NBA: Playoffs για Κουφό και Καλάθη, «44άρης» Χάρντεν (videos)

NBA: Playoffs για Κουφό και Καλάθη, «44άρης» Χάρντεν (videos)

Με 23 πόντους ξεχώρισε ο Ζακ Ράντολφ στο εύκολο 103-82 των Μέμφις Γκρίζλις στο «Madison Square Garden» των Νιου Γιορκ Νικς.

Ακολούθησε με 21 πόντους ο Μαρκ Γκασόλ, ενώ με δέκα πόντους (5/7 δίπ., 5 ριμπ., 2 λάθ., 16:25) βοήθησε ο Κώστας Κουφός στη μαθηματική εξασφάλιση θέσης στα playoffs του NBA. Πέντε πόντους (1/5 δίπ., 1/1 τρίπ., 1 ασ., 1 ριμπ., 16:42) «έγραψε» ο Νικ Καλάθης, ενώ ο Κόρτνεϊ Λι (χέρι) έμεινε έξω. Από την άλλη απουσίασαν οι Καρμέλο Άντονι (γόνατο), Χοσέ Καλντερόν (αχίλλειος τένοντας), Αλεξέι Σβεντ (πλευρά), Τιμ Χάρνταγουεϊ Τζούνιορ (καρπός), Κλίαντονι Έρλι (αστράγαλος) και Τράβις Ουέρ (μέση).

Στα playoffs και οι Μπουλς
Πέρα από τις «αρκούδες», «εισιτήριο» για τη φετινή postseason εξασφάλισαν οι Σικάγο Μπουλς με 98-86 επί των Σάρλοτ Χόρνετς στο «United Center». Ο Νίκολα Μίροτιτς σημείωσε 28 πόντους, εκ των οποίων οι 14 στο τέταρτο 12λεπτο, ενώ ο Πάου Γκασόλ συνδύασε 27 με 12 ριμπάουντ. Ακόμα, ο Τζίμι Μπάτλερ (αγκώνας, 19 πόντ., 6/20 σουτ) γύρισε στα παρκέ έπειτα από ένδεκα συνεχόμενους παραγκωνισμούς, αλλά ο Γιοακίμ Νοά περιθωριοποιήθηκε λόγω γενικότερης κόπωσης επιτρέποντας παρουσία του Ταζ Γκίμπσον (4 πόντ., 1/5 δίπ.) στη βασική πεντάδα του Τομ Θίμποντο. Αποκλείστηκε και ο Κάμερον Μπέρστοου εξαιτίας ίωσης, ενώ εκτός έμεινε και ο Ντέρικ Ρόουζ (γόνατο).

Από την πλευρά τους, οι «σφήκες» έμειναν μισή επιτυχία μακριά από την όγδοη θέση της Ανατολής, που οδηγεί στα playoffs, ενώ απώλεσαν τον Αλ Τζέφερσον (3 πόντ., 1/7 δίπ., 20:13) από το ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου λόγω τραυματισμού στο δεξί γόνατο. Εξ αρχής αποκλείστηκε από δεύτερο συνεχόμενο ματς ο Κόντι Ζέλερ (ώμος), ο οποίος παραμένει μακριά από το 100% στο κρισιμότερο στάδιο της φετινής σεζόν.

Ασταμάτητος ο Χάρντεν
Στους 44 πόντους έφτασε απόψε ο Τζέιμς Χάρντεν πετυχαίνοντας 19 στο τέταρτο 12λεπτο του 110-100 των Χιούστον Ρόκετς μέσα στο «Bankers Life Fieldhouse» των Ιντιάνα Πέισερς, που γνώρισαν έκτη συνεχόμενη ήττα και απομακρύνθηκαν από τη ζώνη πρόκρισης στα playoffs. Πάντως, ο πρώην γκαρντ του Ολυμπιακού, Πατ Μπέβερλι (8 πόντ., 3/6 σουτ, 19:42), αποχώρησε πρόωρα εξαιτίας τραυματισμού στον αριστερό καρπό, ενώ εξ αρχής αποκλείστηκαν οι Κώστας Παπανικολάου (αστράγαλος) και Τέρενς Τζόουνς (πλευρά) μαζί με τον Ντουάιτ Χάουαρντ (γόνατο), ο οποίος δηλώθηκε προσωρινά εξαιρετικά αμφίβολος και έκανε λόγο για σημαντικότατη πρόοδό του.

Ακόμα, οι Μπέβερλι (αγκώνας) και Τρέβορ Αρίζα (ίωση, 4 πόντ., 11 ριμπ., 31:42) κρίθηκαν εκ νέου αμφίβολοι, ενώ στον κατάλογο των τραυματιών προστέθηκε ο Τζος Σμιθ (18 πόντ., 7/14 σουτ, 28:49) εξαιτίας μικροτραυματισμού στον αστράγαλο, που αποκόμισε στο προχθεσινό ματς με τους Φίνιξ Σανς. Από την άλλη απουσίασε εκ νέου ο Πολ Τζορτζ (πόδι), αλλά ο πρόεδρος της ομάδας της Ιντιανάπολις, Λάρι Μπερντ, επανέλαβε ότι θέλει αγωνιστική εμφάνιση του 24άχρονου φόργουορντ στη regular season του 2014-15 τονίζοντας ότι ο άλλοτε φόργουορντ του Φρέζνο Στέιτ υστερεί σε ζητήματα φυσικής κατάστασης, ενώ στην προκειμένη περιθωριοποιήθηκε και ο Ρόντνι Στάκι (γάμπα).


Τριπλ-νταμπλ για Τέρνερ
Με 19 πόντους, 12 ασίστ και δέκα ριμπάουντ ξεχώρισε ο Έβαν Τέρνερ στο κρίσιμο 110-91 των Μπόστον Σέλτικς μέσα στο «Barclays Center» των Μπρούκλιν Νετς, ενώ ο Έιβερι Μπράντλεϊ πρόσφερε 20 πόντους. Μάλιστα, ο Μπραντ Στίβενς στερήθηκε εκ νέου των υπηρεσιών του Τζάρεντ Σάλιντζερ (πόδι) και του Αϊσάια Τόμας (μέση/αγκώνας), ο οποίος αναμένεται πλέον να παίξει στο μεθαυριανό ματς (26/03, 01:30) με τους Μαϊάμι Χιτ στο «TD Garden».

Αντίθετα, ο Μάρκους Σμαρτ (2 πόντ., 1/3 σουτ, 23:06) επέστρεψε στη δράση έπειτα από τιμωρία μίας αγωνιστικής εκτοπίζοντας τον Τζέι Κρόντερ (9 πόντ., 3/13 σουτ) από το αρχικό σχήμα, αν και ο Στίβενς ομολόγησε ότι απαιτείται μεταφορά της εκρηκτικότητας του rookie πλέι-μέικερ από τις ακραίες αντιδράσεις απέναντι σε αντιπάλους στο παρκέ. Στα των Νετς, ο Λάιονελ Χόλινς εξήγησε ότι οι Ντερόν Ουίλιαμς (10 πόντ., 10 ασ.) και Τζάρετ Τζακ (8 πόντ., 1/9 σουτ) δεν παίζουν μαζί λόγω των θετικών εμφανίσεων του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς (6 πόντ., 3/13 σουτ), αλλά στην προκειμένη δέσποσε ο Μπρουκ Λόπεζ με 31 πόντους.

Ανέλπιστη νίκη για τους «λύκους»
Μέσα σε όλα, οι Μινεσότα Τίμπεργουλφς έκριναν πάλι ανέτοιμους τους Ρίκι Ρούμπιο (αστράγαλος), Κέβιν Γκαρνέτ (γόνατο) και Νικ Πέκοβιτς (γόνατο), ενώ άφησαν επίσης έξω τους Γκάρι Νιλ (αστράγαλος), Τζάστιν Χάμιλτον (ίωση) και Άντονι Μπένετ (πόδι) μαζί με τους Σαμπάζ Μουχάμαντ (δάκτυλο χεριού) και Ρόμπι Χάμελ (χέρι), πριν περιθωριοποιήσουν τον Κέβιν Μάρτιν λόγω ενοχλήσεων στον οπίσθιο μηριαίο και μείνουν με… επτά υγιείς παίκτες! Μεταξύ άλλων, ο Λορένζο Μπράουν (10 πόντ., 44:39) χώρεσε στο αρχικό σχήμα του Φλιπ Σόντερς, αλλά οι εκπρόσωποι της Μινεάπολις επιβλήθηκαν των Γιούτα Τζαζ με 106-104 στην παράταση (96-96 κ.α.)!

Παραγωγικά ξεχώρισαν ο Ζακ Λαβίν με 27 πόντους και ο Άντριου Ουίγκινς με 22 στο «EnergySolutions Arena». Πάντως, οι «μορμόνοι» στερήθηκαν των υπηρεσιών του πρώτου σκόρερ τους, Γκόρντον Χέιγουορντ, ο οποίος κρίθηκε από χθες αμφίβολος εξαιτίας ενοχλήσεων στον αριστερό ώμο, που σε πρώτο βαθμό δεν προκάλεσαν ιδιαίτερη ανησυχία. Το κενό στη βασική πεντάδα του Κουίν Σνάιντερ κάλυψε ο Τζο Ινγκλς (18 πόντ., 7/10 σουτ, 34:03), ενώ στην πορεία του σημερινού αγώνα αποχώρησε και ο Ρόντι Χουντ (8 πόντ., 3/8 σουτ, 20:26) με αφορμή στομαχικές διαταραχές. Τέλος σημειώνουμε πως στο περιθώριο έμεινε ο Άλεκ Μπαρκς (ώμος), ο οποίος δεν θα ξαναπαίξει φέτος.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες και το υπόλοιπο πρόγραμμα του NBA.

NBA: Playoffs για Κουφό και Καλάθη, «44άρης» Χάρντεν (videos)



Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Παναθηναϊκός AKTOR: Επικό βίντεο από τα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ - «Ποιος; Εσύ!»
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Ολυμπιακή Φλόγα: Στο Καλλιμάρμαρο η ξεχωριστή τελετή παράδοσης - Αναχωρεί με ιστιοφόρο για Μασσαλία
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
Παναθηναϊκός AKTOR: Ο σχολιαστής της EuroLeague αποθεώνει το ΟΑΚΑ - «Έτρεμα από αδρεναλίνη»
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Δείπνο συσπείρωσης από τον Λουτσέσκου πριν το μεγάλο ντέρμπι τίτλου
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved