Τόμπσον στο Onsports: «Δυνατή μάχη με Σόφο, Λάσμε και Γκιστ!» (photos+videos)

Τόμπσον στο Onsports: «Δυνατή μάχη με Σόφο, Λάσμε και Γκιστ!» (photos+videos)

Ο Ντιόν Τόμπσον μιλάει στο Onsports για την αναμέτρηση της Άλμπα Βερολίνου με τον Παναθηναϊκό και τονίζει ότι περιμένει να γίνει μεγάλη μάχη κάτω από το καλάθι ανάμεσα σε εκείνον και τους Σοφοκλή Σχορτσανίτη, Στεφάν Λάσμε και Τζέιμς Γκιστ!

O 24χρονος φόργουορντ/σέντερ που το 2010/11 αγωνίστηκε στον Ίκαρο Καλλιθέας είναι από τους καλύτερους παίκτες της γερμανικής ομάδας και φέτος στην Ευρωλίγκα έχει 13.1 πόντους (57% στα δίποντα, 81.4% στις βολές), 6.1 ριμπάουντ, 3.3 κερδισμένα φάουλ και 15.3 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο.

Ο δυναμικός άσος θεωρεί ότι το «τριφύλλι» είναι μια καλή ομάδα με ταλαντούχους παίκτες που μπορούν να δέσουν ακόμη περισσότερο και να αποτελέσουν ένα δυνατό σύνολο στη συνέχεια της Ευρωλίγκας. Ο Τόμπσον, μιλώντας στο Onsports, εμφανίστηκε μάλιστα έτοιμος να δώσει... μάχη στις δυο ρακέτες με τα «βαριά χαρτιά» της front line του Παναθηναϊκού...

Δεν έχετε ξεκινήσει με τον καλύτερο τρόπο το Top 16, αφού μετράτε τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς...

«Ήταν μια δύσκολη αρχή για εμάς στο Top 16. Παίξαμε με Ρεάλ Μαδρίτης, ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Εφές Αναντολού και ήταν δύσκολο, επειδή είναι από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη».

Τι πρέπει να κάνετε για να έχετε καλύτερη συνέχεια αρχής γενομένης από την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό;

«Το παιχνίδι της Τετάρτης θα είναι δύσκολο για εμάς. Έχουν πολλούς ταλαντούχους παίκτες. Δεν ξέρω αν ο Διαμαντίδης θα παίξει επειδή ήταν τραυματίας, αλλά είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ στην Ευρώπη. Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν καλύτερα μπορούμε και να δώσουμε το 100%».

Ψάχνετε την πρώτη σας νίκη στο Top 16, ενώ ο Παναθηναϊκός την πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Ποια είναι τα «κλειδιά» της μεταξύ σας αναμέτρησης; Είναι η νίκη ο στόχος σας;

«Εμείς πρέπει να περιορίσουμε τα λάθη μας και να προσπαθήσουμε να τους σταματήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο μπορούμε. Φυσικά και θέλουμε να νικήσουμε. Δεν αγωνιζόμαστε για να χάνουμε».

Ποια εικόνα έχεις από τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Είναι μια καλή ομάδα. Ακόμη προσπαθεί να βρει μια ταυτότητα. Έχει πολλούς ταλαντούχους παίκτες και υλικό που μπορεί δημιουργήσει μια χημεία».

Ποιους παίκτες του Παναθηναϊκού πρέπει να προσέξετε περισσότερο; Ίσως τον Καπόνο που στα τελευταία ματς είναι ο πρωταγωνιστής της ομάδας;

«Ναι. Έχουν και τον Σοφοκλή (Σχορτσανίτης) μέσα στη ρακέτα που είναι επίσης πολύ καλός, τον Στεφάν Λάσμε, τον νέο παίκτη, Τζέιμς Γκιστ, που είναι επίσης πολύ ταλαντούχος. Έχουν πολλούς παίκτες στην ομάδα τους που μπορούν να παίξουν καλά».

Πώς περιμένεις τη... μάχη σου κάτω από το καλάθι με τους ψηλούς του Παναθηναϊκού; Τον Λάσμε, τον Σχορτσανίτη και τον Γκιστ που μου ανέφερες και νωρίτερα;

«Θα γίνει μάχη με εμένα και αυτούς από τη στιγμή που παίζουμε στην ίδια θέση. Μια δυνατή μάχη, επειδή αυτοί οι παίκτες είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν, αφού είναι υψηλού επιπέδου, οπότε θα πρέπει να είμαι επιθετικός κάτω από τη ρακέτα».

Έχεις αγωνιστεί στην Ελλάδα στο παρελθόν για τον Ίκαρο Καλλιθέας. Ποιες είναι οι αναμνήσεις σου;

«Αγαπώ την Αθήνα. Ήταν μια απίστευτη εμπειρία για μένα. Ανυπομονώ να έρθω στην Αθήνα για να αντιμετωπίσω τον Παναθηναϊκό όταν έρθουμε (με την Άλμπα)».

Θα ήθελες να παίξεις ξανά για μια ελληνική ομάδα;

«Ναι. Το να παίξω μια μέρα για τον Παναθηναϊκό ή τον Ολυμπιακό θα ήταν μια εξαιρετική εμπειρία. Πρόκειται για κορυφαίες ομάδες σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον Ολυμπιακό να κατακτά το πρωτάθλημα (Ευρώπης) την περσινή σεζόν και τον Παναθηναϊκό να κερδίζει τρία (πρωταθλήματα Ευρώπης) τα τελευταία χρόνια. Έχουν τόσα πολλά πρωταθλήματα... Αν μπορώ να παίξω μια μέρα για μία από αυτές τις δύο ομάδες, θα μου άρεσε να έρθω στην Αθήνα».

Τα τελευταία χρόνια δείχνεις μεγάλη βελτίωση. Ποιο είναι το μυστικό σου;

«Δουλεύω σκληρά. Πάντα βελτιώνω τις κινήσεις και το σουτ μου. Μέχρι στιγμής αυτό λειτουργεί καλά για μένα».

Ποιοι είναι οι στόχοι της Άλμπα σε όλες τις διοργανώσεις;

«Ο στόχος μας είναι στο τέλος της σεζόν να κερδίσουμε το γερμανικό πρωτάθλημα. Αυτό είναι που θέλουμε να κάνουμε. Δουλεύουμε καθημερινά στην προπόνηση για να καταφέρουμε να κερδίσουμε ένα πρωτάθλημα στη Γερμανία».

Πως σου φαίνεται η νέα μορφή του Top 16 της Ευρωλίγκας που φέτος είναι διαφορετική με 14 αγώνες;

«Είναι κάτι διαφορετικό. Είναι μια μεγάλη αλλαγή και παίζει με περισσότερες ομάδες. Είναι πολύ διαφορετικό. Αλλά επίσης είναι μεγάλη υπόθεση, καθώς σου δίνει την ευκαιρία να παίζεις εναντίον όλων των κορυφαίων ομάδων στην Ευρώπη».



Τόμπσον στο Onsports: «Δυνατή μάχη με Σόφο, Λάσμε και Γκιστ!» (photos+videos)



«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
«Τέλος» από τον Ατρόμητο ο Ίλιτς
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Πινγκ Πονγκ: Η αποστολή για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Under 13 του Βουκουρεστίου
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Προκρίθηκε στο final-4 ο Ολυμπιακός
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
Τένις: Αποσύρθηκε ο Αλκαράθ από το Masters της Ρώμης
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved