Το Summer Camp της Γλυφάδας δεν ήταν σαν τα άλλα!

Το Summer Camp της Γλυφάδας δεν ήταν σαν τα άλλα!

Για ένα ακόμη καλοκαίρι η Γλυφάδα μετατράπησε σε… πρωτεύουσα του ελληνικού αθλητισμού και της δημιουργικής απασχόλησης.

Όχι, στην πανέμορφη πόλη της Αττικής δεν έλαβε χώρα κάποια μεγάλη επίσημη διοργάνωση. Αλλά τι να την κάνεις τη μεγάλη διοργάνωση, όταν έχεις περισσότερα από 1200 παιδιά για πέντε εβδομάδες να παίζουν, να διασκεδάζουν, να κάνουν φιλίες, να πραγματοποιούν εκπαιδευτικές επισκέψεις, να γνωρίζουν καινούργιες εμπειρίες και να συναντούν τα ινδάλματά τους;

Η αλήθεια είναι πως το Summer Camp του Δήμου Γλυφάδας, μας κίνησε το ενδιαφέρον από πέρσι και έτσι φέτος το ψάξαμε βαθύτερα. Ένας άνθρωπος του αθλητισμού, ένας πρώην διεθνής καλαθοσφαιριστής με θητεία στον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και ομάδες του εξωτερικού, ο Περικλής Δορκοφίκης, είναι αυτός που ανέλαβε το όλο εγχείρημα και το έφερε εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. Ο Δήμαρχος της Πόλης, Γιώργος Παπανικολάου, του έχει αναθέσει το ρόλο του τομεάρχη αθλητισμού και του εντεταλμένου συμβούλου σε τέτοια ζητήματα και εκείνος τον δικαιώνει απόλυτα. Ο Δορκοφίκης ανέλαβε και πέρσι τη διοργάνωση του camp, ωστόσο φέτος η βελτίωση ήταν εμφανής. Ο αριθμός των συμμετεχόντων ήταν υπερδιπλάσιος, όπως και οι δραστηριότητές τους.

Ρεκόρ… δημιουργικής απασχόλησης

Περισσότερα από 1200 παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, επί πέντε σερί εβδομάδες μετά το κλείσιμο των σχολίων, από τις 7:30 το πρωί μέχρι τις 16:00 το απόγευμα, είχαν τη δυνατότητα με μόλις 50 ευρώ (η τιμή είναι εξευτελιστική και μη συγκρίσιμη με άλλα ανάλογα camp) είχαν την ευκαιρία να περάσουν όμορφες στιγμές συνδυάζοντας τον αθλητισμό με τη διασκέδαση. Γυμνάστηκαν, πήγαν εκδρομές όπως αυτή στο λίκνο του Πολιτισμού μας, το Μουσείο της Ακρόπολης, απασχολήθηκαν δημιουργικά, έμαθαν πολλά πράγματα σχετικά με τον πολιτισμό και τον αθλητισμό της χώρας μας και είδαν από κοντά αρκετά από τα ινδάλματά τους.

«Λάμψη» αστέρων

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, «αστέρες» του μπάσκετ, όπως οι Γιάννης Μπουρούσης, Αντώνης Φώτσης, Κώστας Παπανικολάου, Σοφοκλής Σχορτσανίτης και Δημήτρης Παπανικολάου, μαζί με τους Ολυμπιονίκες μας, Πηγή Δεβετζή, Λευτέρη Πετρούνιας, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, Βασιλική Μηλούση, Εύη Μωραϊτίδου και Γεωργία Ελληνάκη μίλησαν στα παιδιά σχετικά με τη σημασία του αθλητισμού δίνοντάς τους συμβουλές για το πώς πρέπει να πορευτούν.

Λαμπερή τελετή λήξης

Αποκορύφωμα της διοργάνωσης ήταν η τελετή λήξης που έλαβε χώρα στην 3η Μαρίνα της Γλυφάδας την Πέμπτη το απόγευμα. Αρκετοί από τους προαναφερθέντες αθλητές ήταν παρόντες μαζί με τον διάσημο τραγουδιστή Γιώργο Παπαδόπουλο έδωσαν το «παρών» διασκεδάζοντας τα παιδιά, τα οποία έκαναν επίδειξη των όσων έμαθαν αυτές τις τρεις εβδομάδες γνωρίζοντας την αποθέωση από τους παρευρισκομένους.

Δορκοφίκης: «Του χρόνου καλύτερα»

Ο τομεάρχης αθλητισμού του Δήμου Γλυφάδας και εντεταλμένος σύμβουλος για ζητήματα αθλητισμού, Περικλής Δορκοφίκης μας μίλησε για την επιτυχία του Summer Camp χρησιμοποιώντας την εμπειρία του από τη λειτουργίας μιας ομάδας:

«Θα ήθελα να συγχαρώ τη Νατάσα Αργυροπούλου, τη Μαρία Παπάζογλου και όλους όσοι εργάστηκαν για το Summer Camp και έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Όπως έχω μάθει τόσα χρόνια ως αθλητής σε σπουδαίες ομάδες, για να υπάρξει αποτέλεσμα απαιτείται ομαδική προσπάθεια. Αυτό κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια στο Δήμο Γλυφάδας, αυτό κάναμε και στην περίπτωση του Summer Camp», δήλωσε και εξήγησε:

«Η σωστή καθοδήγηση του… κόουτς Γιώργου Παπανικολάου και η εξαιρετική μεταξύ μας συνεργασία έφεραν αυτό το αποτέλεσμα. Περισσότερα από 1200 παιδιά είχαν την ευκαιρία να περάσουν δημιουργικά πέντε εβδομάδες. Να γυμναστούν, να παίξουν, να μάθουν πράγματα σχετικά με τον πολιτισμό μας και να γνωρίσουν σπουδαίες προσωπικότητες από το χώρο του αθλητισμού. Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που έδωσαν το “παρών” στο Camp και μετέφεραν τις γνώσεις και την παιδεία τους στα παιδιά μας. Είμαι βέβαιος πως του χρόνου τα πράγματα θα είναι ακόμη καλύτερα».

Να γίνει θεσμός και να βρει μιμητές

Όπως προαναφέραμε, το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό. Ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Διότι όταν μιλάμε για διοργάνωση ενός Δήμου οι απαιτήσεις δεν είναι πολλές. Πιστέψτε μας, όμως, δεν είχε σε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχα camp ιδιωτών, όπου το κόστος για τους γονείς είναι πολλαπλάσιο.

Η ευχή όλων είναι αυτό το Summer Camp να επαναληφθεί και το επόμενο καλοκαίρι. Να γίνει θεσμός. Ένας θεσμός που να βρει μιμητές και από άλλους Δήμους της Αθήνας και της υπόλοιπης χώρας (όχι πως δεν διοργανώνουν και άλλοι Δήμοι αντίστοιχα Camps, ωστόσο θα πρέπει να δώσουν ακόμη μεγαλύτερη βάση ούτως ώστε να φτάσουν στα επίπεδα επιτυχίας του Summer Camp του Δήμου Γλυφάδας). Ένας θεσμός που χρειάζεται όσο τίποτα άλλο στα παιδιά, ειδικά στα παιδιά των Αστικών Κέντρων που έχουν την ανάγκη στον ελεύθερο χρόνο τους να απασχολούνται δημιουργικά και να μην είναι κλεισμένα σε ένα διαμέρισμα παίζοντας ηλεκτρονικά παιχνίδια και αναζητώντας Pokemon.



Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Σούπερ προσφορά* από το Pamestoixima.gr για τη σημερινή μάχη του Παναθηναϊκού στη Euroleague
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Γιάννης Αντετοκούνμπο: Παντρεύεται στην Ελλάδα το καλοκαίρι - Πού θα γίνει ο γάμος (vid)
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ολυμπιακός - Άστον Βίλα: Με 1.600 φιλάθλους οι Άγγλοι στο «Γ. Καραϊκάκης»
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
Ο Γουόρνικ δικαιώνει Παναθηναϊκό και Αταμάν για τα σοβαρά διαιτητικά λάθη στο Game1 με τη Μακάμπι
©2011-2024 Onsports.gr - All rights reserved