Ζούπας: «Παίζουμε με άγχος»

Ζούπας: «Παίζουμε με άγχος»

Με την… πλάτη στον τοίχο παίζει στο φετινό πρωτάθλημα της Α2 ο Αμύντας, όπως παραδέχθηκε ο Λεωνίδας Ζούπας.

Ο 29χρονος πλει μέικερ, μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα του ΠΣΑΚ, εξήγησε πως φέτος όλες οι ομάδες που μάχονται για τη σωτηρία έχουν μεγάλο άγχος, μια και στη Β’ Εθνική θα πέσουν πέντε, ωστόσο εάν ο ίδιος και οι συμπαίκτες του στον Αμύντα διατηρήσουν αλώβητη την έδρα τους στα εναπομείναντα παιχνίδια θα εξασφαλίσουν την παραμονή τους. Αναλυτικά τα όσα είπε…

-Στον τελευταίο αγώνα του πρώτου γύρου πετύχατε πολύ σημαντική νίκη κόντρα στην ΑΕΚ Άργους. Πόσο πιστεύεις ότι μπορεί να σας βοηθήσει για τη συνέχεια;
«Το συγκεκριμένο παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε πάση θυσία. Στο πρώτο ημίχρονο είχαμε κάποια προβλήματα, αλλά στη συνέχεια παίξαμε ακόμα πιο δυνατά και φτάσαμε στη σημαντική νίκη. Το θέμα, όμως, είναι ότι χρειαζόμαστε κι άλλες νίκες για τη συνέχεια, προκειμένου να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη ζώνη του υποβιβασμού».

-Πόσο πιστεύεις ότι σας έχει επηρεάσει στην προσπάθειά σας το γεγονός ότι φέτος θα υποβιβαστούν πέντε ομάδες;
«Σίγουρα, αυτό έχει επηρεάσει πολύ όλες τις ομάδες και όχι μόνο τη δική μας. Φέτος είναι μια ιδιαίτερη χρονιά για όλους, καθώς χρειάζονται πολλές νίκες μέχρι το τέλος της σεζόν προκειμένου να μπορέσει μια ομάδα να μείνει στην κατηγορία. Μπορεί να βρίσκεσαι ακόμα και στη πέμπτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και να κινδυνεύεις. Είναι δύσκολο κι αυτό μας κάνει να παίζουμε με άγχος, γιατί όπως είπα χρειάζονται πολλές νίκες για να εξασφαλίσεις ότι θα παραμείνεις στην κατηγορία».

-Τελικά, ποιο είναι το «κλειδί» για να παραμείνει ο Αμύντας στην Α2;
«Τα επόμενα παιχνίδια. Έχουμε πέντε αγώνες στην έδρας μας, τους οποίους πρέπει να κερδίσουμε. Εάν το καταφέρουμε θα έχουμε κάνει πολύ σημαντικό βήμα για να μπορέσουμε να παραμείνουμε στην κατηγορία».

-Αγωνιστικά; Τι πρέπει να κάνετε μέσα στο γήπεδο;
«Να συνεχίσουμε να προπονούμαστε και να παίζουμε δυνατά. Μόνο έτσι νομίζω ότι θα καταφέρουμε να πάρουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε».

-Πίστευες ότι από την αρχή θα είναι τόσο δύσκολα τα πράγματα φέτος για τον Αμύντα;
«Αρχικός στόχος και ζητούμενο για εμάς ήταν η παραμονή. Θα μπορούσαμε βέβαια να είχαμε πετύχει κάποιες νίκες και να ήμασταν σε καλύτερο δρόμο, αλλά κάποια προβλήματα μάς επηρέασαν πολύ. Τώρα, όμως, είμαστε υγιής και πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να σώσουμε την κατηγορία».

-Την επόμενη αγωνιστική, που είναι και η πρώτη του δεύτερου γύρου, παίζετε με το Λαύριο. Πιστεύεις ότι μπορείτε να ξεκινήσετε με το… δεξί τις υποχρεώσεις σας και εντός έδρας;
«Το Λαύριο είναι πολύ καλή και επιθετική ομάδα. Για εμάς στο συγκεκριμένο παιχνίδι το πιο σημαντικό από όλα θα είναι να παίξουμε καλή άμυνα και να μπορέσουμε να τους κρατήσουμε χαμηλά στο σκορ. Αυτός πιστεύω θα είναι και ο τρόπος για να έχουμε τύχη και να πετύχουμε ακόμα μία πολύ σημαντική νίκη σε αυτό το παιχνίδι».

-Κλείνοντας, θα ήθελες να κάνεις μια ευχή;
«Να έχουν όλες οι ομάδες όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα, καθώς το 2012 είναι δύσκολη χρονιά και ελπίζω όλα να πάνε καλά και με υγεία σε όλους».



Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
Πόλο: Η κλήρωση του Παγκοσμίου Εφήβων
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
ΠΑΟΚ: «Ναυάγησε» η σκέψη για φιλικό παιχνίδι με τον Προμηθέα
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Euroleague, Ολυμπιακός - Μπαρτσελόνα: «Τελικός» επιβίωσης στο ΣΕΦ - Η ώρα και το κανάλι
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
Δυνατά παιχνίδια σε όλη την Ευρώπη με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved