The Last Dance: Άξιζαν ακόμα μια σεζόν μαζί οι Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν; (poll)
Το τελευταίο σουτ του Μάικλ Τζόρνταν με τους Σικάγο Μπουλς - Netflix

The Last Dance: Άξιζαν ακόμα μια σεζόν μαζί οι Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν; (poll)

Το «The Last Dance» ολοκληρώθηκε, με τα δυο τελευταία επεισόδια να επικεντρώνονται στην κατάκτηση του έκτου και τελευταίου τίτλου του Μπουλς χάρη στο μεγάλο σουτ του Μάικλ Τζόρνταν κόντρα στους Γιούτα Τζαζ.

Ένα πραγματικό αριστούργημα που θα μείνει σαν… ιστορικό ντοκουμέντο ήταν το «The Last Dance», από την αρχή μέχρι το τέλος. Όλα όσα είδαμε για την τελευταία σεζόν του Μάικλ Τζόρνταν στους Μπουλς και το τελευταίο από τα έξι δαχτυλίδια πρωταθλητή που πήραν οι «Ταύροι» με τον «Air» ηγέτη στο παρκέ και τον Φιλ Τζάκσον στην άκρη του πάγκου, ξύπνησαν μνήμες ενώ υπήρξαν και μεγάλες αποκαλύψεις για πράγματα που δεν γνωρίζαμε.

Όπως ήταν λογικό, στα τελευταία επεισόδια (η σειρά ολοκληρώθηκε βράδυ Κυριακής στις ΗΠΑ από το ESPN και το πρωί της Δευτέρας μέσω Netflix για τον υπόλοιπο πλανήτη) κυριάρχησε το Game 6 των τελικών του 1998 ανάμεσα στους Σικάγο Μπουλς και τους Γιούτα Τζαζ. Ένα παιχνίδι που κρίθηκε με ένα ακόμα «The Shot» από τον Μάικλ Τζόρνταν. Ο «Air», εξήγησε τι σκεφτόταν σε αυτή τη φάση και μίλησε για την απόφασή του να δοκιμάσει τη σταυρωτή στην κορυφή της ρακέτας και το μεγάλο σουτ που έδωσε ένα ακόμα πρωτάθλημα στους Μπουλς.

Πάσα, πάντως, σε αυτό το χρονικό σημείο δεν θα έδινε… ποτέ. Αυτό το ήξεραν όλοι. Όπως είπε ο Ντένις Ρόντμαν «Η δουλειά μου ήταν να κρατήσω απόσταση από εκείνον. Ήξερα ότι θα πάρει αυτό το γαμ*** σουτ. Δεν επρόκειτο να πασάρει την γαμ*** μπάλα σε κανέναν. Ήταν η δική του στιγμή». Και όπως το είπε  το «σκουλήκι», έτσι κι έγινε. Ο Τζόρνταν δεν την έδωσε πουθενά και για ακόμα μια φορά έγραψε ιστορία.

Μια ιστορία που θα μπορούσε να έχει και συνέχεια, αφού όπως είπε ο ίδιος ο «Air» αν δεν διαλυόταν εκείνη η ομάδα των Σικάγο Μπουλς, θα μπορούσε να έχει πάρει ένα ακόμα πρωτάθλημα. Να έχει φτάσει στα επτά και να έχει διαλύσει ακόμα περισσότερα ρεκορ. Όπως είπε, όμως, ο Μάικλ Τζόρνταν δεν δόθηκε στους παίκτες η επιλογή να παραμείνουν στο Σικάγο. Άλλωστε, από την αρχή του «The Last Dance», είδαμε τη μεγάλη κόντρα που είχε ανοίξει μεταξύ του ίδιου και του Τζέρι Κράουζ με τον GM των Μπουλς γενικότερα να μην έχει και πολλές… συμπάθειες μέσα στην ομάδα.

«Αν μας δινόταν η επιλογή και μας έλεγαν να μείνουμε για ακόμη ένα χρόνο; Φυσικά θα μέναμε όλοι. Θα το έκανε ο Φιλ (Τζάκσον); Ναι! Με τον Σκότι (Πίπεν) θα έπρεπε να γίνει κάτι να πειστεί. Αλλά αν ο Φιλ (Τζάκσον) ήταν εκεί, αν ο Ντένις (Ρόντμαν) ήταν εκεί, αν ο Μάικλ Τζόρνταν ήταν εκεί, για να κερδίσουμε το έβδομο πρωτάθλημα; Ο Σκότι (Πίπεν) δεν θα το έχανε με τίποτα. Είναι τρελός γιατί ένιωθα ότι μπορούσαμε να κερδίσουμε ακόμη ένα δαχτυλίδι, το έβδομο. Αλήθεια το πιστεύω αυτό. Μπορεί να μην τα καταφέρναμε, αλλά φίλε, το να μην έχουμε τη δυνατότητα να προσπαθήσουμε, αυτό είναι κάτι που δεν θα δεχτώ για κανένα λόγο. Απλά δεν μπορώ να το δεχτώ», ήταν τα λόγια του Μάικλ Τζόρνταν.

Την ίδια ώρα, ο ιδιοκτήτης των Μπουλς υποστήριζε πως προσπάθησε να… αλλάξει τη μοίρα των πραγμάτων. Θυμίζουμε πως ο Τζέρι Κράουζ είχε αποφασίσει τη φυγή του Φιλ Τζάκσον, κάτι που είχε κάνει τον Τζόρνταν να θέλει να σταματήσει από τους Μπουλς. Ο Τζέρι Ράινσντορφ είχε κάνει ανοικτή πρόταση στον Φιλ Τζάκσον να παραμείνει, όμως, εκείνος αρνήθηκε εξηγώντας του πως θα ήταν δύσκολο να συνεχίσει με τον Κράουζ και εκείνος θα είχε πρόβλημα να αποδεχθεί μια τέτοια αλλαγή.

Άλλωστε, ο ίδιος ο Φιλ Τζάκσον ήταν αυτός που στο ξεκίνημα της χρονιάς – γνωρίζοντας τις προθέσεις του GM των Μπουλς και την πιθανότητα διάλυσης των Μπουλς όπως τους ξέραμε στο τέλος της σεζόν – ήταν αυτός που είχε χαρακτηρίσει την αγωνιστική περίοδο εκείνη ως «Last Dance». Και έτσι ήταν. Μετά από τον έκτο τελικό κόντρα στους Τζαζ οι Μπουλς έπαψαν να είναι η ομάδα – όνειρο που όλοι λατρέψαμε. Ο Μάικλ Τζόρνταν σταμάτησε, ξανά, την ενεργό δράση (επέστρεψε αργότερα τους Γουίζαρντς έχοντας και μετοχές της ομάδας), ο Φιλ Τζάκσον έφυγε για τους Λέικερς οι Πίπεν και Κερ έγιναν ανταλλαγή ενώ ο Ντένις Ρόντμαν έμεινε ελεύθερος. Ο τελευταίος… χορός όμως, των «ταύρων» ήταν όνειρο και δικαίως το «The Last Dance» αποτέλεσε ένα από τα κορυφαία ντοκιμαντέρ των τελευταίων ετών σε ό,τι έχει να κάνει με τον αθλητισμό…

Σε κάθε περίπτωση, μπορείτε να ψηφίσετε αν οι Σικάγο Μπουλς του Μάικλ Τζόρνταν, έτσι όπως τους ζήσαμε από το 1996 μέχρι και το 1998 και έκαναν το three-peat, άξιζαν μια ακόμα σεζόν…

Should Michael Jordan and the Chicago Bulls have tried for a 7th NBA title? | SC with SVP



ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Αυτοί μιλούν για ηθική, κουνάνε το δάχτυλο και απαιτούν διώξεις» | Η «απάντηση» Τσατάλη
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ: «Αυτοί μιλούν για ηθική, κουνάνε το δάχτυλο και απαιτούν διώξεις» | Η «απάντηση» Τσατάλη
Παναθηναϊκός για Φατίχ Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»
Παναθηναϊκός για Φατίχ Τερίμ: «Δεν υπάρχει θέμα προπονητή»
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Μακάμπι Τελ Αβίβ – Παναθηναϊκός AKTOR: LIVE το Game 3 της σειράς των playoffs της Euroleague
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
Παναθηναϊκός AKTOR: Στο πλευρό της ομάδας ο Δ. Γιαννακόπουλος
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved