Αγγελόπουλος στο Onsports: «Το Ρέθυμνο θα δώσει στον κόσμο θέαμα!»

Αγγελόπουλος στο Onsports: «Το Ρέθυμνο θα δώσει στον κόσμο θέαμα!»

Ο Νίκος Αγγελόπουλος μιλάει στο Onsports για το παράδειγμα ομάδας εντός και εκτός παρκέ που αποτελεί το Ρέθυμνο, τον θεαματικό τρόπο παιχνιδιού του και τη συνέχεια που θέλει να δείξει με μία ακόμη εντυπωσιακή πορεία φέτος.

Ο 29χρονος φόργουορντ διανύει τη δεύτερη σεζόν του στον σύλλογο από την Κρήτη και δεν μας κρύβει την ικανοποίησή του που βρίσκεται σε αυτό το σωματείο, το οποίο εκτός από αγωνιστικό επιτελεί και κοινωνικό έργο που επαινείται και βραβεύεται συνεχώς.

Ο έμπειρος άσος του συγκροτήματος του Θανάση Γιαπλέ παραδέχεται ότι στο Ρέθυμνο υπάρχουν όλα τα εχέγγυα ώστε αυτό που ξεκίνησε πριν από μερικά χρόνια να συνεχιστεί, από τη στιγμή που οι άνθρωποι που αποτελούν την ομάδα έχουν όνειρα και φιλοδοξίες.

Αυτό είναι κάτι που δίνει δύναμη και στους ίδιους τους παίκτες, όπως μας τονίζει ο Αγγελόπουλος, ο οποίος δηλώνει ακόμη ότι το Ρέθυμνο έχει σαν στόχο να παίζει θεαματικά για να ευχαριστεί τον κόσμο του, ο οποίος ένας από τους λόγους που ακολουθεί την ομάδα είναι για αυτό.

Τα τελευταία δύο χρόνια αγωνίζεσαι στο Ρέθυμνο. Πώς είναι αυτή η εμπειρία σου;

«Καταρχήν είναι ευχάριστο το συναίσθημα να είμαι για δεύτερη χρονιά στην ομάδα. Βλέπεις κάθε μέρα τους ανθρώπους που ασχολούνται με αυτή τα τελευταία 10-15 χρόνια και είναι σαν να βρίσκονται εδώ για πρώτη φορά, γεμάτοι φιλοδοξίες και όνειρα. Οπότε, κάθε μέρα είναι διαφορετική και αυτό είναι κάτι που σου δίνει δύναμη για να συνεχίσεις να προσπαθείς και ατομικά και ομαδικά».

Η πορεία του Ρεθύμνου τα τελευταία χρόνια ήταν πάρα πολύ καλή. Μπορεί να συνεχιστεί αυτό και φέτος;

«Φυσικά μπορεί να συνεχιστεί από τη στιγμή που υπάρχουν οι προϋποθέσεις και αυτές είναι η διοίκηση, η προσπάθεια και οι σωστές επιλογές παικτών. Αφού υπάρχουν όλα αυτά και η ομάδα δουλεύει καθημερινά πάρα πολύ σκληρά –έχουμε ανθρώπους γύρω μας που βρίσκονται συνέχεια πάνω από την ομάδα- φυσικά και μπορεί να συνεχιστεί αυτή η πολύ καλή πορεία που υπήρχε τα προηγούμενα χρόνια».

Πώς κρίνεις το ξεκίνημα της χρονιάς για το Ρέθυμνο στα φιλικά και τα επίσημα ματς; Πραγματοποιήσατε πολύ καλές εμφανίσεις, αλλά κάνατε αρκετές ήττες στα πρώτα σας παιχνίδια…

«Αυτό είναι κάτι που μπερδεύει λίγο τον κόσμο, γιατί υπάρχει ανησυχία που στα φιλικά στην Αθήνα και το Πέτρος Οικονομάκης δεν κάναμε νίκες, αλλά πρέπει να θυμηθούμε ότι και πέρσι κάτι ανάλογο είχε συμβεί. Αυτό που πρέπει να κοιτάξουμε είναι ότι κάναμε καλές εμφανίσεις στα περισσότερα ματς απέναντι σε πολύ δυνατές ομάδες.

Στο μεγαλύτερο μέρος των παιχνιδιών κερδίζαμε παίζοντας πάρα πολύ όμορφο μπάσκετ και απλά χρειάζονταν κάποιες λεπτομέρειες για να πάρουμε τα ματς, κάτι που δεν είναι ο σκοπός των φιλικών, αλλά οι δοκιμές σχημάτων και παικτών. Για εμάς δεν εμπνέει κάποια ανησυχία αυτό και είναι θετικό ότι φιλικό με φιλικό όσο περνούσε ο καιρός παρουσιάζαμε όλο και καλύτερη εικόνα, κάτι που ήταν το ζητούμενο για εμάς».

Πώς κρίνεις που το Ρέθυμνο έχει γίνει παράδειγμα για όλες τις ομάδες τόσο εντός όσο και εκτός παρκέ;

«Δεν θα μπορούσε να μην είναι άλλωστε, γιατί πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, που προσφέρει θέαμα με τον τρόπο που αγωνίζεται, το πιο σημαντικό είναι αυτό που προσφέρει εκτός γηπέδου με τις δραστηριότητες που υπάρχουν. Και για την πόλη του Ρεθύμνου, αλλά και γενικότερα για το ελληνικό μπάσκετ. Υπάρχει το πρόγραμμα των χορηγιών και οι φιλανθρωπίες που γίνονται και είναι παράδειγμα για τον τρόπο που αντιλαμβάνονται οι άνθρωποι εδώ στο Ρέθυμνο την ομάδα στο κοινωνικό σύνολο».

Από την εικόνα που έχετε δείξει, το Ρέθυμνο θα στηριχθεί στη συνταγή των προηγούμενων ετών με το θεαματικό μπάσκετ

«Πάνω κάτω στις ίδιες βάσεις και αρχές θα κινηθούμε. Πολύ πιεστική άμυνα από την αρχή του αγώνα, γρήγορες επιθέσεις, όχι όμως άναρχες και αυτό περισσότερο όχι μόνο γιατί φέρνει αποτελέσματα αλλά και γιατί αρέσει και στον κόσμο του Ρεθύμνου, ο οποίος έχει αγκαλιάσει και αγαπήσει την ομάδα για αυτόν τον λόγο».

Πόσο σημαντικό είναι μια ομάδα να στηρίζεται στον θεαματικό τρόπο παιχνιδιού;

«Είναι πολύ σημαντικό. Πλέον, έτσι όπως είναι η οικονομική κατάσταση, ο κόσμος είναι ο πυρήνας μιας ομάδας λόγω των εσόδων από τις χορηγίες και τα εισιτήρια και τη δύναμη που μπορούν να αντλήσουν οι παίκτες από αυτόν αν το γήπεδο είναι γεμάτο. Ο κόσμος θέλει θέαμα και εμείς πρέπει να του το προσφέρουμε».

Η άποψή σου για το νέο πρωτάθλημα ποια είναι;

«Πιστεύω ότι παρόλο που τα πράγματα στην Ελλάδα γίνονται όλο και πιο δύσκολα λόγω των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει η χώρα σε όλα τα επίπεδα, ίσως στο μπάσκετ να έχει κάνει καλό γιατί πλέον οι ομάδες στηρίζονται στις δυνάμεις τους, δεν κάνουν υπερβολές στα χρήματα και βασίζονται σε Έλληνες παίκτες. Κατά κάποιον τρόπο, έχει γίνει ένα ξεσκαρτάρισμα από αυτό που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια που υπήρχαν ομάδες που έπαιρναν παίκτες, τους οποίους δεν μπορούσαν να πληρώσουν αργότερα. Στηρίζονται στα έσοδα, έστω και τα λίγα, που υπάρχουν. Οι παίκτες ξέρουν τι λεφτά έχουν να πάρουν, δεν γίνονται πολλές αλλαγές και νομίζω ότι το θέαμα είναι καλύτερο».

Τι θα χρειαστεί να κάνει το Ρέθυμνο για να έχει συνέχεια και να έχει και φέτος πολύ καλή πορεία;

«Αυτό δεν μπορούμε να το πούμε. Πολλά παίζουν ρόλο. Το θέμα είναι να βρούμε τη χημεία μας, ενώ υπάρχει και ο παράγοντας τύχη. Παίζει ρόλο και πώς θα ξεκινήσεις στο πρωτάθλημα. Μπορεί να έχεις μια καλή ομάδα, αλλά να γίνει ένα στραβοπάτημα στην αρχή και να πέσει η ψυχολογία σου και να σε πάρει από κάτω. Είναι πολλοί παράγοντες. Αυτό που ξέρω εγώ και νομίζω ότι μπορεί να γίνει και γίνεται είναι να δουλεύουμε κάθε μέρα σκληρά μέσα στο γήπεδο, να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, να μην βάζουμε μακρινούς στόχους και να προσπαθούμε κάθε μέρα στο 100% σε όλες τις προπονήσεις. Και πιστεύω ότι θα έρθει έτσι και το αποτέλεσμα που περιμένουν όλοι».

Το πρωτάθλημα ξεκινάει με πολύ δυναμικό τρόπο, καθώς έχουμε το ντέρμπι Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Το Ρέθυμνο είναι η μοναδική ομάδα μέχρι στιγμής που έχει αντιμετωπίσει και τους δύο «αιώνιους» φέτος (φιλικό και επίσημο με τον Παναθηναϊκό και φιλικό με τον Ολυμπιακό). Θα μπορούσες να συγκρίνεις αυτές τις δύο ομάδες;

«Δεν θα μπορούσα να τις συγκρίνω γιατί ναι μεν με τον Παναθηναϊκό παίξαμε πριν από λίγες μέρες για το Κύπελλο και το Πέτρος Οικονομάκης αλλά η ομάδα του ήταν πλήρης και έτοιμη. Σε αντίθεση με τον Ολυμπιακό, ο οποίος όταν παίξαμε μαζί του εμείς, έλειπε η μισή ομάδα με την Εθνική και είχε και τραυματίες.

Οπότε ουσιαστικά αντιμετωπίσαμε την τρίτη ομάδα του Ολυμπιακού. Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι ο Παναθηναϊκός είναι πιο δυνατός σε σχέση με πέρσι. Φαίνεται ότι έχει γίνει δουλειά επειδή έχει μείνει ο ίδιος προπονητής και οι παίκτες είναι ίδιοι, έχουν βρεθεί περισσότερο και εν συγκρίσει με την περασμένη περίοδο μοιάζει πιο δυνατός. Για τον Ολυμπιακό δεν μπορώ να πω τόσα πολλά πράγματα για τους λόγους που εξήγησα και προηγουμένως».

Παρόλα αυτά, τι πιστεύεις ότι μπορεί να γίνει στο ματς;

«Είναι ένα ντέρμπι που έτσι και αλλιώς δεν μπορούν να γίνουν προβλέψεις και υπάρχουν και παράμετροι όπως το ότι ο Ολυμπιακός δεν θα έχει κόσμο στο γήπεδο. Συν του ότι ο Ολυμπιακός θα αγωνιστεί χωρίς τον Λο και δεν είναι εύκολο να γίνουν προβλέψεις».

 



Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved