Ελεύθεροι αλλά... ακριβοί (photos+videos)

Ελεύθεροι αλλά... ακριβοί (photos+videos)

Το καλοκαίρι του 2015 αναμένεται καυτό στο ΝΒΑ καθώς σπουδαία ονόματα αναμένεται να είναι στη λίστα των Free Agents, με τους LaMarcus Aldridge και Marc Gasol να είναι εξ αυτών.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι δεδομένο ότι θα αναζητήσουν πολυετή συμβόλαια με maximum αποδοχές, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις. Υπάρχουν ωστόσο ορισμένοι για τους οποίους ο θόρυβος που θα δημιουργήσει το όνομά τους ίσως και να μην είναι ικανός να τους εξασφαλίσει τη συμφωνία που επιθυμούν. Διαβάστε παρακάτω ποιοι είναι οι συγκεκριμένοι «εκλεκτοί».

Rajon Rondo (29 ετών)

Mavs-RajonRondo

Ήταν λίγο-πολύ γνωστό πως τα τελευταία χρόνια η σχέση Rondo-Celtics τελούσε υπό κρίση. Η επιλογή του Marcus Smart στο περασμένο draft ο οποίος αγωνίζεται στην ίδια θέση με τον All-star point guard, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι με μια ενδεχόμενη ανταλλαγή να αποτελεί μονόδρομο. Ο ερχομός του στο Dallas δημιούργησε θόρυβο στο ΝΒΑ, καθώς μέχρι τότε οι Mavs είχαν ξεκινήσει πολύ θετικά τη σεζόν, ενώ το cast των Nowitzki, Ellis, Parsons και Chandler έμοιαζε ικανό για μεγάλα πράγματα.

Η ενσωμάτωση των παραπάνω με τον Rondo αποδείχτηκε τελικά περά για πέρα λάθος, καθώς η παρουσία του περισσότερο μπλόκαρε την επίθεση της ομάδας παρά την «απογείωσε», ενώ δεν πρέπει να ξεχαστούν και οι κακές σχέσεις που είχε με τον προπονητή του Rick Carlisle. Κύκλοι της ομάδας ανέφεραν πως ο παραγκωνισμός του στα Play Off οφειλόταν σε τραυματισμό, κάτι που ωστόσο δεν έπεισε ποτέ κανέναν.

Η αξία του Rondo δεν χωρά καμία αμφιβολία, μπορεί να κάνει τη διαφορά από εκεί που κανείς δεν το περιμένει, βλέπει γωνίες στο παιχνίδι που άλλοι παίκτες ούτε έχουν… φανταστεί και είναι ο παίκτης που αναμφίβολα θα κάνει ευτυχισμένο κάθε ψηλό με τις ασίστ του. Ταυτόχρονα όμως προβληματισμό προκαλεί το μέτριο έως κακό επιθετικό του παιχνίδι καθώς φέτος είχε τους χαμηλότερους μέσους όρους πόντων από τη rookie σεζόν του (8,9) ενώ ερωτηματικό για κάθε ομάδα προκαλεί ο προβληματικός χαρακτήρας του.

Το αποτυχημένο πέρασμά του από το Dallas είναι πολύ πιθανό να του κοστίσει σε χρήματα, όχι όμως και σε δουλειά καθώς είναι βέβαιο πως οι μισές ομάδες της λίγκας τον «λιγουρεύονται» καιρό τώρα, με τους Lakers να θεωρούν πως παρέα με τον Kobe Bryant μπορούν να επιστρέψουν τους «λιμνανθρώπους» στο δρόμο των επιτυχιών.

Rajon Rondo Top 10 with Mavericks

DeAndre Jordan (26 ετών)

deandre

Το πρώτο όνομα που έρχεται στο μυαλό κάποιου όταν πρόκειται για ελεύθερο παίκτη – όνομα που οι αξιώσεις του για maximum συμβόλαιο προκαλούν σκεπτικισμό είναι αναμφίβολα αυτό του DeAndre Jordan. Ο θηριώδης center με τα εξαιρετικά αθλητικά προσόντα, έκανε φέτος την καλύτερη σεζόν του από τότε που μπήκε στο ΝΒΑ, τελειώνοντας με μέσους όρους double-double (11,5 πόντους και 15 ριμπάουντ) ενώ είχε και το καλύτερο ποσοστό δίποντων σε ολόκληρη τη λίγκα.

Ύστερα από τον αποκλεισμό των Clippers στο δεύτερο γύρο των Play Off από τους Rockets, ο Jordan δήλωσε πως στόχος του είναι να πάρει maximum συμβόλαιο την επόμενη σεζόν οπότε μένει ελεύθερος από την ομάδα του.

Στο ΝΒΑ καλοί ψηλοί σπανίζουν, όπως και παίκτες με τα χαρακτηριστικά του DeAndre, ο οποίος χρόνια τώρα σκεπάζει τα καλάθια με το εξαιρετικό αμυντικό του παιχνίδι. Το πρόβλημα στην περίπτωσή του δεν αποτελεί βέβαια η άμυνα, αλλά η επίθεση. Διότι οι 11,5 πόντοι που πετύχαινε φέτος οφείλονται σε μεγάλο βαθμό στα επιθετικά ριμπάουντ που έπαιρνε ή από τον X-Factor των Clippers Chris Paul και τις ασίστ του. Το παιχνίδι του με πλάτη είναι ανύπαρκτο ενώ το γεγονός πως ακόμα να μάθει να εκτελεί ελεύθερες βολές, είναι σαφώς στοιχεία που… δεν ιντριγκάρουν ακριβώς τις ομάδες που ενδιαφέρονται για αυτόν.

Όπως και να έχει καλές προτάσεις είναι σίγουρο πως θα λάβει το καλοκαίρι, ενώ είναι βέβαιο πως και οι Clippers δεν θα ήθελαν να δουν τον εδώ και χρόνια αμυντικό τους ογκόλιθο να αγωνίζεται σε άλλο γήπεδο πέραν του Stamples Center.

DeAndre Jordan Top 10 2015

J.R. Smith (29 ετών) – Josh Smith (29 ετών)

josh jr

Το δίδυμο Smith αφορά δύο παίκτες οι οποίοι αναγεννήθηκαν με την αλλαγή ομάδας μέσα στη σεζόν. Ο μεν J.R. από προβληματικός στη Νέα Υόρκη μετατράπηκε σε σημαντικό γρανάζι της επίθεσης των Cavvaliers στην πορεία προς τους τελικούς του ΝΒΑ, ο δε Josh που φορτώθηκε τo αποτυχημένο πείραμα στο Detroit με τους τρεις ψηλούς στην ίδια πεντάδα (Smith, Drummond, Monroe), αποτέλεσε τελικά τον παίκτη που ανέβασε επίπεδο το Houston όντας εξαιρετικός σε άμυνα και επίθεση, δίνοντας σημαντικά στηρίγματα στους Harden-Howard.

Η εξαιρετική σεζόν που πραγματοποίησαν οι δύο παίκτες ίσως και να μην είναι ικανή για να απομακρύνει την ταμπέλα των «αναξιόπιστων» καθώς η σταθερότητα είναι κάτι που ποτέ δεν διέκρινε κανέναν από τους δύο. Το καλοκαίρι μένουν ελεύθεροι, ωστόσο είναι δεδομένο πως η «αναγέννησή» τους θα τους προσφέρει πολλές δουλειές για την επόμενη σεζόν, ακόμα και την πολυετή συμφωνία που οι ίδιοι επιθυμούν. Οι maximum όμως αποδοχές μάλλον φαντάζουν μακρινές. Παρόλα αυτά μην απορήσετε εάν τους δείτε του χρόνου να παραμένουν στις ομάδες τους παίρνοντας ως επιβράβευση με ένα καλό πολυετές συμβόλαιο.

Josh Smith highlights at Clippers

J.R. Smith's Dunk vs Knicks



Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Βαθμολογία UEFA: Δύσκολη η 15η θέση - Μόνο μαθηματικές ελπίδες
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Άρης: Χωρίς τέσσερις ολοκληρώνει την προετοιμασία του
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός: Επική Marca! Έκανε δαφνοστεφανωμένο τον Μεντιλίμπαρ (pic)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
Ολυμπιακός, Μεντιλίμπαρ: «Εδώ που έχουμε φτάσει θέλουμε τον τελικό» (vid)
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved