Ο πιο μισητός Warrior (videos)

Ο πιο μισητός Warrior (videos)

Η έναρξη των τελικών του ΝΒΑ είναι λίγες ώρες μακριά, και άπαντες ετοιμάζονται με ανυπομονησία να παρακολουθήσουν τη μάχη Curry-Lebron. Την ίδια ώρα που οι δύο παίκτες θα κοντράρονται στην περιφερειακή γραμμή, κάποιοι άλλοι συμπαίκτες τους θα παίζουν ξύλο κυριολεκτικά, με σκοπό την κυριαρχία κάτω από τις δυο ρακέτες. Ένας εξ αυτών είναι ο Andrew Bogut.

Ο Αυστραλός center, όταν έμπαινε στο ΝΒΑ το 2005 και μάλιστα στην κορυφή της λίστας του draft, μπροστά μάλιστα από κάτι τύπους όπως ο Deron Williams ή ο Chris Paul (και πολύ πιο μπροστά από τον συμπαίκτη του David Lee), είχε όλα τα φόντα να γίνει εκ των κυρίαρχων ψηλών του ΝΒΑ. Τα προβλήματα ωστόσο με τα γόνατά του από τη sophomore χρονιά του δεν τον άφησαν να έχει την εξέλιξη που ο ίδιος ήθελε και μπορούσε. Οι τραυματισμοί του ωστόσο δεν τον εμπόδισαν να παίξει μπάσκετ στο υψηλότερο επίπεδο, αποτελώντας πάντοτε το βασικό πεντάρι αρχικά στους Milwaukee Bucks, και από το Μάρτιο του 2012 κι έκτοτε στους Golden State Warriors.

Η ένταξή του στους «πολεμιστές» συνέπεσε ουσιαστικά με την επιστροφή τους στα Play Off (την επόμενη σεζόν) για πρώτη φορά από το 2007, και ουσιαστικά αποτέλεσε το εφαλτήριο για τη δημιουργία των Splash Brothers. Έκτοτε οι Warriors δεν έχουν μείνει ποτέ εκτός Play Off, με τη φετινή χρονιά να είναι η μεγάλη τους ευκαιρία για να φτάσουν στην κορυφή. Τα φώτα πέφτουν εύλογα πάνω στους Curry-Thompson, ωστόσο ιδιαίτερη μνεία θα έπρεπε να δοθεί και στον Bogut.

Η παρουσία του στην πεντάδα δένει την άμυνα καθώς μπορεί να μην έχει το αθλητικό κορμί του Howard ή την εξυπνάδα και τις τοποθετήσεις του Marc Gasol, ωστόσο έχει τον τρόπο του να φέρνει εις πέρας την αποστολή του. Και ο τρόπος αυτός η αλήθεια είναι πως δεν περιέχει πάντοτε αποδεκτά μέσα. Δεν είναι και λίγες οι φορές που έχει πιαστεί άλλωστε στα χέρια με αντίπαλους center λόγω του βρώμικου παιχνιδιού του. Ο τρόπος που αντιμετώπισε τον Dwight Howard πρόσφατα πέρασε -ευτυχώς για εκείνον- στα ψιλά καθώς οι περισσότεροι ασχολήθηκαν με το αντιαθλητικό παιχνίδι του Dellavedova απέναντι στους Gibson και Horford παρά με εκείνον.

Μέχρι στιγμής στα Play Off, είχε αρκετή δουλειά καθώς αντιμετώπισε σταδιακά σπουδαίους ψηλούς, όπως ο Anthony Davis, o Marc Gasol και o Dwight Howard. Στις περιπτώσεις των δύο πρώτων η αλήθεια είναι ότι δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά, αφού τόσο ο Davis όσο και ο Gasol αποτελούσαν τις κύριες απειλές των ομάδων τους και ήταν βέβαιο πως η μπάλα θα πέρναγε πολύ ώρα μέσα στο καλάθι. Στους τελικούς της Δυτικής Περιφέρειας με τους Rockets ωστόσο η ιστορία γράφτηκε διαφορετικά.

boguthoward

Εάν οι «ρουκέτες» είχαν μια ελπίδα απέναντι στους «πυραυλοκίνητους» Warriors, αυτή θα ερχόταν σε περίπτωση που απειλούσαν εκτός από την περιφέρεια και από το ζωγραφιστό έτσι ώστε να πετυχαίνουν εύκολους πόντους αλλά και για να έχει ο Harden και οι υπόλοιποι γκαρντ περισσότερα ελεύθερα σουτ. Νο.1 κίνδυνος για το καλάθι τους αποτελούσε ο κατά πολλούς καλύτερος center στο ΝΒΑ, Dwight Howard.

Και κάπου εκεί ο Bogut ανάλαβε δράση. Χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά μέσα κατάφερνε σε κάθε παιχνίδι να βγάζει συχνά-πυκνά τον D12 εκτός παιχνιδιού αλλά και εκτός εαυτού, όπως στον 4ο αγώνα, κατά τον οποίο ο Αυστραλός είδε τον αγκώνα του Howard να προσγειώνεται στο πρόσωπό του έπειτα από μια από τις συνηθισμένες τους μάχες μέσα στη ρακέτα. Το τελικό αποτέλεσμα ήταν ο πολυδιαφημισμένος ψηλός των Rockets να έχει τους δεύτερους χειρότερους μέσους όρους της καριέρας του στα Play Off (16.4 πόντους μ.ο.), τον Harden ουσιαστικά να μένει από δυνάμεις και τους Warriors να προκρίνονται πανηγυρικά στους Τελικούς του ΝΒΑ με 4-1 νίκες.

Εκεί όπου θα βρεθεί αντιμέτωπος με το “κτήνος” των επιθετικών ριμπάουντ, Tristan Thompson και τον πάντα υπολογίσιμο Timofey Mozgov, ενώ ακόμα στον πάγκο υπάρχει και ο σκληροτράχηλος Kendrick Perkins, οπότε γίνεται αυτομάτως κατανοητό πως οι μάχες κάτω από τη στεφάνη θα είναι κάτι πολύ παραπάνω από ενδιαφέρουσες.

Σίγουρα όποια ομάδα κυριαρχήσει στη ρακέτα και γενικώς καταφέρει να ελέγξει τα ριμπάουντ (ειδικότερα τα επιθετικά) θα αποκτήσει ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα, αφού συνήθως σε περιπτώσεις δεύτερων ευκαιριών οι Curry/Lebron δεν συγχωρούν. Ο Bogut το γνωρίζει πολύ καλά αυτό, και το μόνο βέβαιο είναι ότι θα κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Είτε με νορμάλ είτε… με οποιονδήποτε άλλο τρόπο.

Andrew Bogut Highlights Game 2 vs Rockets

Andrew Bogut Toughest Player in the NBA -Fights - Dunks

Dwight Howard Elbows Andrew Bogut in the face!



Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Τα πρωτοσέλιδα των αθλητικών εφημερίδων της ημέρας (3/5) - «Πτήση» Παναθηναϊκού, «Μύθος» Ολυμπιακός
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Euroleague: Τώρα έχει... ΟΑΚΑ o Παναθηναϊκός AKTOR, για το θαύμα ο Ολυμπιακός - Πότε είναι τα Game 5
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (03/05) - Με Φενέρμπαχτσε - Μονακό για την Euroleague
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
Επαφές της Τσέλσι με Έβερτον για Πίκφορντ!
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved