«Απίστευτο αυτό που συμβαίνει»

«Απίστευτο αυτό που συμβαίνει»

Εφ' όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Κρήτης Athletic Radio 104,2 ο προπονητής του Εργοτέλη, Γιώργος Μακράκης.

Αναφέρθηκε στο «περίεργο» πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, στις υπόλοιπες κρητικές ομάδες (ΑΓΟΡ, ΟΦΗ, Ηράκλειο) και τις προοπτικές που έχουν να πρωταγωνιστήσουν στο μέλλον, αλλά και στον στόχο της ομάδας του, που είναι να καθιερωθεί στα εθνικά πρωταθλήματα, όμως μόνο «όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις» - κάτι που χαρακτήρισε πολύ σημαντικό. Στάθηκε, επίσης, στη σπουδαιότητα της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς μια ομάδα χωρίς δικές της βάσεις δεν έχει διάρκεια.

Για τη φετινή πορεία του Εργοτέλη στη Γ’ Εθνική: «Περιμέναμε κάτι περισσότερο. Έχουμε δουλέψει πολύ. Είχαμε έναν καλό κορμό από πέρυσι με 8-9 άτομα, συν τους μικρούς. Κάναμε κάποιες μεταγραφές και θεωρώ ότι η γενική εικόνα μας έχει σκαμπανεβάσματα, καθώς είχαμε και ατυχίες με τραυματισμούς. Είχαμε και ατυχίες σε κάποια παιχνίδια, αλλά και κάποιες κακές διαιτησίες. Θεωρώ ότι θα μπορούσαμε να έχουμε ακόμη 2-3 νίκες».

Για τη δύσκολη αυτή κατηγορία: «Ο στόχος ήταν από την αρχή η παραμονή. Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει σε αυτήν την κατηγορία, δεν υπάρχει  πουθενά αλλού σε όλα τα αθλήματα στην Ελλάδα. Ανεβαίνει μία ομάδα και μπορεί να πέσουν 7-8 ομάδες. Είναι απίστευτο! Δεν μπορώ να καταλάβω το γιατί. Στη Γ’ Εθνική μια ομάδα πρέπει να έχει στόχο και αναπτυξιακό. Δηλαδή, να παράγει αθλητές. Δεν συμφωνώ με την άποψη να έχει ένα μπάτζετ 150 χιλιάδες ευρώ για να διεκδικείς την παραμονή. Εξοντώνονται οι ομάδες έτσι. Φέτος ,λόγω κρίσης, περιμέναμε να μην κινηθούν οι ομάδες, αλλά τελικά έγινε το αντίθετο. Δεν ξέρω βέβαια ποιές ομάδες πληρώνουν. Γιατί είναι γνωστό ότι υπάρχουν προβλήματα. Πάντως, αγωνιστικά όλες οι ομάδες κάτω από την τέταρτη θέση παλεύουν για να σωθούν. Το σχέδιο της αναδιάρθρωσης είναι να μειωθούν κατά δύο οι ομάδες σε κάθε όμιλο της Γ’ Εθνικής από του χρόνου. Άποψή μου είναι ότι αυτό δεν λύνει το πρόβλημα. Θα μπορούσαν εδώ και χρόνια να έχουν κάνει μια αναδιάρθρωση με δύο ομίλους στη Γ’ Εθνική. Να ανεβαίνουν 2-3 ομάδες, να πέφτουν άλλες τόσες και να υπάρχουν ομάδες που θα έχουν και αναπτυξιακό χαρακτήρα. Δεν έχει λόγο ύπαρξης η Γ’ Εθνική με το σχέδιο αυτό. Δεν έχει αναπτυξιακό χαρακτήρα. Εδώ βλέπουμε ότι στην Α2 κατηγορία οι ομάδες είναι προβληματικές. Το μπάσκετ περνάει δύσκολες στιγμές. Δυστυχώς, δεν δώσαμε ποτέ βάρος στις υποδομές και τώρα αυτό πληρώνουμε. Όταν υπάρχει ένα πρωτάθλημα που πέφτουν 7 ομάδες, λίγες είναι εκείνες που σκέφτονται ότι θα ανέβουν χωρίς μεταγραφές. Είναι τόσο μεγάλος ο ανταγωνισμός, όμως, που κάνει τις ομάδες να κάνουν μεταγραφές για να πετύχουν τον στόχο».

Για το μπάτζετ του Εργοτέλη: «Ο Εργοτέλης έχει ένα μεσαίο μπάτζετ στην κατηγορία. Το μπάτζετ είναι πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ. Τα χρήματα αυτά καλύφθηκαν από τον πρόεδρο  κ. Παπουτσάκη, αλλά και από την επιτροπή μπάσκετ που βρήκε χορηγούς και στήριξε φέτος το τμήμα. Είναι δύσκολη η προσπάθεια και αξίζουν συγχαρητήρια στους ανθρώπους αυτούς που ξοδεύουν χρόνο και χρήμα. Έχουμε αρκετούς ανθρώπους και στο μπάσκετ που βοηθούν στην προσπάθεια. Ο Εργοτέλης έχει μια σημαντική ιστορία και στο χώρο του μπάσκετ. Υπάρχει και μπασκετική ακαδημία του Εργοτέλη, στο Μαρτινέγκο, με πάνω από 200 παιδιά. Στόχος είναι αυτά τα παιδιά είναι να γίνουν περισσότερα και να δείξουμε ότι η ομάδα του μπάσκετ τους αγκαλιάζει. Έχουμε μόνο τέσσερα παιδιά που είναι εκτός Κρήτης στην ανδρική ομάδα. Τα υπόλοιπα παιδιά είναι από την Κρήτη. Θέλουμε να δείξουμε, λοιπόν, ότι η ομάδα που φτιάχνουμε θέλουμε να στηριχτεί στο κρητικό στοιχείο. Στόχος είναι το μπάσκετ  του Εργοτέλη να αποκτήσει μια δυναμική. Έλειπε εφτά χρόνια από τις εθνικές κατηγορίες. Και δεν υπήρχε η δυναμική που είχε παλαιότερα. Τώρα αρχίζει να γίνεται κάτι καλύτερο. Γίνεται μια καταπληκτική δουλειά στο ποδόσφαιρο και θέλουμε αυτό να γίνει και στο μπάσκετ».

Για το αν υπάρχει ενδιαφέρον από τη διοίκηση: «Υπάρχει ενδιαφέρον από τη διοίκηση. Η δυναμική ξεκινάει από το κεφάλι. Ο κ. Παπουτσάκης έχει ένα συνολικό όραμα για τον Εργοτέλη και αυτό το προσδίδει και στο τμήμα μπάσκετ. Μαζί βέβαια με όλους τους ανθρώπους που ασχολούνται με το μπάσκετ του συλλόγου. Ο Εργοτέλης πρέπει να φανεί και στο κομμάτι του μπάσκετ. Και να διεκδικήσει αυτό που του αναλογεί με βάση την ιστορία του στον χώρο. Δεν γίνεται να πληρώνεις 12-13 παίκτες και να μη βγάζεις δικά σου παιδιά κάθε χρόνο. Το πρόβλημα αυτό το εντοπίζω σε όλες τις ομάδες. Στόχος μας  είναι να έχουμε μια παραγωγική ομάδα. Με οργανωμένη υποδομή και αναπτυξιακό χαρακτήρα».

Για τη συνεργασία προπονητή και διοίκησης: «Η συνεργασία μου με τον Εργοτέλη είναι για 2+1 χρόνια. Τώρα είμαστε στον δεύτερο χρόνο. Υπήρχε και η παρουσία του κ. Παπουτσάκη ο οποίος κοσμεί τον χώρο του αθλητισμού. Η παρουσία του ήταν ένας ακόμη βασικός λόγος να αποδεχθώ την πρόταση. Έχω δουλέψει από τη μίνι  κατηγορία μέχρι και Α1 κατηγορία. Έχω μια εμπειρία. Είπα στους ανθρώπους ότι πρέπει να προσέξουμε τη βάση μας. Να έχουμε ένα δικό μας κορμό παικτών και να κοιτάξουμε ταυτόχρονα την παραμονή, αλλά να είμαστε και σε ένα εθνικό επίπεδο. Συμφωνεί σε αυτό ο κ. Παπουτσάκης. Να μείνουμε κάποια χρόνια στη Γ’ Εθνική και όταν υπάρχουν οι προϋποθέσεις να κοιτάξουμε αν μπορούμε να κάνουμε το κάτι παραπάνω».

Για το αν θα τα καταφέρει ο Εργοτέλης να κρατηθεί στη Γ’ Εθνική: «Μέχρι και την τελευταία στιγμή θα παιχθεί η σωτηρία. Ελπίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Έχουμε τους αγώνες για να κάνουμε τις νίκες που θέλουμε και ελπίζω ότι θα πετύχουμε. Θα το παλέψουμε μέχρι τέλους».

Για  το Ηράκλειο, τον ΟΦΗ και το Ρέθυμνο: «Το Ηράκλειο έκανε μια κίνηση που δείχνει ότι ήθελε την άνοδο. Μιλάω για τον Χαρίση. Είναι ο παίκτης που κάνει τη διαφορά στην κατηγορία. Όπου χρειάστηκε πήρε την ομάδα στις πλάτες του. Έχει και άλλους έμπειρους παίκτες και ένα ρόστερ που αξίζει να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Ο ΟΦΗ έχει φέτος ένα ρόστερ που είναι κατά τη γνώμη μου καλύτερο και από αυτό που είχε πέρυσι στην Α2 κατηγορία. Έχει και έναν προπονητή που είναι λάτρης του μοντέρνου μπάσκετ. Ο ΟΦΗ είναι μακράν η καλύτερη ομάδα στην κατηγορία. Για εμένα είναι αποτυχία και η δεύτερη θέση. Πιστεύω ότι θα τερματίσει πρώτος. Ο ΟΦΗ ως σωματείο έχει και δυναμική, που την ξέρουμε όλοι. Έχει δικό του γήπεδο και όλες τις προϋποθέσεις να πρωταγωνιστεί στις υψηλές κατηγορίες. Το Ρέθυμνο δεν ξέρω πόσο θα αντέξει οικονομικά και το πόσο η τοπική κοινωνία θα συνεχίσει να στηρίζει. Είναι μια ομάδα της πόλης, καθώς δεν υπάρχει κάτι άλλο εκεί, ούτε το βόλεϊ πια, ούτε και το ποδόσφαιρο. Αξίζει το Ρέθυμνο να έχει μια ομάδα σε υψηλή κατηγορία. Έχει σημαντικές πιθανότητες να ανέβει. Είτε μέσω της δεύτερη θέση είτε περιμένοντας ως πρώτη επιλαχούσα ομάδα είτε από μια συνένωση είτε κάτι άλλο».

Για το αν η πόλη του Ηρακλείου θα μπορέσει να έχει ξανά μια ομάδα στην Α1: «Έχουμε την κουλτούρα σαν πόλη να στηρίξουμε την ομάδα σε αυτό το επίπεδο; Έχουμε ένα παλάτι στα Δύο Αοράκια που πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και δίνει μεγάλα περιθώρια, αλλά δεν ξέρω κατά πόσο η πόλη θα τη στηρίξει. Θυμάμαι και με το Ηράκλειο τι έγινε. Δεν υπήρχε η στήριξη από την τοπική κοινωνία. Από εκεί και πέρα, τα σωματεία πρέπει να κοιτάξουν και τη βάση τους. Γιατί αν έχεις βάση και πέσεις θα ξανασηκωθείς. Αν δεν έχεις βάση θα διαλύσεις. Πρέπει οι ομάδες να δουν πιο σοβαρά την παραγωγική διαδικασία».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Πάνε Κορωπί οι οργανωμένοι του Παναθηναϊκού
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Αυτή είναι η χειρότερη ομάδα της Ευρώπης!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Έμερι για τον καβγά Καβάνι-Νεϊμάρ: «Εγώ αποφασίζω»!
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Το ξενοδοχείο για gamers είναι η απάντηση στις προσευχές μας
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Ντροπή σου ρε! Αδιανόητη χυδαιότητα Παναγιώτη Χατζηστεφάνου για τη μικρή Νεφέλη!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Σοκαριστική φωτογραφία: Γυναίκα στο Παλαιό Φάληρο βγαίνει από τη θάλασσα καλυμμένη με πίσσα!
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
Τραγωδία: Νεκροί δύο σμηνίτες, 19 και 25 ετών, σε τροχαίο - ΕΙΚΟΝΕΣ ΣΟΚ
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής
1ο Διεπιστημονικό συνέδριο ειδικής αγωγής

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΣΟΚ! Φωτοβολίδα χτύπησε οπαδό στο λαιμό στην Θήβα! (video)
ΣΟΚ! Φωτοβολίδα χτύπησε οπαδό στο λαιμό στην Θήβα! (video)
Απίστευτα σκηνικά έλαβαν χώρα στο παιχνίδι του Κάδμου με τον…
ΣΟΚ! Φωτοβολίδα χτύπησε οπαδό στο λαιμό στην Θήβα! (video)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης