Ντζέντοβιτς στο Onsports: «Σημαίνει πολλά ο Παναθηναϊκός για Μπάγερν» (photos+videos)

Ντζέντοβιτς στο Onsports: «Σημαίνει πολλά ο Παναθηναϊκός για Μπάγερν» (photos+videos)

Το μεγάλο αστέρι της Μπάγερν Μονάχου, ο Νιχάντ Ντζέντοβιτς, εξηγεί στο Onsports τη σημασία που έχει για την Μπάγερν η αναμέτρηση της με τον Παναθηναϊκό στο Μόναχο για την Ευρωλίγκα, όχι μόνο για αγωνιστικούς λόγους, αλλά και από πλευράς πρεστίζ.

Ο 24χρονος Βόσνιος γκαρντ / φόργουορντ αποτελεί το… βαρύ «πυροβολικό» των Βαυαρών και σίγουρα ένας από τους παίκτες που πρέπει να προσέξουν ιδιαίτερα οι «πράσινοι». Ο ίδιος σέβεται τα μέγιστα τους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης και δεν κρύβει τη χαρά του που θα αντιμετωπίσει τόσο μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Μάλιστα, παραδέχεται ότι θα ήθελε μια μέρα να αγωνιστεί σε έναν από τους δύο «αιώνιους», αφού του αρέσει πολύ και η Αθήνα σαν πόλη.

Πέρσι, είχατε μια απίστευτη χρονιά στην Ευρωλίγκα και στην πρεμιέρα φέτος δείξατε εναντίον της Μπαρτσελόνα ότι μπορείτε να έχετε ανάλογη συνέχεια. Είσαι αισιόδοξος;

«Ναι. Φέτος είμαστε πιο έμπειροι από πέρσι. Αλλά γνωρίζουμε ότι η εμπειρία δεν μπορεί να κρίνει ένα ματς. Φέτος πρέπει να παίξουμε κάθε παιχνίδι σαν τελικό. Ξεκινήσαμε πολύ καλά στη Βαρκελώνη, μπορούσαμε να κερδίσουμε και ελπίζω να είμαστε πιο τυχεροί στους επόμενους αγώνες».

Παρόλα αυτά, μετά από αυτή την αναμέτρηση, χάσατε απρόσμενα εντός έδρας από την Γκέτιγκεν, μια θεωρητικά ασθενέστερη ομάδα από εσάς. Πώς το εξηγείς αυτό; Συνέβη επειδή ίσως είχατε στο μυαλό σας το παιχνίδι απέναντι στον Παναθηναϊκό;

«Όχι, δεν είναι αυτό. Είχαμε το μυαλό μας στην Μπαρτσελόνα! Σκεφτόμασταν ότι κάναμε ένα εξαιρετικό ματς και δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι κόντρα στη Γκέτιγκεν. Είναι αλήθεια ότι η Γκέτιγκεν είναι νεοφερμένη στη γερμανική λίγκα, παίξαμε ένα από τα χειρότερα ματς φέτος και ελπίζω ότι δεν θα ξανασυμβεί. Πρέπει να επικεντρωθούμε στο πρωτάθλημα Γερμανίας και στην Ευρωλίγκα, όπου θέλουμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικοί. Όμως ο στόχος είναι το γερμανικό πρωτάθλημα».

Τώρα παίζετε με τον Παναθηναϊκό στην έδρα σας. Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε να νικήσει την Τούροβ, η οποία θεωρείται ως η πιο αδύναμη ομάδα στον όμιλο.

«Γνωρίζουμε τον Παναθηναϊκό από το τουρνουά το καλοκαίρι και επίσης την Τούροβ. Ξέρουμε και τις δύο ομάδες και ότι σήμερα όλοι μπορούν να τους νικήσουν όλους, όπως έδειξε η Γκέτιγκεν εναντίον μας. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλη παράδοση, αλλά φέτος έχει το πιο αδύναμο ρόστερ τα τελευταία χρόνια. Όμως διαθέτει σπουδαίους παίκτες. Δεν είναι ποτέ εύκολο εναντίον του Παναθηναϊκού και δεν θα είναι ούτε την Πέμπτη (23/10). Πρέπει να προετοιμαστούμε, να συγκεντρωθούμε. Πιστεύω ότι θα είμαστε έτοιμοι, καθώς τα ματς Ευρωλίγκας έχουν κάτι το ιδιαίτερο. Έχουμε μια ξεχωριστή ενέργεια και ελπίζω ότι έτσι θα γίνει και τώρα».

Πέρσι, στην πρώτη σας χρονιά στην Ευρωλίγκα, δεν παίξατε με τον Παναθηναϊκό, μόνο με τον Ολυμπιακό, από την Ελλάδα. Τι σημαίνει για την Μπάγερν να αγωνίζεται κόντρα στον Παναθηναϊκό, μια ομάδα που έχει έξι πρωταθλήματα Ευρώπης;

«Σημαίνει πολλά. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός είναι δύο μεγάλες ομάδες και όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Είναι ευχαρίστηση για τους παίκτες και τους οπαδούς να τους υποδεχόμαστε. Εμείς έχουμε μια καλή ομάδα που μπορεί να κοντράρει τον Παναθηναϊκό. Ελπίζω ότι θα γίνει ένα καλό παιχνίδι. Εγώ, προσωπικά, είμαι πολύ χαρούμενος που θα παίξω με τους καλύτερους παίκτες στη θέση μου και ελπίζω ότι στο τέλος θα έχουμε την τύχη με μέρος μας».

Είστε σε έναν πολύ δύσκολο όμιλο, με ομάδες που είναι όλες πρωταθλήτριες. Ποια παιχνίδια είναι στο πρόγραμμά σας ώστε να νικήσετε; Είναι αυτό εναντίον του Παναθηναϊκό στην έδρα σας, αυτό στο οποίο έχετε την… υποχρέωση να κερδίσετε;

«Δεν μπορείς να πεις σε αυτό το γκρουπ ποιο ματς πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσεις. Εμείς θα προσπαθήσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερα παιχνίδια, ειδικά στην έδρα μας. Εκεί παίζουμε καλά, έχουμε καλό κοινό και σε αυτό το γκρουπ είναι σημαντικό να κερδίζεις όσο το δυνατόν περισσότερα ματς στην έδρα σου. Μετά από αυτό, θα δούμε αν θα περάσουμε. Πρόκειται για τον πιο δυνατό όμιλο».

Είναι η έδρα σας το κλειδί της επιτυχίας σας;

«Ναι. Στο σπίτι σου έχεις πάντα περισσότερη ενέργεια. Παίζουμε καλά στην έδρα μας. Ελπίζω ότι θα συνεχίσουμε αυτή την καλή παράδοση».

Τι γνωρίζεις για τον φετινό Παναθηναϊκό που έχει ένα νέο προπονητή, μια εντελώς καινούρια ομάδα και πολλούς νέους και νεαρούς παίκτες;

«Τον προπονητή τον γνωρίζω πολύ καλά. Ήταν ο κόουτς μου στην Μπαρτσελόνα και τώρα στην εθνική (Βοσνίας). Σήμερα, εξαρτάται από πόσα πολλά χρήματα έχεις και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτό στον Παναθηναϊκό, στο βαθμό που ίσχυε τις άλλες χρονιές. Αλλά είναι καλοί. Στις θέσεις των σέντερ έχει τον Μπατίστα, τον Γκιστ, τον Μαυροκεφαλίδη, υπάρχει ο Διαμαντίδης, ο Παππάς και ο Γιάνκοβιτς. Ακόμη και με χαμηλό μπάτζετ έχουν εξαιρετικό ρόστερ».

Είναι παράξενο για εσένα που θα αντιμετωπίσεις τον προπονητή σου στην εθνική Βοσνίας και παλαιότερα στην Μπαρτσελόνα, τον Ντούσκο Ιβάνοβιτς;

«Ναι. Είμαι χαρούμενος που θα τον αντιμετωπίσω. Δεν έπαιξα το καλοκαίρι στην εθνική λόγω τραυματισμού, όμως ξέρω πόσο δυνατός κόουτς είναι και πόσο καλή άμυνα παίζουν οι ομάδες του. Πρέπει να τον σεβαστώ και ελπίζω ότι θα τον νικήσω αυτή τη φορά».

Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού πιστεύεις ότι χρειάζεται τη μεγαλύτερη προσοχή;

«Δεν γνωρίζω. Νομίζω όχι μόνο ένας, αλλά πολλοί. Ο Μπατίστα παίζει σταθερά καλά, ο Σλότερ πήγε καλά στα πρώτα ματς, ο Διαμαντίδης είναι απίστευτος με την εμπειρία του να προκαλεί προβλήματα στους αντιπάλους του, αλλά και οι Παππάς και Γιάνκοβιτς που είναι σε φόρμα. Είναι περισσότεροι από ένας παίκτες στον Παναθηναϊκό που μπορούν να κάνουν ένα καλό ματς».

Θα ήθελα να σε ρωτήσω και κάτι πιο προσωπικό. Τα τελευταία χρόνια παίζεις στην Μπάγερν και είσαι ο καλύτερος παίκτης. Ποια είναι τα όνειρά σου για την καριέρα σου; Θέλεις να φτάσεις στο υψηλότερο επίπεδο;

«Πρώτα από όλα, έχω ανανεώσει το συμβόλαιό μου, οπότε είμαι συγκεντρωμένος στην Μπάγερν Μονάχου αυτή την περίοδο. Οι στόχοι μου είναι να πηγαίνω βήμα – βήμα. Θέλω να γίνομαι κάθε χρονιά όλο και καλύτερος παίκτης. Εδώ στην Μπάγερν έχω τη δυνατότητα να το κάνω αυτό. Θα δούμε από σεζόν σε σεζόν. Εγώ είμαι χαρούμενος εδώ».

Είχες ποτέ πρόταση από Ελλάδα;

«Από όσο ξέρω όχι. Ίσως ο ατζέντης μου να γνωρίζει, αλλά εγώ όχι».

Παρόλα αυτά, πώς σου φαίνεται αυτή η ιδέα; Θα ήθελες να παίξεις μπάσκετ στην Ελλάδα;

«Φυσικά. Μια μέρα, αν έχω πρόταση, φυσικά. Θα χαιρόμουν να αγωνιστώ σε ελληνική ομάδα, αφού δεν είναι μόνο το μπάσκετ, αλλά και η ποιότητα ζωής. Είναι απίστευτη. Η Αθήνα είναι σπουδαία πόλη. Πάντα την επισκεπτόμαστε. Ελπίζω μια μέρα να είμαι τυχερός να παίξω στην Ελλάδα».

Το επίπεδό σου είναι για τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Αν είχες πρόταση και από τις δύο ομάδες, ποια θα επέλεγες;

«Δεν ξέρω, δεν μπορώ να πω. Δεν είμαι οπαδός κανενός. Και οι δύο έχουν μεγάλη παράδοση και είναι για μένα στο κορυφαίο επίπεδο μπάσκετ. Δεν έχει σημασία. Όταν υπογράφεις για τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό γνωρίζεις ότι ανήκεις σε έναν σπουδαίο σύλλογο».

Δείτε τα βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Νιχάντ Ντζέντοβιτς:

Ντζέντοβιτς στο Onsports: «Σημαίνει πολλά ο Παναθηναϊκός για Μπάγερν» (photos+videos)



Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Τζούντο: Ασημένιο η Ματζηρίδη
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Serie A: Ισοπαλία που δε βολεύει τη Ρόμα
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Θρήνος στην Αργεντινή - Πέθανε ο θρυλικός Σέζαρ Λουίς Μενότι
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
Παναθηναϊκός AKTOR: Μέρος της προπόνησης ο Χουάντσο, αμφίβολος για την Τρίτη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved