Γκιουλέρ στο Onsports: «Σπουδαίοι Παναθηναϊκός, Διαμαντίδης και Καπόνο!» (photos  +videos)

Γκιουλέρ στο Onsports: «Σπουδαίοι Παναθηναϊκός, Διαμαντίδης και Καπόνο!» (photos +videos)

Ο Σινάν Γκιουλέρ μιλάει στο Onsports με αφορμή την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Εφές Αναντολού και πλέκει το εγκώμιο του «εξάστερου», του απόντα από το ματς, Δημήτρη Διαμαντίδη και του προικισμένου, όπως τον χαρακτηρίζει, Τζέισον Καπόνο!

Ο Τούρκος διεθνής παραδέχεται ότι η Εφές πρέπει να εκμεταλλευτεί την απουσία του Διαμαντίδη από τον Παναθηναϊκό, καθώς θεωρεί ότι αποτελεί πλεονέκτημα για την ομάδα του το γεγονός ότι ο αρχηγός του «τριφυλλιού» δεν θα αγωνιστεί εναντίον της.

Ωστόσο, ο 29χρονος γκαρντ του τουρκικού συλλόγου εφιστά την προσοχή για τους υπόλοιπους άσους των «πρασίνων» και ειδικά για τον Τζέισον Καπόνο, ενώ δείχνει να... φοβάται την άμυνα και την ικανότητα των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη να... πυροβολούν τόσο έξω από τη γραμμή των 6.75, όσο και μέσα στη ρακέτα!

Μπορεί ο Γκιουλέρ να μην είναι ο μεγάλος σκόρερ της Εφές, όπως ο Τζόρνταν Φάρμαρ και ο Σάσα Βούγιασιτς, αλλά κάνει ουσιαστική και αθόρυβη δουλειά και γι' αυτόν τον λόγο είναι στην ομάδα τα τελευταία πέντε χρόνια. Φέτος έχει 2.8 πόντους με 58.8% στα δίποντα, 22.2% στα τρίποντα και 50% στις βολές, 1.3 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ και 1 κλέψιμο σε 12:27 λεπτά συμμετοχής και 2 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης κατά μέσο όρο στην Ευρωλίγκα, έχοντας κάνει τα καλύτερά του παιχνίδια με Ζαλγκίρις Κάουνας και Κάχα Λαμποράλ.

Δεν ξεκινήσατε καλά τις υποχρεώσεις σας στο Top - 16 της Ευρωλίγκας, αφού χάσατε από την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα στην πρεμιέρα. Τώρα αντιμετωπίζετε τον Παναθηναϊκό στην έδρα σας. Πόσο σημαντικό είναι αυτό το ματς για εσάς;

«Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς. Αντιμετωπίζουμε τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο... γνωριζόμαστε καλά τα τελευταία χρόνια, αφού έχουμε παίξει αρκετές φορές ως αντίπαλοι. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συναντάμε ξανά τον Παναθηναϊκό. Πρώτον, γιατί είμαστε... γείτονες και δεύτερον γιατί πάντα αυτές οι αναμετρήσεις είναι δύσκολες. Ωστόσο, σε αυτό το σημείο της Ευρωλίγκας που βρισκόμαστε, το Top - 16, είναι σημαντικό να κερδίζεις κάθε ματς και ειδικά στην έδρα σου. Για εμάς είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε τις νίκες από το... σπίτι μας».

Φέτος έχετε 2 ήττες στα πέντε παιχνίδια που έχετε δώσει στην Κωνσταντινούπολη στην Ευρωλίγκα. Έχετε χάσει από τη Ζαλγκίρις Κάουνας και την Κάχα Λαμποράλ. Τι πρέπει να αποφύγετε για να μην επαναληφθεί μια τρίτη ήττα, αυτή τη φορά από τον Παναθηναϊκό και να πάρετε την πρώτη σας νίκη στη συγκεκριμένη φάση της διοργάνωσης;

«Πρέπει να είμαστε σκληροί σαν ομάδα, κάτι που μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα και αναμένεται να είναι το... κλειδί για εμάς. Επιπρόσθετα, πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες ευκαιρίες για εμάς μέσα στο παρκέ».

Πόσο μπορεί να σας βοηθήσει στην προσπάθειά σας να κάμψετε την αντίσταση του Παναθηναϊκού, το γεγονός ότι έχετε αντιμετωπίσει φέτος και μια άλλη ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό;

«Από την άποψη ότι θα παίξουμε ξανά στην Ελλάδα, τότε δεν θα υπάρχουν μεγάλες διαφορές, αφού οι ομοιότητες με την ατμόσφαιρα που δημιουργούν οι οπαδοί των δύο ελληνικών ομάδων στο γήπεδό τους, είναι πολλές. Στην Κωνσταντινούπολη, όμως, δεν ισχύει κάτι τέτοιο, αφού πρόκειται για δύο διαφορετικού στυλ ομάδες, οπότε δεν μπορείς να πεις ότι θα μας βοηθήσει το γεγονός ότι νικήσαμε εδώ τον Ολυμπιακό».

Τι... φοβάστε περισσότερο από τον Παναθηναϊκό;

«Ένας κίνδυνος για εμάς είναι το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να βάλει καλάθια τόσο από την περιφέρεια, όσο και μέσα από τη ρακέτα, αφού είναι δυνατός και στα δύο αυτά κομμάτια του παιχνιδιού. Επίσης, ο Παναθηναϊκός έχει δυνατή άμυνα, κάτι που αν ξεπεράσουμε θα είναι σημαντικό για εμάς».

Ποιές είναι οι εντυπώσεις που έχεις αποκομίσει από τον φετινό Παναθηναϊκό;

«Πάντα ήταν μια σπουδαία ομάδα, παρόλο που η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα έχει επηρεάσει και τους δύο ελληνικούς συλλόγους που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Ωστόσο, είναι μια σπουδαία ομάδα που αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και αυτό είναι κάτι που μας προβληματίζει για το μεταξύ μας παιχνίδι».

Ο Τζέισον Καπόνο πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση την περασμένη εβδομάδα κόντρα στη Ζαλγκίρις Κάουνας και ήταν καταλυτικός παράγοντας στη νίκη του Παναθηναϊκού. Τι πρέπει να κάνετε για να τον σταματήσετε;

«Όχι κάτι το ιδιαίτερο, αλλά αυτό που κάνουμε σε κάθε αναμέτρηση. Να παίξουμε καλή άμυνα σαν ομάδα. Ο Τζέισον Καπόνο είναι ένας πολύ προικισμένος παίκτης. Ελπίζουμε ότι μέσα από την καλή άμυνα που θα παίξουμε, θα τον περιορίσουμε και θα κάνουμε όσο λιγότερα λάθη μπορούμε. Ωστόσο, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πλάνο για κανέναν συγκεκριμένο παίκτη».

Αποτελεί πλεονέκτημα για εσάς το γεγονός ότι ο Δημήτρης Διαμαντίδης δεν θα αγωνιστεί εναντίον σας;

«Δεν κρύβω ότι είναι ένα σημαντικό αβαντάζ για εμάς. Ο Διαμαντίδης είναι σημαντικός παίκτης γενικά για το ελληνικό μπάσκετ και ειδικά για τον Παναθηναϊκό. Σίγουρα πρέπει να εκμεταλλευτούμε την απουσία του».

Όσον αφορά στο νέο σύστημα διεξαγωγής του Top - 16 ποια είναι η άποψή σου; Είναι καλύτερο οι ομάδες να παίζουν 14 ματς;

«Για να είμαι ειλικρινής, θα δείξει στη συνέχεια πώς θα πάει η νέα μορφή του Top - 16 της Ευρωλίγκας. Το μόνο πρόβλημα είναι το πρόγραμμα που περιλαμβάνει πολλά συνεχόμενα παιχνίδια και για εμάς είναι κάτι δύσκολο από την άποψη ότι δεν θα έχουμε πολύ χρόνο για να ξεκουραστούμε. Από την άλλη, δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές και δεν θα είναι μεγάλο πρόβλημα. Είναι μια ευκαιρία για τους οπαδούς να απολαύσουν το μπάσκετ στο Top - 16 γιατί αυτό είναι που θέλουν».

Κλείνοντας, θα ήθελα να μου πεις τους στόχους της Εφές στην Ευρωλίγκα για το 2013...

«Ο πρώτος μας στόχος αυτή τη στιγμή είναι να πάμε καλά στο Top - 16, να προκριθούμε στους 8 και σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου να βρεθούμε στο Final 4 του Λονδίνου. Ελπίζω ότι θα είμαστε αρκετά επιτυχημένοι, ώστε να το καταφέρουμε».

Γκιουλέρ στο Onsports: «Σπουδαίοι Παναθηναϊκός, Διαμαντίδης και Καπόνο!» (photos +videos)



Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Super League: Ολυμπιακός, Άρης, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός για το τρόπαιο| Δείτε LIVE τα «αστέρια» του αύριο
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
Αθλητικές μεταδόσεις: Πού θα δείτε ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός AKTOR και ΑΕΚ – Ολυμπιακός
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
«Ασπίδα» Μελισσανίδη σε Αλμέιδα, «καμικάζι» Κόντης: Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
Παναθηναϊκός AKTOR: Για «σκούπα» στη Θεσσαλονίκη με το μυαλό στο Final Four
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved