Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 77-76 (photos)

Παναθηναϊκός - Ολυμπιακός 77-76 (photos)

Ο Ολυμπιακός για μία ακόμα φορά αποδείχθηκε ανίκανος να κερδίσει τον Παναθηναϊκό με τους «πράσινους» να του κάνουν πλάκα και να προκρίνονται στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας επικρατώντας 77-76 ύστερα από αξέχαστο κάρφωμα του Μπατίστα.

Αυτός ο τεράστιος Παναθηναϊκός δεν έχει όρια, δεν έχει ουρανό δεν έχει αντίπαλο. Ο Παναθηναϊκός της νέας δεκαετίας είναι εδώ και συνεχίζει να γλεντάει τον Ολυμπιακό με όλους τους τρόπους. Οι «πράσινοι» της επόμενης δεκαετίας αποδείχθηκε ότι δεν έχουν μόνο μέλλον αλλά και παρόν. Ο Παναθηναϊκός του Ντούσκο Ιβάνοβιτς… κάρφωσε τον Ολυμπιακό δια χειρός Μπατίστα στα 0,4 και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Ονειρεμένη εμφάνιση από όλους τους «πράσινους».

PAOOSFPMESA01

Πολύ καλό ξεκίνημα από τους «πράσινους»

Το πρώτο καλάθι της αναμέτρησης μπορεί να ήρθε από «ερυθρόλευκα» χέρια, το ξεκίνημα του αγώνα όμως ανήκε στον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» με «όπλο» τους την πολύ καλή τους άμυνα και τη συγκέντρωση που επέδειξαν στο συγκεκριμένο κομμάτι φρόντισαν να επιβάλλον τον ρυθμό τους. Το γρήγορο 0-2 του Ντάνστον, στα πρώτα τρία λεπτά είχε γίνει 7-2 ύστερα από γκολ-φάουλ του Εστέμπαν Μπατίστα. Σχεδόν δύο λεπτά αργότερα ο Γιώργος Πρίντεζης βρήκε τον δρόμο για το καλάθι του Παναθηναϊκού κάνοντας… τρία βήματα,  με τον Παναθηναϊκό να «τρέχει» ένα νέο σερί, 7-0 και να παίρνει προβάδισμα με 14-4 στο 6’ ύστερα από πολύ ωραίο, εκτός ισορροπίας, καλάθι του Σλότερ. Η άμυνα του «τριφυλλιού» ήταν εξαιρετική, τόσο στις επιστροφές της όσο και στην αντιμετώπιση του πικ εντ ρολ, ενώ στο διάστημα αυτό ο Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς έκανε την διαφορά με 5 πόντους που.. πόνεσαν τους «ερυθρόλευκους». Στη συνέχεια ο Ματ Λοτζέσκι «τιμώρησε» τους «πράσινους» δύο φορές, αφού τον άφησαν ξεμαρκάριστο στις δύο γωνίες του τριπόντου, με αποτέλεσμα το πρώτο δεκάλεπτο να κλείσει στο 17-14.

«Μάχη» στους πάγκους, «μάχη» και στο παρκέ

Ο Ολυμπιακός στο ξεκίνημα του δεύτερου δεκαλέπτου συνέχιζε να μεγαλώνει το σερί του που έφτασε στο 3-15, με αποτέλεσα οι «ερυθρόλευκοι» να περάσουν μπροστά στο σκορ με 17-18, ύστερα από καλάθι του Λοτζέσκι. Ο Παναθηναϊκός συνέχιζε να τα πηγαίνει καλά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση δυσκολευόταν να βρει ξεκάθαρο δρόμο για το καλάθι του Ολυμπιακού. Στο 13΄ με το σκορ στο 21-20 για τον Παναθηναϊκό ύστερα από δύο βολές του Νίκου Παππά, ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έριξε στη «μάχη» και τον Γιώργο Διαμαντάκο. Μετά από αρκετή ώρα ο Γιώργος Μπαρτζώκας… θυμήθηκε τον Βασίλη Σπανούλη που τον είχε στον πάγο, με αποτέλεσμα την ίδια στιγμή ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς να αποσύρει τον Διαμαντάκο και να ξαναρίξει στο παρκέ τον Εστέμπαν Μπατίστα. Στο 17’ Πετγουει με τρίποντο και ο Γιώργος Πρίντεζης με μία βολή έκαναν το 25-28 για τον Ολυμπιακό με τον Βλαδίμηρο Γιάνκοβιτς την ίδια στιγμή να κάνει το τρίτο προσωπικό του φάουλ.

Τον πρόδωσαν τα λάθη του

PAOOSFPMESA03

Ο Διαμαντίδης έκανε το 28-28 με τρίποντο… ψυχολογίας και με φοβερό καλάθι του Μπατίστα και νέο τρίποντο από τον Νίκο Παππά οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα 33-28 στο 19΄. Στα τελευταία πενήντα δευτερόλεπτα, οι παίκτες του Παναθηναϊκού υπέπεσαν σε τρία λάθη δίνοντας την δυνατότητα στον Ολυμπιακό να μειώσει σε 33-32, ενώ λίγο έλειψε ο Λαφαγέτ να ευστοχήσει σε τρίποντο πίσω από το κέντρο και να έστελνε την ομάδα του προηγούμενη στα αποδυτήρια.

Σόου από τους διαιτητές

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πάρα πολύ δυνατά το δεύτερο ημίχρονο και εκμεταλλευόμενος τη… συνήθεια των διαιτητών να κλείνουν συνεχώς τα μάτια στα φάουλ που έκαναν οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» πάνω στους «πράσινους», έκαναν σερί 0-7 και πήραν προβάδισμα με 33-39 στα δύο πρώτα λεπτά της τρίτης περιόδου. Το σερί του Ολυμπιακού μεγάλωνε, 33-41 με τον Παναθηναϊκό να κάνει το ένα λάθος πίσω από το άλλο και να μη μπορεί να… ξεκλειδώσει την άμυνα του Ολυμπιακού. Οι «ερυθρόλευκοι» έφτασα το σερί τους στο 0-13 και προηγήθηκα με 33-45, με τον Αντώνη Φώτση να… σπάει το ρόδι για τον Παναθηναϊκό έπειτα από 5:10 από την έναρξη του δεύτερου μέρους. Το ματς δεν κύλαγε καθόλου καλά για τον Παναθηναϊκό του οποίου η άμυνα είχε αρχίσει και παρουσίαζε πάρα πολλά κενά. Ο Λαυτέρης Μποχωρίδης έδωσε μια ανάσα στους συμπαίκτες του με σουτ τριών πόντων, μειώνοντας σε 40-49, αλλά η απάντηση του Ολυμπιακού ήταν άμεση και με τον ίδιο τρόπο από τον Βασίλη Σπανούλη, 40-52.  Η ομάδα του Πειραιά είχε βρει ρυθμό και σε συνδυασμό με τα σφυρίγματα των διαιτητών που έβλεπα μόνο… Ολυμπιακό «έχτισε» μια διαφορά. Είναι χαρακτηριστικό πως σε φάση που διδάσκετε σε σεμινάρια διαιτησίας αναφορικά με το τι είναι επιθετικό φάουλ ο κύριος Κορομηλάς χρέωσε με αμυντικό του Νίκο Παππά στέλνοντας στις βολές τον Λοτζέσκι, με το τρίτο δεκάλεπτο να τελειώνει με σκορ 49-60.

PAOOSFPMESA04

Τους κάρφωσε ο Εστέμπαν

Το τέταρτο δεκάλεπτο ξεκίνησε ιδανικά για τον Παναθηναϊκό αφού στο πρώτο κιόλας λεπτό οι «πράσινοι» με δύο τρίποντα των Μπλουμς και Παππά μείωσαν στους πέντε πόντους, 55-60, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να καλεί αμέσως τάιμ άουτ. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς βρήκε «χημεία» για την ομάδα του με τους Μποχωρίδη, Παππά, Μπλουμς, Γιάνκοβιτς στο «4» και Διαμαντάκο με τους «πράσινους» να μειώνουν σε 58-62 με νέο τρίποντο του Παππά. Ο Ολυμπιακός, πάντα με την αμέριστη συμπαράσταση των τριών διαιτητών της αναμέτρησης, με δύο τρίποντα από Λαφαγέτ και Λοτζέσκι πήρε και πάλι διαφορά 10 πόντων, 58-68 στο 34’. Ο Γιάνκοβιτς έκανε το 60-68, αλλά αμέσως μετά ήταν σειρά του κύριου Γκόντα να… ανακαλύψει φάουλ και να στείλει τον Πρίνετζη στις βολές για το 60-70.  Ο Παναθηναϊκός παρ’ όλα αυτά είχε τις λύσεις και με 6 πόντους από τον Νίκο Παππά μείωσε σε 66-70.

Ο Σλούκας με καλάθι… κατά λάθος έκανε το 66-72. Ο Διαμαντίδης πήγε μέχρι… μέσα και με δύο βολές μείωσε ακόμα περισσότερο, 68-72, 2:30 πριν το τέλος. Ο Λοτζέσκι απάντησε άμεσα τιμωρώντας τις περιστροφές του Παναθηναϊκού και έκανε το 68-75. Ο Σλότερ στα 90 δευτερόλεπτα μείωσε σε 70-75, ενώ στα 50 μείωσε στους 3 πόντους, 72-75.  Και σαν να μην έφτανε αυτό για τον Ολυμπιακό ο Δημήτρης Διαμαντίδης με τρίποντο στα 16 δευτερόλεπτα έκανε το 75-75. Ο Μπατίστα έκανε το φάουλ στον Σλούκα στα 6,2 δευτερόλεπτα με τον παίκτη του Ολυμπιακού ευστοχεί στη μία και στα 0,4 ο Μπατίστα να τους... καρφώνει στα μούτρα και να κάνει το τελικό 77-76.

PAOOlympiakosBatistaMesa

Παναθηναϊκός (Ντούσκο Ιβάνοβιτς): Διαμαντάκος, Σλότερ 7, Μποχωρίδης 5 (1), Γιάνκοβιτς 111, Φώτσης 7 (1), Παππάς 19 (3), Μπλουμς 8 (2), Διαμαντίδης 8 (2), Μπατίστα 12.

Ολυμπιακός (Γιώργος Μπαρτζώκας): Πέτγουεϊ 6 (2), Χάντερ 6, Ντάνστον 10, Σπανούλης 12 (2), Μάντζαρης 3 (1), Σλούκας 3, Λαφαγέτ 7 (1), Λοτζέσκι 16 (4), Πρίντεζης 13.

Θυμηθείτε την εξέλιξη του προημιτελικού στο ΟΑΚΑ όπως σας τον πρόσφερε το Onsports:

{iframe}http://livechat.bbend.com/livebomb/d78ca3|600|700{/iframe}



Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Στέφανος Τσιτσιπάς: Υποχώρησε στην παγκόσμια κατάταξη
Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
Μπράουν: «Να σταματήσουμε τον Λεσόρ»
Πολύ δύσκολα προλαβαίνει Game 5 ο Λαρεντζάκης
Πολύ δύσκολα προλαβαίνει Game 5 ο Λαρεντζάκης
Άρση βαρών: έπεσε νεκρός ο Ολεξάντρ Πελεσένκο στον πόλεμο
Άρση βαρών: έπεσε νεκρός ο Ολεξάντρ Πελεσένκο στον πόλεμο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved