Καλογιαννίδης: «Δεν φανήκαμε ψύχραιμοι»

Καλογιαννίδης: «Δεν φανήκαμε ψύχραιμοι»

Να κάνει το «δύο στα δύο» στα εναπομείναντα παιχνίδια της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων Ανδρών είναι ο στόχος της Εθνικής Ελλάδας.

Οι παίκτες του Κώστα Μίσσα έμειναν εκτός μεταλλίων, αυτό δεν σημαίνει όμως πως δεν θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν στην 5η θέση, που είναι πλέον ο επόμενος στόχος τους. Ο Φίλιππος Καλογιαννίδης, με δηλώσεις του αμέσως μετά την ήττα από την Ισπανία, εξήγησε πως θα πρέπει να παραμείνουν ομάδα. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την ήττα από την Ισπανία: «Δεν ξεκινήσαμε καθόλου όπως θα έπρεπε, γιατί δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι. Παρ’ όλα αυτά στο πρώτο ημίχρονο μείναμε πολύ κοντά στο σκορ. Στο δεύτερο, όμως, η εικόνα που δημιουργήθηκε ήταν ότι οι Ισπανοί το ήθελαν περισσότερο. Έπαιξαν με μεγάλη ενέργεια, εμείς χάσαμε μπάλες στην πίεσή τους και με κάποια σουτ και πολύ καλά ποσοστά στα τρίποντα ειδικά έφυγαν μπροστά στο σκορ και πήραν διαφορά, ανεβάζοντας την ψυχολογίας τους. Σε όλο αυτό εμείς δεν φανήκαμε ψύχραιμοι».

Για την πίεση που τους ασκήθηκε: «Η αλήθεια είναι πως το θέλαμε πολύ! Είχαμε πάθος, θέλαμε τη νίκη και πιστεύαμε ότι θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Πιστεύαμε από την αρχή ότι φέτος θα μπορούσαμε να φέρουμε μια μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα με το ρόστερ που είχαμε και τους προπονητές δίπλα μας. Το άγχος ίσως και η πολλή πίεση μας έφεραν τελικά πίσω... Δεν είχαμε το καθαρό μυαλό που απαιτείται σε έναν τέτοιο αγώνα για να αντέξουμε και να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα».

Για την ψυχολογία τους: «Και σήμερα (19/07) είχαμε καλή ψυχολογία. Ήμασταν καλά... Τα παιδιά της Ισπανίας ήταν καλά προετοιμασμένα, έχουν πολύ καλή ομάδα και είχαν διάρκεια στο παιχνίδι τους. Το θέμα για εμάς είναι αυτή τη στιγμή να μην τα παρατήσουμε! Να παραμείνουμε ομάδα για τα επόμενα δύο παιχνίδια που έρχονται. Θα είναι και ο τρόπος να δείξουμε ότι δεν φθάσαμε τυχαία έως εδώ, ότι αξίζουμε. Θα ήταν ό,τι χειρότερο να τα παρατήσουμε αυτή τη στιγμή. Όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δύο νίκες στους επόμενους δύο αγώνες θα είναι σημαντικές για εμάς».

Για τη διαφορά ηλικίας στους παίκτες της ελληνικής ομάδας με εκείνους της Ισπανίας: «Παίζει ρόλο κι αυτό, κι όποιος ασχολείται ξέρει... Εμείς όμως θα πρέπει να τα αφήσουμε όλα αυτά στην άκρη. Αυτό που θέλουμε είναι να δούμε τον επόμενο αγώνα ξεχωριστά, να μπούμε στο παρκέ και να νικήσουμε ξανά. Το να λέμε είμαστε καλύτεροι, αλλά να μην το αποδεικνύουμε στην πράξη, δεν αξίζει κάτι... Κάναμε μεγάλη προσπάθεια, είναι κρίμα για αυτή την προσπάθεια που δεν θα συνεχίσουμε στους ημιτελικούς, αλλά είναι και υποχρέωσή μας να δείξουμε το καλύτερο στους δύο αγώνες που έχουμε μπροστά μας».



NBA: Δεν υπάρχει! Οι Νάγκετς έκαναν ζέσταμα με παντόφλες - Αυτός είναι ο λόγος (video)
NBA: Δεν υπάρχει! Οι Νάγκετς έκαναν ζέσταμα με παντόφλες - Αυτός είναι ο λόγος (video)
Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής
Πέθανε ο δημοσιογράφος Στράτος Σεφτελής
Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Λιονέλ Μέσι: Οδήγησε με οργια στην ανατροπή την Ίντερ Μαϊάμι - Συνεχίζει στην κορυφή (video)
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
Formula 1: Στοχεύει στον κορυφαίο η Mercedes!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved