Jordan –Lebron: Πάλι σημειώσατε… άσο (videos+photos)

Jordan –Lebron: Πάλι σημειώσατε… άσο (videos+photos)

Η εκπληκτική post season τελείωσε για τον Lebron James, που με την απόδοσή του έφτασε για πολλοστή φορά στην καριέρα του να συγκρίνεται με τον Michael Jordan.

Δεν αποτελεί κοινό μυστικό, άλλωστε το έχει δηλώσει επανειλημμένα στη διάρκεια της καριέρας του, πως σκοπός του είναι να γίνει ο καλύτερος όλων των εποχών. Και με τα κατορθώματά του εντός του παρκέ δείχνει αποφασισμένος για να τα καταφέρει. Εύλογα οι συγκρίσεις του με τον «Air» εμφανίζονται κάθε τρεις και λίγο, ειδικότερα από τότε που επικρατεί η άποψη ότι είναι ο καλύτερος παίκτης αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ωστόσο ακόμα φαίνεται να μην μπορεί ακριβώς… να τον φτάσει, και αυτό δεν είναι απλός ισχυρισμός αλλά το λένε οι ίδιοι οι αριθμοί και τα γεγονότα.

Συγκεκριμένα, από φέτος τόσο ο Jordan όσο και ο Lebron, μπορούν να μπουν σε παρόμοιο μέτρο σύγκρισης λόγω του ότι και οι δύο έχουν πλέον ίδιες παρουσίες σε Τελικούς του ΝΒΑ. Και εκεί είναι που φαίνεται η μέχρις στιγμής διαφορά. Σε έξι παρουσίες στους Τελικούς, ο Jordan έχει το απόλυτο 6/6 κατακτήσεις, ενώ ο Lebron… το φτωχό 2/6. Με λίγα λόγια τέσσερις χαμένοι Τελικοί μέχρι στιγμής. Όχι και ιδιαίτερα καλό ποσοστό για τον κυρίαρχο της σύγχρονης εποχής στο ΝΒΑ.

lebron vs spurs 2007

Θα μπορούσε να πει κανείς πως ο Jordan πήρε τίτλους με την υπερ-ομάδα των Bulls, ενώ ο King James στις τουλάχιστον δύο φορές που έχει φτάσει λίγο πριν το τέρμα φορώντας τη φανέλα των Cavaliers, δεν είχε τύχη απέναντι σε Spurs το 2007 και Warriors φέτος, λόγω ελλείψεων στο ρόστερ. Κάτι τέτοιο ωστόσο δεν μπορεί να σταθεί καθώς μην ξεχνάμε πως και οι δύο αστέρες στην πρώτη τους πρόκριση στους Τελικούς βρέθηκαν αντιμέτωποι με ομάδες-θρύλους για την εκάστοτε εποχή. Τους Lakers των Magic Johnson-James Worthy o Jordan και τους Spurs των Duncan-Parker-Ginobili o James. Ο πρώτος όχι μόνο επιβίωσε, αλλά τελικώς βρέθηκε στην κορυφή του παγόβουνου με το εμφατικό 4-1, ενώ ο δεύτερος είχε ηττηθεί με sweep.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, μετά τη φυγή του Lebron από το Cleveland και τον ερχομό του στο Miami, οι Heat έφτιαξαν την απόλυτη ομάδα, ξεκινώντας με την τριάδα Lebron-Wade-Bosh, ενώ γύρω τους βρίσκονταν σημαντικοί παίκτες όπως ο Chalmers, o Mike Miller και ο Zydrunas Ilgauskas. Ούτε και τότε τα κατάφερε ο Lebron, καθώς ηττήθηκε στους Τελικούς από τους κατώτερους αγωνιστικά αλλά ανώτερους ομαδικά Mavericks του Nowitzki. Τις επόμενες δύο σεζόν έφτασε στο repeat εναντίον των Thunder και Spurs, με τους δεύτερους ωστόσο να επιστρέφουν δριμύτεροι διασύροντάς τον στα Play Off της επόμενης χρονιάς.

miami-heat-big-three

Φέτος ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο ότι δεν ήταν σε θέση ισχύος, με τους «υπολοχαγούς» του Irving-Love να είναι εκτός και από τη στιγμή που ο Curry βρήκε ρυθμό τα όνειρα πήγαν… βόλτα εφέτος για Cavs και Lebron. Ο ίδιος στα κρίσιμα σημεία πάντα βγαίνει μπροστά για την ομάδα του, ωστόσο πολλές φορές δείχνει να υστερεί. Φέτος τον είδαμε να σκοτώνει με το τρίποντο buzzer-beater τους Chicago Bulls, ενώ στη σειρά εναντίον των Warriors κόντεψε να διαλύσει κάθε λογική για το μπάσκετ, με την υπερπλήρη στατιστική του. Ωστόσο και πάλι έδειξε να του λείπει το καθαρό μυαλό σε τελικές φάσεις. Μην ξεχνιόμαστε πως και στα δύο νικητήρια παιχνίδια εναντίον των «πολεμιστών» τα κάστανα από τη φωτιά έβγαλε… ο Dellavedova (!) με τον King ως επί το πλείστον να βρίσκει σίδερο. Φέτος ειδικότερα που η ομάδα του τον χρειαζόταν πολύ παραπάνω, καθώς δεν είχε έναν… Ray Allen να πάρει το κρίσιμο σουτ όπως στους Τελικούς Heat-Spurs το 2013.

Jordan-Magic copy

Είναι δεδομένο πως χρόνο έχει μπροστά του για να φτάσει τον «Air» σε κατακτήσεις, αλλά ακόμα πρέπει να βρει αυτό το «κάτι» που του λείπει για να γίνεται συνεχώς καθοριστικός. Αυτή τη νοοτροπία του νικητή, αλλά και του παίκτη ομάδας. Διότι για ένα παίκτη-πρότυπο όπως αυτός, η εικόνα κάθε time-out του Blatt να δίνει οδηγίες μόνο σε  τέσσερις παίκτες και τον Lebron να βρίσκεται δύο θέσεις πιο μακριά από τον κοντινότερο συμπαίκτη σκεπτόμενος μόνος πως θα κερδίσει δεν αντικατοπτρίζει έναν κορυφαίο αθλητή. Δείχνει έλλειψη σεβασμού απέναντι στον προπονητή αλλά και τους ίδιους τους συμπαίκτες του. Είναι κάτι που σίγουρα ο Jordan δεν θα έκανε ποτέ, όσο εγωιστής και αν ήταν.

Lebron James vs Warriors Highlights Game 3

Michael Jordan vs Lakers Highlights Game 2 1991

Jordan –Lebron: Πάλι σημειώσατε… άσο (videos+photos)



Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ρίχνει «βόμβα» με τον Ζιντάν η Μπάγερν Μονάχου
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Ολυμπιακός: Συγκινητική στιγμή στην Πόλη - Η αγκαλιά του μπαμπά Τζολάκη στον ήρωα της πρόκρισης
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
Στην Τουρκία για την κηδεία του πατέρα του ο Εργκίν Αταμάν
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
UEFA Youth League: Ασταμάτητος Ολυμπιακός, στον τελικό της διοργάνωσης!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved