«Αυτό το κύπελλο ήταν ξεχωριστό»

«Αυτό το κύπελλο ήταν ξεχωριστό»

Ο κυπελλούχος με τη Σιένα Νίκος Ζήσης εξηγεί στο Onsports γιατί αυτός ο τίτλος έχει μεγαλύτερη αξία, ενώ παράλληλα μιλάει για την Ευρωλίγκα και το ελληνικό πρωτάθλημα.

Την ώρα που στη χώρα μας δύο παίκτες αποχαιρετούσαν το πρωτάθλημά μας, οι Λάζαρος Παπαδόπουλος και Νέστορας Κόμματος, αναζητώντας καλύτερη τύχη στη Ρωσία και την Τουρκία αντίστοιχα, δύο ακόμη  Έλληνες εκτός από τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη (κατέκτησε το κύπελλο με τη Μακάμπι την περασμένη Πέμπτη) έκαναν υπερήφανη την Ελλάδα με τα κατορθώματά τους στο εξωτερικό. Ο Ηλίας Ζούρος ο οποίος οδήγησε τη Ζαλγκίρις στην κατάκτηση του κυπέλλου στη Λιθουανία και ο Νίκος Ζήσης της Σιένα, ο οποίος ήταν από τους πρωταγωνιστές του τελικού Κυπέλλου Ιταλίας κόντρα στην Καντού.

Ο διεθνής γκαρντ μίλησε στο Onsports για τον όγδοο τίτλο που κατέκτησε επί ιταλικού εδάφους, αλλά και για το ελληνικό πρωτάθλημα.

-Αυτό ήταν το δεύτερο συνεχόμενο κύπελλο που κατακτάς με τη φανέλα της Σιένα. Πώς νιώθεις γι αυτό;
«Σίγουρα είναι πολύ όμορφο συναίσθημα όταν κατακτάς έναν τίτλο και πολύ περισσότερο, όταν δεν θεωρείσαι από τα φαβορί. Φέτος η ομάδα ξεκίνησε τη χρονιά με διαφορετικές συνθήκες από ότι την περασμένη σεζόν. Ξεκίνησε από το μηδέν, έγιναν πολλές αλλαγές, είχαμε και ατυχίες με τον τραυματισμό του Μπο (ΜακΚάλεμπ) και δεδομένων των συνθηκών, αυτός ο τίτλος αποκτά ακόμη μεγαλύτερη αξία».

-Οι διαφορές με πέρυσι είναι μεγάλες…
«Πράγματι, πέρυσι η ομάδα ήταν πολύ πιο θεαματική, σκόραρε πιο εύκολα, έπαιζε πιο ποιοτικό μπάσκετ και υπήρχε μεγάλη διαφορά δυναμικότητας. Φέτος, αποδυναμώθηκε σε σχέση με άλλες ομάδες που ενισχύθηκαν αρκετά. Σίγουρα όμως με την πορεία της στο πρωτάθλημα και με την κατάκτηση και του κυπέλλου, έχει δείξει ότι διαθέτει βάθος. Απέδειξε ότι είναι η καλύτερη ομάδα στην Ιταλία και δίκαια έχει κατακτήσει τόσους τίτλους».

-Στην Ευρωλίγκα βέβαια τα πράγματα δεν έχουν πάει τόσο καλά φέτος. Πιστεύεις ότι μπορεί να ανατραπεί η κατάσταση;
«Ναι πιστεύω ότι όλα γίνονται, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια. Ήμασταν πολύ άτυχοι στην Ευρωλίγκα διότι είχαμε τους τραυματισμούς των ΜακΚάλεμπ και του Λαβρίνοβιτς, ο οποίος μόλις χθες επέστρεψε. Έχουμε δύο ήττες και μία νίκη στο top16, με αποτέλεσμα όλα τα παιχνίδια από δω και στο εξής να είναι τελικοί. Είμαστε όμως σε καλό δρόμο. Η ομάδα μετά από 4-5 μήνες έχει αρχίσει να βρίσκει το ρυθμό της. Είναι δυνατή και ανταγωνιστική. Ο χρόνος λειτουργεί υπέρ μας στο να φτάσουμε στο επιθυμητό επίπεδο. Διότι κακά τα ψέματα μια καινούργια ομάδα, χρειάζεται το χρόνο της για να δέσει και να φέρει αποτελέσματα».

-Σε δύο μέρες έχετε ένα ακόμη δύσκολο παιχνίδι με την Παρτιζάν για την Ευρωλίγκα.
«Παίξαμε τρεις δύσκολους αγώνες σε μικρό χρονικό διάστημα και σε δύο μέρες δίνουμε ένα ακόμη πολύ σημαντικό ματς στην έδρα μας με την Παρτιζάν. Είναι δύσκολο να βρεις ενέργεια μετά από τόσο κουραστικό πρόγραμμα, όμως δεν έχουμε άλλη επιλογή και πρέπει να τα δώσουμε όλα για τη νίκη».

-Την Κυριακή που μας πέρασε ο Λάζαρος Παπαδόπουλος και ο Νέστορας Κόμματος αποχαιρετούσαν το ελληνικό πρωτάθλημα για να συνεχίσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό. Σε στεναχωρεί βλέποντας τα οικονομικά προβλήματα να έχουν γονατίσει τις περισσότερες ομάδες;
«Λυπάμαι πραγματικά με την έννοια ότι το ελληνικό μπάσκετ αξίζει καλύτερης τύχης. Διαθέτει και μπασκετικές περγαμηνές και μπασκετική παιδεία και ποιοτικούς παίκτες και είναι κρίμα να έχει φτάσει σε αυτό το σημείο. Ελπίζω κάποια στιγμή να ανατραπεί η κατάσταση. Δεν αξίζει η Ελλάδα να έχει αυτό το πρωτάθλημα. Ο κόσμος έχει λίγο αποστασιοποιηθεί. Ακόμη και στην Ιταλία που θεωρείται κατεξοχήν ποδοσφαιρική χώρα, στα γήπεδα του μπάσκετ μαζεύεται πολύς κόσμος. Θυμάμαι ότι είχαμε παίξει ένα φάιναλ έιτ στο Τορίνο, σε μια πόλη που δεν έχει ομάδα και είχε σε κάθε παιχνίδι 8 με 10.000 κόσμο. Αυτό είναι πολύ όμορφο».

-Θα ήθελες να επιστρέψεις στην Ελλάδα;
«Ειλικρινά δεν το σκέφτομαι. Αυτή τη στιγμή περνάω καλά στην Ιταλία, νιώθω σαν στο σπίτι μου. Μιλάω και τη γλώσσα και αυτό με διευκολύνει ακόμη περισσότερο στην καθημερινότητά μου. Πιστεύω ότι κάποια στιγμή θα γυρίσω και αυτό είναι και το λογικό. Προς το παρόν όμως περνάω καλά.. Τώρα πώς θα τα φέρει η ζωή στο μέλλον δεν ξέρω».

-Πώς είναι η ζωή στη Σιένα;
«Η Σιένα είναι μια μικρή πόλη με τα θετικά και τα αρνητικά της. Είναι όμορφη, η ζωή κινείται σε ήρεμους ρυθμούς και είναι ιδανική για όσους είναι λάτρεις της φυσικής κατάστασης και της υγιεινής ζωής. Για εμάς τους αθλητές δηλαδή, με το πρόγραμμα που έχουμε είναι ότι πρέπει. Εντάξει είναι στιγμές που ίσως να επιζητάς περισσότερη ένταση, αλλά όλα καλά».

-Έχεις αγωνιστεί στην ΤΣΣΚΑ, τη Μπενετόν Τρεβίζο και τη Σιένα.  Ποια ξεχωρίζεις;
«Είχα την τύχη να αγωνιστώ σε τρεις ομάδες με ιστορία, καλή οργάνωση και να κατακτήσω πολλούς τίτλους. Σίγουρα όταν θα τελειώσει αυτή η διαδρομή, θα είναι όλη αυτή μια περιπέτεια με ωραίες αναμνήσεις.
Η ΤΣΣΚΑ είναι μια ομάδα άλλου επιπέδου. Είχαμε φτάσει σε τέσσερις τελικούς και πήραμε τους δύο. Παρ’ όλα αυτά στην Ιταλία νιώθω πολύ όμορφα. Γενικώς είναι μια χώρα που μου πηγαίνει πολύ».



Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Premier League: Τεσσάρα της Λίβερπουλ στην Τότεναμ
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Παναθηναϊκός: Έτοιμος να φορέσει "πράσινα" ο Μπάλντοκ!
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Πυγμαχία: Ο Κανέλο Άλβαρες «γκρέμισε» τον Μουνγκούια και διατήρησε τους τίτλους (vid)
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
Ελεύθερη πτώση για την Άστον Βίλα - Έχασε απ' την Μπράιτον, τραυματίστηκε ο Ρότζερς!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved