Σιλμπ στο Onsports: «Ο Διαμαντίδης το όνομα, όλος ο Παναθηναϊκός τη χάρη» (photos+videos)

Σιλμπ στο Onsports: «Ο Διαμαντίδης το όνομα, όλος ο Παναθηναϊκός τη χάρη» (photos+videos)

Το μεγάλο αστέρι του Ερυθρού Αστέρα, ο Μπλέικ Σιλμπ, μιλάει στο Onsports για το κρίσιμο ματς με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ και ξεχωρίζει τον Δημήτρη Διαμαντίδη, αλλά τονίζει ότι ο Εξάστερος έχει πολλούς παίκτες που μπορούν να γίνουν ήρωες σε ένα παιχνίδι!

Ο 29χρονος γκαρντ είναι από τους πρωταγωνιστές των Σέρβων με 13.1 πόντους (51% στα δίποντα, 38.1% στα τρίποντα, 80% στις βολές), 3.3 ριμπάουντ και 3.6 ασίστ σε 29:17 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 7 αγώνες που έχει παίξει.

Μάλιστα, στο πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό στο Βελιγράδι είχε 19 πόντους (3/7 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 7/7 βολές), 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 1 κλέψιμο και παραλίγο να στερήσει τη νίκη από τους νταμπλούχους Ελλάδας.

Ο Αμερικανός άσος των «ερυθρόλευκων» μας εκφράζει το σεβασμό του για τους «πράσινους» και δηλώνει την άποψή του ότι ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ομάδα με εμπειρία και εξαιρετικούς παίκτες και τη χρίζει το φαβορί της αναμέτρησης.

Τα πράγματα ήρθαν έτσι ώστε το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ να είναι πολύ κρίσιμο για την πρόκριση στο Top 16. Πώς το περιμένεις;

«Στα σίγουρα, θα είναι πολύ σκληρό ματς. Ο Παναθηναϊκός είναι μια σπουδαία ομάδα, παίζουν μπροστά στους οπαδούς τους και θα έχουν εξαιρετική υποστήριξη. Είμαι σίγουρος ότι μπροστά σε αυτού του είδους το κοινό θα είναι ενθουσιώδες να παίξεις και ελπίζω ότι θα είναι πολύ ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον παιχνίδι».

Το πρώτο ματς στο Βελιγράδι ήταν ντέρμπι. Τι θυμάσαι περισσότερο από αυτή την αναμέτρηση;

«Η εξαιρετική ατμόσφαιρα ήταν το πρώτο πράγμα που θυμάμαι. Οι οπαδοί μας δείχνουν σε όλη την Ευρώπη πόσο δυνατά μπορούν να υποστηρίξουν την ομάδα. Για μένα ήταν κάτι απίστευτο. Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας, προηγηθήκαμε με 15 πόντους διαφορά, αλλά στο τέλος παίξαμε παράταση. Ο Παναθηναϊκός έδειξε ότι έχει σπουδαία εμπειρία και εξαιρετικούς παίκτες».

Υπάρχει κάποιο στοιχείο από το πρώτο παιχνίδι που μπορεί να σας είναι χρήσιμο για το δεύτερο;

«Δεν υπάρχει μυστικό ανάμεσα σε αυτές τις δύο ομάδες και θα έλεγα το ίδιο και για τους παίκτες, γνωρίζουμε όλους τους παίκτες πολύ καλά. Ξέρεις, κάθε ματς είναι μια διαφορετική ιστορία, οπότε αυτό στο ΟΑΚΑ θα είναι μια άλλη ιστορία. Η εμπειρία που είχαμε την ευκαιρία να συλλέξουμε στα πρόσφατα ματς της Ευρωλίγκας είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Έχετε μια μεγάλη νίκη εκτός έδρας εναντίον της Λαμποράλ Κούτσα στη Βιτόρια. Τι πρέπει να κρατήσετε από αυτό το ματς έτσι ώστε να επαναλάβετε ένα τέτοιο αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ;

«Χρειάζεται να προσπαθήσουμε να μείνουμε συγκεντρωμένοι και τα 40 λεπτά. Αυτό θα είναι το πιο σημαντικό πράγμα και επίσης να παίξουμε επιθετικά στην άμυνα όσο περισσότερο μπορούμε».

Αν ο Παναθηναϊκός σας νικήσει θα προκριθεί στο Top 16. Πώς περιμένεις την ελληνική ομάδα;

«Γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι το ματς για τον Παναθηναϊκό. Θα έχουν υψηλό κίνητρο ειδικά επειδή παίζουν μπροστά στους οπαδούς τους. Αλλά αυτός ο αγώνας είναι επίσης σημαντικός και για εμάς και θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο και αν υπάρχει 1% πιθανότητα να νικήσουμε θα δώσουμε το μάξιμουμ για να κάνουμε αυτή την έκπληξη. Φυσικά, ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί σε αυτή την αναμέτρηση».

Σας αγχώνει η μεγάλη ιστορία που έχει πίσω του ο Παναθηναϊκός;

«Σεβόμαστε πάρα πολύ τον Παναθηναϊκό. Σεβόμαστε την φημισμένη ιστορία τους, αλλά επίσης έχουμε σεβασμό και για την τωρινή ομάδα του Παναθηναϊκού. Είχαμε την ευκαιρία να παίξουμε με κάποιους άλλους σπουδαίους συλλόγους από την Ευρώπη, όπως η Μακάμπι, οπότε δεν είμαστε περισσότερο νευρικοί ή αγχωμένοι. Νιώθουμε λίγο παραπάνω πίεση μόνο εξαιτίας της σημασίας του αγώνα, αλλά όταν παίζεις στο υψηλότερο επίπεδο στην Ευρώπη έχεις πολλά περισσότερα σημαντικά ματς κατά τη διάρκεια της σεζόν, οπότε αυτό είναι κάτι φυσιολογικό».

Πόσο ψηλά θεωρείς ότι μπορεί να φτάσει ο Παναθηναϊκός και ο Ερυθρός Αστέρας φέτος στη διοργάνωση;

«Ρώτα με μετά το ματς. Μετά από αυτό θα μπορέσω να σου πω περισσότερα για αυτό το θέμα».

Ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού θεωρείς ότι μπορεί να σας ανησυχήσει περισσότερο στο ΟΑΚΑ;

«Ο Παναθηναϊκός έχει σπουδαία ομάδα, παίζουν πολύ δυνατά σαν σύνολο. Όλα αυτά τα χρόνια ο παίκτης με τη μεγαλύτερη φήμη είναι ο Διαμαντίδης, αλλά κάθε παίκτης στον Παναθηναϊκό μπορεί να είναι καθοριστικός και να γίνει ήρωας».

Ποια είναι τα κλειδιά της νίκης σε αυτό το παιχνίδι;

«Να παίξεις σκληρή άμυνα, να ελέγξεις τα ριμπάουντ και να μείνεις συγκεντρωμένος».

Θα σας επηρεάσει αρνητικά ο τραυματισμός του Λούκα Μίτροβιτς ενόψει του αγώνα σας με τον Παναθηναϊκό;

«Ήταν ένα μεγάλο σοκ για όλους μας. Είναι ένα σπουδαίο παιδί, πολύ ταλαντούχο. Τον χάσαμε για κάποιες εβδομάδες και θα μας λείψει πολύ. Σε λίγο καιρό έγινε ένα πολύ σημαντικό μέλος για την ομάδα μας. Τώρα χρειάζεται να δημιουργήσουμε το παιχνίδι μας και το στυλ παιχνιδιού μας χωρίς αυτόν. Ελπίζω ότι θα το κάνουμε με σωστό τρόπο».

Ποιος παίκτης σας πιστεύεις ότι μπορεί να αποτελέσει κλειδί για να πάρετε τη νίκη μέσα στο ΟΑΚΑ;

«Είναι δύσκολο να το πεις. Το πιο σημαντικό πράγμα θα είναι να παίξουμε σαν ομάδα, επειδή ένας παίκτης μόνος του δεν μπορεί να φέρει τη νίκη».

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες με τον Σιλμπ:

Σιλμπ στο Onsports: «Ο Διαμαντίδης το όνομα, όλος ο Παναθηναϊκός τη χάρη» (photos+videos)



Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Conference League: Η Φιορεντίνα πήρε προβάδισμα για την «OPAP Arena» με γκολ στο 91ο λεπτό
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Ρεκόρ καριέρας ο Σλούκας, κορυφαίος πασέρ στα play offs - Συγκίνηση για τον Πάρη
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Παναθηναϊκός AKTOR: Αφιέρωσε τη νίκη στον Πάρη ο Αταμάν - «Στο 5ο ματς το ΟΑΚΑ θα είναι φωτιά»
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
Άστον Βίλα - Ολυμπιακός 2-4: Αφεντικό για τον τελικό στην «OPAP Arena» με τεσσάρα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved