Φαλέκας: «Όλοι μαζί, να ανέβουμε στην Α2»

Φαλέκας: «Όλοι μαζί, να ανέβουμε στην Α2»

Κάλεσμα στον κόσμο της ΑΕΚ, να σταθεί στο πλευρό της ομάδας και στη Β’ Εθνική, απηύθυνε ο Aλέξης Φαλέκας.

Ο 35άχρονος πλέι μέικερ, μιλώντας στην εφημερίδα «Ώρα των Σπορ», εξήγησε τους λόγους παραμονής του στην «Ένωση», μίλησε για το νέο τεχνικό Βαγγέλη Ζιάγκο και τους διοικούντες, ενώ ζήτησε και πάλι από τους οπαδούς της ομάδας να τους στηρίξουν, ώστε να καταφέρουν όλοι μαζί να ανεβάσουν την ΑΕΚ στην Α2. Αναλυτικά τα όσα είπε…

Για την παραμονή του στην ΑΕΚ: «Να σας πω την αλήθεια, όταν τελείωσε η σεζόν, όπως τελείωσε και με την πίκρα που χάθηκε και η τρίτη θέση, δεν είχα στο μυαλό μου να παραμείνω στην ΑΕΚ. Ο τρόπος που με προσέγγισαν, όμως, οι άνθρωποι της ΑΕΚ, σε δύο συναντήσεις που κάναμε, αποδείχθηκε καταλυτικός στην απόφασή μου. Οι άνθρωποι της ΑΕΚ μου μίλησαν για το πλάνο της σεζόν, που έρχεται. Γνωρίζω, ότι υπάρχει πλάνο τριετίας, αλλά εμείς μιλήσαμε για την σεζόν που έρχεται».

Για το εάν σκέφτηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση: «Μου αρέσει το μπάσκετ. Όσο μου αρέσει το μπάσκετ θα παίζω. Δεν περνάει καν από το μυαλό μου, αν θα σταματήσω ή δεν θα σταματήσω. Είπα το «ναι» στην ΑΕΚ διότι ζω αυτό που κάνω και θέλω μαζί με τους ανθρώπους που βρίσκονται στην ομάδα να ανέβουμε στην Α2».

Για το νέο προπονητή της ΑΕΚ, Βαγγέλη Ζιάγκο: «Ο Βαγγέλης Ζιάγκος πήρε ένα ρίσκο. Είναι δεδομένο αυτό. Από εκεί και πέρα, νομίζω ότι πρέπει να δίνονται ευκαιρίες σε νέους και ικανούς ανθρώπους. Εγώ προσωπικά θα τον στηρίξω όσο μπορώ, όπως φαντάζομαι το ίδιο θα κάνουν όλοι οι παίκτες. Στο κάτω κάτω ο Βαγγέλης Ζιάγκος ξέρει την ΑΕΚ καλύτερα από πολλούς. Είναι χρόνια μέσα στην οικογένειά της. Χρειάζεται στήριξη από όλους και οπωσδήποτε την ανοχή των οπαδών της ΑΕΚ».

Για τη δυσπιστία του κόσμου της ΑΕΚ: «Κατανοώ τους οπαδούς, που δεν συμβιβάζονται με την ιδέα της Β’ Εθνικής. Και εμένα με ρωτάνε φίλοι «πού θα παίξεις φέτος;». Και τους απαντώ «στην ΑΕΚ». «Πού είναι η ΑΕΚ; Στη Β’ Εθνική; Είναι δυνατόν;'», μου λένε. Δεν συμβιβάζονται. Το ξέρω. Όμως, δεν φταίμε εμείς οι παίκτες για αυτό. Δεν φταίνε αυτοί, που διοικούν, οι οποίοι ξεκίνησαν μια προσπάθεια εξυγίανσης. Δεν φταίει ο προπονητής. Δεν φταίει κανείς που η μεγάλη ΑΕΚ βρίσκεται στη Β’ Εθνική. Κοινός μας στόχος είναι η άνοδος στην Α2. Πρέπει ο κόσμος να στηρίξει αυτή την προσπάθεια, όπως έκανε και πέρυσι. Ο κόσμος γνωρίζει, ότι οι παίκτες δώσαμε το 100% των δυνατοτήτων μας και το ίδιο θα κάνουμε και φέτος».

Για την περσινή χρονιά, στην Α2: «Εγώ δεν πιστεύω ότι η χρονιά που πέρασε ήταν αποτυχημένη. Έγινε μεγάλη προσπάθεια. Πετύχαμε είκοσι νίκες. Δεν είναι εύκολη υπόθεση οι είκοσι νίκες. Από εκεί και πέρα, γιατί χάθηκε η άνοδος στην Α1 τα έχουμε χιλιοπεί. Υπήρξαν κάποια ματς, που έπρεπε να κερδίσουμε. Συνέβησαν και διάφορα. Δεν νομίζω ότι ωφελεί να επιστρέφουμε στο χθες».



Τέλος η Εθνική Βραζιλίας για τη Μάρτα
Τέλος η Εθνική Βραζιλίας για τη Μάρτα
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved