Γαλλία: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Βαρκελώνης
Γαλλία: Ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της Βαρκελώνης
Πώς εξελίχθηκαν τα πέναλτι στο FIFA της EA Games
Πώς εξελίχθηκαν τα πέναλτι στο FIFA της EA Games
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
«Έφυγε» από τη ζωή η Ζωή Λάσκαρη
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ
Αυτοί είναι οι στρατιώτες που παρασύρθηκαν από τρένο στα Οινόφυτα – Τι αναφέρει το ΓΕΣ
Φωτιά σε σκάφος ανοιχτά του Φαλήρου
Φωτιά σε σκάφος ανοιχτά του Φαλήρου
Καταλονία - Επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς: Πέντε δράστες νεκροί - Έξι πολίτες τραυματίες (vids)
Καταλονία - Επίθεση στο θέρετρο Καμπρίλς: Πέντε δράστες νεκροί - Έξι πολίτες τραυματίες (vids)

Αγώνας μπάσκετ κατά του καρκίνου

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης