Γωνιωτάκης: «Στην Α1 η φυσική θέση του ΟΦΗ»

Γωνιωτάκης: «Στην Α1 η φυσική θέση του ΟΦΗ»

Στην Basket League ΟΠΑΠ ονειρεύεται τον ΟΦΗ ο Γιώργος Γωνιωτάκης, που θεωρεί αμαρτία την απουσία του από τη μεγάλη κατηγορία.

Ο άμεσος συνεργάτης του Φώτη Τακιανού στην τεχνική ηγεσία των Κρητικών, με δηλώσεις του στο Αthletic Radio 104.2, αναφέρθηκε στη φετινή αγωνιστική σεζόν κρίνοντάς την επιτυχημένη, στο πλάνο τριετίας που δύσκολα θα συνεχιστεί τα επόμενα χρόνια, αλλά και τους φιλάθλους του ΟΦΗ που απουσιάζουν από το ΒΑΚ. Μίλησε επίσης για το «κεφάλαιο» Φώτης Τακιανός, καθώς και τα τμήματα υποδομής της ομάδας. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για τη φετινή πορεία του ΟΦΗ: «Η αλήθεια ήταν πως ήταν περίεργα τα πράγματα ειδικά προς το τέλος, ενώ το Πάσχα ήταν διαφορετικά. Γύρισαν μπούμερανγκ τα πράγματα, αλλά τέλος καλό όλα καλά».

Για το εάν επηρέασε το «λίφτινγκ» που έγινε φέτος στον ΟΦΗ: «Το μόνο σίγουρα είναι πως η ομάδα ξεκίνησε από το μηδέν. Αντικειμενικά είναι πολύ δύσκολο να τηρηθεί το πλάνο τριετίας που υπήρχε και αναφέρομαι στην οικονομική κατάσταση που επικρατεί. Οι ομάδες επιβιώνουν πολύ δύσκολα, πόσο μάλλον για μια ομάδα επαρχιακή που τα λεφτά του μπάτζετ διπλασιάζονται από τα ταξίδια. Δεν είναι μόνο ο προπονητής και οι παίκτες».

Για το ξέσπασμα του Φώτη Τακιανού και τι βλέπει ο ίδιος για το μέλλον: «Εάν ήταν οι συνθήκες όπως τις επιθυμούσε δεν θα κάναμε την κουβέντα αυτή. Είναι προπονητής επαγγελματίας με κεφαλαία και το πρώτο που θα κοιτάξει είναι εκεί που θα εργαστεί να είναι ιδανικές οι συνθήκες και για τη δουλειά του και για την ομάδα. Θα τα κοιτάξει όλα. Δεν μπορώ να ξέρω τι θα κάνει και είναι στην ευχέρεια της διοίκησης και του κόουτς».
Για το εάν πρέπει να γίνει βήμα παραπάνω: «Εγώ θα έλεγα πως η φυσική θέση του ΟΦΗ θα έπρεπε να είναι η Α1. Είναι αμαρτία για εμένα να μην είναι στην Α1».

Για την απουσία του κόσμου από το ΒΑΚ: «Ο κάθε προπονητής και οι παίκτες -κι εγώ είμαι από τους τυχερός γιατί το είδα και σαν παίκτης και σαν προπονητής το ΒΑΚ γεμάτο- νιώθουν κάτι ξεχωριστό. Σε ένα γεμάτο Βαρδινογιάννειο δεν είναι εύκολο να περάσει καμιά ομάδα. Νομίζω δεν θα κάναμε πάνω από μία δύο ήττες, Δεν ξέρω, μπορεί να κάνουμε κι εμείς κάτι λάθος. Ο κόσμος του ΟΦΗ ίσως έχει παίξει ρόλο πως δεν έχει δει το κάτι παραπάνω. Πολλές φορές έχω ονειρευτεί τον ΟΦΗ στην Α1 και πιστεύω θα γινόταν το αδιαχώρητο όπου κι αν έπαιζε».

Για τη νέα σεζόν: «Το ιδανικό θα είναι να κρατήσουμε έναν κορμό. Αν παρατηρήσεις τα τελευταία χρόνια οι ομάδες που πρωταγωνιστούν έχουν έναν κορμό. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει κορμό. Εάν το πετύχουμε θα είναι ευχής έργο. Πάντα προχωράς με ένα πλάνο, αλλά δεν ξέρεις εάν μπορεί να εφαρμοστεί. Πρώτα να μείνει ο κόουτς στην ομάδα και μετά θα βρεθεί λύση. Με αυτό τον κόουτς θα βρεθεί σίγουρα».

Για το εάν κρίνεται θετική η φετινή χρονιά: «Θεωρώ και η περσινή και η φετινή χρονιά είναι επιτυχημένες. Ο αρχικός στόχος επιτεύχθηκε κι αν είχαμε πάρει δύο παιχνίδια που χάσαμε στον πόντο θα είχαμε άνετη παραμονή. Οι τρεις ήττες στην έδρα μας με Παγκράτι, Ηρακλή και Φιλαθλητικό είναι που μας πόνεσαν. Ήμασταν μια ομάδα δεμένη, που όπου πήγαμε παίξαμε στα ίσα. Ήμασταν δυο λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι στην Καβάλα και με την ΑΕΚ μπροστά. Άνετα θα μπορούσαμε να είμαστε 3-4 θέσεις παραπάνω».

Για το κατά πόσο είναι εφικτό ο ΟΦΗ να απαρτίζεται από δικά του παιδιά: «Πριν από οκτώ χρόνια που ήρθα στην ομάδα τα γήπεδα ήταν εγκαταλελειμμένα. Έχουμε φθάσει πλέον να έχουμε ένα οικοδόμημα που απαρτίζεται από 280 παιδιά, που ελπίζουμε τα επόμενα χρόνια να αποδίδουν καρπούς. Ήδη κάποια παιδιά έχουν πάρει μέρος στις προπονήσεις της πρώτης ομάδας και μακάρι τα επόμενα χρόνια να βγάλουμε καρπούς. Είναι μεγάλο πράγμα και για τον ΟΦΗ και για το κρητικό μπάσκετ».

Για την εικόνα του πρωταθλήματος της Α2: «Από την αρχή η ΑΕΚ, η Καβάλα, το Ψυχικό και η Αμαλιάδα φαινόταν πως θα ήταν οι ομάδες που θα παλέψουν για την άνοδο, με την ΑΕΚ σίγουρη νομίζω. Αναφορικά με τις ομάδες που έπεσαν δεν θα πω εάν ήταν δίκαιο ή όχι, αλλά όπως φάνηκε έπρεπε να γίνει έτσι, χωρίς να θέλω να αφήσω κάποιο υπονοούμενο. Ήταν ένα ανταγωνιστικό πρωτάθλημα, που όλες οι ομάδες ήταν στην ίδια μοίρα και όχι με μεγάλη διαφορά από τις πρώτες τέσσερις. Ο καθένας όπου πήγαινε, πήγαινε για τη νίκη».



Super League: Η ώρα της στέψης για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Κρίνεται ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη
Super League: Η ώρα της στέψης για ΠΑΟΚ ή ΑΕΚ - Κρίνεται ο τίτλος στη Θεσσαλονίκη
Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Καλεσμένος στον τελικό του Conference League o Γιαννάκης του ΠΑΟΚ!
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της Κυριακής (19/05) - «Φωτιά» στη Θεσσαλονίκη
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Πήγε οικογενειακώς στην Disney World – Πήρε μαζί του και τον Μπρουκ Λόπεζ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved