Σαβάνοβιτς στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει δύναμη από τους οπαδούς του» (photos+videos)

Σαβάνοβιτς στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει δύναμη από τους οπαδούς του» (photos+videos)

Ο Ντούσκο Σαβάνοβιτς μιλάει στο Onsports και παραδέχεται ότι οι οπαδοί του Παναθηναϊκού που θα βρεθούν στο ΟΑΚΑ μπορούν να τον οδηγήσουν στη νίκη επί της Εφές Αναντολού!

Ο Σέρβος φόργουορντ πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις στο πρώτο ματς των Τούρκων με τους «πράσινους» στην Κωνσταντινούπολη (78-64), στο οποίο είχε 11 πόντους και 4 ριμπάουντ, αλλά θεωρεί ότι στην Αθήνα θα γίνει ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι.

Ο 29χρονος άσος που φέτος έχει 8.8 πόντους, 3.8 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ και 1.2 κλεψίματα κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, θεωρεί ότι το «τριφύλλι» έχει δυνατότητες να προκριθεί στα πλέι οφ και από εκεί πέρα έχει 50% πιθανότητες να φτάσει και στο Final 4 του Λονδίνου!

Ο Σαβάνοβιτς αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εξαιρετική πορεία της Εφές, στο αν δέχτηκε ποτέ πρόταση από Ελλάδα και αν θα ήθελε κάποια στιγμή να αγωνιστεί στα μέρη μας, αλλά και τη διαφήμιση του τουρκικού συλλόγου, με την οποία έγινε χαμός στο διαδίκτυο!

Η Εφές πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία φέτος στην Ευρωλίγκα με επτά νίκες σε οκτώ ματς στο Top 16. Πώς τα έχει καταφέρει τόσο καλά και έχει πάρει μεγάλες νίκες εναντίων «μεγαθηρίων» του ευρωπαϊκού μπάσκετ, όπως ο Παναθηναϊκός, η Ρεάλ Μαδρίτης και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας;

«Δεν μπορείς ποτέ να χαλαρώσεις όταν αγωνίζεσαι ενάντια σε τόσο μεγάλους αντιπάλους. Πρέπει να δίνεις ό,τι έχεις και το 100% της δύναμής σου. Έτσι παίζουμε και εμείς και ειδικά στην έδρα μας. Εκμεταλλευτήκαμε στην έδρα μας το μομέντουμ αυτών των αγώνων και βάλαμε τους εαυτούς μας σε πολύ καλή θέση, στο 7-1».

Τώρα αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ. Θα έλεγες ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι σας μέχρι στιγμής;

«Το να παίζεις στην Ελλάδα με οποιονδήποτε αντίπαλο, αλλά ειδικά με τον Παναθηναϊκό, είναι από τα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια για εμάς. Πρόκειται για απίστευτο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός είναι μεγάλη ομάδα, έχει σπουδαίους παίκτες και εξαιρετικό γήπεδο με οπαδούς που αγαπούν το μπάσκετ και καταλαβαίνουν το μπάσκετ. Είναι πάντα δύσκολο να παίζεις εκεί. Από την άλλη, αυτό είναι κάτι που αρέσει στους παίκτες, δηλαδή να παίζουν τέτοιους αγώνες και ναι, για εμάς ίσως είναι το πιο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι μέχρι στιγμής».

Στην πρώτη μεταξύ σας αναμέτρηση στην Κωνσταντινούπολη καταφέρατε να κερδίσετε τον Παναθηναϊκό. Διαφορές που περιμένεις τώρα στο ΟΑΚΑ;

«Τον νικήσαμε, αλλά δε νομίζω ότι αυτό ήταν το πραγματικό πρόσωπο του Παναθηναϊκού. Δεν ήταν σε καλή κατάσταση τότε, σε αυτή που είναι τώρα. Εμείς στην έδρα μας είμαστε μια ομάδα που δύσκολα την κερδίζεις γιατί έχουμε πολλούς καλούς παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και αυτό έγινε και στο ματς με τον Παναθηναϊκό. Εμείς σουτάραμε πολύ και τα βάλαμε, ενώ ο Παναθηναϊκός δεν βρέθηκε σε καλή μέρα. Το δεύτερο ματς ανάμεσά μας θα είναι πολύ διαφορετικό. Περιμένω να γίνει μάχη. Φυσικά, θέλουμε να κερδίσουμε, αλλά ποτέ δεν ξέρεις στην Αθήνα και ειδικά στο ΟΑΚΑ που είναι μια δύσκολη έδρα».

Σε εκείνο το παιχνίδι πραγματοποίησες μία από τις καλύτερες φετινές σου εμφανίσεις στην Ευρωλίγκα. Έχεις ένα παραπάνω κίνητρο όταν αγωνίζεσαι εναντίον ομάδων με μεγάλη ιστορία, όπως είναι ο Παναθηναϊκός;

«Όπως είπα και πριν, έχουμε μια πολύ καλή ομάδα που όλοι μπορούν να παίξουν καλά. Σε ένα παιχνίδι μπορεί να ξεχωρίσει ένας παίκτης στα στατιστικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα. Στην Εφές όλοι μπορούν να τρέξουν, να σουτάρουν και να σκοράρουν... Όσον αφορά στο κίνητρο, δεν έχει να κάνει μόνο με τον Παναθηναϊκό. Σε όλη τη ζωή μου έχω κίνητρο. Ακόμη και αν δεν πρόκειται για ένα σημαντικό ματς, εγώ έχω κίνητρο, το οποίο γίνεται ακόμη μεγαλύτερο στο Top 16 που έχουμε τον στόχο να είμαστε στα πλέι οφ και φυσικά όταν αντιμετωπίζουμε αντιπάλους, όπως ο Παναθηναϊκός».

Ο Παναθηναϊκός έχει δύο ήττες φέτος στο ΟΑΚΑ, από τη Ρεάλ Μαδρίτης και τη Χίμκι. Μπορεί η Εφές να μάθει κάτι από αυτά τα δύο παιχνίδια, έτσι ώστε να το χρησιμοποιήσει ή να το εκμεταλλευτεί για να πάρει το θετικό αποτέλεσμα;

«Ο Παναθηναϊκός ξέρει πώς να παίζει εξαιρετικά στο γήπεδό του και το έχει δείξει σε όλους τους τίτλους που έχει κατακτήσει. Το ΟΑΚΑ είναι μια δύσκολη έδρα και αυτό το ξέρω πολύ καλά από προσωπική εμπειρία με διαφορετικούς συλλόγους και επίσης την εθνική ομάδα. Ξέρω την κατάσταση και τι να περιμένω. Περιμένω διαφορετικό ματς από το πρώτο, ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο Παναθηναϊκός θα δώσει το 100% και θα πάρει δύναμη από τους οπαδούς του, με τους οποίους μπορεί να νικήσει οποιονδήποτε στην έδρα του».

Η Εφές είναι στις δύο πρώτες θέσεις του Ε' ομίλου του Top 16 που δίνουν το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ. Τι πρέπει να κάνετε για να παραμείνετε εκεί μέχρι τα προημιτελικά;

«Δεν σκεφτόμαστε το πλασάρισμα στο Top 16. Όλα είναι ανοικτά για την πρώτη και τη δεύτερη θέση. Εμείς θέλουμε να κερδίζουμε κάθε ματς. Ό, τι είναι να γίνει, θα γίνει στο τέλος. Δεν είναι και ό, τι καλύτερο να σκέφτεσαι σε ποια θέση θέλεις να είσαι. Πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι, βήμα βήμα και έτσι σκέφτονται όλοι στην ομάδα. Από τους παίκτες μέχρι τον προπονητή».

Τι πιστεύεις ότι μπορεί να κάνει φέτος στην Ευρωλίγκα ο Παναθηναϊκός;

«Είναι δύσκολο. Όλοι περιμένουν από τον Παναθηναϊκό να κάνει φέτος ό, τι και τα προηγούμενα χρόνια. Ωστόσο, είναι μια διαφορετική ομάδα. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς έφυγε και υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί παίκτες. Με βάση την ιστορία του, ο πήχης για τον Παναθηναϊκό είναι ψηλά. Ωστόσο, όλοι θέλουν να είναι ψηλά. Όλοι φτιάχνουν ομάδες. Όλοι κερδίζουν. Υπάρχουν ομάδες από τη Ρωσία, την Ιταλία και την Τουρκία που έχουν τους ίδιους στόχους. Κατά τη γνώμη μου, με την ομάδα που έχει ο Παναθηναϊκός θα είναι στα πλέι οφ, αλλά μετά από αυτό είναι 50-50 για αυτούς και θα εξαρτηθεί από τις καταστάσεις».

Θα ήθελα να σε ρωτήσω αν είχες ποτέ πρόταση από την Ελλάδα...

«Είχα προτάσεις, αλλά όχι όσο είμαι στην Εφές. Όταν ήμουν στην Ισπανία και τη Ρωσία, είχα κάποιες επαφές για να έρθω στην Ελλάδα, αλλά στο τέλος επέλεξα την Εφές. Τώρα είμαι εδώ και δεν θα ήθελα να το συζητήσω. Αποφάσισα να πάω στην Εφές. Δεν ήταν επίσημο, αλλά υπήρχε ενδιαφέρον τόσο πέρσι όσο και πρόπερσι. Μόνο διαπραγματεύσεις. Ήταν αδύνατο, όμως, γιατί εγώ είχα συμβόλαιο με τη Βαλένθια».

Θα ήθελες να παίξεις στην Ελλάδα;

«Φυσικά και θα το ήθελα. Κατά τη γνώμη μου, οι ομάδες, οι οπαδοί, όλα είναι εξαιρετικά στην Ελλάδα. Οι Έλληνες ξέρουν μπάσκετ, έχουν ιστορία στο μπάσκετ και θα ήταν σπουδαίο για μένα. Ωστόσο, είμαι επαγγελματίας και ποτέ δεν ξέρεις. Ίσως μια μέρα. Το ελπίζω ότι κάτι θα γίνει, γιατί θα ήθελα να έρθω».

Μπορείς να μου πεις μερικά πράγματα για τη διαφήμιση της Εφές, με την οποία έγινε χαμός στο διαδίκτυο;

«Δεν ήμουν εκεί εγώ. Είχα πρόβλημα με τα δόντια μου και είχα επισκεφτεί το γιατρό, αλλά τα παιδιά μου είπαν την εμπειρία τους. Ήταν κάτι όμορφο που δεν συμβαίνει συχνά. Στην αρχή πήγαν για συναυλία κλασικής μουσικής και μετά είδαν όλο αυτό που είδατε στη διαφήμιση να συμβαίνει με τους οπαδούς να ουρλιάζουν. Οι παίκτες σοκαρίστηκαν με την έκπληξη των οπαδών, αλλά πέρασαν μια όμορφη μέρα. Το να βλέπεις όλους αυτούς τους 600-700 ανθρώπους να σε αποθεώνουν ήταν κάτι πραγματικά όμορφο...»

Σαβάνοβιτς στο Onsports: «Ο Παναθηναϊκός θα πάρει δύναμη από τους οπαδούς του» (photos+videos)



Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Conference League: «Αστακός» η OPAP Arena για τον τελικό – Το σχέδιο δράσης της ΕΛΑΣ
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved