D-Will: Οι Mavs τον θέλουν, εκείνος μπορεί; (photos+videos)

D-Will: Οι Mavs τον θέλουν, εκείνος μπορεί; (photos+videos)

Κάποτε θεωρείτο ο καλύτερος point-guard του πρωταθλήματος. Η crossover ντρίπλα του είναι ικανή να σπάσει (στην κυριολεξία) αστραγάλους. Μετά από 4,5 χρόνια παρουσίας στους Nets ωστόσο δείχνει άλλος παίκτης, και μια πιθανή αλλαγή ομάδας ίσως να επαναφέρει τη χαμένη λάμψη του. Ο Mark Cuban τον θέλει σαν τρελός και οι Mavericks αποτελούν ίσως την ευκαιρία που ψάχνει.

Από τη λάμψη στην… αμφισβήτηση
Ο Deron Williams επελέγη στο Νο.3 του draft του 2005 από τους Utah Jazz, οι οποίοι και αποτέλεσαν το σπίτι του μέχρι το 2011. Με τη φανέλα τους έκανε πράγματα και θαύματα, καταφέρνοντας παρέα με τον Carlos Boozer και τον Andrei Kirilenko να επαναφέρουν την ομάδα στο προσκήνιο, με αποκορύφωμα τη σεζόν 2006-07 όπου έφτασαν μέχρι και τους τελικούς της Δύσης. Στα έξι χρόνια που αγωνίστηκε στη Salt Lake City ήταν ο απόλυτος ηγέτης της ομάδας, μετρώντας κατά μέσο όρο 17,5 πόντους και 9,2 ασίστ, οδηγώντας 4 φορές την ομάδα του στην post season.

Την περίοδο 2010-11 οι Jazz τον έστειλαν με ανταλλαγή στους New Jersey Nets και ύστερα από την άκρως παραγωγική επόμενη σεζόν (21 πόντοι, 8.7 ασίστ μ.ο.) υπέγραψε 5ετές συμβόλαιο αξίας 97,5 εκατομμυρίων, με τους ανθρώπους των Nets να βλέπουν στο πρόσωπό του τον άνθρωπο που θα τους οδηγήσει στις επιτυχίες. Η υπογραφή του συμβολαίου του συνδυάστηκε με τη νέα εποχή της ομάδας και τη μετακόμισή της στο Brooklyn.

Ωστόσο όσο περνούν τα χρόνια, η απόδοσή του είναι αντιστρόφως ανάλογη του εισοδήματός του, καθώς σεζόν με σεζόν οι μέσοι όροι του όλο και μειώνονται. Φέτος ειδικά αναρωτιόσουν αν αυτός ο παίκτης με το νούμερο 8 στην πλάτη είναι ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης της ομάδας και συνάμα εκείνος που όλοι κάποτε θαύμαζαν. Οι 13 πόντοι που είχε τη φετινή περίοδο σε συνδυασμό με το χαμηλό 38,7% εντός πεδιάς αποδεικνύουν πως κάτι πλέον έχει αλλάξει στον D-Will. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες Williams και Nets βρίσκονται σε συζητήσεις για λύση της συνεργασίας τους παρά το γεγονός ότι έχουν συμβόλαιο για ακόμα δύο χρόνια. Και κάπου εδώ εμφανίζονται οι Mavericks.

Ο διακαής πόθος του Cuban
Όπως είναι γνωστό, κάθε χρόνο ο ιδιοκτήτης των Mavs, Mark Cuban κυνηγάει οποιοδήποτε μεγάλο όνομα κυκλοφορεί στην αγορά, και το γεγονός ότι τον σνόμπαρε ο DeAndre Jordan είναι βέβαιο πως πλήγωσε για τα καλά τον εγωισμό του. Μπορεί να δήλωσε πως στόχος φέτος είναι να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία να έχει στόχο την είσοδο στα play off ώστε να μπορεί να κινηθεί μεταγραφικά καλύτερα στην επόμενη off season, αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα ενδιαφερόταν να αποκτήσει τον D-Will.

Ο Williams το καλοκαίρι του 2012 αποτέλεσε τον διακαή πόθο του Cuban, και σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα κάνει ότι μπορεί για να τον φέρει στο Dallas. Εκεί όπου θα του δοθεί η δυνατότητα να αναγεννήσει την καριέρα του. Τι μπορεί να σημάνει όμως μια πιθανή μετακίνηση στον Dallas για τον 31χρονο guard;

Κατ’ αρχάς θα πάρει τη θέση που πέρσι είχε ο Rondo, με τη μόνη διαφορά πως ο Deron είναι πιο πολυδιάστατος από τον νέο playmaker των Kings. Η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός είναι σαφές πως θα ανοίξει χώρους για τους Wesley Mathews, Chandler Parsons και φυσικά Dirk Nowitzki ενώ δεν πρέπει να λησμονείται και η ικανότητά του στο μακρινό σουτ. Αν αποκτήσει ειδικά την ψυχολογία που φαίνεται να έχασε στο Brooklyn είναι βέβαιο πως θα θυμηθούμε και πάλι τον σπουδαίο point-guard που θαυμάσαμε στους Jazz.

Μία συμφωνία μέσω sign και trade μοιάζει όλο και πιο ρεαλιστική όσο περνάνε οι μέρες μεταξύ των Nets-Mavericks και αν πραγματοποιηθεί αυτή η κίνηση ο Deron θα βρει την κατάλληλη ευκαιρία να επιστρέψει στο προσκήνιο. Θα αγωνίζεται σε μια ομάδα που ψάχνει συνεχώς τη διάκριση, έχει έναν πρόεδρο που θα κάνει τα πάντα για να τη δει στην κορυφή, ενώ αγωνιστικά η σιγουριά του να παίζει πλάι στον Nowitzki ο οποίος παρά την ηλικία του είναι διψασμένος για ένα ακόμα δαχτυλίδι θα του δώσει τα εφόδια για να αποδείξει ότι είναι ακόμα ο σπουδαίος παίκτης που λάτρεψε το μάτι μας. Εν αναμονή των εξελίξεων…

Υ.Γ. Μια πιθανή μεταγραφή του Deron Williams θα αποτελέσει έναν ακόμα λόγο να έρθει το επόμενο καλοκαίρι κάποιος σπουδαίος center μετατρέποντας τους Mavs σε διεκδικητές του δαχτυλιδιού.

Deron Williams Utah Jazz Career Highlights

Deron Williams Top 10 crossovers 2014-15



Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Μιχάλης Φιλόπουλος: 17 χρόνια από τη δολοφονία του - Το μήνυμα Ερασιτέχνη και ΚΑΕ Παναθηναϊκός
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Ο Κώστας Νικούλι στο ΟΠΑΠ Game Time: Για τη φιέστα της ΑΕΚ, το ντέρμπι με Ολυμπιακό και την τέχνη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
Παναθηναϊκός: «Ανάβει φωτιές» η Mundo Deportivo για τον Φώτη Ιωαννίδη
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
ΑΕΚ - Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός - ΠΑΟΚ με τις καλύτερες αποδόσεις από το Πάμε Στοίχημα
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved