Αστέρας Εξαρχείων: Ανέστειλε τη λειτουργία του!

Αστέρας Εξαρχείων: Ανέστειλε τη λειτουργία του!

Δεν πρόκειται να αγωνιστεί στο νέο πρωτάθλημα της Α2 Γυναικών ο Αστέρας Εξαρχείων, καθώς ανέστειλε τη λειτουργία του!

Με επιστολή τους στην Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης και προσωπικά στον πρόεδρό της, Γιώργο Βασιλακόπουλο, οι Ανδρέας Μαζαράκης και Παρασκευάς Μηλιώνης εξηγούν τους λόγους που τους οδήγησαν στην απόσυρσή τους από το πρωτάθλημα, ύστερα από 35 χρόνια ανελλιπούς παρουσίας τους στις εθνικές κατηγορίες. Χρησιμοποιούν πολύ σκληρή γλώσσα για τον ισχυρό άνδρα της ΕΟΚ, θεωρώντας τον επί της ουσίας υπαίτιο. Τη θέση του Αστέρα Εξαρχείων στο Νότιο Όμιλο της Α2 Γυναικών δικαιούται πλέον να πάρει, βάσει κατάταξης, η ΑΓΕ Χαλκίδας.

Η επιστολή: «Προς την ΕΟΚ, α) Δ.Σ., β) Επιτροπή Πρωταθλήματος, γ) Πρόεδρο της ομοσπονδίας Γεώργιο Βασιλακόπουλο. Κύριοι, η ομάδα μας, ο ιστορικός «Αστέρας Εξαρχείων» δεν θα μετάσχει στο πρωτάθλημα της Α2 Κατηγορίας Γυναικών για την αγωνιστική περίοδο 2013-14, όπως και στο Κύπελλο Γυναικών της ιδίας περιόδου. Με την απόφασή μας να αποσύρουμε το σωματείο μας μετά από 35 χρόνια συνεχούς παρουσίας ολοκληρώνουμε τον κύκλο εξοντώσεως του σημαντικότερου κοινωνικού «αναχώματος» που έχει να προβάλει η ανίσχυρη πολιτεία απέναντι στα ναρκωτικά, στο κοινωνικό έγκλημα, στη παρανομία, στο περιθώριο. Και υλοποιούμε τη μύχια επιθυμία του ισοβίου ελέω τεταραγμένης πολιτείας προέδρου της ομοσπονδίας, Βασιλακόπουλου Γεωργίου του Πρώτου.

Ο εν λόγω, κατόπιν προσωπικής του αποφάσεως, κάνοντας χρήση της μακιαβελικής αρχής «Δύο μέτρα, δύο σταθμά», μας στέρησε το δικαίωμα παραμονής μας στην Α1 Κατηγορία απαγορεύοντας την έκδοση δελτίου στην αθλήτρια του Αστέρα και της Εθνικής Αικατερίνης Γλυνιαδάκη. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο επέτρεψε την έκδοση δελτίου στην αθλήτρια σωτηρίου του Αθηναϊκού, με αποτέλεσμα η ομάδα Βύρωνα να ενισχυθεί στα μπαράζ και να πάρει Κύπελλο και πρωτάθλημα την περίοδο 2011-12. Παράλληλα, για να καταδείξουμε τα αισθήματα που τρέφουμε στο πρόσωπο του ισόβιου Αγιατολάχ, γνωρίζοντας την άφατη επιθυμία του να βαφτίζει στάδια με το όνομά του, μετά το στάδιο του Πύργου, μετά το ΟΑΚΑ, που το έχει βάλει στόχο ζωής, εμείς στα Εξάρχεια θα εισηγηθούμε στο Δήμο Αθηναίων το κλειστό γυμναστήριο του Λόφου Στρέφη να μετονομαστεί όχι βέβαια «Γεώργιος Βασιλακόπουλος», δηλαδή σε Βασιλακοπούλειο, αλλά με το όνομα που τον αναγνώριζαν σαν παίκτη οι φίλαθλοι και τον προσφωνούσαν «ο Σωλήνας», δηλαδή σε Σωλήνειο. Τουλάχιστον, αν μη τι άλλο, η παραπάνω ονομασία θα τα λέει τα πράγματα με το όνομά τους.

Άγε λοιπόν, Γεώργιε Βασιλακόπουλε, το υπόλοιπον του βίου σου. Από τους άλλους θα ξεχαστείς, από τα Εξάρχεια ποτέ! Θα σε σκεφτόμαστε πάντα, και θα τα λέμε συνέχεια! Και τα Εξάρχεια ξέρουν και να σκέφτονται και να τα λένε… Ο πρόεδρος Ανδρέας Μαζαράκης, ο γενικός γραμματέας Παρασκευάς Μηλιώνης.

ΥΓ. Για να κυριολεκτούμε, μέσα στη γενική θλίψη και αγανάκτηση που κατέκλυσε τα Εξάρχεια, κάποιοι από τη χαρά τους κάνουν συνεστιάσεις στο Αχ-Βαχ. Ήταν οι έμποροι και τα «βαποράκια», γιατί χωρίς Αστέρα τους ανοίγεται διάπλατα η πόρτα για καινούρια πελατεία, και μάλιστα νεανική: 300 παιδιά στις ακαδημίες του Αστέρα, χωρίς το ανάχωμα του Αστέρα είναι λαβράκια για τα δίχτυα τους. Βλέπεις Γεώργιε, ουδέν κακόν χωρίς τα ολέθρια αποτελέσματά του. Όμως κι εδώ θα χαλάσουμε τη μανέστρα, μια και τα φυτώρια θα παραμείνουν και θα αυξηθούν. Γιατί το έργο του Αστέρα είναι πρώτα από όλα κοινωνικό! Έχουμε σαράντα χρόνια προσφοράς έργου στα Εξάρχεια, άνευ οφιτσίων, καρτελών, αναγνωρίσεων, τιμών, βραβεύσεων και αντιπαροχών, όλων εκείνων που τα έκανες στόχο και σκοπό ζωής. Για αυτό και ποτέ δεν πρόκειται να μας καταλάβεις, ιδιαίτερα τα σωματεία του δήμου της Αθήνας, πως το έργο μας είναι πάνω από όλα κοινωνικό. Και αυτό μας ικανοποιεί και μας κάνει να αισθανόμαστε πολίτες.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους  χορηγούς μας στα σαράντα χρόνια μπασκετικού βίου του Αστέρα: Interαμεrican, ΣΚAΪ-100,3, I. & Σ. Σκλαβενίτης, ΑΝΤ1, Plannet, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Metrο, Παραπολιτικά, Αδέσμευτος, Εκδόσεις Λιβάνη. Τους ευχαριστούμε και τους βεβαιώνουμε ότι η προσπάθειά μας θα συνεχιστεί. Χάσαμε μια μάχη, όχι τον πόλεμο!».



Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Ολυμπιακός: Η πρόκριση στα ημιτελικά του Conference League φέρνει αναβολή στη Super League
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Conference League, Φενέρμπαχτσε - Ολυμπιακός: Οι τρεις μεγάλες επεμβάσεις του Τζολάκη στα πέναλτι
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Ολυμπιακός, Βαγγέλης Μαρινάκης: «Μας αρέσει ο ανήφορος - Συνεχίζουμε να ονειρευόμαστε»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
Europa Conference League: Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία! – Τα highlights κι οι ημερομηνίες στους «4»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved