Λόρμπεκ στο Onsports: «Στον τελικό με τον Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Λόρμπεκ στο Onsports: «Στον τελικό με τον Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Ο Εράζεμ Λόρμπεκ μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της Μπαρτσελόνα με τον Ολυμπιακό και κλείνει νέο ραντεβού με τους «ερυθρόλευκους», μετά το μεταξύ τους ματς στο ΣΕΦ, για τον τελικό του Final 4 του Λονδίνου!

Ο 29χρονος άσος δεν κρύβει το σεβασμό του για τους κατόχους του τίτλου της Ευρωλίγκας, κάνοντας λόγο για εξαιρετική ομάδα με σπουδαίους παίκτες, και εκφράζει την άποψη ότι οι Πειραιώτες δεν εξαρτώνται μόνο από τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Σλοβένος φόργουορντ/σέντερ των «μπλαουγκράνα», που φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 9.1 πόντους (52.9% στα δίποντα, 50% στα τρίποντα, 72.4% στις βολές), 3.5 ριμπάουντ και 1.1 ασίστ κατά μέσο όρο, ξεχωρίζει πέρα από τον αρχηγό των πρωταθλητών Ελλάδας και τους Κάιλ Χάινς, Πέρο Άντιτς, Γιώργο Πρίντεζη και Κώστα Παπανικολάου, τους οποίους χαρακτηρίζει από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη!

Ο Λόρμπεκ εξηγεί επίσης για ποιον λόγο η φετινή Μπαρτσελόνα παρουσιάζει σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, κυρίως στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ θεωρεί πως τόσο η ομάδα του όσο και ο Ολυμπιακός είναι καλύτεροι τώρα από ό, τι ήταν στο πρώτο μεταξύ τους ματς στη Βαρκελώνη.

Στο πρώτο παιχνίδι στη Βαρκελώνη καταφέρατε να νικήσετε τον Ολυμπιακό με οκτώ πόντους διαφορά. Θεωρείς ότι ο Ολυμπιακός έχει βελτιωθεί από τότε; Η Μπαρτσελόνα έχει αλλάξει καθόλου;

«Ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος τώρα. Και επίσης πιστεύω ότι και εμείς έχουμε βελτιωθεί λίγο. Κατακτήσαμε το Κόπα ντελ Ρέι στην Ισπανία και είμαστε πιο σταθεροί από ό, τι ήμασταν μερικές εβδομάδες πριν».

Στο ισπανικό πρωτάθλημα έχετε εννιά ήττες, αλλά νικήσατε τη Ρεάλ Μαδρίτης, κατακτήσατε το Κόπα ντελ Ρέι και στην Ευρωλίγκα μοιάζετε ασταμάτητοι. Πώς εξηγείς αυτά τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή σας; Θα έλεγες ότι η Μπαρτσελόνα δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο στους σημαντικούς αγώνες;

«Δεν το ξέρουμε. Είναι πολύ δύσκολο να το εξηγήσω. Δεν είναι μόνο 2-3 πράγματα. Είναι συνδυασμός αυτών. Έχουμε αλλάξει πολύ ως ομάδα και χρειαζόμασταν λίγο χρόνο για να δέσουμε και να παίξουμε το παιχνίδι μας. Κάναμε κάποια καλά ματς στο ισπανικό πρωτάθλημα και την Ευρωλίγκα. Απλά, χρειαζόταν να είμαστε πιο σταθεροί».

Η Μπαρτσελόνα είναι η καλύτερη ομάδα φέτος στην Ευρωλίγκα στην άμυνα, δεχόμενη μόλις 66.8 πόντους κατά μέσο όρο. Είναι αυτό το μεγάλο σας «όπλο»; Ξεκινάει το παιχνίδι σας από την άμυνα; Ποια είναι τα άλλα πλεονεκτήματά σας;

«Ήμασταν καλή ομάδα στην άμυνα και τα προηγούμενα χρόνια. Είναι ένα από τα δυνατά μας σημεία και το ξέρουμε. Έχουμε παίξει σε καλό επίπεδο και στις δύο πλευρές του γηπέδου τα τελευταία χρόνια. Έχουμε πολύ έμπειρους παίκτες και όλοι ξέρουν το ρόλο τους. Αυτό ακούγεται εύκολο, αλλά είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρεις».

Αντιμετωπίζετε έναν αντίπαλο που πέρσι σας νίκησε στον ημιτελικό του Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Φέτος πώς τον βλέπεις τον Ολυμπιακό;

«Είναι οι πρωταθλητές Ευρώπης και πρέπει να τους σεβόμαστε πολύ. Έχουν αλλάξει λίγο από την περσινή σεζόν. Αλλά είναι μια εξαιρετική ομάδα με σπουδαίους παίκτες».

Ποιοι παίκτες του Ολυμπιακού είναι οι πιο επικίνδυνοι και πρέπει να προσέξετε λίγο περισσότερο;

«Ο Σπανούλης είναι το μεγαλύτερο όπλο τους, αλλά το καλό με τον Ολυμπιακό είναι ότι δεν είναι ομάδα ενός παίκτη. Ο Χάινς, ο Άντιτς, ο Πρίντεζης και ο Παπανικολάου είναι από τους καλύτερους στην Ευρώπη».

Πέρσι, Μπαρτσελόνα και Ολυμπιακός έφτασαν μέχρι το τέλος στην Ευρωλίγκα και συναντήθηκαν στον ημιτελικό του Final 4 της Κωνσταντινούπολης. Φέτος, τι μπορούν να κάνουν;

«Ελπίζω ότι την επόμενη φορά θα συναντηθούμε στο Λονδίνο, στον τελικό της Ευρωλίγκας!»

Λόρμπεκ στο Onsports: «Στον τελικό με τον Ολυμπιακό!» (photos+videos)



EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
EURO 2024: Η UEFA άναψε το πράσινο φως για 26 παίκτες
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
Μεταγραφές, Ντόρτμουντ: Τέλος ο Ρόις - Αποχωρεί στο τέλος της σεζόν
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved