Κυπελλούχος ο Αθηναϊκός!

Κυπελλούχος ο Αθηναϊκός!

Ο Αθηναϊκός καρδιοχτύπησε κόντρα στον Πρωτέα Βούλας αλλά κατάφερε τελικά να πάρει την νίκη με  64-61 και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδας για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Πρωτέας Βούλας και Αθηναϊκός μπήκαν δυνατά στον αγώνα, με διάθεση να διεκδικήσουν το τρόπαιο και στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης το θέαμα ήταν αντάξιο ενός τελικού… Οι παίκτριες του Πρωτέα Βούλας ήταν συγκεντρωμένες σε άμυνα και επίθεση και κατάφεραν στη πρώτη περίοδο να προβληματίσουν τον Αθηναϊκό παίρνοντας προβάδισμα ακόμα και με πέντε πόντους(16-11) ενώ το δεκάλεπτο έληξε με το σκορ στο 18-15.

Στη δεύτερη περίοδο ο Αθηναϊκός βελτίωσε τα ποσοστά ευστοχίας του και βασιζόμενος στην καλή αμυντική του λειτουργία κατάφερε να ξεφύγει στο σκορ ακόμα και με εννέα πόντους (25-34). Η Πέπυ Βαλέτα όμως το πήρε προσωπικά και με δυο ατομικές προσπάθειες κατάφερε να μειώσει σε 29-34 πριν το ημίχρονο, κρατώντας ουσιαστικά τον Πρωτέα στο παιχνίδι.

Ο Πρωτέας Βούλας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με μεγάλο πάθος μετά την ανάπαυλα και έχοντας σε εξαιρετική μέρα την Θάλεια Κασάπογλου που πυροβολούσε συνεχώς από την περιφέρεια, κατάφερε όχι μόνο να καλύψει τη διαφορά αλλά και να προσπεράσει ενθουσιάζοντας το κοινό  του που δεν σταμάτησε λεπτό να φωνάζει και να χειροκροτεί. Ο Αθηναϊκός από την άλλη ήταν μουδιασμένος και έχοντας σε κακή επιθετική βραδιά τις Καλέντζου και Χατζηνικολάου αντιμετώπιζε σοβαρό πρόβλημα. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με τον πίνακα να γράφει 52-51  και τον αγώνα να είναι κυριολεκτικά στην κόψη του ξυραφιού.

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο η πίεση του Πρωτέα συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση και οι παίκτριες του Αθηναϊκού έδειχναν να τα έχουν χαμένα… Σε εκείνο το σημείο όμως φάνηκε η απειρία των παικτριών του Πρωτέα που έχασαν κάποια εύκολα σουτ και έδωσαν την ευκαιρία στον Αθηναϊκό να πάρει το προβάδισμα λίγο πρίν το τέλος του αγώνα. Η Φρόλιχ που ήταν αναμφισβήτητα η κορυφαία για την ομάδα της Βούλας, δεν ήθελε να δεχτεί αυτό το αποτέλεσμα και με εύστοχο τρίποντο έφερε τον αγώνα στον πόντο (61-62) λίγα δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Οι παίκτριες του Πρωτέα κατάφεραν μάλιστα να κλέψουν την μπάλα στην επόμενη επίθεση αλλά δεν ευστόχησαν στο καλάθι και τελικά γνώρισαν την ήττα, κερδίζοντας πάντως τις εντυπώσεις. Ο Αθηναϊκός δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα αλλά κατάφερε τελικά να παραμείνει αήττητος στην Ελλάδα και να κατακτήσει το Κύπελλο για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, έχοντας σε καλή βραδιά τις ψηλές του, Ρουθ Ράιλι και Λατόγια Ντέιβις που πέτυχαν 14 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Δεκάλεπτα: 18-15, 29-34, 52-51, 61-64

Πρωτέας Βούλας (Αλεκός Δάγλας): Βαλέτα 10 , Φοξ 11 (1), Μπαρμπερίδου 5 (1), Κασάπογλου 12 (4), Τσέρου, Νικολοπούλου 3 (1), Άσλεϊ, Φρόλιχ 20 (2), Ισκίογλου

Αθηναϊκός (Γιάννης Κτιστάκης): Καλέντζου 6, Λύμουρα 8 (2), Χατζηνικολάου 7 (1), Σωτηρίου 3, Κεχαγιά 1, Κρες 10 (1), Κοσμά, Ράϊλι 14, Ντέϊβις 15.

Θυμηθήτε λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη του αγώνα του Αθηναϊκου με τον Πρωτέα Βούλας:

{coveritlive}9c907117b4{/coveritlive}



NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
NBA: Πάσχει από παράλυση Bell ο Τζοέλ Εμπίντ
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Αποχαιρετιστήριο Eurojackpot πάρτι στη Μαρίνα Σάττι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Λευτέρης Πετρούνιας: Ραντεβού με την Ιστορία για τον «άρχοντα των κρίκων» - Ώρα τελικού στο Ρίμινι
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, Τενερίφη-Περιστέρι και τον Πετρούνια
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved