NIKE: Μια ματιά κάτω από την κουκούλα της απόλυτης ζακέτας προθέρμανσης (pics)

NIKE: Μια ματιά κάτω από την κουκούλα της απόλυτης ζακέτας προθέρμανσης (pics)

Οι μπασκετμπολίστες θέλουν να έχουν υψηλή απόδοση και ταυτόχρονα την καλύτερη εμφάνιση όταν παίζουν.

«Μέσα στο γήπεδο κάνει κρύο, οπότε θέλουμε να κρατάμε το κεφάλι μας ζεστό και παρόλα αυτά να μπορούμε να έχουμε την προσοχή μας στο παιχνίδι, ή να κάνουμε ζέσταμα και να μένουμε ζεστοί », επισημαίνει ο Bradley Beal, γκαρντ των Washington Wizards. «Ταυτόχρονα, θέλουμε μια εμφάνιση με άνεση και στυλ».

Συνήθως όμως, η άνεση υπερισχύει της απόδοσης και της εμφάνισης στον εξοπλισμό προθέρμανσης. «Βλέπουμε παίκτες που κάνουν προθέρμανση με τις κανονικές φανέλες με κουκούλα της ομάδας τους», διευκρινίζει ο Kurt Parker, Nike VP Apparel Design. «Η κουκούλα ανεμίζει πέρα-δώθε όταν σουτάρουν και τα μανίκια είναι πολύ φαρδιά».

Έτσι, οι σχεδιαστές ειδών μπάσκετ της Nike άρχισαν να αναρωτιούνται γιατί οι περισσότεροι μπασκετμπολίστες φορούν ζακέτες με κουκούλα όταν κάνουν ζέσταμα, σκληρή προθέρμανση, κάθονται στον πάγκο ή ταξιδεύουν. Με βάση αυτή την πληροφορία από τους ίδιους τους αθλητές, η Nike άρχισε να σχεδιάζει την πρώτη ζακέτα με κουκούλα υψηλών επιδόσεων για να τη φορούν οι παίκτες του NBA στο γήπεδο την ώρα της προθέρμανσης. Αυτό όχι μόνο είναι ένα εντελώς καινοτόμο ρούχο, αλλά και ένα τεράστιο βήμα μπροστά στα ρούχα για μπάσκετ υψηλών επιδόσεων.

ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΥΛΙΚΟ. Στοχεύοντας σε μια άνετη ζακέτα υψηλών επιδόσεων, η Nike δημιούργησε ένα νέο υλικό, το Nike Therma Flex. Είναι παρόμοιο με φλις μεσαίου βάρους, αλλά αντεστραμμένο. «Το τυπικό φλις είναι χνουδωτό απέξω και επίπεδο από μέσα, το δικό μας όμως είναι επίπεδο στα σημεία επαφής με το δέρμα, ενώ η εξωτερική του πλευρά είναι εξαιρετικά απαλή», εξηγεί ο Parker. «Η εξωτερική πλευρά έχει μια διάστικτη υφή που παγιδεύει τη θερμότητα του σώματος μέσα στο ύφασμα, ενώ ταυτόχρονα είναι απαλή τόσο στο άγγιγμα όσο και στην επαφή με το δέρμα». Μέχρι τώρα, η Ζακέτα Προθέρμανσης Showtime είναι το μοναδικό προϊόν που χρησιμοποιεί το Nike Therma Flex, αλλά οι σχεδιαστές αναφέρουν πως σχεδιάζουν να κατασκευάσουν περισσότερα στοιχεία εξοπλισμού για παίκτες και οπαδούς από αυτό το υλικό τους επόμενους μήνες.

ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΗ. Σε αντίθεση με το τυπικό ύφασμα φλις που χρησιμοποιείται στις συνηθισμένες φανέλες με κουκούλα των ομάδων, το ύφασμα Nike Therma Flex που χρησιμοποιείται στη ζακέτα τεντώνει προς κάθε κατεύθυνση, έτσι ώστε οι αθλητές να μπορούν να κινηθούν ελεύθερα και χωρίς να περιορίζονται από το σχήμα του ρούχου. Τα φερμουάρ στα πλάγια παρέχουν μεγαλύτερη κινητικότητα και καλύτερο αερισμό ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ το ελαστικό τελείωμα στο μανίκι δεν το αφήνει να γλιστρήσει πάνω στο χέρι.

ΚΟΥΚΟΥΛΑ ΥΨΗΛΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΤΟΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΓΗΠΕΔΟ. «Διαπιστώσαμε ότι οι περισσότεροι παίκτες προτιμούν να φοράνε την κουκούλα, αλλά αυτή περιορίζει την όραση και την ακοή τους, κινείται πέρα-δώθε ενώ ταυτόχρονα μπορεί να τους ζεστάνει υπερβολικά», αναφέρει ο Parker. Για να λύσουν αυτά τα προβλήματα, οι σχεδιαστές ειδών μπάσκετ της Nike τοποθέτησαν διχτυωτό ύφασμα πάνω από τα αυτιά, έτσι ώστε οι παίκτες να μπορούν να ακούν τον προπονητή και τους συμπαίκτες τους πριν από τον αγώνα, να έχουν καλύτερο αερισμό και να μην ζεσταίνονται υπερβολικά. Το άνοιγμα της κουκούλας ακολουθεί τη γραμμή του μετώπου πάνω από τα μάτια, έτσι ώστε όταν ο παίκτης τη φορά να μπορεί να διατηρεί το 100% της περιφερειακής του όρασης. Το ελαστικό τελείωμα επιτρέπει τέλεια εφαρμογή χωρίς κορδόνια, τα οποία οι παίκτες ανέφεραν ότι τους αποσπούν την προσοχή.

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΡΑΦΕΣ. Αντί να τοποθετήσουν τις ραφές στα ίδια σημεία με τις ραφές της φανέλας (με αποτέλεσμα οι ραφές των δύο ρούχων να κολλούν και να τρίβονται μεταξύ τους), οι σχεδιαστές τοποθέτησαν τις ραφές στο πίσω μέρος των ώμων. «Επίσης, αυτό δημιουργεί μια πιο λεπτή σιλουέτα», επισημαίνει ο Parker. «Έτσι, αυτό το στοιχείο εξυπηρετεί και τη σύγχρονη αισθητική». Αντί να χρησιμοποιήσουν κλωστή, κόλλησαν τις ραφές έτσι ώστε να είναι εντελώς επίπεδες και να περνούν απαρατήρητες.
Η ζακέτα προθέρμανσης Nike Therma Flex Showtime είναι διαθέσιμη στο nike.com/nba.

Για περισσότερες πληροφορίες για τους δημοσιογράφους:
Ράνια Χαρτοφύλακα – rania_chartofylaka@valuecom.gr
Τηλ. 210-3252103 (εσωτ. 125)



Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Super League: Ο Πορτογάλος Νογκέιρα ορίστηκε διαιτητής στο Ολυμπιακός - ΠΑΟΚ
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, χιόνια και πτώση της θερμοκρασίας
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Σοκ για την Πάουλα Μπαντόσα: Ξέσπασε σε κλάματα στην αγκαλιά της Σαμπαλένκα (vid)
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
Οι προκρίσεις Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στα ημιτελικά του Conference League «κρίνονται» στην COSMOTE TV
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved