Ντέιβις στο Onsports: «Θα βοηθήσουν τα ματς με Παναθηναϊκό για Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Ντέιβις στο Onsports: «Θα βοηθήσουν τα ματς με Παναθηναϊκό για Ολυμπιακό!» (photos+videos)

Ο Πολ Ντέιβις παραδέχεται στο Onsports ότι οι αγώνες με τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια της Ευρωλίγκας θα βοηθήσουν την έκπληξη του Top 16, Χίμκι, στην αντιμετώπιση του Ολυμπιακού στη μεταξύ τους αναμέτρηση!

Ο Αμερικανός σέντερ τονίζει ότι οι εμπειρίες που πήρε η ομάδα του τόσο στα παιχνίδια με τους «πράσινους», όσο και απέναντι σε άλλους μεγάλους, όπως τους χαρακτηρίζει, συλλόγους της Ευρώπης, όπως η Μπαρτσελόνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ και η Κάχα Λαμποράλ, θα δώσουν άλλη ώθηση στον ίδιο και τους συμπαίκτες του για να αντεπεξέλθουν και εναντίον των Πειραιωτών.

Ο 28χρονος άσος που φέτος στη διοργάνωση έχει 11.9 πόντους (56% στα δίποντα, 84.5% στις βολές), 4.7 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1.1 μπλοκ, 2.9 κερδισμένα φάουλ και 13.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο, δεν κρύβει ότι μια νίκη επί των «ερυθρόλευκων» ενδέχεται να κρίνει σε μεγάλο βαθμό την πρόκριση της Χίμκι στα πλέι οφ.

Η Χίμκι τα πηγαίνει εξαιρετικά στις πρώτες αγωνιστικές του Top 16. Μετρά τέσσερις νίκες και δύο ήττες. Πώς καταφέρατε να κερδίσετε τόσο μεγάλους αντιπάλους όπως η Μπαρτσελόνα και η Κάχα Λαμποράλ;

«Έχουμε πολλούς παίκτες που θέλουν να πετύχουν φέτος στην Ευρωλίγκα, τόσο για την ομάδα, όσο και για τους εαυτούς τους. Είμαστε πολύ δεμένοι και απολαμβάνουμε την κοινή μας συνύπαρξη. Παίζουμε ο ένας για τον άλλον και όταν έχεις μια τέτοια ομάδα είναι δύσκολο να ηττηθείς».

Πόσο κρίσιμο είναι το ματς με τον Ολυμπιακό για εσάς;

«Θα είναι σημαντικό, γιατί μπορεί να μας φέρει στο 5-2 (νίκες-ήττες). Θα μας έδινε καλή διαφορά ανάμεσα στους τέσσερις πρώτους που εξασφαλίζουν την πρόκριση και τους τέσσερις τελευταίους. Με την Κάχα Λαμποράλ ήταν το μεγαλύτερο ματς της σεζόν, αλλά τώρα αν κερδίσουμε τον Ολυμπιακό, θα βάλουμε τους εαυτούς μας σε καλή θέση για την πρόκρισή μας στις οκτώ καλύτερες ομάδες».

Τι πρέπει να κάνετε για να κερδίσετε τον Ολυμπιακό;

«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τίποτα. Να μην ανησυχήσουμε για τον τρόπο που παίζουν, αλλά να αφοσιωθούμε στο δικό μας παιχνίδι. Όταν χάνουμε ματς δεν είναι εξαιτίας των άλλων ομάδων, αλλά επειδή χάνουμε τη συγκέντρωσή μας και δεν παίζουμε για 40 λεπτά. Θα είναι ένα δυνατό παιχνίδι με μια πολύ καλή ομάδα, αλλά εμείς είμαστε έτοιμοι».

Πόσο μπορεί να σας βοηθήσει ότι φέτος έχετε αντιμετωπίσει και μια άλλη ελληνική ομάδα, τον Παναθηναϊκό;

«Νομίζω ότι θα μας βοηθήσει, όπως και το ότι έχουμε αντιμετωπίσει και άλλες εξίσου δυνατές ομάδες, όπως η Μπαρτσελόνα, η Κάχα Λαμποράλ και η Μακάμπι. Κάθε εβδομάδα γινόμαστε όλο και καλύτεροι, οπότε θα είναι ένα καλό ματς και αν μείνουμε συγκεντρωμένοι θα πάμε καλά».

Τα οικονομικά προβλήματα της ομάδας επηρεάζουν εσάς τους παίκτες και τον τρόπο παιχνιδιού σας;

«Δεν το νομίζω. Όχι και τόσο. Ελπίζαμε ότι θα διορθωθούν τα πράγματα, όπως και έγινε και αναμένουμε ότι θα συνεχίσουν να είναι καλά. Δεν θέλουμε αυτά τα προβλήματα στο μέλλον. Θέλουμε να παίζουμε μπάσκετ, να κερδίζουμε και να προσπαθήσουμε να φτάσουμε στο Final 4, οπότε δεν νομίζω ότι επηρεαζόμαστε. Έχουμε πολλούς επαγγελματίες παίκτες στην ομάδα».

Πώς θα περιέγραφες τον Ολυμπιακό;

«Έχουν ταλέντο, ιστορία και είμαι σίγουρος ότι θα έχουν μεγάλη πίεση για να είναι στα πλέι οφ. Αν παίξουμε συγκεντρωμένα και τα 40 λεπτά, έχουμε μεγάλες πιθανότητες να κερδίσουμε. Θα πάρει, όμως, 40 λεπτά, για μια ομάδα σαν και αυτή».

Είστε μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρωλίγκα σε ασίστ και κλεψίματα. Είναι η ομαδική προσπάθεια και η άμυνά σας τα «κλειδιά» της επιτυχίας σας;

«Όταν νικήσαμε τα μεγάλα μας παιχνίδια, όπως με την Μπαρτσελόνα, ακόμη και τη Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και την Κάχα Λαμποράλ, κλειδί ήταν η άμυνά μας. Έχουμε πολλούς επιθετικούς παίκτες που μπορούν να βάλουν μεγάλα σουτ, οπότε όταν τα χάνει ο ένας θα τα βάλει ο άλλος. Αλλά, το να νικάμε και αν θα πάμε καλά τη φετινή σεζόν θα εξαρτηθεί από την άμυνά μας».

Ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο μεγάλα ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Κέρδισε το πρώτο και έχασε το δεύτερο, με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να κατακτήσει τον πρώτο τίτλο της χρονιάς, το Κύπελλο Ελλάδας. Θα τον επηρεάσει αυτό;

«Είναι πιθανό. Ψυχολογικά και αγωνιστικά έδωσαν τα πάντα σε αυτά τα ματς. Είναι μεγάλη υπόθεση στην Ελλάδα αυτά τα παιχνίδια απ' ό, τι ακούω. Ωστόσο, εμείς δεν πρέπει να ανησυχούμε για το τι κάνει ο Ολυμπιακός, αλλά για το τι κάνουμε εμείς. Θα έρθουν για να νικήσουν, αλλά ίσως εμείς θα μπορούσαμε να εκμεταλλευτούμε το γεγονός ότι θα είναι κουρασμένοι».

Τι έχεις να πεις για το ελληνικό μπάσκετ;

«Μοιάζει με το ισπανικό. Είναι πολύ παθιασμένοι οι παίκτες και οι οπαδοί... Είναι γρήγορο το στυλ παιχνιδιού. Θα είναι δύσκολο παιχνίδι. Είναι ακόμη οι πρωταθλητές Ευρώπης. Το να νικήσουμε θα μας εξασφαλίσει ουσιαστικά την πρόκρισή μας στο Top 8».

Ντέιβις στο Onsports: «Θα βοηθήσουν τα ματς με Παναθηναϊκό για Ολυμπιακό!» (photos+videos)



Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Αταμάν: “Έχω εμπιστοσύνη στους παίκτες μου, μπορούμε να κερδίσουμε”
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Τζόκερ: Νέο τζακ ποτ - Πόσα χρήματα θα μοιράσει το Μ. Σάββατο
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: Οι διαιτητές για το Game 4 στο ΣΕΦ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
Champions League, Ντόρτμουντ - Παρί Σεν Ζερμέν 1-0: Βλέπει τελικό με Φούλκρουγκ
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved