Χαλπερίν: «Έκπληξη και φόβος στην Ελλάδα»

Χαλπερίν: «Έκπληξη και φόβος στην Ελλάδα»

Τους Έλληνες φιλάθλους, τους οποίους χαρακτήρισε τους πιο θερμούς και τρελούς στον κόσμο, θυμήθηκε ο Γιοτάμ Χαλπερίν.

Ο 28άχρονος γκαρντ της Σπαρτάκ Αγίας Πετρούπολης, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα championat.com, παραδέχθηκε πως κατά τη θητεία του στον Ολυμπιακό είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με παίκτες σούπερ σταρ, ωστόσο δεν μπορούσε να βγει ούτε καν για καφέ όταν έχαναν από τον Παναθηναϊκό! Αναλυτικά τα όσα είπε...

Για τη μεταγραφή του στη Σπαρτάκ Αγ. Πετρούπολης: «Η πρόταση της Σπαρτάκ ήταν πρόκληση για εμένα. Τα τελευταία δέκα χρόνια αγωνιζόμουν σε ομάδες που συμμετείχαν και πρωταγωνιστούσαν στην Ευρωλίγκα. Πλέον, θέλω να διεκδικήσω το Eurocup με τη Σπαρτάκ, με έναν σπουδαίο προπονητή, το Γιούρι Ζντοβτς! Πολλοί ίσως πίστεψαν ότι έκανα πισωγύρισμα στην καριέρα μου, όμως δεν πιστεύω ότι ισχύει κάτι τέτοιο. Έχω παίξει σε πέντε Φάιναλ Φορ Ευρωλίγκας, δεν ξέρω εάν θα έχω ξανά την ευκαιρία, όμως δεν αγχώνομαι ιδιαίτερα. Πιστεύω ότι πρέπει να αξιοποιείς κάθε ευκαιρία που σου παρουσιάζεται στη ζωή και η πρόταση της Σπαρτάκ ήταν μια μεγάλη ευκαιρία για εμένα. Μπορούσα να μείνω στον Ολυμπιακό ή να επιστρέψω στη Μακάμπι, αφού έχω εξαιρετικές σχέσεις με τον κόουτς Μπλατ. Είχα προτάσεις από την Ιταλία και μία από την Ισπανία που δεν με εντυπωσίασαν.  Έτσι κατέληξα στη Σπαρτάκ».

Για την παρουσία του στον Ολυμπιακό, αλλά και τη Μακάμπι Τελ Αβίβ: «Είχα την τύχη να συνεργαστώ με πραγματικούς σούπερ σταρ στις προηγούμενες ομάδες μου. Ο Γιασικεβίτσιους, ο Παπαλουκάς, ο Σπανούλης, ο Τεόντοσιτς, ο Πάρκερ… Όλοι τους είναι σπουδαίοι παίκτες, από τους καλύτερους στη σύγχρονη ιστορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ! Προσωπικά, έμαθα πολλά από όλους. Αισθάνομαι τυχερός που είχα την ευκαιρία να αγωνιστώ μαζί τους».

Γιατί δεν δέχθηκε την πρόταση της Ντιναμό Μόσχας, το 2008: «Θα μπορούσα να έρθω στη Ρωσία πολύ πιο πριν, αφού στο παρελθόν είχα πρόταση από τη Ντιναμό Μόσχας. Ξαφνικά, βρέθηκα μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: να συνεχίσω την καριέρα μου στον Ολυμπιακό ή να συμφωνήσω με τη Ντιναμό; Στο τέλος επέλεξα την Ελλάδα».

Για τους Ρώσους φιλάθλους: «Έρχομαι από την Ελλάδα, όπου ίσως υπάρχουν οι πιο θερμοί και τρελοί φίλαθλοι στον κόσμο! Δεν ξέρω τι συμβαίνει και δεν υπάρχουν τόσοι πολλοί φίλαθλοι στα παιχνίδια του ρωσικού πρωταθλήματος. Ίσως εξηγείται από το ότι το μπάσκετ δεν είναι η πρώτη επιλογή, αφού υπάρχουν το ποδόσφαιρο και το χόκεϊ, που είναι πιο δημοφιλή σπορ. Αυτό που γινόταν στην Ελλάδα είναι απίστευτο! Μια μοναδική εμπειρία, που σου γεννά ένα συναίσθημα ανάμεσα στην έκπληξη και το φόβο! Οι οπαδοί του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού πρέπει να νοιάζονται περισσότερο για το ίδιο το μπάσκετ, παρά να ασχολούνται με οτιδήποτε άλλο, που δεν έχει να κάνει με το παιχνίδι.

Τα πράγματα δεν ήταν τόσο δύσκολα στο Ισραήλ όσο στην Ελλάδα. Ειδικά ύστερα από ήττες σε παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό, που ήταν πολύ σημαντικά για τους οπαδούς μας, ήταν… ρίσκο να βγαίνεις για περίπατο ή για καφέ (γέλια)! Καταλαβαίνω ότι οι φίλαθλοι, που υποστηρίζουν και αγαπούν την ομάδα τους, έχουν έναν ξεχωριστό τρόπο να εκφράσουν τα συναισθήματά τους».



Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
Ο Τζο Μπαίντεν θα τιμήσει την Κέιτι Λεντέκι με το Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
«Τέλος» από τον Πανσερραϊκό ο Ουάρντα
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
ΝΒΑ: Οι Λέικερς απέλυσαν τον προπονητή Ντάρβιν Χαμ
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
Προπονητής κατηγορείται για σεξουλική κακοποίηση έξι ανηλίκων – Σοκάρουν οι ενέργειές του
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved