Κόλινς στο Onsports: «Δεν μπορεί με Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Κόλινς στο Onsports: «Δεν μπορεί με Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός» (photos+videos)

Ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Μάρντι Κόλινς, ο οποίος από φέτος παίζει στην Τούροβ, εξηγεί στο Onsports γιατί πιστεύει ότι το αποτέλεσμα του «αιώνιου» ντέρμπι ήταν φυσιολογικά υπέρ του Παναθηναϊκού, τον οποίο αντιμετωπίζει στο ΟΑΚΑ στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας.

Ο 30χρονος άσος των Πολωνών παραδέχθηκε ότι δεν έχει καλές μνήμες από τα παιχνίδια απέναντι στους έξι φορές πρωταθλητές Ευρώπης ως παίκτης των Πειραιωτών, ενώ μιλάει και για τις τελευταίες εξελίξεις στους «ερυθρόλευκους».

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας πιστεύει ότι ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν τον αξιοποίησε, όσο μπορούσε, στο λιμάνι, αν και τον δικαιολογεί για τις αποφάσεις που πήρε λόγω της μεγάλης πίεσης που υπάρχει σε έναν τέτοιο σύλλογο.

Πλέον, ο Κόλινς φοράει τη φανέλα της Τούροβ, πρωταθλήτριας Πολωνίας, για την οποία έχει μεγάλες φιλοδοξίες για τη φετινή περίοδο, τη στιγμή που από τις υπόλοιπες ομάδες τού αρέσει η Μπαρτσελόνα, ενώ από παίκτες των «πρασίνων» ξεχωρίζει τον Τζέιμς Γκιστ.

Το πρώτο σας ματς είναι στην Αθήνα και συγκεκριμένα το ΟΑΚΑ, το γήπεδο του Παναθηναϊκού, όπου έπαιξες πέρσι με τον Ολυμπιακό και κατάφερες να κερδίσεις. Πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει αυτό και με την Τούροβ;

«Ναι, πιστεύω ότι είναι πιθανό. Δεν θα είναι εύκολο επειδή είναι ένα δύσκολο μέρος για να παίζεις, αλλά αν μπούμε και κάνουμε το παιχνίδι μας και αγωνιστούμε σκληρά, νομίζω ότι μπορούμε να νικήσουμε».

Πριν από αυτή την αναμέτρηση, ο Παναθηναϊκός κοντραρίστηκε με την πρώην ομάδα σου, τον Ολυμπιακό, σε έναν αγώνα - θρίλερ. Είδες το ματς;

«Ναι, το παρακολούθησα. Νομίζω ότι το τέλος ήταν κάτι λογικό. Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι, κάτι που έγινε αρκετές φορές πέρσι. Νομίζω ότι ο Ολυμπιακός είχε πολλή πίεση για να νικήσει».

Μετά από αυτή την ήττα, ο Γιώργος Μπαρτζώκας αποφάσισε να αποχωρήσει από την τεχνική ηγεσία του Ολυμπιακού. Πιστεύεις ότι ήταν η σωστή απόφαση;

«Δεν ξέρω αν ήταν το σωστό, αλλά κάτι σίγουρα έπρεπε να αλλάξει. Στην πραγματικότητα, δεν μπορούν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό τα τελευταία χρόνια».

Εσένα πώς ήταν η συνεργασία σου με τον Μπαρτζώκα πέρσι στον Ολυμπιακό;

«Νομίζω ότι ήταν ένας καλός κόουτς παρόλο που θα μπορούσε να με είχε χρησιμοποιήσει περισσότερο, αλλά νομίζω ότι η πίεση της δουλειάς τον αναγκάζει να παίρνει αποφάσεις που δεν είναι πάντα οι σωστές».

Πώς ήταν η παραμονή σου στον Ολυμπιακό;

«Το απόλαυσα πάρα πολύ. Είμαι ευγνώμων για την ευκαιρία που μου έδωσαν να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Οπότε μόνο καλά πράγματα έχω να πω».

Γιατί έφυγες από τον Ολυμπιακό;

«Δεν μου έκαναν πρόταση για να ανανεώσω. Συν του ότι το στιλ παιχνιδιού τους δεν ταιριάζει πραγματικά στο παιχνίδι μου. Οπότε ίσως να ήταν καλό και για τις δύο πλευρές».

Φέτος, αποφάσισες να πας στην Τούροβ, μια νέα ομάδα στην Ευρωλίγκα. Τι πιστεύεις ότι μπορείτε να κάνετε σε όλες τις διοργανώσεις;

«Νομίζω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε. Έχουμε μια καλή ομάδα με καλούς παίκτες και προπονητές. Οπότε, θεωρώ ότι αν βγούμε έξω και παίξουμε σκληρά και έξυπνα, κάποια καλά πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν».

Ποια είναι η γνώμη σου για τον πρώτο σας αντίπαλο στην Ευρωλίγκα, τον Παναθηναϊκό;

«Νομίζω ότι είναι μια καλή και έμπειρη ομάδα. Έχουν τόσο δυνατά σημεία, όσο και αδυναμίες, όπως κάθε ομάδα. Οπότε, η δουλειά μας είναι να προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τα μειονεκτήματά τους».

Πιστεύεις ότι είναι ευκαιρία για εσάς να νικήσετε τον Παναθηναϊκό τώρα που είστε στην αρχή της χρονιάς;

«Ναι, το πιστεύω ότι έχουμε μια σπουδαία ευκαιρία, όχι εξαιτίας των δεδομένων που έχουν εκείνοι, αλλά επειδή διαθέτουμε μια πολύ καλή ομάδα».

Ποιους παίκτες του Παναθηναϊκού βρίσκεις ως τους καλύτερους;

«Μου αρέσει ο Γκιστ λόγω της ευελιξίας του και του γεγονότος ότι είναι ικανός να παίζει σε πολλές θέσεις».

Η Τούροβ βρίσκεται σε ένα πολύ δύσκολο γκρουπ, το οποίο αποτελείται μόνο από συλλόγους πρωταθλητές. Είναι εφικτό να κάνετε την έκπληξη και να προκριθείτε;

«Ναι, νομίζω ότι μπορούμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά πρέπει να το πιστέψουμε ότι μπορούμε».

Ποια είναι η γνώμη σου για τις ομάδες που θα προκριθούν από τον όμιλο;

«Πιστεύω ότι είναι όλες καλές ομάδες, ειδικά η Μπαρτσελόνα».

Δείτε το βίντεο και τις φωτογραφίες με τον Μάρντι Κόλινς:


Κόλινς στο Onsports: «Δεν μπορεί με Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός» (photos+videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
Παναθηναϊκός AKTOR: Φεύγει για Βελιγράδι με τελικό... προορισμό το Βερολίνο!
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
NBA: Μία ήττα μακριά από τον αποκλεισμό οι Μπακς - Στο 3-1 οι Πέισερς
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Χάντμπολ: Με την Βαλούρ ο Ολυμπιακός στον τελικό
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
Κύπρος: Τεράστια χαμένη ευκαιρία για ΑΕΚ Λάρνακας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved