Σιένα: Ούτε Ευρωλίγκα ούτε Serie A

Σιένα: Ούτε Ευρωλίγκα ούτε Serie A

Εκτός της Ευρωλίγκας, αλλά και του ιταλικού πρωταθλήματος, μένει η Σιένα εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Στην καλύτερη περίπτωση, πλέον, η ομάδα που κατέκτησε τα τελευταία εφτά εγχώρια πρωταθλήματα θα συνεχίσει από του χρόνου στην τέταρτη κατηγορία έχοντας καινούρια διοίκηση και φυσικά νέο ρόστερ. Η σύλληψη του πρώην προέδρου της Φερντινάντο Μινούτσι και τριών ακόμα που εμπλέκονταν με την ιταλική ομάδα με την κατηγορία για απόκρυψη ποσού 23 εκατ. ευρώ από την ιταλική εφορία έφερε αλυσιδωτές επιπτώσεις. «Προσπαθήσαμε να κρατήσουμε την ομάδα στη Serie A, μιλήσαμε με την ομοσπονδία, που έδειξε κατανόηση για τα προβλήματά μας, μάλιστα προσπάθησε να μας βρει και χορηγούς για να καλύψουμε το έλλειμμα, αλλά επισήμανε ότι δεν μπορεί να αλλάξει τους κανονισμούς για εμάς», ανέφερε σχετικά ο Εγκίντιο Μπιάνκι, ο οποίος ανέλαβε να ερευνήσει τις οφειλές που δημιούργησε η Σιένα επί των ημερών του Μινούτσι.

Σε ερώτηση, για το εάν επήλθε το τέλος για την ομάδα, απάντησε: «Δυστυχώς, ναι. Προσπαθήσαμε να τη σώσουμε, με όποιον τρόπο μπορούσαμε, γιατί είχε τεράστια αξία. Συναντηθήκαμε με τους πάντες, προσπαθώντας να βρούμε μια άκρη, αλλά δεν είχαμε και το χρόνο ως σύμμαχό μας. Δεν καταφέραμε να εξασφαλίσουμε το ΟΚ της ομοσπονδίας, για διάλυση της εταιρίας και τη δημιουργία άλλης, χωρίς χρέη. Μοιραία, πρέπει να βρεθεί στο χαμηλότερο σημείο». Δηλώσεις έκανε και ο προπονητής της Σιένα, Λούκα Μπάνκι: «Θέλουμε να καταλάβουν οι φίλαθλοι της Σιένα τι περνάμε. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να συνεχίσει να υπάρχει η Σιένα, ως ομάδα».

Ήδη από τις 17 Δεκεμβρίου του 2012 είχε στηθεί η επονομαζόμενη επιχείρηση «Time Out» για να διερευνήσει τα οικονομικά δεδομένα της Σιένα. Το 2013 το αντίστοιχο ΣΔΟΕ της Ιταλίας αποκάλυψε πως διερευνά υπόθεση απόκρυψης 23 εκατ. ευρώ. Η ομάδα είχε κάνει τότε αίτηση πτώχευσης, η οποία όμως δεν έγινε ποτέ αποδεκτή. Ο Μινούτσι είχε παραιτηθεί από πρόεδρος και ανέλαβε χρέη γενικού διευθυντή, μέχρι τον περασμένο Μάρτιο. Στις αρχαιρεσίες για τον προεδρικό θώκο της ιταλικής λίγκας, που ακολούθησαν, εξελέγη πρόεδρος ως διάδοχος του Βαλεντίνο Ρένζι, με τη θητεία του να αρχίζει επισήμως από την 1η Ιουλίου, αλλά στο μεταξύ συνελήφθη. Στις 9 Μαΐου το φως της δημοσιότητας είχε δει και λίστα με τους 17 παίκτες που εισέπραξαν «μαύρο χρήμα» ως παίκτες της Σιένα τα προηγούμενα χρόνια. Πρόκειται για τους Κριστόφ Λαβρίνοβιτς (Λιθουανία), Σον Στόουνρουκ (ΗΠΑ), Ριμάντας Καουκένας (Λιθουανία), Ρομέιν Σάτο (Κεντρική Αφρική), Μπέντζαμιν Εζέ (Νιγηρία), Μπο Μακ Κάλεμπ (ΗΠΑ), Νίκος Ζήσης (Ελλάδα), Χένρι Ντόμερκαντ (ΗΠΑ), Βλάντο Ιλιέφσκι (Σκόπια), Μπούτσι Θόρτον (ΗΠΑ), Ντέιβιντ Μος (ΗΠΑ), Μαλίκ Χέρστον (ΗΠΑ), Ντέιβιντ Άντερσεν (Αυστραλία), Ντέιβιντ Χόκινς (ΗΠΑ), Μίλοβαν Ράκοβιτς (Σερβία), Βίκτορ Σανικίτζε (Γεωργία) και Ιγκόρ Ρακόσεβιτς (Σερβία).



Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Στο Βερολίνο, με στάση Βελιγράδι, θα είναι… ωραία!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
Ανοιχτό γάμο στην Πύλο κάνει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο!
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός: Το ρεκόρ της «Ένωσης» κόντρα στους «πράσινους» και το ματς καριέρας του Ελίασον
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
Elite League: Στο Final 4 ο Ερμής Σχηματαρίου – Υποβιβάστηκε ο Αίας Ευόσμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved