Εθνικός: Πήρε Γκιζογιάννη, έμεινε ο Μούκας

Εθνικός: Πήρε Γκιζογιάννη, έμεινε ο Μούκας

Σε μια σπουδαία μεταγραφική κίνηση, που αναμένεται να ενδυναμώσει σημαντικά το ρόστερ του, προχώρησε ο Εθνικός.

Συγκεκριμένα, οι διοικούντες τους Πειραιώτες ενέταξαν στο δυναμικό τους τον Ανδρόνικο Γκιζογιάννη και μάλιστα για τα επόμενα δύο χρόνια. Παράλληλα, ανακοινώθηκε η ανανέωση του συμβολαίου του Τάσου Μούκα, καθώς και η αποχώρηση των Κώστα Τζιάλλα και Μάριου Βαθρακοκοίλη, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από το Δημήτρη Κουστένη εν όψει της νέας αγωνιστικής σεζόν που θα βρει την ομάδα στην Α2.

Η ανακοίνωση για τον Ανδρόνικο Γκιζογιάννη: «Σε μια πολύ σπουδαία και ηχηρή μεταγραφή, που ταράζει τα νερά της Α2 Ανδρών, προχώρησε ο Εθνικός, εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Ανδρόνικο Γκιζογιάννη. O έμπειρος παίκτης είπε το πολυπόθητο «ναι» στον ισχυρό άνδρα του Εθνικού ΟΦΠΦ Βασίλη Δέρβο και στις διαπραγματεύσεις που πραγματοποιήθηκαν παρουσία και του προέδρου της διοικούσας επιτροπής, Δημήτρη Καραφαντή, συμφώνησαν να υπογράψει για δύο χρόνια. Ο 32άχρονος πάουερ φόργουορντ/σέντερ γεννήθηκε στις 2 Ιανουαρίου του 1982, έχει ύψος 2,00μ. κι έχει παίξει στον Αρκαδικό τη σεζόν 2011-12 στην Α2 έχοντας μέσο όρο 18 πόντους και στην ΑΕΚ Άργους τη σεζόν 2010-11. Έχει κατακτήσει το αργυρό μετάλλιο με την Εθνική Παίδων στη Σλοβενία το 1999, το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών της Λιθουανίας το 2002, σημειώνοντας συνολικά έξι πόντους, ενώ διακρίνεται για την ηγετική του στόφα και το «θανατηφόρο» μακρινό σουτ που διαθέτει.

Ο Ανδρόνικος Γκιζογιάννης τις σεζόν 2012-13 και 2013-14 αγωνίστηκε με τη φανέλα της ΑΕΚ πανηγυρίζοντας ισάριθμες ανόδους, ενώ αποτέλεσε επίσης τον τρίτο σκόρερ της πρωταθλήτριας ΑΕΚ στο περσινό μαραθώνιο της Α2 με 320 πόντους, μαζεύοντας και 163 ριμπάουντ. Δεν χρειάζεται κάποιος να κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην ποιότητα, την εμπειρία και την πληρότητά του ως παίκτη. Η ομάδα μας μετά την παραμονή των Ψυλέα, Κουκά και Καρυπίδη και την απόκτηση του Βαβάτσικου και του Ζούμπου ενσωμάτωσε ακόμα έναν έμπειρο αθλητή στο ρόστερ του, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες σημαντικές μεταγραφές έως την ολοκλήρωσή του για τη σεζόν 2013-2014 προσθέτοντας ακόμα περισσότερη εμπειρία, ώστε να δημιουργηθεί ένα δυνατό σύνολο».

Η ανακοίνωση για τους Μούκα, Τζιάλλα, Βαθρακοκοίλη: «Μία ανανέωση και δύο αποχωρήσεις είχαμε στον απόηχο της μεταγραφικής βόμβας του Ανδρόνικου Γκιζόγιαννη. Συγκεκριμένα, η διοικούσα επιτροπή του τμήματος μπάσκετ του Εθνικού ΟΦΠΦ ανακοινώνει την ανανέωση της συνεργασίας με τον Τάσο Μούκα. Ο έμπειρος γκαρντ θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ομάδα του Εθνικού για ένα ακόμα χρόνο, με τον Τζίμη Κουστένη να έχει ακόμα μία μονάδα στη συγκεκριμένη θέση. Στον αντίποδα, οι καλαθοσφαιριστές Κώστας Τζιάλλας και Μάριος Βαθρακοκοίλης ενημερώθηκαν πως δεν υπολογίζονται στα πλάνα για τη νέα σεζόν. Η διοίκηση τους ευχαριστεί θερμά για την προσφορά τους αλλά και τη συμβολή τους στην άνοδο του Εθνικού στην Α2 Ανδρών και τους εύχεται καλή συνέχεια στην καριέρα τους».



Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Το MyREWARDS του opaponline.gr σε περιμένει με σούπερ ανταμοιβές
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Μάλλιος: «Έχουμε απαιτήσεις από τους εαυτούς μας και θέλουμε την πρόκριση»
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Στίβος: Στο Ντουμπάι η Σπανουδάκη για την πρώτη δυνατή κούρσα της χρονιάς
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
Βόλος: Στηρίζει Γκαγκάτση για ΕΠΟ - «Μακριά από Μάνταλους και νταλαβεριτζήδες»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved