Φραγκιάς: «Αγαπούν πολύ τα σπορ στο Κατάρ»

Φραγκιάς: «Αγαπούν πολύ τα σπορ στο Κατάρ»

Ελληνικό χρώμα έχουν οι 17οι Πανασιατικοί Αγώνες, που διεξάγονται στο Ιτσεόν της Κορέας, καθώς στον πάγκο του Κατάρ βρίσκεται ο Βασίλης Φραγκιάς.

Ο 55χρονος τεχνικός, με δηλώσεις του στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ, αναφέρθηκε στις μέχρι τώρα εντυπώσεις του αλλά και γενικότερα στο Κατάρ που, όπως είπε, σύντομα θα μας απασχολήσει. Αρχικά, μίλησε για το πώς δέχθηκε την πρόταση να αναλάβει ομοσπονδιακός τεχνικός στην ασιατική ομάδα: «Ήταν κάτι πολύ ξαφνικό. Μπορούσα να φανταστώ πολλά πράγματα, αλλά δεν μου είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα εργαστώ σε μια εθνική ομάδα της Ασίας κι ειδικά σε μια χώρα όπως το Κατάρ που είναι από τις πλέον αναπτυγμένες χώρες στον κόσμο κι αγαπάει πολύ τα σπορ. Ήταν πολύ ξαφνικό, όμως ήταν πολύ ευχάριστο και τιμητικό γιατί είναι η πρώτη φορά που ανέλαβα εθνική ομάδα».

Για το μπάσκετ στο Κατάρ πρόσθεσε: «Ο γενικός γραμματέας της Ολυμπιακής Επιτροπής και πρόεδρος της ομοσπονδίας μπάσκετ είναι ο ίδιος ο σεΐχης, ο Σαούμπ Μπιν Αμπντουλραχμάν Αλ Θανί, ο οποίος τρέφει μεγάλη αγάπη για το μπάσκετ και η βοήθειά του είναι πάρα πολύ σημαντική για την εξάπλωση του αθλήματος στο Κατάρ. Ο σεΐχης είναι άνθρωπος οραματιστής, τεχνοκράτης, πολύ οργανωτικός κι έξυπνος. Αγαπάει πολύ τα σπορ και το μπάσκετ και είναι σίγουρο ότι στο μέλλον ο κόσμος θα μάθει περισσότερα για το μπάσκετ εδώ».

Σε ερώτηση για το ρόστερ της Εθνικής, καθώς και τα χαρακτηριστικά που έχει, απάντησε: «Βρήκα μια ομάδα που παίζει πολλά χρόνια μαζί. Υπάρχουν παίκτες που αγωνίζονται στην Εθνική περίπου είκοσι χρόνια κι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν θετικά, αλλά και αρνητικά στοιχεία. Είναι θετικό ότι η ομάδα διαθέτει μεγάλη εμπειρία, από την άλλη όμως ο μέσος όρος ηλικίας είναι αρκετά υψηλός. Θα προσπαθήσουμε να χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας τα θετικά στοιχεία, ενώ σε συνεργασία με το γενικό αρχηγό της ομάδας, Αχμέντ Αμπντουλχαμπί, έχουμε αποφασίσει νέα παιδιά να μπουν σταδιακά στο ρόστερ. Θέλουμε να δημιουργηθεί μια ομάδα που θα μπορέσει τα επόμενα χρόνια να διεκδικήσει την πρόκρισή της είτε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας είτε στο επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο».

Όσον αφορά στους στόχους τους στους Πανασιατικούς Αγώνες, συμπλήρωσε: «Πρόκειται για δυνατή διοργάνωση. Στην Ευρώπη έχετε πάρει μια γεύση από τις ομάδες μέσα από το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι ομάδες δεν συγκρίνονται με τις μεγάλες ευρωπαϊκές δυνάμεις, όμως υπάρχουν χώρες όπως το Ιράν με ΝΒΑers, ενώ Κορέα και Φιλιππίνες μπορεί να παίζουν ασυνήθιστο μπάσκετ, αλλά έχουν καλά στοιχεία. Εκτός των προαναφερθέντων υπάρχει και μία μεγάλη δύναμη, η Κίνα, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αντλεί παίκτες από μια τεράστια δεξαμενή. Ο στόχος μας είναι να δούμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά. Τα τελευταία χρόνια η ομάδα προσπάθησε για τη διάκριση και δεν τα κατάφερε. Μαζί με τον συνεργάτη μου, Γιώργο Μπιτζάνη, έχουμε εικόνα των ομάδων και θα προσπαθήσουμε να μπούμε «σφήνα» στα πιο υψηλά κλιμάκια, όμως σίγουρα θέλουμε να έχουμε ένα καλό τουρνουά και να συνοδευτεί από ανάλογα αποτελέσματα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ και κάνουμε τον κόσμο του Κατάρ να νιώσει υπερήφανος για την ομάδα του».

Τέλος, κλήθηκε να σχολιάσει την πορεία της Εθνικής Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, λέγοντας: «Νομίζω η Εθνική έδειξε πολύ καλή εικόνα. Πραγματικά ως Έλληνας του εξωτερικού ένιωσα υπερήφανος και για το θέαμα που παρουσίασε, αλλά και για τους προπονητές που έδειξαν σπουδαία δουλειά. Αυτό που μου άρεσε ήταν ότι η ομάδα απέπνεε υγεία σε όλους τους τομείς. Θεωρώ ότι σταθήκαμε λίγο άτυχοι που σταυρώσαμε με τη Σερβία στα νοκ άουτ, γιατί είδατε ότι κατάφερε να φθάσει μέχρι τον τελικό. Όσοι ασχολούνται με μπάσκετ ξέρουν ότι στα ματς της μίας βραδιάς μπορούν να συμβούν τα πάντα. Εμείς δεν ήμασταν στο καλύτερο βράδυ μας, ενώ οι Σέρβοι έδειξαν ότι έχουν καλή ομάδα. Περιμένουμε πλέον τις επόμενες διοργανώσεις, ώστε η ομάδα να μας δώσει τη χαρά ενός μεταλλίου αρκεί να μείνει, κατά τη γνώμη μου, με το ίδιο τεχνικό επιτελείο. Αυτό που φάνηκε και σε αυτή τη διοργάνωση είναι ότι υπάρχουν παιδιά με διάθεση κι έτοιμα να δώσουν ό,τι έχουν με στόχο να πάει καλά η ομάδα. Προσωπικά, ως προπονητής, ένιωσα πολύ υπερήφανος και δεν πρέπει κανείς να τους κρίνει για ένα άτυχο αποτέλεσμα μίας βραδιάς, αλλά για τη συνολική εικόνα, που ήταν θετική».



Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (02/05) - Με «αιώνιους» στην Euroleague και Άστον Βίλα-Ολυμπιακός
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
Γκραντ: “Ένα ματς όλη η σεζόν”
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved