Μπακς – Ράπτορς 108-100: «Καυτός» Λόπεζ και… 1-0 για την παρέα του Αντετοκούνμπο (video+photos)

Μπακς – Ράπτορς 108-100: «Καυτός» Λόπεζ και… 1-0 για την παρέα του Αντετοκούνμπο (video+photos)

Με τον Μπρουκ Λόπεζ να κάνει ρεκόρ καριέρας στα playoffs και να «βομβαρδίζει» το καλάθι των Ράπτορς, οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο επικράτησαν 108-100 και έκαναν το 1-0 στους τελικούς της Ανατολής στα playoffs του NBA.

Όταν οριστικοποιήθηκε πως το ζευγάρι των τελικών στην Ανατολή θα είναι το Μιλγουόκι Μπακς – Τορόντο Ράπτορς, όλοι περίμεναν τη μεγάλη «μάχη» ανάμεσα στους δυο σούπερ σταρ. Τον «δικό μας» Γιάννη Αντετοκούνμπο και το «πολυβόλο» Καουάι Λέοναρντ. Αμφότεροι ήταν θετικοί για τις ομάδες τους, προσπάθησαν να βοηθήσουν αλλά στο Game 1 οι πρωταγωνιστές ήταν… άλλοι! Ο Μπρουκ Λόπεζ έκανε… όργια για τα «ελάφια», οδήγησε την ομάδα του στο σκοράρισμα (29π.), με πολλούς κρίσιμους πόντους και καταλυτικά τρίποντα, ενώ την ίδια ώρα ο Κάιλ Λάουρι (30π.) από πλευράς Ράπτορς «τράβηξε» στα δύσκολα και διατήρησε το Τορόντο «μέσα» στο ματς. Το 108-100 των Μπακς, ήταν η πρώτη νίκη που κατάφερε να πάρει το Μιλγουόκι σε τελικούς περιφέρειας, μετά τον Ιούνιο του 2001

Ο Αντετοκούνμπο σε ένα ακόμα double-double είχε 24 πόντους, 14 ριμπάουντ, 6 ασίστ, 2 κλεψίματα και 3 μπλοκ, ενώ ήταν καθοριστικός τόσο στα ριμπάουντ, με κομβικά επιθετικά όσο και στην άμυνα, σταματώντας με εντυπωσιακή τάπα τον «καυτό» Λάουρι σε μια από τις τελευταίες επιθέσεις και προσπάθειες των Ράπτορς να επιστρέψουν στο ματς, δευτερόλεπτα πριν το φινάλε. Ο Καουάι Λέοναρντ είχε 31 πόντους, ωστόσο, δεν ήταν το ίδιο καθοριστικός με το 1-0 για τα «ελάφια» να είναι γεγονός. Πλέον, οι δυο ομάδες θα αναμετρηθούν ξανά στο «Fiserv Center», τα ξημερώματα του Σαββάτου. Στόχος των Μπακς του «Greek Freak», φυσικά, το 2-0 για να έρθουν πιο κοντά στους τελικούς του NBA.

Αρκετά «διαβασμένοι» παρουσιάστηκαν οι Τορόντο Ράπτορς κόντρα στους Μιλγουόκι Μπακς. Μπορεί ο Γιάννης Αντετοκούνμπο να άρχισε δυνατά το ματς, με συνεχόμενους πόντους, ριμπάουντ και ασίστς, όμως, γρήγορα η… παρέα του Καουάι Λέοναρντ βρήκε τον τρόπο να τον «απομονώσει» από τους υπόλοιπους και να κάνει τη ζημιά στα «ελάφια». Με τρομερά ποσοστά ευστοχίας, είδος από την περιφέρεια, οι Ράπτορς κατάφεραν να πάρουν τα ηνία του αγώνα και να προηγηθούν 34-23 στο τέλος της πρώτης περιόδου. Στη δεύτερη περίοδο, με τον Γιάννη να έχει μείνει για λίγο στον πάγκο για να «καθαρίσει» το μυαλό του, το Μιλγουόκι βρήκε λύσεις με κύριο εκφραστή τον Μπρουκ Λόπεζ. Η διαφορά «μαζεύτηκε», όμως, όταν οι Μπακς έφτασαν κοντά στο να κάνουν το παιχνίδι ματς του ενός καλαθιού ή να ισοφαρίσουν, οι Σιάκαμ, Λέοναρντ και Λάουρι βρήκαν τρόπο να διατηρήσουν τους Ράπτορς σε θέση οδηγού. Έτσι, το πρώτο μέρος ολοκληρώθηκε με το Τορόντο στο +8 (59-51) και τα «ελάφια» να… ψάχνουν τον δρόμο για την ανατροπή.

Ένα από τα βασικά ζητήματα που είχε να «λύσει» το Μιλγουόκι, ήταν η απουσία βοήθειας στον Αντετοκούνμπο και τον Λόπεζ που είχαν «τραβήξει» αρκετά στο σκοράρισμα. Είναι ενδεικτικό ότι ο Μπλέντσο ήταν άποντος στις δυο πρώτες περιόδους. Όταν μπήκε στην… εξίσωση και έβαλε συνεχόμενους προσωπικούς πόντους, οι Μπακς έφτασαν σε απόσταση… αναπνοής (63-62), όμως, οι Ράπτορς είχαν και πάλι τις απαντήσεις. Με τον Λέοναρντ να είναι ασταμάτητος και να σκοράρει με όλους τους τρόπους, βρέθηκαν ξανά στο +10 (74-64) και είχαν τα ηνία του αγώνα. Τα «ελάφια»… χτύπησαν με τον Αντετοκούνμπο να πηγαίνει στο ποστ, να παίρνει επιθετικά ριμπάουντ και να οδηγείται στις βολές, ενώ ο Λόπεζ έδωσε βοήθειες. Οι Μπακς πλησίασαν στους τέσσερις (80-76) αλλά ο Πασκάλ Σιάκαμ με ένα… απίθανο buzzer beater «έγραψε» το 83-76 για το Τορόντο στο τέλος της τρίτης περιόδου!

Στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου, ο Μπρουκ Λόπεζ «ντύθηκε»… Στεφ Κάρι και με συνεχόμενους πόντους έφερε τους Μπακς στον πόντο, με τις βολές του Μίροτιτς 9’56’’ πριν το τέλος να δίνουν προβάδισμα για πρώτη φορά μετά την αρχή του ματς στα «ελάφια» (84-83), ωστόσο, ο Λάουρι με τρίποντο απάντησε αμέσως και δεν άφησε τον έλεγχο να φύγει από τα χέρια των Ράπτορς. Η άμυνα των Μπακς, ωστόσο, βελτιώθηκε αισθητά με τους Μίντλετον και Μίροτιτς να βρίσκουν στόχο από την περιφέρεια με αποτέλεσμα το Μιλγουόκι να βρεθεί στο +5 (96-91), 6’32’’ πριν το τέλος του ματς.

Κι ενώ άπαντες θα περίμεναν από τον Λέοναρντ να… βγει μπροστά ο Κάιλ Λάουρι ήταν αυτός που με βραδιά καριέρας γεμάτη ρεκόρ «κράτησε» το Τορόντο. Με συνεχόμενα τρίποντα και καλάθια, οδήγησε ξανά το ματς στην ισοπαλία, όμως, απέναντι του ήταν ο… αφιονισμένος Μπρουκ Λόπεζ. Ο σέντερ των Μπακς ήταν «καυτός» και με προσωπικούς πόντους πήγε τα «ελάφια» στο +4 (104-100), με 1’55’’ στο ρολόι για το τέλος. Ο Γιάννης είχε ενεργοποιήσει το… beast mode στην άμυνα και τα ριμπάουντ, δεν επέτρεψε να σκοράρουν άλλο καλάθι οι Ράπτορς και με τις εύστοχες βολές των Μπακς στο φινάλε, διαμορφώθηκε το τελικό 108-100 και το 1-0 στη σειρά για την παρέα του «Greek Freak»…



NBA: «Ζωντανοί» οι Μπακς! Μείωσαν σε 2-3 χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
NBA: «Ζωντανοί» οι Μπακς! Μείωσαν σε 2-3 χωρίς Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ
Champions League: Φαβορί η Παρί Σεν Ζερμέν, ονειρεύεται η Ντόρτμουντ – Η ώρα και το κανάλι
Champions League: Φαβορί η Παρί Σεν Ζερμέν, ονειρεύεται η Ντόρτμουντ – Η ώρα και το κανάλι
Στίβος: Τρίτη θέση για την Τζένγκο στην Ουέλβα
Στίβος: Τρίτη θέση για την Τζένγκο στην Ουέλβα
Λουίς Ενρίκε: «Η ομάδα μου είναι θαρραλέα, να μην δούμε την πίεση ως απειλή»
Λουίς Ενρίκε: «Η ομάδα μου είναι θαρραλέα, να μην δούμε την πίεση ως απειλή»
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved