Καραμαλέγκος: «Ήταν όντως η μοναδική επιλογή»

Καραμαλέγκος: «Ήταν όντως η μοναδική επιλογή»

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων με τον Γιάννη Καραμαλέγκο να τονίζει πως κ κατάκτηση της κορυφής ήταν η μοναδική επιλογή των «πρασίνων».

Ο «εγκέφαλος» της εφηβικής ομάδας του Παναθηναϊκού μίλησε στην εφημερίδα «Πράσινη» για όλα όσα πέτυχε και θέλει να πετύχει και στο μέλλον, τα όνειρα του, το ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη για το Final-4 της Ευρωλίγκας και την κατάκτηση του Πανελληνίου πρωταθλήματος.

Αναλυτικά η συνέντευξη του νεαρού πλέι μέικερ στην «Πράσινη»…
 
- Οι μέρες περνάνε και πλέον βλέπεις τα πράγματα πιο ξεκάθαρα. Πως νιώθεις τώρα που συνειδητοποιείς ακόμα καλύτερα όλα όσα πετύχατε;
«Σίγουρα είμαι πολύ χαρούμενος. Είμαι πολύ περήφανος για την ομάδα μας και για το γεγονός ότι κατακτήσαμε το πρωτάθλημα. Ήταν πολύ δύσκολο να το πετύχουμε και αυτό μας δίνει ακόμα μεγαλύτερη χαρά. Είμαι σίγουρος πως όλη ομάδα πετάει από την χαρά της».

- Ποιο ήταν το μεγάλο μυστικό της επιτυχίας σας;
«Το δέσιμο που είχε η ομάδα μας. Αυτό ήταν το μεγάλο μυστικό μας. Ήμασταν μια μεγάλη οικογένεια, είχαμε ομαδικότητα και ο ένας πίστευε πολύ στον άλλον. Μόνο έτσι θα μπορούσαμε να φτάσουμε στη κορυφή της Ελλάδας».

- Ποια πιστεύεις ότι ήταν η διαφορά του Παναθηναϊκού σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες που έφερε τις πέντε νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος;
«Στα πρώτα τρία παιχνίδια σίγουρα ήμασταν καλύτερη ομάδα από τους αντιπάλους μας. Σε ότι αφορά τους αγώνες με τους Μαντουλίδη και Ίκαρο Καλλιθέας, ήταν δυο ομάδες ισάξιες. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι μέσα από την προετοιμασία μας και την σκληρή προπόνηση που είχαμε κάνει, στα κρίσιμα σημεία, ήμασταν πιο ώριμοι, πιο ήρεμοι και πιο ομαδικοί με αποτέλεσμα να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Όλα αυτά όμως βγήκαν μέσα από την δουλειά μας».

- Υπήρξε κάποια στιγμή που μπορεί να φοβήθηκες πως τα πράγματα δεν πάνε καλά και κινδυνεύετε να χάσετε τον τίτλο;
«Πριν από κάθε παιχνίδι υπήρχε άγχος και είναι λογικό νομίζω. Ειδικά με τον Μαντουλίδη και τον Ίκαρο που θα κρίνονταν ο τίτλος. Από τη στιγμή όμως που μπαίναμε στο γήπεδο προσπαθούσαμε να παίξουμε όπως ξέραμε. Ήμασταν η καλύτερη ομάδα και θα κάναμε το καλύτερο δυνατό προκειμένου να κατακτήσουμε το τρόπαιο. Ήταν θέμα ψυχολογίας».

- Το μότο σας φέτος είναι πως δεν είχατε άλλη επιλογή από την νίκη. Πως είχε προκύψει εξ αρχής όλο αυτό;
«Ναι, το λέγαμε από την αρχή της χρονιάς. Το είχαμε συζητήσει μετά παιδιά και είχαμε πει ότι θα έχουμε μόνο μια επιλογή, να νικάμε στα παιχνίδια. Αν δεν νικούσαμε δεν θα φεύγαμε από το γήπεδο. Πριν από κάθε αγώνα το λέγαμε ξανά και ξανά και τελικά αποδείχθηκε πως δίκαια το συζητούσαμε όλη τη χρονιά».

- Η επόμενη μέρα από την διάκριση αυτή, τι σε βρίσκει να σκέφτεσαι;
«Τώρα έχουμε να ολοκληρώσουμε κάποια παιχνίδια με την εφηβική ομάδα για το πρωτάθλημα της Δ’ ΕΣΚΑ ανδρών προκειμένου να κατακτήσουμε τη άνοδο και από του χρόνου να αγωνιζόμαστε στην Γ’ ΕΣΚΑ. Από εκεί και πέρα θα συνεχίσουμε τις προπονήσεις και την σκληρή δουλειά και νομίζω πως όταν ολοκληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις μας θα έχουμε φτάσει στο τέλος μιας καταπληκτικής σεζόν. Από εκεί και πέρα θα σκεφτώ το μέλλον».

- Ποια είναι τα όνειρα που κάνεις για το μέλλον;
«Αυτό που θέλω είναι συνεχώς να βελτιώνομαι ατομικά και να δουλεύω σκληρά προκειμένου να γίνω καλύτερος παίκτης. Ελπίζω από εκεί και πέρα σε κάποια χρόνια από τώρα να παίξω σε υψηλό επίπεδο ενώ παράλληλα θέλω καθημερινά να αποκτώ νέες εμπειρίες την ώρα που προπονούμε με την αντρική ομάδα του Παναθηναϊκού. Όσο για το μακρινό μέλλον, απλά να καταφέρω να παίξω σε  μια μεγάλη ομάδα».

- Εσύ θα είσαι για μια ακόμη φορά στο εφηβικό. Ο φίλος σου, ο Φώτης (σ.σ. Ζούμπος) όμως δεν θα είναι. Θα σου λείψει η συνεργασία σας στα παιχνίδια;
«Σίγουρα γιατί είμαστε συμπαίκτες εδώ και πέντε χρόνια. Και στο εφηβικό και στο αντρικό και νομίζω ότι είναι φυσικό ότι να συμβεί αυτό. Ελπίζω όμως ότι σε λίγα χρόνια θα βρεθούμε και πάλι να παίζουμε μαζί».

- Θα σου μείνει αξέχαστη αυτή η χρονιά και για ποιο λόγο;
«Είναι το μόνο σίγουρο. Είμαστε πολύ δεμένοι. Δεν κάναμε απλά την δουλειά μας στο γήπεδο και φεύγαμε. Ήμασταν μια παρέα που συζητούσαμε, βγαίναμε τις βόλτες μας και γενικά κάναμε πολλά πράγματα μαζί. Αυτή η παρέα μέτρησε και μέτρησε πολύ και αυτό αποδείχθηκε. Δεν μπορείς να την ξεχάσεις λοιπόν αυτή τη χρονιά με τίποτα».

- Τώρα έχετε και το Final-4 με την αντρική ομάδα και μαζί με τον Ζούμπο θα είστε εκεί για δεύτερη φορά όντας μέλη της αποστολής. Πως νιώθεις;
«Πιστεύω ότι σαν Παναθηναϊκός θα πάμε εκεί και θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις. Πρέπει να παίξουμε όπως ξέρουμε να κάνουν όλοι αυτά που θέλουν οι προπονητές και στο τέλος θα δικαιωθούμε. Είναι μια μεγάλη διοργάνωση και είναι η δεύτερη χρονιά που θα είμαστε εκεί. Σίγουρα θα είναι μια απίστευτη εμπειρία και ειδικά για δυο παιδιά στη ηλικία μας που θα την θυμόμαστε για μια ζωή».



«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
Παραμένει και τη σεζόν 2024/25 στη Νεπτούνας ο Βόβορας
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved