Καβαλίερς-Ουίζαρντς: Παραλίγο αναβολή

Καβαλίερς-Ουίζαρντς: Παραλίγο αναβολή

Κανονικά θα ξεκινήσει το φετινό πρωτάθλημα του ΝΒΑ με το «Κλίβελαντ Καβαλίερς-Ουάσινγκτον Ουίζαρντς», αν και ο τυφώνας «Σάντι» έθεσε σε κίνδυνο την αναμέτρηση.

Η διοίκηση των «καβς» διατηρεί ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τους πολιτικούς άρχοντες του Κλίβλαντ και παρακολουθεί διαρκώς τις μετεωρολογικές εκτιμήσεις, Λίγες ώρες πριν από την έναρξη του ματς, όλα φαίνονται ΟΚ, τουλάχιστον ως προς τη διεξαγωγή της εναρκτήριας αναμέτρησης της φετινής regular season.

Πάντως η πόλη του Οχάιο έχει χτυπηθεί από έντονες βροχές και δυνατούς ανέμους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα σχολεία του Κλίβλαντ έμειναν κλειστά, ενώ 260,000 επιχειρήσεις δεν είχαν ρεύμα στα κτήριά τους. Γενικά προκλήθηκαν αρκετές ζημιές. Μοιραία η «Σάντι» αναμένεται να επηρεάσει αρνητικά την προσέλευση θεατών στο «Quicken Loans Arena».

Λίγο πριν τη σχετική προθεσμία, οι «καβς» αποδέσμευσαν τους Μάικλ Έρικ (φόργουορντ/σέντερ), Κέβιν Τζόουνς (φόργουορντ) και Ντε Άντρεϊ Μπράουν (γκαρντ) μέσω του κατάλογου των waivers, ώστε να μείνουν με δεκαπέντε παίκτες. Όλοι αναμένεται να ενταχθούν στο Κάντον της D-League και να παραμείνουν στο «οπτικό πεδίο» του Μπάιρον Σκοτ και των συνεργατών του.

Παρακάτω η 15άδα των Καβαλίερς:
Γκαρντ
Κάιρι Έρβινγκ
Ντίον Ουέιτερς
Σι Τζέι Μάιλς
Ντάνιελ Γκίμπσον
Τζέρεμι Πάργκο
Ντόναλντ Σλόαν
Φόργουορντ
Αλόνζο Γκι
Τριστάν Τόμπσον
Λουκ Χαραγκόντι
Τζον Λέουερ
Όμρι Κάσπι
Λουκ Ουόλτον
Σέντερ
Άντερσον Βαρεχάο
Τάιλερ Ζέλερ
Σαμάρντο Σάμουελς

Γίνεται αντιληπτό πως κρίθηκε απαραίτητη η διατήρηση των Ντόναλντ Σλόαν και Τζέρεμι Πάργκο σαν αναπληρωματικοί του Κάιρι Έρβινγκ, Σημειώνουμε πως ο τελευταίος ξεπέρασε, όπως αναμενόταν, τον τραυματισμό του και προπονήθηκε τις τελευταίες ημέρες, οπότε υπολογίζεται για την πρεμιέρα, αν και ενδέχεται να έχει περιορισμένο χρόνο συμμετοχής. Μαζί με τους Ντίον Ουέιτερς, Αλόνζο Γκι, Τριστάν Τόμπσον και Άντερσον Βαρεχάο θα ξεκινήσει τη σεζόν για τους Καβαλίερς.

Από την πλευρά τους, οι «πρωτευουσιάνοι» αποδέσμευσαν τους Μπράιαν Κουκ και Σέλβιν Μακ, ώστε να μείνουν οι δεκαπέντε παίκτες, που προβλέπει το καταστατικό του NBA σαν ανώτατο όριο. Η αποστολή του συλλόγου ταξίδεψε στο Κλίβλαντ τη Δευτέρα (29/10) και προπονήθηκε ήδη στο κλειστό των Καβαλίερς.

Παρακάτω η δεκαπεντάδα των Ουίζαρντς:
Γκαρντ
Τζον Ουόλ
Τζόρνταν Κρόφορντ
Τζανίρο Πάργκο
Μπράντλι Μπιλ
Έι Τζέι Πράις
Φόργουορντ
Τρέβορ Μπούκερ
Μαρτέλ Ουέμπστερ
Τρέβορ Αρίζα
Κρις Σίνγκλεντον
Μάρτιν Κάρτιερ
Γιαν Βέσελι
Σέντερ
Νενέ
Εμέκα Οκαφόρ
Κέβιν Σεραφέν
Ερλ Μπαρόν

Δηλαδή οι Πάργκο και Μπαρόν εξασφάλισαν θέση στο τελικό ρόστερ. Ο πρώην παίκτης του Ολυμπιακού και ο 31χρονος σέντερ μάλλον εκμεταλλεύτηκαν τους τραυματισμούς βασικών μελών των Ουίζαρντς και «τρύπωσαν» στις τελικές επιλογές του Ράντι Ουίτμαν. Θυμίζουμε πως ο Τζον Ουόλ θα χάσει το ξεκίνημα της σεζόν, όπως και ο Νενέ. Επίσης ο Οκαφόρ είχε ενοχλήσεις στο δεξιό ώμο, αλλά μάλλον θα ξεκινήσει βασικός απόψε (31/10, 01:00).

Με ενδιαφέρον αναμένεται το ντεμπούτο του Μπιλ, τρίτη επιλογή του φετινού ντραφτ. Άλλωστε θα κληθεί να καλύψει μέρος της παραγωγικής συνδρομής του Ουόλ, που έχει αφήσει σημαντικό κενό. Παραδόξως οι Ουίζαρντς απέκτησαν μονάχα τον Πάργκο, ώστε να κλείσει προσωρινή η «τρύπα» στη θέση «1».



Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
Euroleague: Την Τετάρτη το Game 5 για Μονακό και Φενέρμπαχτσε
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
ΑΕΚ: Η ευεργετική διακοπή για Λιβάι και ο στόχος του Αλμέιδα
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
NBA: Οι Μάβερικς λύγισαν τους Κλίπερς και προκρίθηκαν, ισοφάρισαν οι Μάτζικ
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
Τραγωδία για Βλάντο Τζούροβιτς - Εντοπίστηκε νεκρός ο γιός του σε δάσος στο Βελιγράδι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved