«Εκδήλωση με ιδιαίτερο χρώμα»

«Εκδήλωση με ιδιαίτερο χρώμα»

Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνέντευξη Τύπου του φιλικού παλαιμάχων της Εθνικής Ελλάδας με την Μπαρτσελόνα…

Στο πάνελ βρέθηκαν οι: Φραγκίσκος Αλβέρτης, Ευθύμης Ρεντζιάς, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Σάκης Τζαλαλής, Κώστας Παταβούκας, Νίκος Μπουντούρης και στη μέση της εκδήλωσης έφτασε και ο Γιάννης Ιωαννίδης.

Ο Φραγκίσκος Αλβέρτης τόνισε ότι: «Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της εθνικής μας ομάδας παλαιμάχων, δίνουμε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι, σε μία εκδήλωση με ιδιαίτερο χρώμα. Είναι πολύ ωραίο το γεγονός πως με κάποιους παίκτες, θα βρεθούμε ξανά μέσα στο γήπεδο και θα έχουμε την ευκαιρία να αντιμετωπίσουμε και πάλι έπειτα από πολλά χρόνια τους παίκτες της Μπαρτσελόνα. Έχουμε κάνει μία προσπάθεια που βρίσκει ανταπόκριση από τον κόσμο. Σε κάθε ταξίδι ο κόσμος είναι εκεί. Είναι μια καλή πρωτοβουλία των παιδιών να ιδρύσουν αυτό το σύλλογο, τον οποίο πρέπει να δυναμώσουμε, όσο περισσότερο μπορούμε. Μακάρι στο μέλλον, να έχουμε τη δύναμη και τη δυνατότητα να υλοποιήσουμε όλους τους στόχους μας».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Κωνσταντινίδης είπε: «Ετοιμαζόμαστε για ένα μεγάλο γεγονός, που θα λάβει χώρα στα Γιάννενα προς τιμήν του Κάρολου Παπούλια. Ο σύλλογος που δημιουργήθηκε πριν από 1,5 χρόνο και περιλαμβάνει διάφορα παιδιά, διοργανώνει πολλές εκδηλώσεις, σε όλη την Ελλάδα. Στόχος μας είναι να διατηρήσουμε αυτό που είχαμε. Δηλαδή το μπάσκετ στη χώρα μας να πρωτοπορεί. Μία από τις επιδιώξεις μας είναι να τιμήσουμε κάποια παιδιά που έχουν προσφέρει πολλά στο χώρο. Η αρχή έγινε με τον Αλβέρτη στα Γιάννενα και ακολούθησαν ανάλογες εκδηλώσεις για τον Φάνη Χριστοδούλου και τον Κώστα Πετρόπουλο, σε Νέα Σμύρνη και Πάτρα, αντίστοιχα, ενώ είναι βέβαιο πως έπεται συνέχεια».

Το ευχάριστο είναι πως παίζουμε πάντα σε γεμάτα γήπεδα, όπως συνέβη ακόμα και στο παιχνίδι που δώσαμε πριν από λίγο καιρό στη Χίο. Όταν ήμασταν στα Γιάννενα μας ήρθε η ιδέα να τιμήσουμε τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, μαζί με μία μεγάλη ομάδα. Με τη συνδρομή Ευθύμη Ρεντζιά, μπορέσαμε και φέραμε τους παλαίμαχους της Μπαρτσελόνα.

Θέλω να ευχαριστήσω τα παιδιά που μας στήριξαν από την πρώτη στιγμή, όταν τα πράγματα ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Θέλουμε να γίνουμε μια καλή παρέα και να θυμηθούμε τα παλιά. Ο σύνδεσμος αριθμεί αυτή τη στιγμή 120 μέλη και θα γίνουμε ακόμα περισσότερα.

Ο Σάκης Τζαλαλής δήλωσε: «Πέρα από τη βράβευση του προέδρου, ο σκοπός του ματς με τη Μπαρτσελόνα είναι και φιλανθρωπικός. Θα δώσουμε κάποια χρήματα, ενισχύοντας τόσο το πρόγραμμα ΕΛΕΠΑΠ (για παιδιά με ειδικές ανάγκες), όσο και τη μονή Ντουραχάνη, που περιλαμβάνει γυμνάσιο και λύκειο για ορφανά και παιδιά χωρισμένων γονιών, το οποίο στηρίζεται από τον πάτερ Αθανάσιο και έχει αδύναμο ταμείο.

Μετά από παρότρυνση του Ευθύμη (σ.σ. Ρεντζιά) καταφέραμε να έχουμε τα παιδιά από τη Μπαρτσελόνα. Την Παρασκευή θα τους υποδεχτούμε στη Θεσσαλονίκη και θα καταλύσουν στα Γιάννενα. Το Σάββατο το πρωί θα γίνει περιήγηση στα Ζαγόρια και το βράδυ θα υπάρξει γκαλά, με τη συμμετοχή και των δύο αποστολών. Την Κυριακή το πρόγραμμα ξεκινάει από τις 10:30. Στο ημίχρονο θα γίνει η βράβευση του Προέδρου της Δημοκρατίας και θα υπάρξουν παραδοσιακά τραγούδια και χοροί από το ιστορικό συγκρότημα «Σούλι». Το ματς θα διαιτησεύσουν οι κύριοι Λοβέρδος, Δουβής και Κορομηλάς, ενώ θα βοιθήσει και ο υπουργός υγείας, κ. Αηδόνης.

Κώστας Παταβούκας: «Σας ευχαριστούμε που είστε εδώ και συμπαραστέκεστε στην προσπάθεια συλλόγου. Ο στόχος μας είναι διπλός. Πρώτον, θέλουμε να ξαναβρεθούμε, ύστερα από πολλά χρόνια που ήμασταν συμπαίκτες ή αντίπαλοι, κάτι που αποτελεί δική μας υπόθεση. Δεύτερος στόχος μας είναι να γυρίσουμε πίσω κάτι απ' όσα έχουμε κερδίσει απ τον αθλητισμό. Πρέπει να έχουμε κοινωνική δράση, καθώς οι αθλητές αποτελούν κοινωνικά πρότυπα. Όλα όσα κάνουμε θα είναι περισσότερο συμβολικά, αλλά παράλληλα θα κοιτάζουμε να βοηθάμε και όποιον μπορούμε. Θέλουμε να απλώσουμε αυτή την ιδέα σε όλη την Ελλάδα. Με αφορμή ότι ξαναβρισκόμαστε, να βοηθήσουμε κάποιους οργανισμούς. Ερχόμαστε ουσιαστικά ως ένα δεκανίκι που θα συνεισφέρει ό,τι μπορεί στην κοινωνία. Φιλοδοξούμε να μαζευτούμε όλοι, απ' όλες τις γενιές. Να αγκαλιάσουμε όλους όσοι έχουν περάσει από το χώρο».

Ευθύμης Ρεντζιάς: «Η χαρά για μένα είναι μεγάλη που θα συμμετάσχω σ' ένα τέτοιο παιχνίδι. Έχω περάσει πολλά χρόνια στο εξωτερικό και είχα χαθεί με αρκετά παιδιά. Θέλω να ξαναβρεθώ με παιδιά που έπαιζα συμπαίκτης και αντίπαλος. Στην προκειμένη περίπτωση η χαρά είναι διπλή, καθώς θα δω και συμπαίκτες μου από τη Μπαρτσελόνα. Δεν είναι εύκολο να έρθει μία τέτοια ομάδα και τους ευχαριστώ πολύ που ανταποκρίθηκαν».

Νίκος Μπουντούρης: «Ξεκινήσαμε μία παρέα ανθρώπων, που είχαμε την ανάγκη να βρεθούμε μετά από πολλά χρόνια. Στην αρχή ήμουν διστακτικός για το αν θα είναι σημαντική αυτή η συνεύρεση, όμως στη συνέχεια πείστηκα. Κάποια στιγμή γεννήθηκε η ανάγκη να κάνουμε το κάτι παραπάνω. Ήρθε η ώρα για επαναπροσδιορισμό του «μπασκετικού» στην κοινωνία. Πήραμε πολλά και πρέπει να κάνουμε κι εμείς κάτι γι' αυτούς. Πέρα από τα προαναφερθέντα, παίξαμε και στη Λάρισα και τα έσοδα δόθηκαν σε τρία ιδρύματα. Στις 28 του μηνός θα πάμε στα Τρίκαλα για να βοηθήσουμε κάποιες ευπαθείς ομάδες. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε μεγάλη έμφαση στην κοινωνική δράση».

Γιάννης Ιωαννίδης: «Στη ζωή να ανταποδίδεις αυτά που παίρνεις. Ο άνθρωπος μεγαλώνει μέσα απ' τον αθλητισμό και βλέπει διαφορετικά κάποια πράγματα. Ο αθλητισμός διδάσκει πανανθρώπινες αξίες και θα πρέπει να «πιέζουμε» τα παιδιά να ασχολούνται με αυτόν. Πρέπει να κοιτάζουμε πως να καλλιεργούμε κοινωνικό χαρακτήρα. Να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό. Υπάρχουν άνθρωποι που καταξίωσαν το μπάσκετ και χαίρομαι που είναι ακόμα εδώ. Μεγάλη υπόθεση το παιχνίδι αυτό προς τιμήν του προέδρου, ο οποίος είναι καταξιωμένος άνθρωπος του αθλητισμού».

  • Αθλητικά νέα
  • Ειδήσεις
Απόλλων Σμύρνης: Υπογράφει ο Δέλλας
Απόλλων Σμύρνης: Υπογράφει ο Δέλλας
Παναθηναϊκός: Δεν τα παρατάει ο Ουζουνίδης
Παναθηναϊκός: Δεν τα παρατάει ο Ουζουνίδης
ΑΕΚ: Τρελό πριμ Μελισσανίδη για την επική ανατροπή! (video)
ΑΕΚ: Τρελό πριμ Μελισσανίδη για την επική ανατροπή! (video)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/9)
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (25/9)
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Καιρός - Έκτακτο δελτίο από την ΕΜΥ: Έρχονται βροχές και καταιγίδες
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Μοιραία πτήση: Ανασύρθηκαν νεκροί οι επιβάτες του αεροσκάφους στην Κομοτηνή
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Κόλαση φωτιάς στη Χαλκιδική - «Γλείφουν» τα σπίτια οι πύρινες «γλώσσες» (pics+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)
Μεγάλη φωτιά στη Χαλκιδική - Απειλούνται σπίτια (pic+vids)

Το παρόν διαδικτυακό μέσο ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω της φόρμας επικοινωνίας έτσι ώστε να αφαιρεθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies
Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης