Χουχουλής: «Έχουμε χτυπήσει ταβάνι»

Χουχουλής: «Έχουμε χτυπήσει ταβάνι»

Διέψευσε τους πάντες ο Πανερυθραϊκός στο φετινό πρωτάθλημα του Νότιου Ομίλου της Β’ Εθνικής, εξασφαλίζοντας άμεσα τη σωτηρία του.

Στην αρχή της σεζόν πολλοί πίστευαν πως το συγκρότημα της Ερυθραίας θα πάλευε για την παραμονή του στην κατηγορία. Ύστερα από 20 αγωνιστικές έχει εκπλήξει και τους πλέον αισιόδοξους, φιγουράροντας στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Ο επί 13 χρόνια προπονητής των «ερυθρόλευκων», Δημήτρης Χουχουλής, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΣΕΠΚ για την εξαιρετική πορεία της ομάδας του, αλλά και για τη σπουδαία νίκη επί της ΑΕΚ. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την τελευταία νίκη, επί της ΑΕΚ, που κάνει τον Πανερυθραϊκό ρυθμιστή της κορυφής: «Η νίκη για εμάς δεν ήταν κάτι που μας τρόμαζε ως σκέψη. Η ΑΕΚ από μόνη της εξαιτίας της βαριάς φανέλας, της ιστορίας και του ρόστερ δημιουργεί έξτρα κίνητρο στους παίκτες. Αυτό έκανε πιο εύκολο το δικό μου έργο, καθώς δεν χρειάστηκε να ασχοληθώ στο κομμάτι της ενεργοποίησης, αλλά έμεινα μόνο στο τακτικό».

Για το στόχο του πριν από το παιχνίδι: «Από την αρχή της σεζόν είχαμε πει ότι θέλουμε να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικούμε μέχρι τέλους όλα τα παιχνίδια κι αυτό κάναμε μπαίνοντας στο παρκέ για να αντιμετωπίσουμε την ΑΕΚ. Διεκδικήσαμε το παιχνίδι, παρότι μείναμε πίσω στο σκορ αρκετές φορές. Η διαφορά ποιότητας και εμπειρίας των δύο ομάδων είναι μεγάλη, καθώς εμείς έχουμε πολλά παιδιά από μικρότερες κατηγορίες. Δεν μπορούμε να συγκριθούμε με το ρόστερ της ΑΕΚ, όμως η καρδιά και η καλή παρέα που έχουν δημιουργήσει τα παιδιά έφερε τη νίκη. Χρόνια πίστευα ότι οι καλές παρέες μπορούν να καταφέρουν πολλά».

Για το «κλειδί» της νίκης επί της ΑΕΚ: «Για να έρθει αυτή η νίκη χρειάστηκε και ο παράγοντας τύχη, όμως ευχαριστηθήκαμε που δώσαμε χαρά στο κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο. Το μεγαλύτερο παράσημο του παιχνιδιού που συζητήθηκε πολύ είναι ότι οκτώ δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη του αγώνα και όντας εμείς έναν πόντο πίσω ύστερα από τάιμ άουτ που πήραμε ένα ολόκληρο γήπεδο σηκώθηκε αυθόρμητα και χειροκροτούσε παρατεταμένα».

Για τη μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στη Β’ Εθνική: «Η πορεία έχει χτυπήσει... ταβάνι. Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια το καλοκαίρι έχοντας περιορισμένο μπάτζετ φτιάξαμε μια ομάδα με τέσσερα έμπειρα παιδιά και τα υπόλοιπα ήταν νεαρά και με λίγες εμπειρίες από μικρότερα πρωταθλήματα. Όταν φτιάξαμε την ομάδα βάλαμε στοίχημα να είμαστε μέχρι το τέλος ανταγωνιστικοί και να σωθούμε όσο πιο γρήγορα. Όταν το λέγαμε εμείς πολλοί ειδικοί της κατηγορίας μας είχαν μέσα στις ομάδες που θα παλεύαμε για τη σωτηρία. Δουλέψαμε καλά, τα παιδιά έγιναν καλή παρέα και διέψευσαν τους πάντες, σώζοντας την ομάδα γρήγορα. Από εδώ και πέρα η ομάδα πάει για νέα υπέρβαση, καταφέρνοντας να τερματίσει στην 3η θέση. Αν γίνει αυτό τηρουμένων των αναλογιών του ομίλου θα είναι σαν να πήραμε το πρωτάθλημα. Το μεγαλύτερο κέρδος για τα παιδιά είναι ότι κατάφεραν να βάλουν έντονα το όνομά τους στο χάρτη των εθνικών κατηγοριών, όταν πριν λίγο έπαιζαν στα τοπικά».

Για τους στόχους τους από εδώ και στο εξής: «Εμείς ψάχνουμε μία δεύτερη υπέρβαση, όμως ό,τι κι αν γίνει τελικά είμαστε υπερήφανοι για αυτή την ομάδα, ιδιαίτερα η διοίκηση, η οποία σε δύσκολες εποχές βρίσκει νέα κίνητρα και όρεξη για να ασχολείται με την ομάδα. Είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείς να δίνεις χαρά και κίνητρο στους ανθρώπους που κατάφεραν να εδραιώσουν την Ερυθραία στις εθνικές κατηγορίες αγωνιστικά, αλλά και διοικητικά, καθώς η ομάδα βγάζει σοβαρή και φερέγγυα εικόνα. Η ομάδα κι εγώ ευχαριστούμε τον κύριο Μανωλόπουλο, έναν άνθρωπο που είναι πάντα κοντά στην ομάδα με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, τη διοικούσα επιτροπή που απαρτίζεται από τον Σπύρο Γριβέα, έναν άνθρωπο που είναι κινητήριος άξονας της όλης προσπάθειας, και τους κύριους Μιχάλης Χατζόπουλο και Διονύση Κατσιώτη».



Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Στράτος Σεφτελής: Τη Μ. Τρίτη το «τελευταίο αντίο» στον δημοσιογράφο - Η παράκληση της οικογένειας
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο Βελιγράδι η αποστολή
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Super League: Καμία κλήση για Αλμέιδα και το επεισόδιο μετά το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Οριστικό! «Κλείδωσε» για 25 Μαΐου - Σύμφωνη η UEFA
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved