Η συντακτική ομάδα του Onsports αποφάσισε: Αυτή θα ανέβει στην «κορυφή» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019

Η συντακτική ομάδα του Onsports αποφάσισε: Αυτή θα ανέβει στην «κορυφή» του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019

Παγκόσμιο Κύπελλο 2019: Οι συντάκτες του Onsports.gr έκατσαν στο «τραπέζι» των προβλέψεων και βγάζουν τον δικό τους νικητή στο Μουντομπάσκετ της Κίνας

Η μεγάλη ημέρα έφτασε για το ποια ομάδα θα ανέβει στην κορυφή του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ένας μίνι «μαραθώνιος» που ξεκίνησε στις 31 Αυγούστου ολοκληρώνεται σήμερα με τις Αργεντινή και Ισπανία να «μονομαχούν» στον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Μπορεί ο τελικός να είναι διαφορετικός από αυτόν που πολλοί περίμεναν όμως και αυτό το ματς αναμένεται να έχει πολύ ενδιαφέρον με τις δυο ομάδες να τα δίνουν όλα για να φτάσουν στην κορυφή της διοργάνωσης.

Οι συντάκτες του Onsports.gr καθίσαν στο «τραπέζι» των προβλέψεων και αφού είπαν τις απόψεις τους για το ποια ομάδα θεωρούν ότι θα κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο έφτασαν σε ένα συμπέρασμα.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ

Θέλω και πιστεύω ότι θα το πάρει η Αργεντινή, γιατί είναι ο ορισμός της ομάδας. Σε αντίθεση με την ποδοσφαιρική, που η παρουσία του Μέσι την επηρεάζει αρνητικά παρότι είναι από τους κορυφαίους στην ιστορία του αθλήματος, στο μπάσκετ η παρουσία μιας προσωπικότητας όπως αυτή του Σκόλα εμπνέει και περνάει την «κληρονομιά» της προηγούμενης «χρυσής» γενιάς στην επόμενη των Καμπάτσο, Λαπροβίτολα, Ντεκ κλπ., έτσι ώστε να συνεχίσουν να πρωταγωνιστούν. Και για να ολοκληρωθεί με happy end το παραμύθι του Λουίς Σκόλα, θα πρέπει η Κυριακή να τον βρει με το τρόπαιο στα χέρια.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΤΑΣ

Με βάση τα όσα είδαμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο, η αίσθηση μου είναι ότι στον τελικό προκρίθηκαν οι ομάδες που το άξιζαν περισσότερο κι όλοι ευελπιστούμε να δούμε μια ωραία μονομαχία. Ο Λουίς Σκόλα είναι ο MVP του τουρνουά ανεξάρτητα από το ποιος θα κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο. Το όμορφο παραμύθι της Αργεντινής στην Κίνα, όμως, θεωρώ ότι στο τέλος θα έχει… δράκο! Την Ισπανία! Από τη στιγμή που οι «φούριας ρόχας» έφτασαν ως εδώ, έχουν το «μέταλλο» να τελειώσουν τη δουλειά.

ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΛΥΜΠΕΡΗΣ

Η Ισπανία είναι συνηθισμένη τα τελευταία χρόνια σε τέτοιους αγώνες αλλά ο «Θεός του μπάσκετ» θα ήθελε να το πάρει η Αργεντινή. Το πάθος που δείχνει ο Σκόλα είναι ο ορισμός του ότι θα πρέπει οι «γκαούτσος» να ανέβουν μετά από 69 ολόκληρα χρόνια ξανά στην κορυφή του κόσμου. Ο έμπειρος άσος έχει κάνει τα χρόνια να φαίνονται ένας απλός αριθμός και με αυτά που κάνει δείχνει έτοιμος να πάρει μια ολόκληρη χώρα στην πλάτη της και να της δώσει μια χαρά. Εκτός από τον Σκόλα υπάρχουν πολλοί ακόμα παίκτες που μπορούν να τον πλαισιώσουν για να το πετύχει αυτό και γι' αυτο το λόγο VAMOS ARGENTINA.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΦΩΣΚΟΛΟΣ

Αργεντινή γιατί... αξίζει να σηκώσει την κούπα με την πορεία της στην Κίνα. Αξίζει και λόγω ο Σκόλα που διδάσκει, λίγο πριν πατήσει τα 40, πως το μπάσκετ, δεν είναι μόνο πέντε τύποι που πηδούν ψηλά και «πυροβολούν» στο run 'n gun. Ο τρόπος που η «αλμπισελέστε» αγωνίζεται είναι απόλυτα διαδραστικός. Σε βάζει και σένα στο παιχνίδι και δεν έχει καμία σχέση με την ποδοσφαιρική εθνική. Αν ο Μέσι και οι υπόλοιποι είχαν το 50% της μπασκετικής ομάδας σε ένταση, πάθος και πλάνο, τότε ο Λίο θα είχε ήδη πάρει αυτό που του λείπει. Παρόλα αυτά respect και στην Ισπανία. Για να είναι δέκα χρόνια σερί στο υψηλότερο επίπεδο σημαίνει πως κάτι κάνουν (πολύ) καλά.

ΜΑΡΙΟΣ ΒΛΑΒΙΑΝΟΣ

Αργεντινή:

Γιατί είναι απόλαυση να βλέπεις τον 39χρονο Λουίς Σκόλα να... μαθαίνει μπάσκετ στα παιδαρέλια. Με δαντελένιες κινήσεις, με τρίποντα, με... cojones! Γιατί λατρεύω το αμυντικό τους πλάνο (ξυλίκι), τα "τρελά" σουτ που παίρνουν, τους πανηγυρισμούς τους σε κάθε κερδισμένη μονομαχία.

Γιατί αυτή η ομάδα, έχει προσφέρει μοναδικές στιγμές στους μπασκετόφιλους. Γιατί απο εκεί που το άφησαν οι Τζινόμπιλι, Πριχιόνι, Νοτσιόνι το συνεχίζουν οι Καμπάτσο, Λαπροβίτολα, Γκαρίνο.

Γιατί οι κερκίδες στα παιχνίδια τους, αποκτούν χρώμα, τραγούδι και ατμόσφαιρα! Γιατί απλά δεν μπορώ να βλέπω τους Ισπανούς.

Γιατί... Αργεντινή ρε!

ΘΕΜΗΣ ΚΑΡΑΜΙΧΑΛΗΣ

Δεν θα μπορώ (και δε θέλω κίολας) να σκεφτώ πως αυτές οι ηγετικές εμφανίσεις του Σκόλα του Καμπάτσο και της καλής παρέας που έχουν δημιουργήσει οι Αργεντίνοι δεν θα φτάσουν ως την κατάκτηση του τροπαίου. Βέβαια από την άλλη θα πρέπει να ξεπράσουν μια τεράστια μπασκετομάνα όπως η Ισπανία, και πιο συγκεκριμένα μία φουρνία παιχτών οι οποίοι έχουν αρκετό ταλέντο και μεγάλες προσωπικότητες στο ρόστερ τους. Οπότε πάμε για ακόμα ένα μικρό άθλο… Vamos Argentina

 

Το συμπέρασμα είναι ένα: Πλην του Βαγγέλη Πάτα που υποστηρίζει τους παίκτες του Σέρτζιο Σκαριόλο οι υπόλοιποι είναι με τον αγέραστο Λούις Σκόλα και την «παρέα» του. Η ιστορία θα δείξει ποιος θα είναι ο τελικός νικητής και αυτός που θα χαίρεται στο γραφείο....



Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Μεταγραφές, Αναντολού Εφές: Μόνιμος… κάτοικος Κωνσταντινούπολης ο Λάρκιν (video)
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Παναθηναϊκός AKTOR: Παράνοια… μέχρι τέλους στον κόσμο της ομάδας
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Κατάταξη UEFA: «Ζωντανές» ελπίδες για την 15η θέση μετά το θρίαμβο του Ολυμπιακού
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ελπίδες για Προολυμπιακό μετά τον αποκλεισμό των Μπακς
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved