NBA: Πέθανε ο θρύλος της North Carolina και άσος των Σέλτικς, Έρικ Μόντρος

NBA: Πέθανε ο θρύλος της North Carolina και άσος των Σέλτικς, Έρικ Μόντρος

Ο πρώην παίκτης του NBA και θρύλος του μπάσκετ της North Carolina, Έρικ Μόντρος πέθανε σε ηλικία 51 ετών μετά από σύντομη μάχη με τον καρκίνο.

Θρήνος στον κόσμο του NBA και ιδιαίτερα στην οικογένεια της North Carolina μετά την είδηση του θανάτου του Έρικ Μόντρος.

Ο πρώην άσος των Μπόστον Σέλτικς και θρύλος του γνωστού πανεπιστημίου, στο οποίο θήτευσε για 4 χρόνια, έδωσε μάχη με τον καρκίνο τους τελευταίους 9 μήνες, με το UNC Basketball (στο οποίο θήτευσε και ο Μάικλ Τζόρνταν) να ανακοινώνει το πρωί της Δευτέρας τα δυσάρεστα νέα.

Ο Έρικ Μόντρος, έγινε ντραφτ στον πρώτο γύρο του ΝΒΑ από τους Μπόστον Σέλτικς το 1994. Αγωνίστηκε για δύο χρόνια στο Τριφύλλι των ΗΠΑ και εν συνεχεία αγωνίστηκε σε Ντάλας, Νιου Τζέρσεϊ, Ντιτρόιτ, Φιλαδέλφεια και Τορόντο.

Είχε συνολικά 465 παιχνίδια στο κορυφαίο πρωτάθλημα με 4,5 πόντους μ.ό. και 4,6 ριμπάουντ.

Η ανακοίνωση του North Carolina ανέφερε:

«Η οικογένεια του Ερικ Μόντρος (Λώρα, Σάρα, Άντριου και Μέγκαν) ανακοινώνει ότι πέθανε την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου, περιτριγυρισμένος από αγαπημένα πρόσωπα στο το σπίτι του στο Τσάπελ Χιλ. Ο Έρικ διαγνώστηκε με καρκίνο τον Μάρτιο του 2023 και η οικογένειά του είναι ευγνώμων για την τεράστια υποστήριξη και την πραγματικά συντριπτική αγάπη που εξέφρασαν τόσοι πολλοί άνθρωποι καθώς πάλευε με την αποφασιστικότητα και τη χάρη του.

Ευχαριστούν επίσης τα πολλά μέλη της ιατρικής κοινότητας —και ιδιαίτερα εκείνα του UNC Lineberger Cancer Center— που ανταποκρίθηκαν στον αγώνα του με το ίδιο πάθος.

Η οικογένεια ζητά ιδιωτικότητα κατά τη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Ο Μόντρος έπαιξε για τον επικεφαλής προπονητή Ντιν Σμιθ (ανέδειξε τον Μάικλ Τζόρνταν) την περίοδο 1990-94, συμπεριλαμβανομένης της πρωτοετής και δευτεροετής σεζόν του ως συμπαίκτης του τρέχοντος προπονητή του UNC Χούμπερτ Ντέιβις. Ήταν ο βασικός σέντερ το 1993, όταν οι Tar Heels κέρδισαν το πρωτάθλημα NCAA.

Βρέθηκε στην καλύτερη πρώτη ομάδα All-ACC το 1993, ήταν μέλος της ομάδας John Wooden All-America ως τελειόφοιτος και κέρδισε διακρίσεις σε όλα τα τουρνουά NCAA East Region και Final Four οδηγώντας την Καρολίνα στο εθνικό πρωτάθλημα του 1993.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στη Laura, στα παιδιά του και σε ολόκληρη την οικογένειά του, καθώς και στους συναδέλφους και φίλους του. Ο αριθμός των ανθρώπων που αγάπησαν τον Έρικ και συγκινήθηκαν από αυτόν είναι αμέτρητος

Βοήθησε το Rams Club να εξασφαλίσει υποτροφίες για μαθητές-αθλητές και ως αναλυτής έφερε προοπτική, καρδιά και χιούμορ στους οπαδούς του UNC κοντά και μακριά. Ο Eric έγινε επίσης ένθερμος υποστηρικτής του Lineberger Center ενώ ήταν στο κολέγιο και παρέμεινε ηγέτης στη μάχη κατά του καρκίνου σε όλη του τη ζωή.

Η Carolina Athletics, η οικογένεια μπάσκετ Tar Heel και ολόκληρη η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι βαθιά λυπημένοι και έκπληκτοι από την απώλεια του Eric Montross, ενός από τους πιο αγαπημένους πρώην φοιτητές-αθλητές μας, σε πολύ νεαρή ηλικία. Ο Έρικ ήταν σπουδαίος παίκτης και καταξιωμένος μαθητής, αλλά οι επιπτώσεις που είχε στην κοινότητά μας ξεπέρασαν πολύ το γήπεδο μπάσκετ. Ήταν ένας άνθρωπος με πίστη, ένας τεράστιος πατέρας, σύζυγος και γιος και ένας από τους πιο αναγνωρίσιμους πρεσβευτές του Πανεπιστημίου και του Chapel Hill».



Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ρεάλ Μαδρίτης: Ο Αντσελότι «κρατά» τον Γκιουλέρ
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Ολυμπιακοί Αγώνες: 6.000 άτομα για την ασφάλεια της άφιξης Ολυμπιακής Φλόγας
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
Τίτλος για τη Ρούξι Ντουμιτρέσκου!
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
NBA: Ισοφάρισαν 2-2 τη σειρά με Καβαλίερς οι Μάτζικ μετά το 2Χ2 στο Ορλάντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved