Παναθηναϊκός: Η Μαγκλάρα για όλους και για όλα!

Παναθηναϊκός: Η Μαγκλάρα για όλους και για όλα!

Η ψυχή της ομάδας του Παναθηναϊκού, Αριστέα Μαγκλάρα, μίλησε για την εντυπωσιακή πορεία των «πρασίνων» φέτος, το ξεκίνημα της ενασχόλησης της με το μπάσκετ, αλλά και για τις μεγάλες της αγάπες, τη μουσική και τα σκυλιά.

Η παίκτρια του «τριφυλλιού» βρέθηκε στο ιντερνετικό ραδιόφωνο του insidesports.gr (Inside Κ.Α.Ρ. Web Radio). 

Αναλυτικά η Αριστέα Μαγκλάρα μίλησε:

Για τη εφετινή εντυπωσιακή ανοδική πορεία του Παναθηναϊκού
«Η εικόνα μας ήταν καλή από πέρυσι, κρατήσαμε το βασικό κορμό , ενισχυθήκαμε αρκετά, είναι το ίδιο προπονητικό τιμ, γίνεται καλή δουλειά, αλλά κι εμείς δεν περιμέναμε ό,τι θα πάμε τόσο καλά και θα βγούμε πρωταθλήτριες χειμώνα και ότι μέχρι τώρα θα έχουμε μόνο μια ήττα, αλλά με σωστή δουλειά και προσπάθεια από όλα τα παιδιά και με τον κόσμο στο πλάι μας, ήρθε το αποτέλεσμα αυτό και ελπίζουμε να συνεχιστεί».

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού;
«Είναι φανταστικός. Είναι τρομερή η ατμόσφαιρα και δεν τα έχω ξαναζήσει αυτά. Στο ματς με τον Αθηναϊκό ήταν γεμάτο μια ώρα πριν το ματς. Λένε ότι αν το ματς γινόταν αργότερα θα ήταν κι άλλα 500 άτομα και δεν θα υπήρχε χώρος για να καθίσουν».

Για το ματς με τον Αθηναϊκό και το αν περίμεναν αυτή την έκταση στη διαφορά νίκης;
«Δεν το περιμέναμε, αλλά σε τέτοια ματς αν πάρεις μια διαφορά 10-15 πόντους τότε ή πηγαίνει στο πόντο ή στους τριάντα. Στο γυναικείο δεν καλύπτονται εύκολα οι μεγάλες διαφορές».

Ήταν το καλύτερο σας ματς αυτό με τον Αθηναϊκό τα χρόνια που βρίσκεσαι στην ομάδα;
«Μας πήγαν όλα σούπερ σε αυτό το παιχνίδι, είχαμε 11/15 τρίποντα. Δεν ήταν μόνο τα σουτ αλλά τα πήγαμε πολύ καλά στην άμυνα και κάναμε αυτά που έπρεπε. Δεν ήταν τόσο έτοιμος για αυτό το ματς ο Αθηναϊκός. Το θέλαμε περισσότερο αυτό το παιχνίδι και σε τέτοιους αγώνες παίζει ρόλο η ψυχή και το ποιος το θέλει πιο πολύ».

Για το βάθος πάγκου του Παναθηναϊκού και του Ελληνικού σε σχέση με τον Αθηναϊκό;
«Εμείς και το Ελληνικό έχουμε μια 12αδα ετοιμοπόλεμη, κι ο Αθηναϊκός πιστεύω έχει βάθος πάγκου αλλά δεν γνωρίζω γιατί δεν χρησιμοποιούνται όλες οι παίκτριες».

Για το αν ο Αθηναϊκός είναι πιο επικίνδυνος τώρα που είναι πληγωμένος;
«Φυσικά. Νομίζω ό,τι ο Αθηναϊκός θα δείξει άλλο πρόσωπο από εδώ και πέρα. Είναι μια ομάδα που έχει τη καρδιά του πρωταθλητή».

Τι ρόλο παίζει η ψυχολογία σε μια αθλήρια;
«Μεγάλο ρόλο, γιατί όπως είχε πει κι ένας προπονητής οι άνδρες παίζουν για να φτιάξουν ψυχολογία, η γυναίκα πρέπει να έχει ψυχολογία για να παίξει μπάσκετ».

Οπότε η Γιασεμή Σαμαντούρα πρέπει να έχει τρομερά ψυχικά αποθέματα για να υποστεί τόσα διαφορετικά μυαλά;
«Χρειάζεται πολλά ψυχικά αποθέματα. Παίζει ρόλο ότι είναι γυναίκα στο πάγκο της ομάδας γιατί ένας άντρας δεν καταλαβαίνει τόσα όσα μια γυναίκα και όταν έχει υπάρξει αθλήτρια ξέρει πώς να χειρίζεται τέτοιες καταστάσεις».

Πότε σου δημιουργήθηκε το μικρόβιο του μπάσκετ ώστε να ασχοληθείς με το μπάσκετ;
«Μεγάλωσα με δύο αδέρφια αγόρια μεγαλύτερα, με έβαλαν σε αυτό το τρυπάκι του αθλητισμού. Τα αδέρφια μου δεν ασχολούνται ,αλλά έπαιζα μαζί τους και μου άρεσε στο σχολείο γενικά να παίζω ποδόσφαιρο, μπάσκετ. Ήμουν αγοροκόριτσο μικρή πολύ. Κάπως έτσι ξεκίνησα, στο δημοτικό με είδε κάποιος και μπήκα στο μπάσκετ, έκανα και στίβο παλαιότερα και γενικά μου άρεσε ο αθλητισμός. Ξεκίνησα από το Σπόρτιγκ, μέχρι Νεάνιδες κάποιες χρονιές γυναικείο και από εκεί και πέρα πήρα μεταγραφή στον Άρη Χολαργού».

Βγάζεις ένα παραπάνω πάθος στο παιχνίδι λόγω και του δυναμικού χαρακτήρα σου και μοιάζεις λίγο στις αντιδράσεις με τον Παναγιώτη Γιαννάκη
«Με παρασύρει το πάθος μου όταν παίζω, προσπαθώ να το ελέγχω τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολύ, αλλά όταν το έχει μέσα σου, σου βγαίνει».

Έχεις ξεφύγει ποτέ σε αγώνα που να θες να ξεσπάσεις σε αντίπαλο;
«Ναι αλλά με διαιτητή. Γιατί φέτος είχαμε κάποιες διαιτησίες που δεν ήταν καλές και όταν σου σφυρίζουν μια, δύο, τρεις… αλλά πλέον το ελέγχω».

Γα το σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος στα πλέι οφ και την μεταφορά των νικών
«Δεν μου αρέσει το σύστημα μεταφοράς των νικών , γιατί μπορεί εκείνη τη στιγμή που θα παίξεις στη κανονική διάρκεια ένα ματς και θα έχεις δύο τραυματισμούς μπορεί να ηττηθείς και να μεταφερθεί αυτή η ήττα στα πλέι οφ. Δεν το θεωρώ δίκαιο αυτό το σύστημα».

Ο Παναθηναϊκός συμπληρώνει 13 χρόνια από το νταμπλ του 99-00 σημαδιακή χρονιά φέτος, μπορεί να το επαναλάβει φέτος που είναι κοντά και αγωνιστικά;
«Τα πράγματα δείχνουν ότι έχουμε τις ικανότητες και την ομάδα, νομίζω ό,τι είμαστε κοντά στο να επιτευχθεί αυτός ο στόχος. Το πρωτάθλημα όμως έχει πολύ δρόμο δεν μπορούμε να λέμε από τώρα ό,τι είμαστε νταμπλούχες, κάναμε το ένα από τα πέντε βήματα, θέλουμε άλλα τέσσερα και μακάρι στο τέλος να πάρουμε το πρωτάθλημα και το κύπελλο».

Διοικητικά βγάζετε υγεία και ο Αχιλλέας Μακρόπουλος είναι δίπλα στην ομάδα
«Ο Αχιλλέας Μακρόπουλος είναι πάντα δίπλα μας και περπατάει παράλληλα μας, είναι εγγύηση για το σύλλογο αυτή τη στιγμή. Η καλή πορεία της ομάδας ξεκινάει από τον Πρόεδρο που είναι τόσο καλός και φερέγγυος και έτσι βγαίνει μια υγεία στην ομάδα και μπορούμε να δουλέψουμε σωστά«.

Ανέλαβες πρόσφατα ένα νέο πόστο προπονήτριας στις παγκορασίδες
«Πρώτη προπονήτρια είναι η Κατερίνα Χατζηδάκη κι εγώ απλά θα πηγαίνω σε κάποια παιχνίδια να τη βοηθάω».

Παρέμβαση της Κατερίνας Χατζηδάκη και αποκατάσταση της αλήθειας στην «κόντρα» πάντα σε μορφή αστεϊσμού που έχει δημιουργηθεί για το ποια είναι πρώτη προπονήτρια στο τμήμα των παγκορασίδων.
«Αποκαταστάθηκε η αλήθεια γιατί είχαμε «πόλεμο» από την Αριστέα εδώ και λίγες μέρες. Αστειεύομαι βέβαια η Αριστέα πήρε το βάπτισμα του πυρός ως βοηθός αλλά σιγά σιγά θα ανέβει».

Πως είναι ως προπονήτρια η Αριστέα;
«Ότι κι αν κάνει είναι παθιασμένη η Αριστέα. Η παρουσία της στην ομάδα θα βοηθήσει πάρα πολύ γιατί αποτελεί πρότυπο για τα περισσότερα παιδιά και σίγουρα θα ανεβάσει τη ψυχολογία».

Σαν παίκτρια πως θα χαρακτήριζες την Αριστέα;
«Είναι ένα άτομο με ήθος και αρχές και το ό,τι βρίσκεται στις παγκορασίδες αποτελεί ένα πολύ καλό πρότυπο για αυτές και παρόλο ό,τι δείχνει μια εικόνα σκληρή στο γήπεδο είναι πολύ ευαίσθητη και πέρα από όλα τα άλλα είναι και πολύ καλή φίλη».

Η Αριστέα Μαγκλάρα για την Κατερίνα Χατζηδάκη
«Είναι πολύ καλός άνθρωπος, καλή προπονήτρια, δουλεύει σαν ομάδα την ομάδα και κοιτάζει το ομαδικό σύνολο. Γενικά μεταξύ μας έχουμε τρομερή χημεία».

«Μου αρέσει το ποδόσφαιρο θα δω και ελληνικό πρωτάθλημα και Champions League»

Για την Α1 ανδρών μπάσκετ
«Είναι πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων. Φέτος είναι λίγο καλύτερα τα πράγματα έχουν ανέβει οι άλλες ομάδες. ΠΑΟΚ-Πανιώνιος-Ίκαρος φέτος είναι καλές ομάδες».

Για το ντόπινγκ
«Ξαφνικά δεν είναι λογικό να έχουμε μεγάλες επιδόσεις σε κάποια αθλήματα. Κάτι γίνεται...».

Για την πολιτική
«Δεν ασχολούμαι λίγα πράγματα. Δεν είναι καλό όμως αυτό. Πρέπει να έχεις μια άποψη αλλά να υπάρχουν και άνθρωποι που να τις εκφράζουν».

Για final four
«Θα είναι τριών ομάδων και εμείς και ο ΠΑΟΚ και ο Αθηναϊκός εκτός από τον Πρωτέα που είναι αουτσάιντερ. Πολλά μπορούν να γίνουν όταν είναι μόνο ένα παιχνίδι. Μπορεί να υπάρχουν συγκυρίες. Σίγουρα σε final four δεν μπορείς να κάνεις προβλέψεις».

Για το γεγονός ότι ο ΠΑΟ κάνει πολύ δυνατά φίνις στα παιχνίδια του
«Είμαστε πολύ καλά προπονημένες. Θέμα δουλειάς και φυσικής κατάστασης. Όταν οι άλλες ομάδες «σκάνε» εμείς συνεχίζουμε».

Για το παιχνίδι Ίκαρος Καλλιθέας
«Πάντα γίνεται καλό παιχνίδι δεν θα είναι εύκολο, πάντα μας δημιουργούσε προβλήματα ο Ίκαρος. Και μετά ακολουθούν τα ντέρμπι».

Για την στήλη sport chef και την σχέση της με την μαγειρική
«Δεν έχω χρόνο να μαγειρεύω αλλά κάνω φαγητά αν βρω χρόνο. Έχω διάφορες σπεσιαλιτέ αλλά δεν θα τις αποκαλύψω».

Αν είχε κάποιο πρότυπο
«Ο Τζόρνταν ένας και μοναδικός. Γυναίκα δεν είχα πρότυπο. Στις αρχές ήθελα να μοιάσω της Τόλερ στον Σπόρτινγκ στη θέση του playmaker».

Ποια θεωρεί νευραλγική θέση
«Πρέπει να έχεις μυαλό και αντίληψη. Η θέση Σέντερ πολύ δύσκολη, καθώς πέφτει πολύ ξύλο στο γήπεδο. Έχω λογοφέρει δεν έχω έρθει στα χέρια. Συμβαίνουν αυτά πάνω στην ένταση. Μέχρι ένα σημείο βέβαια».

Για Eurocup και τις εμπειρίες της
«Τρομερή εμπειρία. Μακάρι του χρόνου να αντεπεξέλθει ο ΠΑΟ και να συμμετέχουμε στη διοργάνωση. Συγκλονιστική η εμπειρία με τον Άρη Χολαργού. Πήγαμε σε πόλεις όπως η Γαλλία που έμπαινες στο γήπεδο και τα πράγματα ήταν επαγγελματικά τελείως και αναρωτιόμασταν γιατί να μην είναι και στην Ελλάδα έτσι τα πράγματα. Ήμασταν η μόνη ελληνική ομάδα που είχε κερδίσει μέσα στην Γαλλία. Δεν έχουμε οργάνωση ούτε στο ανδρικό. Δεν την έχουμε ούτε σαν λαός».

Για το αν είναι ευαίσθητη
«Είμαι ευαίσθητη, αλλά στο γήπεδο φαίνομαι σκληρή και γενικά μπορεί να βγάζω μια εικόνα που να παρεξηγούμαι...»

Για την αγάπη της προς τα σκυλιά
«'Έχω αγάπη και αδυναμία στα ζώα και κυρίως στα σκυλί. Έχω ένας σκυλί, βοηθάω και τα αδέσποτα έχω πολύ καλή σχέση με τα ζώα και ειδικότερα με τα σκυλιά».

Για την ενασχόληση της με τη μουσική
«Η Οικογένεια ασχολείται με τη μουσική. Ο Θείος μου είναι μουσικός παίζει βιολί και ο πατέρας μου επίσης ασχολείται με μουσική, εγώ κάνω φωνητική. Για Eurovision αν τύχει καλή παρέα θα την δω. Είδα το τραγούδι, το παράξενο μετράει στην Eurovision αν και δεν ενθουσιάστηκα με τα τραγούδια».

Για την Εθνική ομάδα
«Για όλες τις αθλήτριες είναι στόχος η Εθνική ομάδα. Είναι ήδη μια επιτυχημένη ομάδα, δεν είναι αυτοσκοπός μου η κλήση στην Εθνική. Να πηγαίνω καλά με την ομάδα μου και αν έρθει η κλήση καλώς να έρθει. Το γυναικείο μπάσκετ ήταν παραμελημένο από ανέκαθεν.Οι ακαδημίες και τα μικρότερα τμήματα έχουν πολύ χαμηλό επίπεδο. Δεν υπάρχει κίνητρο και το επίπεδο πέφτει. Υπάρχει και η οικονομική κρίση που κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Ο αθλητισμός έχει πέσει πάρα πολύ».

Για το επίπεδο της Α1
«Περίμενα ότι 3 ομάδες θα διεκδικήσουν πρωτάθλημα. Δεν περίμενα τόσο δυνατό τον ΠΑΟΚ, περίμενα καλύτερο τον Ίκαρο, ενώ υπάρχουν και ομάδες με ιστορία που είναι διαλυμένες όπως ο Πανιώνιος και ο Εύνικος. Το πρωτάθλημα είναι 3 ταχυτήτων. Με ομάδες πολύ καλές, ομάδες μέτριες και ομάδες που δεν θα έπρεπε να κατεβαίνουν στο πρωτάθλημα λόγω των προβλημάτων».

Για την πορεία του Ελληνικού
«Το πίστευα από την αρχή ότι θα πήγαινε καλά. Ήξερα την προπονήτρια και τις παίκτριες και παρόλο που ήταν νέα ομάδα ήμουν σίγουρη ότι θα πρωταγωνιστούσε».

Για το αν βγαίνουν οι αθλήτριες πριν τους αγώνες
«Χρόνο έχω. Γενικά πριν τους αγώνες δεν βγαίνω. Θα βγω μετά από τον αγώνα, είτε αν έχουμε κερδίσει είτε όχι. Μετά όμως από μια μεγάλη νίκη περνάμε πάρα πολύ καλά».

Για το πως διασκεδάζει
«Όπως όλος ο κόσμος. Δεν υπάρχουν διαφορές. Θα βγούμε θα πιούμε τα ποτά μας θα καπνίσουμε κάποια στιγμή με μέτρο πάντα, θα πάμε σινεμά».



Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Conference League, Άστον Βίλα - Ολυμπιακός: Ιστορική «μάχη» και στο... βάθος «OPAP Arena»
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μακάμπι - Παναθηναϊκός AKTOR: Νίκη μονόδρομος και επιστροφή στο ΟΑΚΑ - ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved