NBA: Κόουτς του μήνα οι Ρίβερς και Στίβενς

NBA: Κόουτς του μήνα οι Ρίβερς και Στίβενς

Κορυφαίος κόουτς της Ανατολής για τον Απρίλιο αναδείχθηκε ο Μπραντ Στίβενς, ο οποίος οδήγησε τους Μπόστον Σέλτικς στα playoffs.

Την αντίστοιχη πρωτιά της Δύσης κατέλαβε ο Ντοκ Ρίβερς των Λος Άντζελες Κλίπερς, που στον πρώτο γύρο της φετινής postseason του NBA θα αντιμετωπίσουν τους Σαν Αντόνιο Σπερς. Το πρώτο ματς των δύο ομάδων της δυτικής περιφέρειας θα διεξαχθεί την Κυριακή (20/04, 05:30) στο «Staples Center», όπου οι δύο σύλλογοι αναμένεται να παραταχθούν χωρίς απουσίες. Εξάλλου, οι εκπρόσωποι της «πόλης των αγγέλων» ολοκλήρωσαν τα regular season του 2014-15 χωρίς τραυματισμούς, ενώ οι Τιάγκο Σπλίτερ (γάμπα) και Ματ Μπόνερ (γάμπα) μάλλον θα τεθούν στη διάθεση του Γκρεγκ Πόποβιτς για το πρώτο παιχνίδι με τους Κλίπερς.

Παρακάτω όλες οι μηνιαίες διακρίσεις της regular season του 2014-15 για τους κόουτς:
Νοέμβριος: Ντουέιν Κέισι (Τορόντο Ράπτορς) και Ντέιβ Γέργκερ (Μέμφις Γκρίζλις)
Δεκέμβριος: Μάικ Μπουντενχόλζερ (Ατλάντα Χοκς) και Τέρι Στοτς (Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς)
Ιανουάριος: Μάικ Μπουντενχόλζερ (Ατλάντα Χοκς) και Στιβ Κερ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς)
Φεβρουάριος: Φρανκ Βόγκελ (Ιντιάνα Πέισερς) και Σκοτ Μπρουκς (Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ)
Μάρτιος: Ντέιβιντ Μπλατ (Κλίβελαντ Καβαλίερς) και Στιβ Κερ (Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς)
Απρίλιος: Μπραντ Στίβενς (Μπόστον Σέλτικς) και Ντοκ Ρίβερς (Λος Άντζελες Κλίπερς)

Από την πλευρά τους, οι «κέλτες» προετοιμάζονται για σειρά με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, που θα ξεκινήσει την Κυριακή (19/04, 22:00) στο «Quicken Loans Arena». Μάλιστα, ο Στίβενς θα έχει όλα τα μέλη του ρόστερ στη διάθεσή του, αν και οι Έιβερι Μπράντλεϊ (τετρακέφαλος), Τζέι Κρόντερ (αστράγαλος) και Κέλι Όλινικ (μέση) ολοκλήρωσαν την κανονική περίοδο όντας μακριά από το 100%. Από την άλλη, οι «καβς» θα διανύσουν και τα playoffs χωρίς τον Άντερσον Βαρεχάο (αχίλλειος τένοντας), αλλά υπολογίζονται από διεθνή πρακτορεία στοιχημάτων ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

«Νοκ άουτ» ο Κέι Τζέι Μακ Ντάνιελς
Μεθαύριο (19/04, 04:30), οι Χιούστον Ρόκετς του Κώστα Παπανικολάου υποδέχονται τους Ντάλας Μάβερικς στο «Toyota Center» χωρίς τους Πατ Μπέβερλι (καρπός) και Ντονάτας Μοτιεγιούνας (μέση), ενώ την postseason αναμένεται να χάσει και ο Κέι Τζέι Μακ Ντάνιελς εξαιτίας τραυματισμού στον δεξιό καρπό, που αποκόμισε από το χθεσινό παιχνίδι με τους Γιούτα Τζαζ. Αντίθετα, ο Ντουάιτ Χάουαρντ θα συνεχίσει με αύξηση στο όριο της παρουσίας του στο παρκέ, ενώ ο ιδιοκτήτης, Λέσλι Αλεξάντερ, εκθείασε τον Κέβιν Μακ Χέιλ με αφορμή τη φετινή πορεία των Τεξανών και πρόσθεσε ότι ο Τζέιμς Χάρντεν αξίζει τον τίτλο του MVP.

Προλαβαίνει Ρόκετς ο Πάρσονς
Όσον αφορά τους «μαβς», ο Ρικ Καρλάιλ εκτίμησε πως ο Ντέβιν Χάρις (δάκτυλο ποδιού) θα παίξει στο μεθαυριανό ντέρμπι, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για την επιστροφή του Τσάντλερ Πάρσονς (αστράγαλος) έπειτα από έξι διαδοχικούς παραγκωνισμούς. Μάλιστα, ο πρώην φόργουορντ των Ρόκετς είπε ότι πράγματι νιώθει καλύτερα δηλώνοντας πως θα πάρει μέρος στην αυριανή προπόνηση.

Στα playoffs και ο Αντετοκούνμπο
Επίσης μεθαύριο (19/04, 02:00), οι Μιλγουόκι Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο θα ξεκινήσουν τις υποχρεώσεις τους στην postseason αντιμετωπίζοντας τους Σικάγο Μπουλς στο «United Center» χωρίς τους Τζαμπάρι Πάρκερ (γόνατο) και Νταμιέν Ίνγκλις (πόδι), αλλά οι Τζάρεντ Ντάντλεϊ (μέση) και Τζέριντ Μπέιλες (λαιμός) προπονήθηκαν σήμερα, οπότε είναι στη διάθεση του Τζέισον Κιντ, όπως τα υπόλοιπα μέλη του δυναμικού. Όσον αφορά τους «ταύρους», οι Ντέρικ Ρόουζ (γόνατο), Γιοακίμ Νοά (οπίσθιος μηριαίος), Ταζ Γκίμπσον (ώμος) και Κερκ Χάινριχ (γόνατο) είναι μακριά από το 100%, αλλά θα λογικά θα τεθούν στη διάθεση του Τομ Θίμποντο για το πρώτο ματς με τα «ελάφια» στα playoffs από το 1990.

«Ερωτηματικά» στους Γκρίζλις
Την Κυριακή (20/04, 03:00), οι Μέμφις Γκρίζλις των Κώστα Κουφού και Νικ Καλάθη θα υποδεχτούν τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς στο «FedEx Forum», αλλά οι Μάικ Κόνλεϊ (πόδι) και Τόνι Άλεν (οπίσθιος μηριαίος) ενδεχομένως παραμείνουν στον κατάλογο των απόντων του Ντέιβ Γέργκερ. Χωρίς τους Ουέσλι Μάθιους (αχίλλειος τένοντας) και Ντορέλ Ράιτ (χέρι) θα ξεκινήσουν την postseason οι εκπρόσωποι του Όρεγκον, αλλά οι Νικολά Μπατούμ (γόνατο), Άαρον Αφλάλο (ώμος), Σι Τζέι Μακ Κόλουμ (αστράγαλος) και Κρις Κέιμαν (μέση) μάλλον θα γυρίσουν στα παρκέ, ενώ ο Ντάμιαν Λίλαρντ υποσχέθηκε πως θα είναι δυνατός αμυντικά κόντρα στις «αρκούδες».

Απαισιόδοξος ο Χόλινς
Από την πλευρά του, ο Λάιονελ Χόλινς παραδέχθηκε πως οι Μπρούκλιν Νετς διατηρούν ελάχιστες ελπίδες πρόκρισης στα προημιτελικά των playoffs, από τη στιγμή που θα αντιμετωπίσουν τους Ατλάντα Χοκς, αρχής γενομένης από την Κυριακή (20/04, 00:30) στο «Philips Arena». Θυμίζουμε πως δεν υπολογίζει τους Μίρσα Τελέτοβιτς (ίωση) και Σεργκέι Καράσεφ (γόνατο), αλλά εξέφρασε ελπίδα για επιστροφή του Άλαν Άντερσον (αστράγαλος) ύστερα από επτά συνεχόμενους παραγκωνισμούς. Αναφορικά με τους πρωταθλητές της Ανατολής, ο Τάμπο Σεφολόσα (πόδι) θα μείνει έξω, αλλά ο Μάικ Σκοτ (μέση) και τα υπόλοιπα μέλη του ρόστερ θα τεθούν στη διάθεση του Μάικ Μπουντενχόλζερ.

Πάουερ φόργουορντ ο Πιρς
Μεθαύριο (18/04, 19:30), οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς θα βρεθούν στο «Air Canada Centre» των Τορόντο Ράπτορς χωρίς τον Γκάρετ Τεμπλ (οπίσθιος μηριαίος), ο οποίος δεν προπονήθηκε σήμερα σε αντίθεση με τους Ότο Πόρτερ Τζούνιορ (αστράγαλος) και Νενέ (αστράγαλος/ώμος). Εξάλλου, ο Ράντι Ουίτμαν δεν θεώρησε σοβαρό τον τραυματισμό του Πόρτερ στο χθεσινό παιχνίδι με τους Καβαλίερς. Ακόμα, ο Πολ Πιρς είπε ότι του ζητήθηκε να προετοιμαστεί για ανάληψη της θέσης «4» κόντρα στους «πτερόσαυρους», που δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμού ενόψει των playoffs. Τέλος, ο πρώην γκαρντ των Κλίπερς, Ουίλι Ουόρεν, αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στο Λίβανο μέσω της Σαγκέζ.



Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
Μαρία Αριστοτέλους: Βγαίνει νικήτρια στην τεράστια μάχη της
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
O θρυλικός Ρομάριο γυρίζει στα γήπεδα στα 58 του χρόνια!
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Κόντρα στην Αγγλία για τις αλλαγές στο κύπελλο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
Euroleague: Στην 8αδα η Μπασκόνια, "σκότωσε" την Βίρτους απ' το τρίποντο
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved