Ξεκίνησε το «3 on 3» στη Θεσσαλονίκη

Ξεκίνησε το «3 on 3» στη Θεσσαλονίκη

Από εκατοντάδες μικρούς αθλητές και αθλήτριες «πλημμύρισε» σήμερα (09/06) το Ποσειδώνιο Αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο της πρώτης μέρας του τουρνουά «3 on 3» που διοργανώνει η Greek Basketball Academy…

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου αναφέρει…

«Το Ποσειδώνιο Αθλητικό κέντρο της Θεσσαλονίκης «πλημμύρισε» από εκατοντάδες μικρούς αθλητές και αθλήτριες σήμερα (09/06), πρώτη μέρα του τουρνουά «3 on 3» που διοργανώνει η Greek Basketball Academy υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων και του Δήμου Θεσσαλονίκης. Πάνω από 2.000 παιδιά κάθε ηλικίας και των δυο φύλων πέρασαν από τα γήπεδα της αθλητικής αυτής «κυψέλης» που βρίσκεται κοντά στο κέντρο της πόλης και έζησαν μοναδικές και αξέχαστες στιγμές. Από νωρίς το πρωί του Σαββάτου, η πόλη ζούσε σε. πορτοκαλί ρυθμούς. Περισσότερα από 1.500 άτομα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας (Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, Σέρρες, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Αλεξανδρούπολη, Ορεστιάδα κ.α.) έπαιξαν μπάσκετ με τον Λάζαρο Παπαδόπουλο, τον Δημήτρη Διαμαντίδη και τον Νίκο Χατζηβρέττα και διαγωνίστηκαν με τους τρεις εκ των ιδρυτών της GBA (ο Κώστας Χαραλαμπίδης απουσιάζει στην Ιταλία όπου έχει υποχρεώσεις με την Μπρίντιζι) σε μονό, βολές και τρίποντα, παίρνοντας παράλληλα μέρος σε μίνι-πρωταθλήματα πολλών κατηγοριών. Το μενού του πρωινού προγράμματος περιελάμβανε εκατοντάδες αγώνες και διαγωνισμούς τρίποντων.

Το Ποσειδώνιο μετατράπηκε από νωρίς σε μια τεράστια μπασκετική παρέα. Ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Νίκος Χατζηβρέττας υπέγραψαν το πρωί εκατοντάδες αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους θαυμαστές τους δίπλα στη μπουτίκ της GBA από την οποία μπορούν όλοι να προμηθευτούν προϊόντα της Ακαδημίας.  Ο Χρήστος Μαγκώτσιος, υπεύθυνος προπονητής της Ακαδημίας και όλο το υπόλοιπο επιτελείο ήταν εκεί για να βοηθήσουν όλοι από την πλευρά τους στην άρτια διεξαγωγή του τουρνουά.

Την παράσταση στην πρώτη μέρα του τουρνουά «3 on 3» της GBA όμως έκλεψε η νέα κόντρα των πρωταγωνιστών της γνωστής τηλεοπτικής εκπομπής του ΑΝΤ1«Ράδιο Αρβύλα» που αναμετρήθηκαν σε μονό με τους Παπαδόπουλο, Χατζηβρέττα, Διαμαντίδη και Σλούκα το απόγευμα. Ο Γιάννης Σερβετάς, ο Χρήστος Κιούσης, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μέχρι να αποχωρήσει επειδή γλιστρούσαν τα παπούτσια του και ο Κώστας Κωστόπουλος ήταν οι νικητές με 6-4. Ήρωας  του αγώνα ήταν ο Γιάννης Σερβετάς αφού με δικό του τρίποντο από τη γωνία με βοήθεια του ταμπλό και παρά την πίεση του Χατζηβρέττα διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα εν μέσω αποθέωσης από τους εκατοντάδες θεατές που παρακολούθησαν ενθουσιασμένοι την αναμέτρηση.

Ο Δημήτρης Διαμαντίδης που έφτασε το απόγευμα στο Ποσειδώνιο έγινε δεκτός με ενθουσιασμό και υπέγραψε κι αυτός εκατοντάδες αυτόγραφα ενώ φωτογραφήθηκε με πολλούς θαυμαστές που δημιούργησαν ουρά για να τον συναντήσουν. Στο Ποσειδώνιο βρέθηκε ακόμη το απόγευμα ο πρωταθλητής Ελλάδας και Ευρώπης με τον Ολυμπιακό, Κώστας Σλούκας που κι αυτός απόλαυσε τη συμμετοχή του στο τουρνουά. Το παρών έδωσαν ακόμη ο Μιχάλης Γιαννακίδης και ο Νίκος Καλλές.

Το τουρνουά «3 on 3» της GBA συνεχίζεται αύριο Κυριακή (10/06).
 
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Λάζαρος Παπαδόπουλος: «Είμαστε παρά πολύ ευχαριστημένοι από την ανταπόκριση του κόσμου. Το μπάσκετ είναι εδώ, το μπάσκετ ζει και βασιλεύει. Βλέπουμε πάρα πολύ κόσμο στο Ποσειδώνιο. Το τουρνουά αυτό διεξάγεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Εμείς ως GBA το διοργανώνουμε για πρώτη φορά και σήμερα βλέπουμε πιο πολύ κόσμο από τις δυο προηγούμενες χρονιές. Αυτό σημαίνει πως το μπάσκετ βρίσκεται σε άνοδο και κυρίως εδώ στη Θεσσαλονίκη που εγώ τη θεωρώ πρωτεύουσα του μπάσκετ. Θέλουμε να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο και να τα πείσουμε να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, είναι χαρά είναι παιχνίδι και θέλουμε να διασκεδάσουμε αυτό το διήμερο».

Νίκος Χατζηβρέττας: «Είμαστε πάρα πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Και μόνο που βλέπουμε τόσα παιδιά εδώ και χαίρονται το άθλημα που όλοι αγαπάμε, αυτό μας κάνει διπλά και τριπλά ευτυχισμένους. Το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε είναι να έρθει ο κόσμος στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο μπάσκετ που αγαπάμε. Χαιρόμαστε να βλέπουμε τέτοιες εκδηλώσεις. Αυτοί που έμειναν στη Θεσσαλονίκη και δεν προτίμησαν να πάνε σε κάποια παραλία έπιασαν τις μπάλες του μπάσκετ. Πολλοί άνθρωποι αγαπάνε το μπάσκετ και το στηρίζουν απ' όλες τις πλευρές. Εμείς το στηρίζουμε μ' αυτή την προσπάθεια και πιστεύω άλλοι να το στηρίξουν με άλλους τρόπους».

Δημήτρης Διαμαντίδης: «Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι γιατί βλέπουμε πολλά παιδιά και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Εύχομαι τα παιδιά που έχουν έρθει στο Ποσειδώνιο να περάσουν καλά και αυτός είναι ο στόχος μας. Να παίξουμε μαζί τους και να τους δώσουμε χαρά. Είναι πολύ όμορφο αυτό που συμβαίνει και ελπίζω να γίνεται για πολλά χρόνια. Ο αθλητισμός είναι μια διέξοδος για τα παιδιά άσχετα ποιο άθλημα θέλουν να ακολουθήσουν. Και ειδικά σε άθλημα που είναι ομαδικό κάνεις παρέες, συνεργάζεσαι με άλλους ανθρώπους που διαθέτουν διαφορετικούς χαρακτήρες και εύχομαι να έρθουν όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά στον αθλητισμό».   

Κώστας Σλούκας: «Ήρθα να  υποστηρίξω την προσπάθεια που κάνουν ο Λάζαρος, ο Δημήτρης, ο Κώστας και ο Νίκος. Νομίζω ότι είναι κάτι πολύ σημαντικό και για την πόλη. Να την κάνει να αγαπήσει κι άλλο το μπάσκετ. Το μπάσκετ είναι η ζωή μου και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να το διαφημίζω και ακόμη και στις διακοπές μου θα δίνω την ψυχή μου γι' αυτό. Ο αθλητισμός είναι το παν και θα πρέπει κι εμείς να δίνουμε το καλό παράδειγμα όχι μόνο σε ότι έχει σχέση μ' αυτόν αλλά και στη ζωή».

Μαρία Πασχαλίδου (Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεότητας και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης): «Τα γήπεδα στο Ποσειδώνιο είναι γεμάτα από το πρωί και αυτό είναι κάτι που μας δίνει πολύ μεγάλη χαρά. Ακόμη και με στην πολλή ζέστη το μεσημέρι, στο διάλειμμα από τους αγώνες, τα παιδιά ήταν εδώ και έπαιζαν μέσα στον ήλιο. Αυτό σημαίνει πως η συνεργασία του Δήμου Θεσσαλονίκης με τη GBA είναι απόλυτα πετυχημένη. Ο αθλητισμός είναι γιορτή, το μπάσκετ είναι γιορτή και θέλει συμμετοχή. Θα πρέπει ο κόσμος να αφήσει τα σπίτια του να έρθει στο Ποσειδώνιο να παίξει μπάσκετ και γενικά να αθληθεί με όποιον τρόπο μπορεί».

Γιάννης Σερβετάς (Ράδιο Αρβύλα): «Ό, τι έχει σχέση με παιδιά είναι πολύ ωραίο. Αυτό που θέλουμε είναι να περνούν καλά τα παιδιά, να μαθαίνουν αθλητισμό. Όχι από μας βέβαια αλλά από τους κατάλληλους όπως είναι τα παιδιά της GBA. Ο αθλητισμός είναι η απάντηση σε πολλές ερωτήσεις και σε πολλά απ' αυτά που μας ταλανίζουν, μας ταλαιπωρούν και μας κάνουν δύσκολη τη καθημερινότητα».

Χρήστος Κιούσης (Ράδιο Αρβύλα): Εμείς αγαπάμε το μπάσκετ, το λατρεύουμε, είμαστε και πολύ φίλοι με τα παιδιά.  Ερχόμαστε εδώ κάθε χρόνο και χαιρόμαστε που βλέπουμε περισσότερα παιδιά. Αγαπάμε το μπάσκετ, είμαστε της γενιάς που μεγάλωσε με τον Γκάλη και τον θρίαμβο στο Ευρωμπάσκετ του 1987 και με το μπάσκετ κολλήσαμε. Ο αθλητισμός είναι καταφύγιο για τα παιδιά ειδικά σ' αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε και θα είναι για πάντα. Ελπίζουμε να καταφέρει η πολιτεία να κρατήσει τα παιδιά κοντά στον αθλητισμό».

*Θα ακολουθήσει mail με φωτογραφίες από τη σημερινή πρώτη μέρα του τουρνουά «3 on 3» της GBA».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Τέλος ο Χάσι, οπαδοί στο Ρέντη
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Θλάση ο Τσάβες και 3-4 εβδομάδες εκτός
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Πογέτ για τον πάγκο του Ολυμπιακού
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Αγωνία για τρεις στην ΑΕΚ
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης