Κάιλ Κόρβερ στο Onsports: «Όλοι νικούν τις ΗΠΑ, δεν υπήρχε σεβασμός στην Ελλάδα» (photos+videos)

Κάιλ Κόρβερ στο Onsports: «Όλοι νικούν τις ΗΠΑ, δεν υπήρχε σεβασμός στην Ελλάδα» (photos+videos)

Ο καλύτερος σουτέρ τριών πόντων στο ΝΒΑ, Κάιλ Κόρβερ, μιλάει στο Onsports για την προσπάθεια των ΗΠΑ να κατακτήσουν το Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ στην Ισπανία, αμφιβάλει για το αήττητο της ομάδας του, θυμάται και εξηγεί το… κάζο από την Ελλάδα το 2006!

Ο 33χρονος γκαρντ των Ατλάντα Χοκς κάνει λόγο για έλλειψη σεβασμού από πλευράς ομάδας του Μάικ Σιζέφκσι πριν από 8 χρόνια στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας προς τους Έλληνες προσπαθώντας να βρει τις αιτίες της ήττας των Αμερικανών στα ημιτελικά από τη «γαλανόλευκη».

Ο πρώην παίκτης των Φιλαδέλφεια 76ερς, Γιούτα Τζαζ και Σικάγο Μπουλς πιστεύει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κάνουν back to back φέτος, αλλά δεν είναι άτρωτες και πρέπει να σεβαστούν όλους τους αντιπάλους αν θέλουν να μην βρεθούν θύματα έκπληξης, όπως έγινε τότε.

Ο Κόρβερ επελέγη στην προεπιλογή των ΗΠΑ μετά από τη σεζόν του στα «γεράκια» κατά την οποία είχε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2.9 ασίστ κατά μέσο όρο σημειώνοντας ρεκόρ περισσότερων συνεχόμενων αγώνων στο ΝΒΑ με ένα τουλάχιστον ένα τρίποντο (127).

Οι ΗΠΑ είναι πάντα η ομάδα με τις περισσότερες πιθανότητες για να κατακτήσει τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας. Φέτος, δεν είναι διαφορετικά. Ωστόσο, έχετε πολλές σημαντικές απουσίες, όπως ο Λεμπρόν Τζέιμς, ο Κέβιν Λοβ, ο Καρμέλο Άντονι, ο Πολ Τζορτζ και ο Κέβιν Ντουράντ. Οι περισσότεροι λένε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να κατακτήσουν τον τίτλο ανεξάρτητα από τους παίκτες που παίζουν σε αυτή. Συμφωνείς με αυτό;

«Ναι. Ο φόβος μας είναι η υγεία. Προφανώς μπορούμε να νικηθούμε, για αυτό πρέπει να βγούμε και να παίξουμε σκληρά καλά, αλλά νιώθουμε αυτοπεποίθηση. Αυτοί που έχουμε μείνει είμαστε καλοί παίκτες. Οπότε, είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτή την ευκαιρία».

Παρόλο που οι ΗΠΑ θεωρείται πως έχουν τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο, έχουν μόνο τέσσερα χρυσά μετάλλια στη διοργάνωση. Θεωρείς ότι δεν είναι αρκετά για αυτή την ομάδα;

«Νομίζω ότι μπορούμε να τα κάνουμε πέντε! Εμείς είμαστε εδώ για αυτή την ομάδα, αυτή την ευκαιρία. Προσπαθούμε να διατηρήσουμε τα σκήπτρα του αμερικανικού μπάσκετ, το οποίο χτίζει μια δυνατή παράδοση. Όλοι είναι ενθουσιασμένοι να είναι σε αυτή την ομάδα. Οπότε, θα προσπαθήσουμε να το συνεχίσουμε».

Την τελευταία φορά που κατακτήσατε το τρόπαιο, το 2010, είχατε 16 χρόνια να το πάρετε και δεν έχετε κάνει ποτέ το back to back. Έχετε την ευκαιρία να το πετύχετε τώρα στην Ισπανία. Ποιες ομάδες βλέπετε σαν τους κύριους αντιπάλους σας;

«Οποιοσδήποτε μπορεί να μας νικήσει οποιοδήποτε βράδυ. Προφανώς, έχουμε μεγάλο σεβασμό για την Ισπανία, την Αργεντινή, την Βραζιλία, υπάρχουν πολλές ομάδες. Τα διεθνή ματς είναι διαφορετικά από αυτό που έχουμε συνηθίσει να παίζουμε. Οπότε, θα πρέπει να έχουμε σεβασμό, έναν υγιή σεβασμό για όλους όσους με τους οποίους παίζουμε».

Στη διοργάνωση του 2006 στην Ιαπωνία είχατε χάσει απρόσμενα από την Ελλάδα στα ημιτελικά. Το θυμάσαι; Φοβάσαι μια ανάλογη έκπληξη και φέτος εναντίον σας;

«Ναι, το θυμάμαι. Νομίζω ότι πολλά πράγματα έχουν αλλάξει από τότε. Θεωρώ ότι τότε είχε να κάνει με τον υγιή σεβασμό για τον οποίο μίλησα και δεν υπήρχε. Νομίζαμε ότι θα μπούμε μέσα και θα νικήσουμε όπως και να έχει. Δεν είναι έτσι όμως. Πρέπει να σέβεσαι το παιχνίδι, το διεθνές παιχνίδι και αν το κάνουμε αυτό θα είναι μια καλή προσπάθεια».

Ποια είναι η σχέση σου με την Ελλάδα και το ελληνικό μπάσκετ; Τι γνωρίζεις για το μπάσκετ στην Ελλάδα; Υπάρχει κάτι που σε συνδέει με αυτό;

«Όχι».

Η προετοιμασία πώς πηγαίνει;

«Είναι καλά. Μαθαίνουμε να παίζουμε ο ένας με τον άλλον. Υπάρχουν πολλοί ταλαντούχοι παίκτες. Προσπαθούμε να βρούμε τις θέσεις μας, να μπούμε στην ομάδα. Όλοι δίνουν μια εκπληκτική ενέργεια. Η άμυνα είναι απίστευτη. Η άμυνα είναι κάτι ευαίσθητο και τα παιδιά παίζουν σκληρά».

Δείτε τα σχετικά βίντεο και φωτογραφίες:

Κάιλ Κόρβερ στο Onsports: «Όλοι νικούν τις ΗΠΑ, δεν υπήρχε σεβασμός στην Ελλάδα» (photos+videos)



Ο δρόμος προς το 7ο αστέρι έχει τη δική του ιστορία
Ο δρόμος προς το 7ο αστέρι έχει τη δική του ιστορία
Βίντεο που «καίει» τον Ρόι Κιν: Η αγκωνιά που έριξε σε οπαδό της Άρσεναλ
Βίντεο που «καίει» τον Ρόι Κιν: Η αγκωνιά που έριξε σε οπαδό της Άρσεναλ
Πανσερραϊκός: Ανανέωσε ο Πασχάλης Στάικος
Πανσερραϊκός: Ανανέωσε ο Πασχάλης Στάικος
Ο Ολυμπιονίκης της πάλης Στίβεσον υπογράφει στο NFL
Ο Ολυμπιονίκης της πάλης Στίβεσον υπογράφει στο NFL
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved