Χάινς στο Onsports: «Δεν... κρατιέμαι για τα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός» (photos+videos)

Χάινς στο Onsports: «Δεν... κρατιέμαι για τα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός» (photos+videos)

Λίγο πριν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας μπει στη «μάχη» του Final 4 του Μιλάνο, ο Κάιλ Χάινς, δεν κρύβει στο Onsports την αγωνία του για τους τελικούς του ελληνικού πρωταθλήματος που εκτός απροόπτου θα είναι μεταξύ του Παναθηναϊκού και της πρώην ομάδας του, Ολυμπιακού.

Οι δύο «αιώνιοι» απουσιάζουν για πρώτη φορά εδώ και έξι χρόνια από ένα Final 4 Ευρωλίγκας, αλλά υπάρχουν άλλοτε παίκτες τους που έχουν την ευκαιρία να σηκώσουν το τρόπαιο. Ανάμεσά τους είναι και ο Χάινς, ο οποίος τη διετία 2011-2013 φόρεσε την ερυθρόλευκη φανέλα και την τίμησε όσο κανείς.

Τώρα, ο Αμερικανός σέντερ βρίσκεται μπροστά σε ένα μοναδικό κατόρθωμα: να κατακτήσει τον τίτλο για τρίτη συνεχόμενη φορά. Ο 27χρονος άσος των Ρώσων είχε αναδειχθεί πρωταθλητής Ευρώπης στην Κωνσταντινούπολη τη 2012 και στο Λονδίνο το 2013 με τον Ολυμπιακό. Φέτος, ευελπιστεί να καταφέρει κάτι ανάλογο και με τους Μοσχοβίτες και να γράψει ιστορία.

Βέβαια, αυτό μόνο εύκολο δεν είναι με αντιπάλους όπως η Μακάμπι Τελ Αβίβ, η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα, αλλά όλα είναι πιθανά σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση. Μάλιστα, ο Χάινς αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά «όπλα» του Ετόρε Μεσίνα στην προσπάθεια της ΤΣΣΚΑ να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου στην Ευρώπη ξανά μετά από το 2008 στη Μαδρίτη.

Τη φετινή χρονιά, έχει 7.7 πόντους (62.5% στα δίποντα, 68.5% στις βολές), 4.7 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και 2.3 κερδισμένα φάουλ σε 20:02 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 27 αγώνες, 12 εκ των οποίων έχει ξεκινήσει βασικός, και ετοιμάζεται να δώσει τον καλύτερο εαυτό του στο Final 4, όπως έκανε και τα δύο προηγούμενα χρόνια για τους Πειραιώτες.

Μοιάζει ότι η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν έχει... φαντάσματα στο φετινό Final 4. Δεν υπάρχει Παναθηναϊκός, ούτε Ολυμπιακός. Ωστόσο, υπάρχει ο Κάιλ Χάινς, ο οποίος έχει κατακτήσει το τρόπαιο τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι όλα αυτά καλοί οιωνοί για εσάς;

«Ελπίζω ότι αυτά τα στοιχεία είναι καλοί οιωνοί. Το Final 4 είναι πάντα μια δύσκολη στιγμή για κάθε ομάδα γιατί είναι ένα ματς, στο οποίο όλα μπορούν να συμβούν. Ωστόσο, εμείς θα είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για οποιαδήποτε κατάσταση και ελπίζω ότι θα τα πάμε καλά».

Έχετε αντιμετωπίσει και τις τρεις ομάδες του Final 4 του Μιλάνο και έχετε τέσσερις νίκες σε έξι αγώνες, ένα πολύ καλό ρεκόρ. Θεωρείς ότι γνωρίζετε τόσο καλά όλα τα μυστικά των αντιπάλων σας που μπορείτε να τους νικήσετε ξανά, αυτή τη φορά στο «Mediolanum Forum» και να κατακτήσετε τον τίτλο για πρώτη φορά μετά από το 2008;

«Νομίζω ότι μπορούμε να κρατήσουμε όσα έχουμε μάθει από τις ομάδες που είναι στο Final 4, αλλά αυτό που περιμένω είναι κάθε ματς να είναι διαφορετικό. Κάθε αγώνας έχει τη δική του διαφορετική προσωπικότητα, αλλά εμείς μπορούμε να κρατήσουμε αυτά που έχουμε μάθει. Είμαστε οικείοι με τις ομάδες, τους παίκτες και αυτά που κάνουν. Ωστόσο, όπως είπα και πριν, είναι ένα παιχνίδι, το σενάριο είναι διαφορετικό και δεν μπορείς να σκέφτεσαι τι έχει γίνει πριν. Πρέπει να είσαι συγκεντρωμένος σε κάθε αγώνα, κάθε κατοχή ένας προς έναν και αν το κάνεις αυτό θα πετύχεις. Ελπίζω να φέρουμε τον τίτλο και πάλι πίσω στη Μόσχα».

Στους τρεις από τους πέντε προημιτελικούς με τον Παναθηναϊκό συναντήσατε δυσκολίες, αλλά καταφέρατε να τον νικήσετε δύο φορές πολύ εύκολα και μία στην παράταση χάνοντας τα δύο παιχνίδια στο ΟΑΚΑ. Πώς εξηγείς αυτές τις αντιθέσεις ενόψει της προσπάθειάς σας να σηκώσετε την κούπα; Υπάρχει κάτι που προσπαθείτε να διορθώσετε;

«Όπως είπα και πριν, κάθε ματς έχει τη δική του προσωπικότητα και ειδικά σε μια σειρά όπως αυτή με τον Παναθηναϊκό. Κάθε παιχνίδι είναι διαφορετικό. Ο Παναθηναϊκός είναι μια πολύ καλή ομάδα και ήταν δύσκολος αντίπαλος για εμάς. Μας έβαλε δυσκολίες σε πολλές περιπτώσεις, ειδικά στην άμυνα. Δεν υπάρχει λόγος να εξηγήσουμε τι έγινε. Εμείς πρέπει να κρατήσουμε αυτά που έχουμε μάθει από αυτή τη σειρά και από τα προηγούμενα ματς της χρονιάς και να τα αξιοποιήσουμε καλά για τα δύο παιχνίδια που έχουμε στο Final 4».

Μετά από τις αναμετρήσεις σας με τον Παναθηναϊκό και για μια περίοδο περίπου 15 ημερών δεν είχατε επίσημους αγώνες και παίξατε φιλικά με δύο ιταλικές ομάδες. Στη συνέχεια, είχατε δύο ματς στην έδρα σας με τη Λοκομοτίβ Κουμπάν για τη VTB League, τα οποία χάσατε. Πιστεύεις ότι μόνο δύο επίσημα παιχνίδια ακριβώς πριν από το Final 4 είναι αρκετά για εσάς ώστε να είστε σε φόρμα τη στιγμή που οι τρεις αντίπαλοί σας παίζουν με τον ίδιο τρόπο όπως από την αρχή της χρονιάς;

«Πιστεύω ναι. Παίξαμε τέσσερα δυνατά ματς πριν από το Final 4. Μας βοήθησαν τα φιλικά κόντρα σε δύο δυνατούς αντιπάλους όπως είναι η Καντού και η Βαρέζε. Με την Κουμπάν, παρά τις ήττες, ξυπνήσαμε κατά κάποιον τρόπο για να πάμε στο Final 4. Μας επέτρεψε να συγκεντρωθούμε ξανά στο να διορθώσουμε πράγματα που γνωρίζουμε ότι δεν κάνουμε καλά. Κάποιες φορές πρέπει να πέσεις για να ανέβεις στην κορυφή. Οπότε ελπίζω ότι αυτό θα βγει αληθινό για εμάς τις επόμενες μέρες στο Final 4».

Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα που έχει φτάσει στο Final 4 σε 12 από τις τελευταίες 13 διοργανώσεις, κάτι που είναι πολύ εντυπωσιακό. Έχοντας σαν παράδειγμα τον εαυτό σου από αυτά που έχεις ζήσει μέσα στον σύλλογο, πώς αυτή η «πείνα» για επιτυχία «μεταφέρεται» στους νέους παίκτες που έρχονται και πρέπει αυτοί να μάθουν πώς να παίζουν σε μια τόσο μεγάλη ομάδα;

«Πρόκειται για ένα απίστευτο κατόρθωμα για τον σύλλογο εδώ. Δείχνει τη σταθερότητα, τη θέληση για νίκη και τη φιλοδοξία της ομάδας για επιτυχίες. Υπάρχει μεγάλη πείνα ειδικά λόγω του ότι τις τελευταίες σεζόν τα Final 4 δεν έχουν εξελιχθεί όπως όλοι εδώ περίμεναν. Οπότε πιστεύω ότι υπάρχει πολλή εγρήγορση για να αλλάξει αυτό. Και επίσης επειδή η ομάδα έχει να πάρει τον τίτλο από το 2008. Άρα, θεωρώ ότι όλοι είναι περισσότερο από ποτέ έτοιμοι να φέρουν την κούπα πίσω στη Μόσχα».

Ο πρώτος σας αντίπαλος στο Final 4 του Μιλάνο είναι η Μακάμπι Τελ Αβίβ του Ντέιβιντ Μπλατ, μια ομάδα που έχει καταφέρει να θέσει εκτός διοργάνωσης τη διοργανώτρια, Αρμάνι Μιλάνο. Είναι αρνητικό για εσάς το γεγονός ότι γνωρίζουν πολύ καλά το γήπεδο, «Mediolanum Forum», από τη στιγμή που έκαναν μπρέικ εκεί, στα πλέι οφ, για να προκριθούν;

«Δε νομίζω ότι είναι αρνητικό, καθόλου. Η Μακάμπι θα είναι σαν να παίζει σπίτι της, αφού θα έχει 6-7 χιλιάδες φίλους της στο ματς. Οπότε, όπου και αν παίζαμε θα είχαν το πλεονέκτημα της έδρας λόγω της υποστήριξης των οπαδών της. Εμείς γνωρίζουμε από πού ερχόμαστε, το περιμένουμε αυτό και για εμάς δεν είναι απαραίτητα μεγάλο θέμα, αφού πρέπει να μείνουμε συγκεντρωμένοι στο παιχνίδι μας για να μπορέσουμε να ελέγξουμε την πίεση και τις καταστάσεις που θα βρούμε μπροστά μας στον αγώνα».

Ο πρόεδρός σας, Αντρέι Βατούτιν, είναι πολύ κοντά στην ομάδα. Είναι η αγάπη του για τον σύλλογο ένας από τους κύριους λόγους που η ΤΣΣΚΑ βρίσκεται σε τόσο υψηλό επίπεδο και έχει πολλές επιτυχίες, σύμφωνα με όσα έχεις ζήσει κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στη Μόσχα;

«Ο Βατούτιν είναι πάρα πολύ κοντά στην ομάδα. Δείχνει το πάθος του, την αγάπη του και τη θέλησή του να τη βλέπει να πηγαίνει καλά. Μπορείς να δεις από τις αντιδράσεις του, τις ενέργειές του ότι θέλει η ομάδα να πετύχει. Εμείς το ξέρουμε αυτό και το καταλαβαίνουμε απόλυτα».

Φέτος δεν παίξατε με τον Ολυμπιακό, αλλά ξέρεις πολύ καλά τον πρωταθλητή Ευρώπης. Αντιμετωπίσατε όμως τον Παναθηναϊκό. Ποια είναι η γνώμη σου για το τι μπορεί να συμβεί στους ελληνικούς τελικούς, Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός (εκτός συγκλονιστικού απροόπτου), με το πλεονέκτημα της έδρας στον Παναθηναϊκό;

«Οι ελληνικοί τελικοί μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού είναι πάντα αγώνες με ενδιαφέρον. Είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει. Ο Παναθηναϊκός έχει το πλεονέκτημα της έδρας. Οπότε, ο Ολυμπιακός για να κερδίσει το πρωτάθλημα πρέπει να πάρει ένα ματς στο ΟΑΚΑ, κάτι που είναι πάντα πολύ δύσκολο. Ωστόσο, θα είναι μια πολύ καλή σειρά, πολύ κλειστή. Αυτές οι ομάδες έχουν παίξει αρκετές φορές μεταξύ τους. Άρα, θα είναι σειρά με ίντριγκα που σαν οπαδός του μπάσκετ ανυπομονώ να δω τι θα συμβεί».

Γνωρίζω ότι θα μου πεις πως είστε συγκεντρωμένοι στον πρώτο σας αγώνα εναντίον της Μακάμπι και όχι στο τι θα γίνει στον άλλο ημιτελικό Μπαρτσελόνα - Ρεάλ. Ωστόσο, αν περάσετε, έχετε προτίμηση από αυτές τις δύο ισπανικές ομάδες;

«Όχι, δεν έχω καμία προτίμηση. Όπως είπες, παραμένω συγκεντρωμένος στον ημιτελικό και αν έχουμε την ευκαιρία να προκριθούμε, τότε θα το δούμε, αλλά πρώτα πρέπει να ανησυχούμε για το ποιον θα αντιμετωπίσουμε για να περάσουμε. Βλέπουμε ένα ματς τη φορά, μια κατοχή τη φορά και πώς θα περάσουμε το πρώτο ματς. Για εμάς το πρώτο βήμα είναι να προκριθούμε στον τελικό και μετά το ποιος θα είναι εκεί».

Ποια θα ήταν όμως η γνώμη σου και η επιθυμία σου για τον νικητή του ελ κλάσικο αν ήσουν απλά οπαδός του μπάσκετ και όχι κάποιας συγκεκριμένης ομάδας;

«Θα είναι ένα πάρα πολύ καλό ματς. Σαν φίλαθλος του μπάσκετ είναι δύσκολο να πεις ποιος θα νικήσει. Είναι ένα παιχνίδι, σε ένα ουδέτερο γήπεδο και όλα μπορούν να γίνουν. Σαν οπαδός του μπάσκετ, θα είναι ένας πολύ καλός αγώνας που όλοι οι οπαδοί στην Ευρώπη θα παρακολουθήσουν με ενθουσιασμό».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Κάιλ Χάινς της ΤΣΣΚΑ Μόσχας:

Χάινς στο Onsports: «Δεν... κρατιέμαι για τα Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός» (photos+videos)



Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ο Παναγιώτης Γκιώνης πάει Παρίσι με ιστορική επίδοση!
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Πολύ καλό ξεκίνημα θερινής περιόδου για τον Καραλή
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Τελευταίο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό για τον Χουάνκαρ
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
Πανό των οπαδών της Ντόρτμουντ για τον ελληνικό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved