Τσιάκας: «Αποκτά άλλο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα»

Τσιάκας: «Αποκτά άλλο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα»

Με σπουδαίο «διπλό», στο Λίντο επί του φιλόδοξου Ηρακλείου, ξεκίνησε τις επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις της το 2012 η Αγία Παρασκευή.

Ο πρώτος σκόρερ της ΚΑΠ με 27 πόντους, Βαγγέλης Τσιάκας, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομάδας των βορείων προαστίων για τη μεγάλη νίκη επί των Κρητικών, αλλά και τους δύο κρίσιμους αγώνες που ακολουθούν, κόντρα στη Νίκη Βόλου και τον Κόροιβο Αμαλιάδας, οι οποίοι θα κρίνουν εάν δικαίως κάνουν όνειρα ανόδου στην Α2. Αναλυτικά τα όσα είπε...

-Πώς βίωσες τη μεγάλη νίκη της Αγίας Παρασκευής στο Ηράκλειο; Πού θεωρείς ότι κρίθηκε;
«Σίγουρα, είναι πολύ μεγάλη νίκη για την ομάδα μας. Από εκεί και πέρα, την πίεση την είχε το Ηράκλειο, εμείς δεν είχαμε να χάσουμε τίποτα, δεν είχαμε άγχος. Ξέραμε ότι σε περίπτωση που κερδίζαμε αυτομάτως θα μπορούσαμε να κοιτάξουμε πιο ψηλά, από την άλλη και να χάναμε δεν θα έτρεχε και τίποτα... Για το Ηράκλειο, ωστόσο, δεν «επιτρεπόταν» η ήττα... Ήταν παιχνίδι που έπρεπε να το πάρει. Οπότε, αυτό διευκόλυνε εμάς. Ξεκινήσαμε εξαιρετικά στο ματς, στη συνέχεια ήρθε η αντεπίθεση του Ηρακλείου, μας πίεσαν, μας έφτασαν και στο σκορ, ωστόσο δείξαμε χαρακτήρα, αντιδράσαμε σωστά και πήραμε σχετικά εύκολα τη νίκη».

-Η ομάδα δείχνει ότι βρίσκεται σε σωστό «μονοπάτι», με το Ηράκλειο μάλιστα έδειξε ότι οι... κακές συνήθειες που φανέρωνε σε προηγούμενες αγωνιστικές -με το να χάνει μεγάλες διαφορές και «δικά» της παιχνίδια- έμειναν... στο 2011...
«Ναι, παίξαμε πολύ καλύτερα... Και παιχνίδια όπως αυτό με το Ηράκλειο είναι εκείνα που σε βοηθούν ώστε να «χτίσεις», να διαμορφώσεις χαρακτήρα ως ομάδα... Σε βοηθούν να γίνεις ομάδα. Σίγουρα, είμαστε καλύτεροι από ό,τι ήμασταν στην αρχή και σιγά σιγά αρχίζουμε να ρολάρουμε και να σταθεροποιείται η απόδοσή μας. Εντάξει, τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή μας είχαν να κάνουν και με το ότι η ομάδα αποτελείται από πολλούς -και καλούς- παίκτες και αργήσαμε να βρούμε τους ρόλους μας, να «βρεθούμε» και να γίνουμε συμπαγές σύνολο, ώστε να λειτουργούμε 100% ως ομάδα».

-Με αυτή τη νίκη οι βλέψεις για το κάτι παραπάνω ήρθαν στο μυαλό σου; Η επικράτηση μέσα στο Ηράκλειο θεωρείς ότι δίνει τη δυνατότητα στην Αγία Παρασκευή -αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη- να κυνηγήσει και την άνοδο;
«Τώρα, με αυτή τη νίκη νομίζω πως ναι... Το θετικό αποτέλεσμα στο Ηράκλειο μας επιτρέπει να σκεφτόμαστε και αυτό το ενδεχόμενο. Πλέον, για εμάς αποκτά άλλο ενδιαφέρον το πρωτάθλημα. Από εδώ και πέρα στόχος είναι σίγουρα η πρώτη τετράδα... Κομβικές θα είναι οι επόμενες δύο αγωνιστικές, οπότε θα αντιμετωπίσουμε δύο εξαιρετικές ομάδες... Εκεί θα κριθούν πολλά. Αν καταφέρουμε να κερδίσουμε Νίκη Βόλου και Κόροιβο Αμαλιάδας νομίζω ότι θα είμαστε σε πολύ καλύτερη μοίρα. Και τότε θα μπορούμε να μιλάμε με περισσότερη σιγουριά για το... κάτι παραπάνω».

-Μια και αναφέρθηκε, μίλησέ μου για τον επερχόμενο αντίπαλο, που είναι η Νίκη Βόλου...
«Και οι δύο επόμενες αναμετρήσεις είναι οριακές για εμάς... Κυρίως, όμως, αυτή με τη Νίκη Βόλου είναι η σημαντικότερη γιατί αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, που πρέπει να υπερασπιστούμε, και επειδή η Νίκη είναι ομάδα που μέχρι τώρα βρισκόταν στις πρώτες τρεις θέσεις της βαθμολογίας. Αν τους νικήσουμε, θα ισοβαθμίσουμε... Έχει πολύ καλό ρόστερ, έναν καλό και έμπειρο προπονητή και μέχρι τώρα έχει δείξει στοιχεία εξαιρετικής ομάδας».

-Ενάντια στο Ηράκλειο είχες... σεληνιαστεί! Πραγματοποίησες απίστευτη εμφάνιση, ήσουν ο κορυφαίος της αναμέτρησης με 27 πόντους και 3 τρίποντα και μάλιστα αυτό συνιστά προσωπικό ρεκόρ πόντων για εσένα τη φετινή σεζόν...
«Ο ρόλος μου μέσα στην ομάδα δεν είναι «δύσκολος», υπό την έννοια ότι έχω αρκετό χρόνο συμμετοχής, παίρνω πολλές προσπάθειες... Οπότε θα έλεγα ότι είναι πιο δύσκολο το έργο άλλων παιδιών που παίζουν λιγότερο, αφού βρίσκουν ρυθμό δυσκολότερα από ό,τι εγώ. Για εμένα που παίζω περισσότερο η μπάλα περνάει πολύ από τα χέρια μου, είναι ευκολότερο να βρω ρυθμό. Στο παιχνίδι με το Ηράκλειο, θεωρώ ότι η συνεισφορά συμπαικτών μου που αγωνίστηκαν λιγότερο από ό,τι εγώ πιθανόν να ήταν σημαντικότερη! Όπως, για παράδειγμα, ο Ισίδωρός Κουτσός που έβαλε ένα πολύ κρίσιμο καλάθι ή ο Γιώργος Ζερβός που σε καίρια σημεία της αναμέτρησης έπαιξε πολύ καλά στο κομμάτι της δημιουργίας. Άλλωστε, για να σκοράρω αυτούς τους πόντους πρέπει να βοηθήσουν οι συμπαίκτες μου πάνω από όλα και να δημιουργήσουν τις φάσεις για εμένα. Η Αγία Παρασκευή δεν είναι ομάδα του ενός ή των δύο παικτών, είναι ομάδα συνόλου».

-Πώς βλέπεις τη φετινή Β' Εθνική;
«Το πρωτάθλημα είναι τέτοιο, που παρά το πολύ άσχημο ξεκίνημα που πραγματοποιήσαμε, πλέον μας επιτρέπεται να κάνουμε όνειρα ακόμη και για άνοδο, παρότι είναι ακόμα νωρίς να μιλάμε για το οτιδήποτε... Είναι οι δύο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει (σ.σ. Αίολος και Φιλαθλητικός) και έχουν δείξει μέχρι στιγμής την απαιτούμενη σταθερότητα και από εκεί και ύστερα βλέπουμε ότι όλοι μπορούν να χάσουν από όλους! Αυτό μας έχει επιτρέψει να βρισκόμαστε μέσα στα πράγματα.Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας και θα πρέπει να είμαστε 110% συγκεντρωμένοι, όπως στο Ηράκλειο, σε όλα τα παιχνίδια αν θέλουμε να πετύχουμε».

-Το γεγονός αυτό που μόλις ανέφερες, ότι δηλαδή όλοι μπορούν να χάσουν από όλους, και βάσει της εικόνας που φανέρωσε η Αγία Παρασκευή στο Ηράκλειο -σε συνάρτηση με την ποιότητα της ομάδας- πιστεύεις ότι μπορεί να σας ωφελήσει;«Θεωρητικά, ναι, μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Βέβαια, τα επόμενα παιχνίδια θα είναι εκείνα που θα δείξουν εάν όντως έχουμε το χαρακτήρα και τη δυνατότητα για την άνοδο... Είναι ματς που πρέπει να τα κερδίσεις αν θες να κοιτάς ψηλότερα. Εκεί θα φανεί κατά πόσο το αξίζουμε και αν είμαστε τόσο καλή ομάδα με χαρακτήρα, από την άποψη ότι στους αγώνες που η νίκη είναι επιτακτική ανάγκη προκειμένου να «σκαρφαλώσεις» και να ξεφύγεις από τους συνδιεκδικητές θα πρέπει να ανταποκριθείς... Και οι δύο επόμενες αγωνιστικές είναι ενδεικτικές, θεωρώ πως είναι «κλειδί» για τη συνέχεια.»

-Φτάνουμε στο τέλος του πρώτου γύρου, πες μου δύο λόγια για τη συνέχεια... Πού πρέπει να επικεντρωθεί η ΚΑΠ και τι πρέπει να προσέξει από εδώ και πέρα;
«Είναι ακόμη νωρίς, ακόμη δεν έχει τελειώσει ο πρώτος γύρος. Συνεχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Προχωράμε με το ίδιο σθένος, το ίδιο πείσμα και επιμονή. Έχουμε μπροστά μας ένα μαραθώνιο... Αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σπουδαίο πρέπει να πάμε με διαφορετική φιλοσοφία, να βρούμε κίνητρο μέχρι το τέλος και να νικάμε σε όλα τα ματς! Έχουμε εξαιρετικούς προπονητές, έχουμε μια διοίκηση φερέγγυα, που είναι πάντοτε πολύ κοντά μας και υπάρχει πρόσφορο έδαφος να πετύχουμε πολλά».

-Και μία ευχή για το νέο έτος;
«Υγεία πάνω από όλα σε όλο τον κόσμο! Μακάρι να έχουμε μια ευτυχισμένη χρονιά μακριά από προβλήματα και όσον αφορά στην Αγία Παρασκευή να μας βρει το τέλος του 2012 στην Α2!».



Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Οι διαιτητές των playoffs: Σλοβένος στο ΑΕΚ - Ολυμπιακός, Δανός στο Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Κύπελλο Ελλάδας, Παναθηναϊκός - Άρης: Τελικό με 8.000 κόσμο για κάθε ομάδα θέλει ο Καρυπίδης
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Οι Μαξ Φερστάπεν και Σέρτζιο Πέρεζ σε αγώνα ταχύτητας στην... άμμο
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
Τελικός Κυπέλλου Ελλάδας: Κεκλεισμένων των θυρών το Παναθηναϊκός-Άρης λόγω του νέου νόμου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved