«Πρωτάκουστα όσα συμβαίνουν στη ΜΕΝΤ»

«Πρωτάκουστα όσα συμβαίνουν στη ΜΕΝΤ»

Εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία, με την οποία προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα δεδουλευμένα τους, εξέδωσαν τρεις παίκτες της ΜΕΝΤ.

Ο λόγος για το Φώτη Τριανταφυλλίδη, τον Κωνσταντίνο Δάλπα και το Σταμάτη Αναστασάκη, οι οποίοι ενημερώνουν παράλληλα για την κατάσταση που επικρατεί στο συγκρότημα της Τούμπας, το οποίο πρόσφατα έχασε και τον προπονητή του, Γιάννη Χατζούλη, και σύμφωνα με τους παίκτες ο πρόεδρός του δεν ασχολείται.

Η εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία: «Με την ανακοίνωσή μας αυτή θέλουμε να ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα μας. Σίγουρα όλες οι ομάδες έχουν παρόμοια προβλήματα αλλά αυτά που συμβαίνουν σήμερα στη ΜΕΝΤ είναι πραγματικά πρωτάκουστα! Παρά το γεγονός ότι εμείς από τη μεριά μας εκπληρώνουμε πλήρως και εις το ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις μας απέναντι στο σωματείο, το σωματείο παρά τις αλλεπάλληλες υποσχέσεις που μας έχει δώσει και παρά τις αλλεπάλληλες υποχωρήσεις που έχουμε κάνει έχει εκπληρώσει σε ελάχιστο βαθμό τις υποχρεώσεις του απέναντί μας. Είναι χαρακτηριστικό ότι δεν μας έχει καταβληθεί ακόμη ούτε ο μισθός του Οκτωβρίου 2011, ενώ σε κάποιους από εμάς δεν έχουν καταβληθεί δεδουλευμένα της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου 2010-11!

Στις αρχές Δεκέμβρη και ύστερα από πολλές συζητήσεις με τον πρόεδρο ζητήσαμε ένα χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Αυτό εδόθη και έλεγε ότι θα πάρουμε ένα μισθό (τον δεύτερο) πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων, έναντι του τρίτου μισθού στις αρχές του νέου έτους και εξόφληση του τρίτου μισθού στις αρχές του Φλεβάρη το οποίο και αποδεχθήκαμε. Το παραπάνω δεν τηρήθηκε γιατί το σωματείο δεν είχε έσοδα όπως μας είπε.

Στις αρχές του χρόνου ζητήσαμε αντιπροσωπεία αθλητών να παρευρεθεί στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου. Εκεί αναφέραμε σε όλους ότι πλέον δεν μπορούμε να κάνουμε άλλη υπομονή και αποδεχόμενοι τα μεγάλα προβλήματα που επιφέρει η οικονομική κρίση στο σωματείο προτείναμε τα εξής: μία επιταγή (ή τρεις επιταγές ανάλογου ύψους και ημερομηνιών) για το τέλος της σεζόν για όλο το ποσό που μας οφείλεται δίνοντας έτσι το μεγάλο αυτό χρονικό περιθώριο στους υπεύθυνους να βρουν τα χρήματα για να μας πληρώσουν. Εγγυηθήκαμε με αυτόν τον τρόπο, παίχτες και προπονητές, την ομαλή λειτουργία της ομάδας μέχρι τέλους. Δεν έγινε δεκτό για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους. Ύστερα από μία εβδομάδα η απάντηση του Δ.Σ. ήταν να κάνουμε υπομονή μέχρι τέλος Φλεβάρη οπότε και ίσως να πάρουμε έναν μισθό(!) και ότι στα μέσα Φλεβάρη θα δοθεί χρονοδιάγραμμα πληρωμών. Με δική μας πρωτοβουλία ήρθε η επόμενή μας κίνηση η οποία ήταν να συντάξουμε μία επιστολή στην οποία αποδεχόμαστε 40% μείωση των αποδοχών μας και να μας δοθεί επιταγή (η τρεις επιταγές ανάλογου ύψους και ημερομηνιών) για τέλος της σεζόν. Δηλαδή προσπαθήσαμε εκ νέου να δώσουμε λύση στο σωματείο μειώνοντας τις ήδη χαμηλές απολαβές μας πάρα πολύ, δίνοντας παράλληλα και το χρόνο να βρεθούν τα χρήματα. Όπως καταλαβαίνετε ούτε το παραπάνω έγινε δεκτό.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες δεν υπήρχε καμία ενημέρωση σχετικά με τις οφειλές μας και προχθές (Πέμπτη 26/01/12), κάποιοι από εμάς, συναντήσαμε τον πρόεδρο ρωτώντας τον πότε θα υπάρξουν πληρωμές. Προς μεγάλη μας έκπληξη τον ακούσαμε να μας λέει ότι δεν ασχολείται πια με το ανδρικό τμήμα και ότι δεν υπάρχουν λεφτά για εμάς ξεχνώντας τις υποσχέσεις που έδινε το καλοκαίρι, τα συμφωνητικά και τις επιταγές που υπέγραφε. Επειδή εδώ και καιρό βρισκόμαστε ενώπιον σοβαρών βιοποριστικών προβλημάτων και επειδή αντιλαμβανόμαστε ότι οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν σοβαρή και πραγματική πρόθεση να μας καταβάλουν τα δεδουλευμένα αλλά και το υπόλοιπο των αποδοχών για την αγωνιστική περίοδο 2011-12 και επειδή και οι σωματικές αλλά και οι ψυχικές μας δυνάμεις και αντοχές έχουν εξαντληθεί, αποστείλαμε εξώδικη διαμαρτυρία με την οποία καλούμε το σωματείο της ΜΕΝΤ εντός 48 ωρών από τη λήψη της να μας καταβάλει το σύνολο των οφειλομένων για την τρέχουσα αλλά και την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο. Σε αντίθετη περίπτωση επιφυλασσόμαστε για κάθε νόμιμο δικαίωμα μας, με πρώτο από αυτά την άσκηση του δικαιώματος επίσχεσης εργασίας και την μη συμμετοχή μας μετά την παρέλευση 48ωρου σε κάθε αγωνιστική εκδήλωση του σωματείου.

Με τιμή, Τριανταφυλλίδης Φώτιος, Δάλπας Κωνσταντίνος, Αναστασάκης Σταμάτιος.

Οι υπόλοιποι αθλητές της ομάδας γνωρίζουν για τα παραπάνω και φυσικά όλες οι συζητήσεις και αποφάσεις μας πάρθηκαν συμφωνία όλων. Στην εξώδικη δήλωση-διαμαρτυρία που έκαναν οι τρεις προαναφερόμενοι αθλητές δεν συμμετείχαν οι παρακάτω: Πάλλης Κωνσταντίνος, Σικαλίδης Μπάμπης, Ζυγούρας Σωκράτης, Τέρπος Νίκος, Χρυσόπουλος Σάββας, Νικολόπουλος Ντίνος, Τράντας Νέστορας, Σαββίδης Παύλος, Ζαγανίδης Αθανάσιος, Βασιλειάδης Ιωάννης.

ΥΓ. 1. Δυστυχώς για εσάς, κύριοι διαχειριστές της ΜΕΝΤ, έχετε φέρει στα πρόθυρα της διάλυσης μία ιστορική ομάδα που κάποτε όλοι οι αθλητές του μπάσκετ της χώρας και όχι μόνο παρακαλούσαν να παίξουν.
ΥΓ. 2. Ευτυχώς για αυτή, στη ΜΕΝΤ υπάρχουν και κάποιοι άνθρωποι όπως ο αντιπρόεδρός της, ο Βασιλειάδης Λευτέρης, που προσπαθούν πραγματικά να τη βοηθήσουν. Αν δεν ήταν ο συγκεκριμένος ίσως η ομάδα να είχε μηδενιστεί σε μερικά από τα εκτός έδρας παιχνίδια της».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Όλα ανοιχτά για Ουζουνίδη!
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Χάνει έδαφος η Ριέκα
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
Η Χιρόνα τα γκολ αλλά η Μπαρτσελόνα τη νίκη! (vid)
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
«Φωτιά» ο Ντιμπάλα, καρέ η Γιούβε!
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ
Σχεδίασε την Επιτυχία σου με Σπουδές Εφαρμοσμένων Τεχνών στο ΙΕΚ ΑΛΦΑ

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

Περισσότερα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης