Πατ Καλάθης στο Onsports: «Επιτυχία, ό, τι και αν κάνει ο Νικ του χρόνου» (photos+videos)

Πατ Καλάθης στο Onsports: «Επιτυχία, ό, τι και αν κάνει ο Νικ του χρόνου» (photos+videos)

Μετά από την τιμωρία του στο ΝΒΑ για τη γνωστή υπόθεση ντόπινγκ υπάρχουν πολλοί «ψίθυροι» στις ΗΠΑ ότι ο Νικ Καλάθης μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη και ο αδερφός του, Πατ, το αφήνει αυτό να εννοηθεί μιλώντας στο Onsports!

Οι δυο τους υπήρξαν συμπαίκτες σαν επαγγελματίες για μία και μοναδική χρονιά, στον Παναθηναϊκό το 2011/12. Από το 2012 και μετά ακολουθούν διαφορετικούς δρόμους, με τον Νικ να φτάνει να παίζει στο ΝΒΑ τη φετινή περίοδο, η οποία βρήκε τον Πατ στο Καζακστάν με την Αστάνα.

Εκεί, ο 28χρονος ομογενής φόργουορντ κατέκτησε τόσο το πρωτάθλημα όσο και το Κύπελλο και έχει ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο με τους Καζακστανούς αν και δεν θα έλεγε όχι σε μια ενδεχόμενη επιστροφή του στην Ελλάδα. Είτε για τον Παναθηναϊκό, είτε για τον Κολοσσό Ρόδου, από τις πρώην ομάδες του, αλλά και για οποιαδήποτε άλλη ομάδα προκύψει, ακόμη και για τον Ολυμπιακό χωρίς πάντως αυτό να είναι το ζητούμενό του, καθώς δεν κρύβει ότι νιώθει καλά με την εξέλιξη της καριέρας του.

Την ίδια χαρά αισθάνεται όμως και για τη φετινή πορεία του Νικ στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη, τηρουμένων των αναλογιών και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι ο αδερφός του βρέθηκε ντοπέ και δέχθηκε ποινή 20 αγώνων. Ο Πατ πιστεύει ότι ο αδερφός του αξιοποίησε τις ευκαιρίες που του δόθηκαν και είναι έτοιμος να το κάνει για ακόμη μία φορά αν του ξαναδοθούν, ανάλογα με την απόφαση που θα πάρει για το μέλλον του.

«Ό, τι και αν κάνει την ερχόμενη περίοδο, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ επιτυχημένος», είναι χαρακτηριστικά τα λόγια του Πατ Καλάθη στο Onsports, μια φράση – κλειδί που φανερώνει ότι ο Νικ σκέφτεται πολύ σοβαρά να επιστρέψει στην Ευρώπη, αφού το συμβόλαιό του με τους Μάμφις Γκρίζλις είναι διετές και δεν γίνεται να μην έχει εκμυστηρευτεί τις σκέψεις του στο πιο κοντινό του πρόσωπο.

Φέτος αγωνίστηκες στο Καζακστάν με την Αστάνα. Πώς ήταν η εμπειρία για εσένα, σε μια διαφορετική λίγκα από αυτές της Ελλάδας και του Ισραήλ, όπου έχεις παίξει επίσης; Κατέκτησες δύο τίτλους, το πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

«Ήταν μια σπουδαία εμπειρία το να παίξω εκτός Ελλάδας. Στο Ισραήλ το στιλ είμαι πιο αμερικανικό, του πάνω – κάτω, και ταιριάζει στο δικό μου πολύ καλά. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία η κατάκτηση του πρωταθλήματος στο Ισραήλ».

Η Αστάνα είναι μια ομάδα που συνεργάζεται με μια πρώην σου, τον Παναθηναϊκό. Τι γνωρίζεις για αυτή τη συνεργασία;

«Παίξαμε με τον Παναθηναϊκό σε ένα φιλικό πριν από την έναρξη της σεζόν. Η υπόσχεση είναι ότι ίσως να έρθουν να αγωνιστούν στην Αστάνα του χρόνου ή τον μεθεπόμενο, δεν είμαι σίγουρος».

Τι θα κάνεις την επόμενη χρονιά; Έχεις συμβόλαιο να μείνεις στην Αστάνα;

«Έχω για δεύτερο χρόνο συμβόλαιο με την Αστάνα».

Πέρσι έκανες κάτι εκπληκτικό και σπάνιο για το Ισραήλ. Κατέκτησες τον τίτλο με τη Μακάμπι Χάιφα τη στιγμή που δεν είναι πολύ συνηθισμένο για τη Μακάμπι να χάνει τίτλο εκεί. Ήσουν μάλιστα και ο πολυτιμότερος παίκτης. Πώς ήταν αυτή η εμπειρία για εσένα;

«Η εμπειρία ήταν σπουδαία! Το να νικήσεις τη Μακάμπι δεν συμβαίνει συχνά σε αυτό το πρωτάθλημα. Οπότε στην ομάδα δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο ενθουσιασμένοι».

Στην Ελλάδα αγωνίστηκες για τον Παναθηναϊκό, το Μαρούσι και τον Κολοσσό. Σε ποια ομάδα απόλαυσες περισσότερο την παραμονή σου και γιατί;

«Και οι τρεις ομάδες είχαν τα πάνω τους και τα κάτω τους. Κάθε μία είχε να μου μάθει και από κάτι. Θα διάλεγα ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Κολοσσό».

Πώς ήταν η σεζόν σου στον Παναθηναϊκό μαζί με τον αδερφό σου, Νικ, και τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς ως προπονητή;

«Η χρονιά μου στον ΠΑΟ ήταν οπωσδήποτε μια εμπειρία. Ήταν εξαιρετικό να παίζω με τον Νικ και να μαθαίνω όσα μπορώ από τον Ομπράντοβιτς. Είχε οπωσδήποτε ένα διαφορετικό στιλ προπόνησης από τους άλλους προπονητές, με τους οποίους έχω συνεργαστεί».

Για ποια ομάδα θα επέστρεφες στην Ελλάδα; Αν ο Ολυμπιακός σε προσέγγιζε, θα αποδεχόσουν μια πιθανή του πρόταση; Ή το γεγονός ότι εσύ και ο αδερφός σου, Νικ, είχατε αγωνιστεί στον Παναθηναϊκό, μπορεί να είναι ένας λόγος για εσένα, να πεις όχι;

«Αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος με το πώς έχει εξελιχθεί η καριέρα μου. Πραγματικά δεν έχω σκεφτεί για το αν θα επιστρέψω στην Ελλάδα, αλλά αν αυτή η ευκαιρία έρθει, θα το σκεφτόμουν».

Έχεις παρακολουθήσει τις ελληνικές ομάδες, τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, να παίζουν φέτος; Τι πιστεύεις ότι μπορεί να συμβεί στα μεταξύ τους ματς στους ελληνικούς τελικούς;

«Όπως πάντα, θα είναι μια σπουδαία σειρά».

Παρακολουθείς Ευρωλίγκα; Ποια είναι η γνώμη σου ότι μπορεί να γίνει στο Final 4 του Μιλάνο μεταξύ Ρεάλ Μαδρίτης, Μπαρτσελόνα, Μακάμπι Τελ Αβίβ και ΤΣΣΚΑ Μόσχας; Έχεις εσύ δική σου προτίμηση και γιατί;

«Θεωρώ ότι το Final 4 θα είναι δύσκολο φέτος. Ένα νοκ άουτ παιχνίδι μπορεί να το πάρει ο οποιοσδήποτε. Νομίζω ότι η Μπαρτσελόνα παίζει καλά αυτή τη στιγμή, αλλά Ρεάλ και ΤΣΣΚΑ έχουν και αυτές ταλέντο. Η Μακάμπι είναι το αουτσάιντερ, αλλά προέρχεται από μια τεράστια πρόκριση από τους 8 οπότε θα είναι και αυτή έτοιμη για όλα».

Ο αδερφός σου, Νικ Καλάθης, βρέθηκε ντοπέ και δέχθηκε μια τιμωρία 20 αγώνων στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά, στην πρώτη του χρονιά έδειξε καλά δείγματα. Θεωρείς ότι μπορεί να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και την επόμενη σεζόν;

«Ο Νικ είχε κάποια πολύ καλά ματς φέτος με το Μέμφις και έδειξε τι πραγματικά μπορούσε να κάνει όταν του δινόταν η ευκαιρία. Παίζει πίσω από έναν all star του ΝΒΑ. Οπότε θεωρώ ότι είχε μια πολύ καλή σεζόν συνηθίζοντας στο στιλ παιχνιδιού. Ό, τι και αν κάνει την ερχόμενη περίοδο, είμαι σίγουρος ότι θα είναι πολύ επιτυχημένος».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Πατ Καλάθη:


Πατ Καλάθης στο Onsports: «Επιτυχία, ό, τι και αν κάνει ο Νικ του χρόνου» (photos+videos)



Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Ολυμπιακός: Το... σύνθημα Μαρινάκη στα αποδυτήρια μετά το θρίαμβο με Άστον Βίλα
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Super League: Η πιο μεγάλη μάχη για τον τίτλο – Τι θέλουν ΑΕΚ, ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (04/05) - Με πλούσια δράση στην Ευρώπη
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved